Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Outback Diesel 2008 разход 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 89
Автомобил: Outback 2.0D, Honda Prelude BB4
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,

Искам да ви питам за разхода на този двигател(ако може и със моето купе някой да каже ще помогне много).

Аз я имам от 2500км само и разхода откакто съм я взел и занулил по борд-а е 8,4/100

Извънградско 6 със спокойно каране до над 7/100 със по-сериозно.

Чисто градско е над 10/100.

Сря Апр 17, 2013 9:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 88
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Само за показания на компютъра ли говориш, колега, или си засичал както трябва с пълнене на резервоара до горе.
При мен компютъра показва 1 - 1,2 л/100км по-малко от реалния разход:
нулирана преди 36 000км - показва 5,4 при реален разход 6,6
същото и при всяко зареждане - при показание 5,4 - 5,6 реалния разход е 6.2 - 6.8 в зависимост къде/как е карана (извънградско карам до 110км/ч но често я сръчквам при ускорение; до 7,0 - 7,2 е вдигала на извъградко по магистралите в Германия и с БГ-нафтата :) )
може да видиш подробна информация на линка в подписа ми.

купето е форестър ХЕ

Сря Апр 17, 2013 10:08 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
k_u_d_o_s написа:
....Чисто градско е над 10/100.

Този разход си е висок. :-? Май десния ти крак е тежичък? Признай си. ;) Аз съм горе-долу колкото на колегата mcrae (+/- 1л), но тук идват факторите, сезон и настроение.

Сря Апр 17, 2013 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
tony - Напротив, все гледам в града как да я карам по-икономично(много добър ориентир ми е разходомера на таблото) а и 1/2 в града я кара съпругата ми. Единствения отежняващ фактор е че работя на 3-4км от вкъщи и досега зимата тя просто не загрява докато стигна.

А в отговор на "mcrae" - http://www.spritmonitor.de/en/detail/553273.html. Засичам си я пълно-пълно винаги и попълвам в сайта :) и другите ми коли винаги съм си водил статистиката так. Но средния по борд в момента за 2800км близо е 8.4....

Нещо има съмнително, но не мога да разбера какво....

Сря Апр 17, 2013 11:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,ако това ще ти помогне по някакъв начин-служебните ни коли са почти всички дизели(не са субару), но са с такъв двигател 2.0D-150к.с,и всички дават градско над 10/100.
k_u_d_o_s написа:
Нещо има съмнително, но не мога да разбера какво....

Варна е един от най-отвратителните градове за шофиране-светофари средно през 200м.,легнали полицаи поне по 2-3 броя на километър и съответно нашата "гордост"-дупки с големината на римски разкопки.Така че като се вземе всичко това под внимание,ситуацията с разхода започват да се изяснява. ;) Незнам дали ще повярваш,но колата ми дава по-добър разход в София градско,отколкото във Варна(за бензин говоря в случая) .Е разбира се не се бутам постоянно в задръстванията в центъра на София.Така че колега,докато не се подобри инфраструктурата в града(селото),ще е все така за съжаление.

Сря Апр 17, 2013 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кратките разстояния оказват голямо влияние - 3-4 км е много малко и е далече от необходимото мотора да стигне работен режим и разхода да отиде накъм средните стойности.
Мисля че няма нищо грешно в разхода ти щом се кара на кратки разстояния и градско. Все пак моите данни са от 90% извънградско и всяко палене е за най-мако 20км пробег (на толкова е най-близкото цивилизовано място с магазини и т.н. :D ); а работата ми е на 40км ... няма сравнение
наливай нафта и се радвай на живота :beer:

Сря Апр 17, 2013 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mcrae написа:
Мисля че няма нищо грешно в разхода ти щом се кара на кратки разстояния и градско

mcrae написа:
наливай нафта и се радвай на живота

:good: Именно за това става въпрос.Карай си колата и си свиркай :beach:

Сря Апр 17, 2013 1:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята във Варна дава 7.4-8л и 8.2 извънградско с 150км/ч средна скорост по магистрала. Спокойно каране до 120 е 6.8. Става дума за Форю дизел

Сря Апр 17, 2013 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз имах малко проблеми с дюза, която мисля че се изчисти за момента и мисля че има разлика.
Ще покарам още месец-два да видя как върви разхода...

Извънградско явно това си е разхода(не че не съм доволен) ама в града малко съм потресен от тия 10-11л дизел и среден 8,4л/100км.

На някой от срещите се надявам да видя някой друг дизел и да го чуя. Много шумен ми се струва този мотор а уж беше от най-уравновесените дизели.
Разбира се звука се променя КОРЕННО при загрят двигател....

Чет Апр 18, 2013 10:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
@k_u_d_o_s, колега видях в коментара, че си имал проблеми с дюза, можеш ли са ми кажеш какви са били симптомите и как си реши проблема? С какво / как изчисти дюзите? И какъв реално беше проблемът?

Имам и аз някакви такива ядове и бих се радвал ако можете да ми помгнете.

Предварително благодаря на отзовалите се..

Пет Апр 19, 2013 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
k_u_d_o_s написа:
Аз имах малко проблеми с дюза, която мисля че се изчисти за момента и мисля че има разлика.
Ще покарам още месец-два да видя как върви разхода...

Извънградско явно това си е разхода(не че не съм доволен) ама в града малко съм потресен от тия 10-11л дизел и среден 8,4л/100км.

На някой от срещите се надявам да видя някой друг дизел и да го чуя. Много шумен ми се струва този мотор а уж беше от най-уравновесените дизели.
Разбира се звука се променя КОРЕННО при загрят двигател....

Аз ти казах какво да направиш за тракащия мотор и ще видиш,че ще утихне.
Ако се съмняваш иди във Виница при майстора на дизели Продан мисля беше и поговори.

Пет Апр 19, 2013 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vladi написа:
@k_u_d_o_s, колега видях в коментара, че си имал проблеми с дюза, можеш ли са ми кажеш какви са били симптомите и как си реши проблема? С какво / как изчисти дюзите? И какъв реално беше проблемът?

Имам и аз някакви такива ядове и бих се радвал ако можете да ми помгнете.

Предварително благодаря на отзовалите се..

Симптомите ми бяха ясно изразено чукане(не тракане а яко чукане) на студен двигател над 1800об/м. В момента в който загрее всичко млъква и се оправя. Препоръчаха ми следната добавка и си я купих от един магазин във Варна:
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5750

Сипва се максималната доза ако е за почистване а не за профилактика - т.е. цялата опаковка в 30л нафта в резервоара. След сипване трябва да работи двигателя на мясно 30мин на 1500об/м и после си изразходваш 30литра без да разреждаш докато привършат и това е. При мен имаше моментален ефект - след 30те мин един следобед, на следващата сутрин студения двигател вече не чукаше.
 12

Пет Апр 19, 2013 2:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за бързия отговор. При мен симптомите са същите. Ще пробвам добавката и ще пиша какви са резултатите.

Благодаря още веднъж.

Пет Апр 19, 2013 5:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре, при мен също има чукане при обороти над 1800 когато времето е студено и двигателя е студен, но разхода ми на градско е под 7,5. Трябва ли и аз да сложа тази добавка за да изчезне чукането?

:-?

Пет Апр 19, 2013 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първо си сменете горивните филтри на дизела 46лв на Мале и после добавяйте каквото и да е , щото добавката ще разтвори останалата гняс във филтъра и става мазало!

Съб Апр 20, 2013 12:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За горивния филтър не се бях замислял, но е късно вече при мен:)

За разхода след добавката - при мен има разлика. Далеч съм от 7,5 градско и още е рано, да я покарам още 1-2 резервоара и ще споделя дали има разлика. Да видим какво друго ще излезе, че аз с тия 10+/100км май съм първенец с Boxer Diesel :(

@Vladi - сподели после дали е имало ефект.

@Jores - незнам какво е чукането при теб, но при мен беше нетърпимо, не дизелово тропане на студен двигател а яко чукане. Имаш чувството че двигателя ще се счупи...

Пон Апр 22, 2013 8:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Малко да повдигна темата че колегите не са писали дали има развитие.

Аз си смених горивния филтър(тая цена и това Мале за Бека нямат нищо общо!) и отново промивка със добавката.

Чукането не е изчезнало напълно, пре студен двигател на 2000 об/мин си чука. Загравя малко и чукането спира, но продължава да си чука като помпа-дюза дизел на VAG :). Влиза в оптималната температура двигателя и тогава вече млъква и забравяш че караш дизел.

Явно така ще е при мен....така и не съм се срещнал със друго субару с дизел да ги сравня!!

Разхода последния извън градско Сф-Вн през южната магистрала, после ришки проход и после северна магистрала до Вн със обща средна скорост 123(т.е. за 4 часа) - 7 л/100км. Което не е като вашите 5-6л, но ме устройва. На магистрала с круз контрол на 150 км/ч разхода се вдига от 7 на 8 л/100км.

Сря Юли 31, 2013 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
и аз не мога да се оправя с това чукане/тракане - сега през лятото паля на 20+ градуса, понякога колата дори работи минута-две преди да тръгна, и пак трака на около 2000 об. докато загрее. Не е много силно (нямам никакъв личен опит с други дизели за да сравнявам де) но се чува ясно ... като отворя прозорците пак яко се чува как трака като незнам какво.
Преди 2000км сипах добавка - ето това форте http://www.forteuk.co.uk/product.php?id ... _Treatment и никаква промяна
в момента пробвам с двутактово масло (http://www.a2oc.net/forum/showthread.ph ... d-it/page7, http://www.brick-yard.co.uk/forum/addin ... page3.html) но не забелязвам никакви (нито + нито -) ефекти
искам да опитам това http://www.dieselrhino.co.uk/ , но засега не намирам начин да го вкарам от UK...

ПП става дума за форестър 2009 на 103 000 км
ПП за разхода мисля че няма какво повече да искаш, това е горе-долу; 5-6 (по-скоро 6 и малко) л/100 само ако караш по извънградски пътища до 80-90 км/ч; по магистралите карам с около 110-120 (по GPS) и отива на 6.7 л/100; миналото лято по немските магистрали карах с 130-140 (по GPS) и подмина 7 л/100, а с хърватска, сръбска и бг нафта стигнах до 8 л/100 ....

Сря Юли 31, 2013 10:37 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги най-вероятно проблеми нямате.
Аз карам Форестър, дизел - 2008/12. Ужасното тракане го имам през зимата докато загрее (напряво да те заболи сърцето :lipseal: ) В началото, докато му се нарадвам го карах както аз си карам (газ - до - ламарината...). Разхода ми беше около 8-10 градско; 7,5-8,5 извънградско а зимата в града, и аз като някой по-нагоре, работех на близако - съм стигал и до 12 на 100 км. Правил съм си сравнителна таблица за реални (пълен-пълен резервоар) и по разходомер със достаъчно данни. В резултат - в общи линии, надблюденията са ми че разходомера отчита около 0,5 литра/100 км по-МАЛКО. Т.е. реалните са около половин литър повече!.

От половин година рабтя на 10-15 км. в посока от дома (в зависимост от избраният маршрут). От София съм. Свалих някоя - друга метална гривна от десният крак! Резултата е (Февруари - Август) 7,2 - 7,6 по разходомер или 7,7 - 8 (реални) само градско!

При положенние че една малолитражка 1,0 - 1,3 бензин дава същият разход, мисля че дизела на СУбару е достаикономичен за това което дава!

Поздрави

Съб Авг 17, 2013 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема