Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Съмнение за издухана гарнитура на глава 
Автор Съобщение

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Това, което може да стане е да прегрее. Ако внимаваш да не стане, да наглеждаш нивото и температурата - карай - то ще си покаже.

Температурата на водата не помръдва по-нагоре от средата.На равно, на баир - все там си стои.Даже взе леко да ме притеснява това постоянство.Сутрин като запаля ,стрелката на термометъра е най-долу на скалата.После започва плавно да се вдига, до няколко минути стига средата и остава като залепена там.

Пон Юли 05, 2010 5:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отваряй от време на време радиатора и поглеждай там дали има антифриз, не само казанчето.
Температурата ще мръдне чак когато падне значително нивото в радиатора :smt023

Пон Юли 05, 2010 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Правя го почти всеки ден, откакто ме обзеха съмненията - има си антифриз и в радиатора и в казанчето.

Пон Юли 05, 2010 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз не бих се притеснявал – имаш си охладителна течност, не губиш изобщо от нея. "Парцалчетата" в антифрицза може да са от какво ли не – непочистена добре система от предишен ремонт (някои майстори не чистят много-много), отлагания през годините от остаряващ антифриз и т.н.

Моят съвет е да си караш колата – ако ти се чете за проблеми с гарнитура на глава, мога да ти разправям моите проблеми и ремонтирания пред блока на Rover. Вярвам, че Subaru е малко по-различно откъм лесно прегряване, а и... абе щом нивото на антифриза ти е бетон, давай газ и готово ;)

Пон Юли 05, 2010 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 29
Нов фен
Отговори с цитат
пробвай с надуване с въздух през свещите - но първо си измери комресията и на базата на нея подай с 1-2 атм,по малко-ако пак излизат мехури значи имаш пробив някъде

Сря Авг 04, 2010 5:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги, имам съмнения че при мен също има издухана гарнитура... Като я запаля и температурата е в нормата (т.е. някъде посредата) маркучите са меки. Като започне да прегрява и стисна маркуча е по втвърден но не чак на камък...
според последния преглед не губя охладителна течност , нито пък масло. Сменях термостат наскоро, защото мислех че в него е проблема, течноста си беше бистра със зелен цвят и нямаше нито парцали нито следи от масло...
КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ СТАВА.... Вече съм тотално объркан...
Утре ще сменя радиатора понеже не са му останали ламели, ако и тогава не спре да прегрява ще да е гарнитура май .... :( :? #-o
ужас

п.п. колко казахте струва ремонта?!?!

Вто Авг 17, 2010 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не го мисли сега, както обясняваш - нищо ти няма. Като го смениш покарай един ден, допълни течност и тогава следи дали намалява антифриза и дали излизат мехурчета в казанчето.

Вто Авг 17, 2010 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Уффф.... :( Вече започвам да се съмнявам във всичко... а само преди месец нищо си и нямаше....
#-o #-o #-o

Вто Авг 17, 2010 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Успокой се, промяната е повече в теб ;-)

Сря Авг 18, 2010 9:09 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Днес ще сменя : ролки - ремъци, радиатор, предни карета , термостат....

по-късно ще пиша какъв е резултата,но ме интересуваше какви са симптомите за издухана гарнитура?!

Сря Авг 18, 2010 9:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Промий системата и идеално изчисти казанчето. После виж за мазни отлагания в него. Мехурчета в казанчето. Въздух в радиатора, втвърдяване на маркучите повече от нормалното. Загуба на антифриз, изхвърляне през казанчето...

Сря Авг 18, 2010 9:38 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 769
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47
Отговори с цитат
voneg написа:
BAlexandrov написа:
Това, което може да стане е да прегрее. Ако внимаваш да не стане, да наглеждаш нивото и температурата - карай - то ще си покаже.

Температурата на водата не помръдва по-нагоре от средата.На равно, на баир - все там си стои.Даже взе леко да ме притеснява това постоянство.Сутрин като запаля ,стрелката на термометъра е най-долу на скалата.После започва плавно да се вдига, до няколко минути стига средата и остава като залепена там.

абе да се изпразня и аз по въпроса ;
стрелката на температурата при субару стои горе долу по средата на скалата , ако както казваш не помръдва от средата , значи нямаш място за притеснения . можеш да провериш маркучите дали са твърди при загрят двигател , но ако има проблем , те ще са твърди като камък , в което се съмнявам .а за уреда за мерене на газовете , в нашия сервиз го имаме , Автосервиз ;Ангелов; на моста на Герджика , ако искаш намини оттам и ще ги премерим , но както казва Блатимир това не е кои знае колко точен уред .не те съветвам да му вярваш напълно .
според мен колата ти е в ред , но ако искаш мини през сервиза и ще я погледнем :smt023 (търси Киро)

Сря Авг 18, 2010 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Моят проблем е решен! Смених радиатор и предни карета, вече е като пушка! :)

Чет Авг 19, 2010 8:48 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От доста време не съм писал по темата, ама лято,отпуски,замествания на колеги и пр....та по темата- ходих в сервиз с уред за замерване на изгорели газове в охл. с-ма(при Милен-някои колеги от форума го познават) и след половин час замерване,форсиране,обръщане газ-бензин и обратно, уреда нищо не отчете! Даже по едно време майстора взе да се съмнява в качеството на индикиращата течност-пробва на ауспуха и тя веднага си промени цвета.За сега се успокоявам относно издухана гарнитура на глава :)
По другото - съмнение за спукана мембрана на изпарителя - ходих при двама газаджии.И двамата бяха категорични, че такъв изпарител мембрани не пука! Все пак направих и високо научния и технически издържан тест със запалката на радиатора - щракнах огънче на гърловината на радиатора при работещ, загрят мотор - и пак нищо.Викам си "Тука има нещо, ама сега няма да го търся'' :lol: За сега спирам да ровя по то проблема пък то ще си покаже...

Чет Авг 19, 2010 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: Legaci Forester
Нов фен
Отговори с цитат
И при мен имаше същия проблем с загуба на течност и ми правеше проблема на извънградско и в големите студове когато го вкарам в 3500 об. , почваше да грее и да ми губи течност , на градско не мърдаше.Мислих , четох и накрая реших да сменя термостата , явно не се отваряше достатачно бързо и докрай при достигане на определени обороти и температура.Сега всичко е Ок .Даже и парно има аххахах
Е промих и системата с една добавка от Лукоойл

Съб Яну 29, 2011 11:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Subaru Forester 2.0X
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе колега voneg, видях че имаш досущ същия проблем като мен, с тази постоянна температура и балончетата при отворена капачка. Кажи накрая какво направи? В два сервиза само от балончетата и без да правят други тестове заключиха че е гарнитура и ремонта започва от 1200 лв нагоре, та до неопределено колко нагоре. Все пак е сериозна сума и не бих се наел да поръчвам отваряне на двигателя освен ако нямам достатъчно основания да смятам, че е наложително. Сега правя тестове с мерене на нивото на антифриза, за да преценя дали пада нивото или просто си бълбука. Аз също съм с газ. Твърде нов ми е профила защото взех колата този месец и не мога да пращам още ЛС. Дай един телефон за връзка, или пиши в темата как се разви случаят ти.

Пет Авг 02, 2013 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
podobno написа:
Абе колега voneg, видях че имаш досущ същия проблем като мен, с тази постоянна температура и балончетата при отворена капачка. Кажи накрая какво направи? В два сервиза само от балончетата и без да правят други тестове заключиха че е гарнитура и ремонта започва от 1200 лв нагоре, та до неопределено колко нагоре. Все пак е сериозна сума и не бих се наел да поръчвам отваряне на двигателя освен ако нямам достатъчно основания да смятам, че е наложително. Сега правя тестове с мерене на нивото на антифриза, за да преценя дали пада нивото или просто си бълбука. Аз също съм с газ. Твърде нов ми е профила защото взех колата този месец и не мога да пращам още ЛС. Дай един телефон за връзка, или пиши в темата как се разви случаят ти.

С тези суми от по 1200 лв.. яко те пързалят. НЕ е евтин ремонта да, но при Любо примерно ще ти земат 330 лв на глава... 2x330 = 660. В Sti.bg сумата ще е подобна не се впрягай чак толкоз :)

Пет Авг 02, 2013 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Втвърдяването на маркучите на охладителната система и аз имах, чак теч имаше от чисто нов радиатор. Мислехме за гарнитури, но пробвахме с нова капачка на радиатора първо и се оказа, че е това. Капачката беше към 20-на лева на 0.9 бара, така че не се хвърляйте да разглобявате двигатела от раз ;)

За губене на течност - щипките по маркучите дават фира с времето. При мен преди да ги оправим антифриз избиваше по малко на високи обороти докато съм в движение и нямаше как да забележа, докато проблема не стана съвсем сериозен и не се видя теча. Иначе антифриза си беше с нормално ново в града, а като пътувам по магистралата и изчезваше. Тогава пак ги мислех гарнитурите, но още съм си с тях - 2.5 години вече.

Правилната диагностика му е майката :beer:

Пет Авг 02, 2013 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, искам да си завърша темата:карах доста време без да предприема някакви по-драстични мерки, освен една смяна на капачка на радиатора и редовно следене нивото на охлаждащата течност, но притеснението си стоеше, че нещо не е както трябва - казанчето се пълнеше почти до капачката при по-сериозно натоварване, а после течността не се издърпваше обратно в радиатора, което показваше липса на вакуум, без да има теч където и да било по системата.Накрая ми писна да се притеснявам кога ще ме остави на пътя и се реших на "голямата стъпка" - сваляне на мотора и подмяна гарнитурите на главите.Майстора и той се опита да ме разубеждава, защото симптомите не бяха съвсем като за духнала гарнитура, ама накрая кандиса.В интерес на истината гарнитурите си бяха здрави(само едната беше на ръба да протече), но за сметка на това и двете глави бяха криви, вероятно от предишно прегряване или каране с некачествен антифриз.Смениха ми гарнитурите на главите, на капаците,стругарят пусна една стружка и симптомите за издухана гарнитура бяха издухани :) Сега маркучите са доста по-меки, нивото в казанчето не е мръднало, въпреки, че си я напънах колицата по начини при които преди си правеше проблемите, но за сега, да е жив и здрав Павката, НИЩО :bow:

Нед Окт 06, 2013 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
iion написа:
Втвърдяването на маркучите на охладителната система и аз имах, чак теч имаше от чисто нов радиатор. Мислехме за гарнитури, но пробвахме с нова капачка на радиатора първо и се оказа, че е това. Капачката беше към 20-на лева на 0.9 бара, така че не се хвърляйте да разглобявате двигатела от раз ;)

За губене на течност - щипките по маркучите дават фира с времето. При мен преди да ги оправим антифриз избиваше по малко на високи обороти докато съм в движение и нямаше как да забележа, докато проблема не стана съвсем сериозен и не се видя теча. Иначе антифриза си беше с нормално ново в града, а като пътувам по магистралата и изчезваше. Тогава пак ги мислех гарнитурите, но още съм си с тях - 2.5 години вече.

Правилната диагностика му е майката :beer:

Здравейте и от мен,на мен ми се сцепи радиатора точно един пръст под гърловината за доливане купих нов радиатор Koyo с капачка 1.1 бара толкова беше и старата.Автомобила ми е от профила колегата по горе пише 0.9 бара .Въпросът ми е на какво налягане работи охлаждащата система на Аутбека и на колко бара трябва да ми е капачката за да отваря.

Пон Окт 07, 2013 6:38 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >