Отговори на тема
 ново Legacy във форума 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: Legacy 2.2 GL 4WD
Телефон: 0884102058
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите колеги наскоро си закупих Subaru Legacy 1 1991 година 2.2 136 коня 4х4 . ( няма ръчка за бързи и бавни ) Няколко пъти го вкарвах в нивите , след като вали дъжд и се държи доста добре . Но започнах да си задавам следните въпроси : Мога ли да го повдигна ? и как работи 4х4-то ( като натисна съединителя и след това само един път натискам спирачката и я пускам колата не помръдва леко пускам съединителя и колата тръгва ) Ако можете да ми обясните ще съм ви благодарен . Ето няколко снимки на колата : http://andrei4.snimka.bg/auto-racing/le ... 6.30752722 ( не мога да кача снимки затов адавам линк към албум със снимки )

Съб Юни 15, 2013 11:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито!Много безаварийни километри да изминете заедно.Май това беше темата за повдигане - viewtopic.php?f=26&t=10391&hilit=%D0%9F%D0%9E%D0%92%D0%94%D0%98%D0%93%D0%90%D0%9D%D0%95+%D0%9D%D0%90+%D0%9B%D0%95%D0%93%D0%90%D0%A1%D0%98
Не е ли нормално да не потегля преди да отпуснеш съединителя?Както и да потегля,след като си го отпуснал.

Съб Юни 15, 2013 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ами значи спирам колата по надолнище натискам спирачката и натискам съединителя да включа на 1 скорост съединителя е натиснат докрай пускам спирачката и колата не помръдва ( и като е изключена от скорост е същата работа) съвсем леко пускам съединителя без да е отделил и колата сама тръгва ( по енерция ) има някаква система ли какво незнам . Баща ми има същата кола 94 комби с лостче за бавни и бързи и при него няма такова нещо

Съб Юни 15, 2013 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
andrei_mihov написа:
ами значи спирам колата по надолнище натискам спирачката и натискам съединителя да включа на 1 скорост съединителя е натиснат докрай пускам спирачката и колата не помръдва ( и като е изключена от скорост е същата работа) съвсем леко пускам съединителя без да е отделил и колата сама тръгва ( по енерция ) има някаква система ли какво незнам . Баща ми има същата кола 94 комби с лостче за бавни и бързи и при него няма такова нещо

Да не би някой спирачен цилиндър да задържа някое от колелетата - не е лошо да провериш :idea:

Съб Юни 15, 2013 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
pradabg написа:
andrei_mihov написа:

Да не би някой спирачен цилиндър да задържа някое от колелетата - не е лошо да провериш :idea:

Не, проверих ги на повдигач няма задържане става все едно е натисната спирачката. И на много голям наклон да е пак така ако задържа едно колело колкото и да е ще тръгне леко колата а тя стой ще кажеш че си натиснал спирачката с в същност е натиснатат само съдинителя аз затова питам тук да не да има някоя помощна система защото повечето 2.2 са автомати а тази е ръчна кутия и няма лостче за бързи бавни

Съб Юни 15, 2013 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега, дълги и безаварийни.
Карай си колата със здраве и и се радвай, нямаш ядове със спирачките, това което ти я спира при натиснат съединител е хил холдера, т.е. система за задържане на колата при потегляне по наклон. На баща ти най-вероятно не е регулиран холдера от доста време, но има вероятност макар и малка да липсва такъв.
Поздрави

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Съб Юни 15, 2013 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
jovanni написа:
Честито колега, дълги и безаварийни.
Карай си колата със здраве и и се радвай, нямаш ядове със спирачките, това което ти я спира при натиснат съединител е хил холдера, т.е. система за задържане на колата при потегляне по наклон. На баща ти най-вероятно не е регулиран холдера от доста време, но има вероятност макар и малка да липсва такъв.
Поздрави

Мерси, колега, това исках да знам :) Хубаво е, че има такива форуми и някой по запознат от теб да ти обяснява. А майка ми има Джъсти 98 1.3 4х4, и то няма такава система явно.

Съб Юни 15, 2013 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Отговори с цитат
Това Джъсти си е чисто сузуки суифт - то няма. Но няма страшно и то е добра машина.

П.П. Цялото семейство със Субару-та......гоооолем кеф :good: :good: :good:

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Съб Юни 15, 2013 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
За хил холдера вече ти е ясно, а бързи и бавни скорости до колкото знам имат само комбитата. Колата е супер здрава и надеждна, да те радва много, първото ми суби беше такова ама комби :)

Съб Юни 15, 2013 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
благодаря на всички колеги за пожеланията . Даже си поръчах 3 стикера : моето 1-во субаро ама нещо май ги няма

Пон Юни 17, 2013 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Импрезата ми също има hillholder и в ръководството е описано, че на голям наклон се спира нагоре с предницата.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Юни 17, 2013 8:51 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема