Отговори на тема
 Дневни светлини за Impreza 2008 
Автор Съобщение

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте,
Някой може ли да каже Импреза 2008 дали има фабрично решение за дневни светлини - активация от компютъра, поставяне на оригинални релета и т.н.?

Благодаря предварително!

Сря Юли 10, 2013 8:28 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,преди време и мен ме интересуваше същият въпрос(само че ставаше въпрос за аутбек).Бях попитал в Субару Варна точно за тази опция която си упоменал-активация от компютъра на колата.Оказа се,че съществува като опция само за колите произведени за Щатите и Канада,за европейките-не за съжаление.

Сря Юли 10, 2013 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съществува за там защото е задължително от доста време. Дългите им работят на 40% докато не запалиш къси. Продават се модули, с които същото е лесно постижимо и при нашите коли. Даже има доста възможности за настрйка...

Вто Юли 16, 2013 2:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тези дневни светлини за целия Европейски съюз ли важат? Пролетта като ходих до Гърция ,нито един Грък не си беше пуснал светлините и при тунелите пишеше "пусни светлини-загаси св". Май нашите ОРГАНИ са пак по-праведни от Господ!

Вто Юли 16, 2013 6:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не са задължителни за целия ЕС. Навсякъде е различно за сега. В някои страни даже има разлика дали караш в населено място или извън, ама аз навсякъде си карам на фарове за да не го мисля.
:)

Вто Юли 16, 2013 6:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според европейските закони всички коли, произведени след 7 февруари 2011, трябва да имат дневни светлини. По-старите коли не са задължени да поставят такива.

В Ирландия се кара на фарове през зимата. Италия, Унгария и Румъния се кара на фарове на извънградско.
На къси фарове през цялото време се кара в: България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Черна Гора, Полша, Сърбия, Словакия и Словения. Като трябва да се проверява в коя страна дневните светлини покриват изискването да се кара на фарове.

И аз карам навсякъде на къси, за да нямам ядове. И за да ме виждат, че съм и със сив металик, който е малко скришен.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMater ... dMat=67008
Цитат:
§ 3. В чл. 70 ал. 3 се изменя така:
„(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.“

Не съм сигурен дали при нас тези китайски диодчета покриват изискванията за дневни светлини.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Сря Юли 17, 2013 10:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
evg3 написа:
Не съм сигурен дали при нас тези китайски диодчета покриват изискванията за дневни светлини.

Повечето със сигурност не отговарят. Има си стандарт и на самото стъкло трябва да има маркировка, че отговарят на този стандарт. Също така има изискаване на каква височина трябва да се монтират и какво да е разстоянието между тях.
:)

Сря Юли 17, 2013 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По един син диод в габаритите и сте готови :D

Сря Юли 17, 2013 4:23 pm
Върнете се в началото