Отговори на тема
 От време на време светва Check engine и VDC OFF 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Преди 8 месеца някъде обзаведох и баща ми със Субару :)
И по конкретно Legacy комби 2.5 автоматик.

Естествено колата вече е газифицирана и той е много доволен. ;)

Оказа се, че колата има VDC, което мен лично не ми харесва много, но въпрос на вкус :)

От известно време ми се оплаква,че му светкали някакви лампи, но не му обръщах особенно внимание докато не ми се случи и на мен.
Светкат едновремено Check engine и VDC OFF след около 5 до 10 секунди загасват. Всеки път се палят по различно време. Вчера ми светна веднага след като запалих, после светна докато си карах.

Има ли някой идея от какво може да е или как мога да разбера?

Пуснаха ми мухата, че може да е ламбда сонда и вече почвам да го вярвам.

Поздрави,
Илиян

Пон Юни 24, 2013 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре е първо да се прочете грешката, ако има такава. Но щом загасват значи само за момент ламбда сондата отчита "кофти" показатели.

Пон Юни 24, 2013 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Кнок сензора почти сигурно.

Може ако слагаш нов, да се премести малко по-нагоре (към шофьора ако е ляв волан), там също има направена резба за болта чрез който се монтира, казват,че така като се отдалечавал малко от цилиндрите (по-малко детонации за корекция ще хваща сигурно) и му се удължавал живота.

Нед Юни 30, 2013 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Провери си течностите в казанчетата, колега Check engine светва и при падане под ниво min. Успех!

Нед Юни 30, 2013 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
-Светва поради причини свързани с двигателя и неговата правилна работа, щом светва значи нещо е НЕПРАВИЛНО в работата, нещо не се харесва на двигателното ECU и затова "реве" и сигнализира чрез чека!
-Демек "вика за помощ" ама няма май кой да го чуе, защото каквото и да си говорим тук , ще да е в областа на врачуването, а тя "козата си сака пръч", тоест "заведи" колицата на доктор(диагностик) които разполага със специализирана апаратура за марката или с апаратура на дилърско ниво...и не само да чете грешки ами да погледне живи (лайв дата) данни в реално време, какво се случва и кое как работи!
Както на бензин така и на газ, да се чекне и провери дори препоръчително по време на ход(движение), така най ясно ще лъсно проблема и няма да има съмнения в това и онова, дали е ламба сонда, дали е детонационен сензор или подобни догатки,....та такамммм :)
Аз лично залагам на грешна адаптация на сместа вследствие продължителна и неправилна работа на газовата система........- ;) редовни случаи' в моята ежедневна практика!

Нед Юни 30, 2013 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Имах същия проблем. Беше ми заседнал клапан на ABS -а. Сменихме блока и се оправи. posting.php?mode=reply&f=4&t=14501#

Нед Авг 04, 2013 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 391
Автомобил: Subaru под 13 сек на 402м
Телефон: 0888146602
Рейтинг: 198
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
преди да се прочете грешката може само да се гадае може да е от много неща