| Автор |
Съобщение |
|
=Alex=
|
|
Този Бензиностанций да не е някой Римски пълководец с арабско-азиатски корени, колега?
От къде ги вадиш тези данни за 300-те купени бензиностанции?
|
|
|
|
| Нед Юни 16, 2013 1:05 am |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Бензиностанций - Римски пълководец с арабско-азиатски корени 
|
|
|
|
| Нед Юни 16, 2013 7:51 am |
|
|
|
sonda
Напуснал форума
|
Далеч не са 300...,но тепърва ще растат и горивото е качествено!  И не е НИШ, а НИС- нафтена индистрия Сърбия! Карат си от техните рафинерии и горивото е по-добро от лукойлското!
|
|
|
|
| Нед Юни 16, 2013 8:08 am |
|
|
|
Jores
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120  
|
Горивото на НИС е далеч от хубаво. Колата наистина върви повече с техен бензин (много личен опит), консултирах се с приятел, който е в този бизнес и той ми каза, че вътре липсват основни добавки, задължителни в ЕС, изключително важни за двигателя. Всъщност и рафинерията им била доста стара и амортизирана, ако руснаците не са направили огромен ремонт там през последните години, то тая рафинерия не може да произведе нищо качествено. 
|
|
|
|
| Нед Юни 16, 2013 7:28 pm |
|
|
|
an1id
Регистриран на: Вто Юни 25, 2013 3:23 pm Постове: 80 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 10
|
Jores написа: .. Всъщност и рафинерията им била доста стара и амортизирана, ако руснаците не са направили огромен ремонт там през последните години, то тая рафинерия не може да произведе нищо качествено.  Инвестиции в производствените мощности на Лукойл, на Балканският полуостров се правят само в Лукойл Нефтохим Бургас, доколкото ми е известно. В Сърбия , както и в Румъния, не са в същият приоритет. След тази модернизация която се извършва в рафинерията в Бургас , ще се преработват всички тежки отпадъци /горива/ за доизвличане на каквото е останало в тях , от почти всички рафинерии на Лукойл, дори и други.
|
|
|
|
| Вто Юни 25, 2013 3:30 pm |
|
|
|
zk.
|
|
Стокова Impreza WRX карана с 95:
Прикачени файлове:
Коментар на файл: WRX с 95
Learning View_SS_A4SE700D.jpg [ 89.26 KiB | Прегледано 340 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Авг 22, 2013 3:23 pm |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
Доколкото знам Газпром ще стратират с по малко от 100 обекта като са накупили доста обекти и локации. За момента съм виждал само две техни едната е на светофара на Горубляне а другата на кръговото на околовръстното на Пловдив от към Пазарджик. Имат и в Благоевград но не съм я виждал там. Та нямам информация да са купували Шел !? Дори силно ме съмнява (точно си реновираха доста обекти). Сръбския петрол както го наричате е приватизиран преди може би 3 години от Газпром така че всичко си отива при тях. Какви обаче ще са им взаимоотношенията с Лукойл нямам никаква идея. Ще им пробваме горивата де 
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Чет Авг 22, 2013 10:17 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Първо Газпром и Лукойл са различни фирми с отделни рафинерии и мениджмънт. Второ Газпром не са купували Шел, а бензиностанции в БГ оперирали под логото на Шел. 10 годишния договор на тези бензиностанции с Шел е изтекъл и от Газпром са им предложили по-добри условия и за това собствениците им са решили да работят под логото на Газпром.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 7:46 am |
|
|
|
Vmax
|

deadman написа: Първо Газпром и Лукойл са различни фирми с отделни рафинерии и мениджмънт. Второ Газпром не са купували Шел, а бензиностанции в БГ оперирали под логото на Шел. 10 годишния договор на тези бензиностанции с Шел е изтекъл и от Газпром са им предложили по-добри условия и за това собствениците им са решили да работят под логото на Газпром. Потвърждавам - в момента частни обекти опериращи под марката Шел преминават към Газпром, поради по-добрите условия. Това което е имал предвид колегата по-горе е, че върви един слух че Шел планират изтегляне от нашия пазар и фокус върху пазара в Индия, така че ако това се потвърди нищо чудно Газпром да купят собствените обекти на Шел и изведнъж да скокнат в боя със 100-130 обекта. Що се отнася до горивото - пробвах т.нар. 98 октана на СТИ-ката, разлика във вървенето не усетих, но разхода ми беше с 1-1.5 л по-висок при идентичен маршрут и каране. От девойката зад щанда разбрах че в момента само това гориво не е тяхно, а е от ОМВ. Каза че много шофьори са доволни от газта - и от нея заредих на цивилното комби, но разход ще споделя допълнително че не го е изгорило - на динамика беше ок. Това което ми хареса е че станцията е подредена и не толкова шарена като ОМВ и Лукойл, персонала беше доста учтив и внимателен към детайли, и общо взето се усещаше едно старание, дано се запази и в бъдеще. Също добро впечатление прави ясната ценова политика - зареждаш от толкова до толкова литра, отстъпката е х и т.н., 4 скали, засягащи всички горива, а не някви матрици като в шел и др. където за едно гориво има отстъпка, за друго няма, за трето има бонус точки, пък в неделя били по 2 и т.н. щуротии да те заболи главата, и го няма дежурният въпрос - имате ли еди ква си карта...
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 8:14 am |
|
|
|
Soflab
Регистриран на: Сря Авг 03, 2011 8:26 am Постове: 599 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285      
|
|
_________________ www.soflab.eu www.torcousa.com www.redlinezone.eu
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 8:40 am |
|
|
|
Jores
|
Soflab написа: разлика във вървежа не виждам, както и в разхода - винаги е 50 лв/ 100 км градско. Баси мамата...скъпо бре... 
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 11:27 am |
|
|
|
Vmax
|
Jores написа: Soflab написа: разлика във вървежа не виждам, както и в разхода - винаги е 50 лв/ 100 км градско. Баси мамата...скъпо бре...  50лв / 2.99 = 16.7л / 100 км. За пералня с 500 коня си е направо перфе
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 11:31 am |
|
|
|
Jores
|
Офф, 500 коня си е 500 коня...няма и "докрая"и "в рая"... 
|
|
|
|
| Пет Авг 23, 2013 9:31 pm |
|
|
|