Отговори на тема стр 1, 2  >
 Нов член във фамилията ... 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички,

след месец задълбочено четене на форума инкогнито имам удоволствието да излезна на светло и да се представя с моята избраница Subaru Outback 2.5i, 2004 година.

Изображение

Колата е паркирана при Митко Субаруто за сервизиране и газифициране. Надявам се оттук насетне да си пишем само за хубави изживявания и приключения, а не за сервизи и проблеми.

Благодаря на всички колеги писали по темите за Outback и не само, както и на администраторите на форума!! Тук събрах много полезна информация, което ми помогна за моя, надявам се правилен избор. :D :beer:

Поздрави,
Иван

Пет Юли 19, 2013 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ха честито ти Скейт и безавариино

кога ще ме повозиш и ще почерпиш?

Пет Юли 19, 2013 2:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Красавица :good:

Добре дошъл и само хубави преживявания със Субару!

:)

Пет Юли 19, 2013 2:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
adddt написа:
Ха честито ти Скейт и безавариино

кога ще ме повозиш и ще почерпиш?

Поради кризата, ще обединим празненството с рождения ми ден на морето следващата седмица. Директно от бокса го качвам на новата магистрала!! Така че, който е на Черноморието и му се празнува ... :D

Пет Юли 19, 2013 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Красавица :good:

Добре дошъл и само хубави преживявания със Субару!

:)

Благодаря, приятел ... да ти се връща! :)

Пет Юли 19, 2013 3:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Браво, прекрасна машина! Много дълги и безпроблемни километри! =D>

Пет Юли 19, 2013 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да ти е честита и със здраве да си я ползваш =D>

Пет Юли 19, 2013 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 0876 868093
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Чак да я цункаш на снимката :D Жив и здрав и много хубави преживявания с нея! :beer:

Пет Юли 19, 2013 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за пожеланията колеги!

За съжаление, късмета ме изостави! При покупката на автомобила направих преглед в сервиз, намериха, каквото намериха, споразумяхме се с купувача и ужким всичко точно. Бързо я вкарах в сервиза за ремонт и газификация - пак чудесно, всичко се нарежда, хвърча напред-назад регистрации в КАТ, община, прехвърляне на застраховки само и само този петък да пътувам за морето с новата красавица ... Уви! На финала на грандиозния ремонт се оказа че коляновият вал се е разтропал! Шанс! Или по-скоро малшанс! :) Явно е имало разни добавки в маслото, поради което не са го хванали на диагностиката и е изкочило след смяната му. До колкото разбрах и по други канали не е нещо необичайно след 200 000 + км (моята я купих 265 000, от частно лице. Купувана от Субару Мотрос, така че разчитам са реални! :) ), но знам ли ... вече не знам и аз на какво да вярвам! :D

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, да сподели мнения и впечатления? Удоволствието го виждам 1500-2500 лв, но предвид вече направената инвестиция, май нямам много избор ...

П.С. Сервизът е от препоръчаните във форума! :)

Чет Юли 25, 2013 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Subaru Forester 2.0T
Нов фен
Отговори с цитат
Поздрави !
И яко газ ! :good:

Нед Авг 18, 2013 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Subaru Forester 2.0T
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги !Много се радвам на новата си придобивка .Вече имам една мечта по-малко. ;) Искам да поздравя всички "СУБАРИСТИ" ,с пожелание за много яки емоции и безпроблемни километри ! :beer:
Ето го звяра :
http://seffcho.snimka.bg/automobiles/su ... 5.31284001

Нед Авг 18, 2013 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 8
Автомобил: Outback H6
Телефон: 9888904016
Нов фен
Отговори с цитат
Честито! Това черното бижу май и аз го гледах в Ник ауто? Със здраве да му се радваш и много да те слуша!
Дай боже и аз ще се похваля утре или вдругиден със същия модел, но червена :giggle:
Предстои ми КАТ. Притеснявам се от валците. Има ли опасност за колата от теста на спирачките? Това ми е първата кола с AWD ако изключим УАЗ-ката.

Нед Авг 18, 2013 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
и аз я гледах тази и си мислех, че като е от човек, частна обява, ще е по-добре, от гледна точка на това, че сигурно е добре поддържана...а то какво се оказва - скрит дефект за 2500 лева...явно е страхотен късмт да попаденш на Субару, което да обслужиш и да си караш без проблеми...90% от нещата, които се вкарват по автокъщите са...

Сря Авг 21, 2013 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
melhaer написа:
и аз я гледах тази и си мислех, че като е от човек, частна обява, ще е по-добре, от гледна точка на това, че сигурно е добре поддържана...а то какво се оказва - скрит дефект за 2500 лева...явно е страхотен късмт да попаденш на Субару, което да обслужиш и да си караш без проблеми...90% от нещата, които се вкарват по автокъщите са...

Не колега, просто всички кандидат-купувачи искат да купят читава кола на стойност по-малка от стойността и например в Германия или Швейцария. Това сме го дъвкали толкова пъти и се убеждавам че 90% от купувачите са супер наивни и се самозаблуждават, че купуват много запазен автомобил.

И въпреки това ще се потретя - няма как подържана кола модел Х да струва в Германия 5000евро и да струва 9500лв в България нов внос. НЕ СТАВА - само докарването е 1000 кинта , отам надценка и т.н.
Не е късмет да попаднеш на читаво Субару, като не се циганиш за цена и купуваш от проверен източник - собственик или официален гараж в чужбина, рисковете са минимални.

Субару е здрава кола, но капризна на подръжка - ако не е подържана ще разплаче портфейла на всеки собственик и ще развали удоволствието от покупката, както на колегата с Аутбак 2004 по-горе. Масова практика да слагат уплътнители в маслото или авд-то и след първата смяна идва изненадата...

И я се замислете как така всички коли - 2002-2005 година са все в диапазона 140-160 000км? Там само баби ли ги карат до магазина на село за сирене??? Минимален годишен преход в Германия или Италия и т.н. е 25 000
, а тези с газ х 2, т.е. 50 000, и кво става за кола с 10-12 години... :facepalm:
 10

Сря Авг 21, 2013 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
:D , все едно аз съм го написал, обаче за стотен път...... :good:

Сря Авг 21, 2013 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 8
Автомобил: Outback H6
Телефон: 9888904016
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.
Ето я и нашата нова придобивка:
Изображение
Днес и направихме първите шейсетина километра и като цяло съм много доволен.
Вече сме истински субаристи :beer:

Сря Авг 21, 2013 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 3.0 RB
Телефон: 0885853102
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При покупко-продажба на автомобил, както и при всяка стока има отговорност за дефекти, вкл. и скрити такива. Майката му е да си търсим правата /и най-малкото дори/ и запредпочитане в съда. Мит е, че видиш ли, щото сме България закони няма, че и съд дори. Той е фабрикуван методично от тези, които не искат Съдът да им гледа бакиите /говоря за обикновените потребитялски искове.
Горното се отнася и за сервизното обслужване.

Сря Авг 21, 2013 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честити придобивки и на двамата колеги. Да си ги карате със здраве! :good:
pa4nik написа:
Вече сме истински субаристи :beer:
Зиматата се става истински субарист! ;)

Сря Авг 21, 2013 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@Vmax - аз това имах предвид, пределно ясно ми е, че Субито е страхотна кола и като на всяка машина и трябва поддръжка, но явно, в БГ голяма част от екземплярите, които се вкарват са такива, които не са много добре поддържани и предвид, това, което ти спомена, за желанието ни да си вземем супер кола за малко пари, купуваме разни таралясници и се нашиваме на какви ли не изненади...проблемът е, че не всеки човек може да отиде до чужбина, за да си докара кола:)

Иначе честито на хората с новите придобивки:) Да си ги карате със здраве и кеф;)

Чет Авг 22, 2013 7:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
melhaer написа:
@Vmax - аз това имах предвид, пределно ясно ми е, че Субито е страхотна кола и като на всяка машина и трябва поддръжка, но явно, в БГ голяма част от екземплярите, които се вкарват са такива, които не са много добре поддържани и предвид, това, което ти спомена, за желанието ни да си вземем супер кола за малко пари, купуваме разни таралясници и се нашиваме на какви ли не изненади...проблемът е, че не всеки човек може да отиде до чужбина, за да си докара кола:)

Иначе честито на хората с новите придобивки:) Да си ги карате със здраве и кеф;)

Честито на всички колеги от горните постове с новите придобивки =D>
Каквото и да и има на колата - всичко се ремонтира. Тук всеки нов член е добре дошъл и форума предоставя много информация за това как да си подържаме колите, къде, какъв тунинг и какви части да избираме.

Има и хора като Бат Буби, които помагат на много членове да си изберат читава кола, за да се избегнат колкото се може неприятните изненади.

За съжаление в последните 2-3 седмици и в двата сервиза в които редовно ходя къде по нужда къде за раздумка, видях само гробници маскирани отлично за продажба - просто джамбазите нямат скрупули и са станали страшни факири...

Към новите колеги - четете колкото се може повече старите теми за вашите модели - ще намерите страшно много полезна инфо, което ще ви спести време и пари.

Зимата наближава и тогава ще разберете какви коли сте си купили :cool:

Чет Авг 22, 2013 8:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >