Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Сваляне на акумулатор 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Legacy IV 3.0R H6 2005 AT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Налага ми се да сваля акумулатора, защото явно е кипял малко и трябва да почистя леглото му и всички останали поляти метални повърхности, за да не бъдат разядени. Имам два въпроса:

1. Трябва ли да имам нещо специално предвид като свалям акумулатора относно компютъра и електрониката? Тоест, възможно ли е след като го сваля и закача отново нещо по ел. инсталацията да "сдаде багажа" и съответно как да избегна това?

2. Някой може ли да предложи с какво да почистя металните части и как да ги запечатя за да спра процеса на разяждане?

Предварително благодаря!

And
Racing
Ultra-masters

Вто Юни 18, 2013 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След като го закачиш е възможно да ти играят оборотите на празен ход и да не работи оптимално колата докато се обучи, но ще се оправи с каране за ден най-много. Виж за радиото дали няма да иска код.
Акумулатора трябва да видиш защо е кипял - да не презарежда алтернатора или нещо друго, да се допълни с вода и т.н.
Клемите и около него ги изчисти със сода.
Обработка после...най-лесно с някакъв готов спрей за предпазване от ръжда с боя.

Вто Юни 18, 2013 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ВАЖНО: Винаги първо се снема кабелната обувка от „минуса” („-”) на батерията (акумулатора).
ВАЖНО: Винаги най-последна се свързва кабелната обувка от „минуса” („-”) на батерията.

Вто Юни 18, 2013 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Legacy IV 3.0R H6 2005 AT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря и на двама ви.

А от какво е кипял акумулатора - колата я купих преди месец. Така си беше, от тогава нищо не е кипяло. Продавача ми каза, че най вероятно като е доливал вода е станало, но нямало нищо страшно. Действително не съм имал проблеми откакто колата е моя.

А това за презареждането на алтернатора - как да го разбера?

And
Racing
Ultra-masters

Сря Юни 19, 2013 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери клемите дали правят добър контакт - почисти ги добре.
С мултицет мериш напрежението на клемите на акумулатора при работещ двигател с и без включени консуматори - фарове, подгряване и т.н. Трябва да е в порядъка 13.5 - 14.2 волта. Ако е повече може да кипи акумулатора, ако е по-малко да не го зарежда добре.
С тези приказки на продавача може би ще ти трябва нов акумулатор за зимата :idea:

Сря Юни 19, 2013 10:28 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема