Задна чистачка за Legacy B13 комби
| Автор |
Съобщение |
|
yasobg
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:40 pm Постове: 129 Местоположение: sofia
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
|
Има една нанозапечатка...първо се изчиства стъклото с някакъв препарат и специална гъба(има ги в комплекта) и после се нанася запечатката с кърпичка(пак някаква "модерна, има я и нея в комлекта) иефекта е поразителен! Чистачки почти не пускам, литър-два течност ми стига за почти година. Над 70-80 км/ч доти и при порой не пускам чистачки, даже съм си правил експеримент по магистралата - валеше и се набих зад един TIR - пак нямах нужда от чистачки  Единственото кофти е, че една вечер пътувах по Тракия, музичка съм си пуснал, говорим с жената и изобщо не съм забелязал по стъклото капки, а то валяло...явно точно съм бил влязъл в мокрото, де...на тъмно изобщо не се забелязва, че стъклото се мокри, пак добре, че карах сравнително бавничко! Страхотно съм доволен от този мазньоч! Знам, че звучи малко като реклама...но всеки мой познат, който го е пробвал е впечатлен! Когато направим софийска сбирка ще ви покажа нагледно! 
|
|
|
|
| Сря Юни 26, 2013 10:47 am |
|
|
|
k_u_d_o_s
Регистриран на: Сря Сеп 23, 2009 3:47 pm Постове: 89 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.0D, Honda Prelude BB4
Рейтинг: 12
|
|
Дай малко повече инфо да пробваме и ние!
|
|
|
|
| Сря Юни 26, 2013 10:50 am |
|
|
|
yasobg
|
http://tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=9&pod=2Това им е сайта, иначе магазинчето е близо до Басейна Спартак в София, имаха преди и едно мазило за тенекиите, ама нещо изчезна, за жалост, нямало внос, щото производителите давали само някакви големи количества...
|
|
|
|
| Сря Юни 26, 2013 11:46 am |
|
|
|
Demigod
Автомобил: Legacy IV 3.0R H6 2005 AT
Рейтинг: 4
|
|
Поръчах нанозапечатката, в Петък ще ми го доставят. Като го пробвам ще изкажа впечатления.
_________________ Successfully United Believers And Racing Ultra-masters
|
|
4
|
|
| Сря Юни 26, 2013 1:09 pm |
|
|
|
yasobg
|
Аз лично съм адски впечатлен от нея. Много е интересно да гледаш капчиците вода, които сякаш не се пързалят, а се търкалят по стъклото! Много е гот 
|
|
|
|
| Чет Юни 27, 2013 9:40 am |
|
|
|
k_u_d_o_s
|
|
Поръчах и аз. Ще кажа впечатления като го пробвам!
|
|
|
|
| Пет Юни 28, 2013 2:02 pm |
|
|
|
tony
|
Demigod написа: Поръчах нанозапечатката, в Петък ще ми го доставят. Като го пробвам ще изкажа впечатления. k_u_d_o_s написа: Поръчах и аз. Ще кажа впечатления като го пробвам! Колеги имате ли вече впечатления, за това мазило, че ми стана интересно от прочетеното в сайта им!
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2013 1:28 pm |
|
|
|
Demigod
|
Ами аз за сега не мога да кажа нищо - намазах стъклото, но нещо не иска да завали Ще споделя при първа възможност.
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2013 1:52 pm |
|
|
|
yasobg
|
Достатъчно е да полееш предния джам с едно шише вода и да гледаш как бяга водата  Или на автомивката като я мият 
|
|
|
|
| Сря Юли 03, 2013 2:28 pm |
|
|
|
k_u_d_o_s
|
|
Комплекта който ми пратиха беше с противоречиви упътвания на шишетата и на кутията. Едното шиши нямаше пулверизатор а и на 2те пишеше да се напръска. Даже не съм сигурен дали не бяха объркани кое е за почистване и кое за ипрегниране(ако може някой колега да опише с 2 думи процедурата ще съм благодарен).
Но май на 2рия път се получи(макар и сигурно с не пълен ефект, защото го направих 2 последователни и кое отмих и кое изчаках час малко не е ясно). Пробвах с маркуча и ефекта е много интересен наистина. Нямам търпение да го пробвам на дъжд в движение. Капките просто се стичат и нищо не остава по стъклото.
|
|
|
|
| Пон Юли 08, 2013 1:00 pm |
|
|
|
Demigod
|
Колега, при мен е същото - само едното е с пулверизатор. То е за почистване, а другото за импрегниране. Аз направих следното - напръсках с почистващото и разтърках с гъбичката от комплекта. Стъклото съхне мигновено. След това импрегнатора го разнасях с кърпичката (също в комплекта). След като намазах цялото стъкло, започнах със същата кърпичка да търкам отново навсякъде. В един момент стъклото си стана пак прозрачно. Сега е момента, в който чакаш 1 час, после е готово  Гледай по време на цялата процедура да си в гараж, под навес или друго закрито място, за да не те изненада някой внезапен дъжд и да те вбеси и да няма пепеляк, който да цапа след теб. Другото важно нещо е (май го пишеше и на кутията), че импрегнаторът трябва да съхне на температура между 5 и 30 градуса - жената, която ми се обади да потвърдя поръчката наблегна на това. При под 5 градуса ставало на парцали, а над 30 съхнело прекалено бързо. Това е 
|
|
|
|
| Вто Юли 09, 2013 7:56 am |
|
|
|
tony
|
Интерсно колеги!  Явно сте доволни! Може би и аз ще се намажа с такова мазило! 
|
|
|
|
| Вто Юли 09, 2013 8:50 pm |
|
|
|
yasobg
|
Мдааа, вече само течността за почистване е с пулверизатор, за жалост и ми се стори, че сякаш концентрацията на "запечатката" е малко по-ниска. Проблема с пулверизатора го реших, тъй като имам стари шишенца, и налях запечатката в едно...проблема с концентрацията мисля, че с второ намазване ще се реши и той! Довечера ако не вали ще мина "втора ръка" и ще видя дали има ефект! Но дори и само с едно намазванне е в пъти по-добре, отколкото без него  Дано не са променили "зимните" качества, много е гот...всички стържат, дерат - ти само избутваш леда и тръгваш 
|
|
|
|
| Сря Юли 10, 2013 9:57 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
Колеги как са резултатити и доволни ли сте ?
|
|
|
|
| Вто Юли 16, 2013 10:59 am |
|
|
|
k_u_d_o_s
|
|
Още не съм карал в дъжд но това което то момента мога да кажа е вода не се задържа когато вали дъжд и че работата на чистачките(да почистя стъклото от прах/мръсотия с пръскалките) е във пъти облекчена и по-ефикасна.
|
|
|
|
| Вто Юли 16, 2013 12:04 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
|
Здравейте,скоро си купих готова течност за чистачки от Кауфланд,разфасофка 1 литър,розова,с нано частици някакви.Ефекта е като това което описвата в по-горните постове,лесно почистване на стъклото с чистачките,при дъжд без чистачки капките се търкалят нагоре,с добра видимост само при ниска скорост до 90 км,после вече се поразмазва и е кофти да летиш без добра видимост.Иначе е ефтина разфасофката,някъде към 3-4 лв беше. 
|
|
|
|
| Вто Юли 16, 2013 12:32 pm |
|
|
|
yasobg
|
А, бе...пробвах я и нея, и тази на OMV-тата...нищо общо, да не говорим, че точно над 70-80 действа най-добре и тогава чистачки изобщо не ти трябват! 
|
|
|
|
| Вто Юли 16, 2013 1:31 pm |
|
|
|
antropoz
Регистриран на: Вто Окт 14, 2014 5:23 pm Постове: 106 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy '04 2.0 5МТ
Рейтинг: 39
|
yasobg написа: http://tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=9&pod=2
Това им е сайта, иначе магазинчето е близо до Басейна Спартак в София, имаха преди и едно мазило за тенекиите, ама нещо изчезна, за жалост, нямало внос, щото производителите давали само някакви големи количества... Препоръчвам и аз.. наскоро се сдобих с него.. Действа страхотно и на дъжд и на скреж.. ще видим само дали ще изкара толкова дълго, колкото го дават 
|
|
|
|
| Вто Дек 16, 2014 12:22 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
Да върна темата малко към чистачките.  След като карах с най-различни марки установих, че съм най-доволен от оригиналните на Субару-то, които са марка NWB - http://www.nwb.co.jp/index_e.htmlЗапочнах да търся да купя такива, но... в Европа не намерих. Тогава случайно установих, че тези чистачки се продават в България под марката на Денсо. Кутийката е на Denso, но вътре на самата чистачка пише NWB . Поне на моите размери - 50/55 см. Взех си такива и съм много доволен. Чистят отлично и са много тихи.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Вто Дек 16, 2014 10:36 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Къде ги има колега?