Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Появи се друг звук :( 
Автор Съобщение

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Това ако е полуоска,обикновено си малко преди да се 'върже на възел'.

Виж си всичко и то много сериозно.

Не мога да си представя като как може да излезне полуоска, след като колата ти не е на тази възраст и на това състояние. И не е от тези, дето никога да не е влизала в сервиз. Ще е чудо ако излезне полуоска.

Пет Дек 08, 2006 3:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Към Nick:
Колко пари струва полуоска за такъв модел при вас от другата страна на голямата вода?тук доколкото знам ценате е "добра"

Пет Дек 08, 2006 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Пост 
При нас рециклирана е $220 +15 % такса. Но и трябва да върнеш твоята. Иначе струва много. Японска не сме слагали и не знам какво може да отнеме

Пет Дек 08, 2006 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Само нещо да си изясня. Тука като говорим за полуоска, имаме в предвид карето ли. В смисъл луфт в карето, или нещо друго?

Съб Дек 09, 2006 1:37 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Като кажем полуоска - имаме предвид нещата в най-общ характер. Че ще му гръмне полуоската, казано на жаргон. Ако трябва да се изясним какво точно имаме предвид, следва да кажем, че най-вероятния възел, който е в проблем в момента е каре и то външно. Това е на български. Понеже на мен ми излиза малко зор да преобърна терминологията, ето го и на английски (може пък на някой друг от вас да му е от полза някой ден.

Front axle CV joint highly likely to fail at any moment.

Където :
- axle (drive axle, half shaft, axle shaft) = полуоска
- CV Joint (Constant Velocity Joint) = външно каре

Съб Дек 09, 2006 2:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Да, сега вече ми е ясна работата. Понеже аз си знам че като чатка при навит волан и то като се кара бавно, при потегляне примерно, обикновено излиза карето.
Аз по принцип имам за смяна биалетки отпред и един шарнир на носача, ама ще ги правя на пролет ;) Само ако може бате Nick да ме светне как става хватката с освобождаване на тялото на шарнира. Колата Легаси '95. Понеже самото тяло е стегнато там с един напречен болт, ама после как се разтваря туй чудо там ,че да излезе. За конуса мисля че няма да имам проблеми, гледах има доста скоби в Canadian Tire, и с малко съветване с чукчето мисля че ще освободи.
И още нещо бате, биалетките в комплект ли се сменят, или може да сменя само втулките. Ти кое препоръчваш?
Накрая искам да се извиня че питам тука тия неща, в на колегата темата. Ама така ми потръгна писането и ме домързя да пиша наново в подфорума Легаси.

Съб Дек 09, 2006 5:17 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Не е голяма разликата, че тук си питал, тя операцията е една и съща. Само дето който търси информацията няма да я намери на верното место.

За шарнира - съветвам те да отидеш на сервиз. Първо, за '95-та, в Монтреал......пълна гаранция ще скъсаш напречния контра болт. Второ, шарнира няма да иска да излиза от шенкела (чугуненото тяло), ти ще тръгнеш да отваряш откъм разреза със секач и в следващия момент.........си на още $500 за шенкел. Ще спукаш чугуна.
Правилния начин е на ПОДЕМНИК, със слайд хемър.

http://www.toolspot.co.uk/products/Body%20Repair/9Pc%20Slide%20Hammer%20Set.jpg

За стабилизиращата щанга - линковете идват като едно цяло, втулки не идват отделно. Тези линкове за Канада не са редовен дефект (но на вас пътищата в Монреал ви са малко български модел). Смени една или две, по твое решение, няма задължително правило.

Съб Дек 09, 2006 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Мерси бате за отговора. Кратко, точно и ясно в твой стил. То няма да струва голямо чудо за един шарнир и биалетки де, може да ида в сервиз, единия шарнир ми го смениха в сервиз още като взех колата. Така че пак там ще ида, и може и биалетките там да сменят, и те не са скъпи. Като му дойде времето ще мисля.

Съб Дек 09, 2006 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Пост 
Тук биалетките са по 50-60 долара, при вас колко са?

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Съб Дек 09, 2006 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
Ще спукаш чугуна.

Това го дадох за онагледяване на нещата. Не означава непременно, че материала е 100 % чугун.

Съб Дек 09, 2006 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Да разбрах примера ти, но ако е чугун вероятноста за счупване е по-голяма понеже е много крехък. Виж ако шенкела е стоманен, това вече е друга работа.
Аз тъй като нямам чертежи на тая история, исках да разбера дали е необходимо голямо разтваряне, за да излезе шарнира. Понеже знам че на тялото му има един канал със сферичен профил, който ми се вижда доста дълбок. Това което не знам е колко е висока изпъкналата част на шенкела която влиза в тоя канал. Понеже от това зависи до колко да се разтвори шенкела.
За корозиралите и залепнали една към друга повърхности мога да взема спрей точно за такива неща. За развиване на корозирали болтове, за лагери, ремъчни шайби и всякакви такива неща. Вижда ми се доста ефикасен. Аз имам един WD40, ама е слаба работа.
А за биалетките това което съм виждал като цени в разни сайтове е 7$ и нещо на втулка. А цена за комплект със "рамото" не знам колко ще да е, ама може да иде над 50-60$. Нямам идея. Ето сайта:
http://replacement.autopartswarehouse.com/parts/autopartswarehouse/wizard.jsp?year=1995&make=SU&model=LEG-4WD-002&category=All&part=Sway%20Bar%20Bushing&dp=true
http://catalog.buyautoparts.com/meridian/ib/wizard.jsp?partner=meridian&clientid=buyautoparts&baseurl=http://www.buyautoparts.com/&cookieid=1X2155DSA1X2155DS9&year=1995&make=SU&model=LEG-4WD-002&category=L&part=Sway+Bar+Bushing

Съб Дек 09, 2006 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Автомобил: Outback 2,5l,AT,2006
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте!
И аз съм притежател на нов Outback от октомври месец.
Още от първите километри чувам този звук отпред при навит волан и лош път.Мислех ,че е нормално за това окачване ама и аз вече ще се обърна за помощ в сервиза.

Пет Яну 19, 2007 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Добре дошъл!!! :wink:

Пет Яну 19, 2007 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
звездоброец

Постове: 239
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Добре дошъл във форума.

Невярвам шума да ти е от полуоска.
На нова кола все пак.

Пет Яну 19, 2007 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Забравете си за полуоска, не всяко куче се казва Шаро. Никога недейте дори и да вмъквате полуоска в случай като този. Никога не си го и помисляйте.

Пет Яну 19, 2007 6:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Sasho Kostadinov написа:
Здравейте!
И аз съм притежател на нов Outback от октомври месец.
Още от първите километри чувам този звук отпред при навит волан и лош път.Мислех ,че е нормално за това окачване ама и аз вече ще се обърна за помощ в сервиза.

Привет и от мен.

Аз първо щях да мина 150 000км и после да се чудя от какво е :D

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Яну 19, 2007 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Ти удряш моя самар обаче аз ще ти кажа пък друго. Той отива на сервиз и ако му я оправят с подмяна на полуоска аз ще му купя най-скъпото Субару яке, шапка, ръкавици, фанелка, медалионче.....и ще му ги подаря. След десет дни си тръгва мой човек за България, направо може да си го чака на летището.

????

Пет Яну 19, 2007 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
И проблема, малко или много, се намира/решава тук :

Цитат:
Здравей, Проблема който имаш с чукането го има при всички легасита от този модел. Идва от рейката като в същото време тя си е съвсем здрава. ЧУВА СЕ САМО В СТРАНИ КЪДЕТО ПЪТИЩАТА СА ЛОШИ И ЗА ТОВА В Япония не му обръщат внимание. Ако искаш ми звънни и ще ти обясня по-подробно и как може да се реши проблема.

Това е постинг от leosbg

Съб Яну 20, 2007 12:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Еми и на мен ми се чува това тракане при навит волан.За пръв път го чух на като се преместих в Медисън,Уисконсин,където пътищата са по-зле и от Бг.А и интересно Медисън е столицата на щата уисконсин и е обявен с града с най висок жизнен стандарт в САЩ за 2005 г.(Вашингтон ДС е на 4-то място).Обаче...такива пътища и в Аляска не видях-ужасни.
Така,че Аутбек-фен,мисля,че много и трепериш на колата,може и да е нормален тоя звук.Моята сега е на 16 хил.км.Чух звука на 10 хил. за пръв път,когато завивах на отбивка с неравен път.
Я ми кажи ти,налагало ли си ти е да ходиш на елкон в Бг и нормалните(не в сервизана Субару)елкони работи ли им софтуера на Субару?

Съб Яну 20, 2007 5:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Да това е, но има разлика според мен някаква. Защото при диагностиката, закачат колата посредством OBDII, примерно към един лаптоп и с програмки разчитат кодовете на грешките и т.н. А елкона поне аз като съм ходил преди, ми закачаха доста кабеляци навсякъде по двигателя, и гледаха там на едно мониторче разни параметри на работа. Изпреварване и закъснение на подаването на искрата, проверяват кабелите и много други неща. Това е което аз мога да обясня към момента. Някой дето е повече в час може да обясни по-подробно.

Нед Яну 21, 2007 12:41 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >