Отговори на тема
 Legacy странно хлопане 
Автор Съобщение

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги от скоро съм във вашия форум. Насочил съм се към покупка на legacy IV 2004г. Не знам дали пускам темата на правилното място защото нямам голяма ориентация все още и за това се извинявам предварително и се надявам модовете да ме коригират.
Днес карах едно легаси 2004г. 2,0 101kw, всичко добре има документи къде какво е сменяно, двигателчето мърка няма проблеми, като цяло е запазено. До тук добре, но реших да направя една разходка. Събитието се случва във Варна маршрута по който хванах е от военна болница, околовръстното към владислав и магистралата. На слънчево правя завой за обратно към Варна и тук започва интересното, цялата кола започна да да подскача и да чатка(като казвам цялата по точно от пред). До този момент нямаше проблеми. Проблема се състои в това, че в която и посока да завия колата започва да подскача и чатка със едва навит волан или с напълно няма значение. Другото интересно е като слязох от нея ми замириса на изгоряла пластмаса, масло и съединител някаква такава комбинация не знам дали описвам правилно. Нещо някъде се трие, чатка и подскача. Ако някой е имал подобрен проблем да сподели, защото до сега не съм карал кола 4х4 и не знам има ли някакви тънкости. Мисля, че не е каре защото съм карал кола с разбито и при навит волан само си трака, а тук говорим за адско чатка и подскачане направо си люлее колата. Иначе я пробвах по магистралата до 180-190 да видя как е като цяло нямаше проблеми(това разбира се преди да се устано този проблем)

Пет Авг 02, 2013 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не разбрах дали си купил колата или само си я карал - по това описание ми изглежда на заминал среден диф, така наречената виско муфа - 1500-1700 лв. му е цената нов, без ремонта.

Съб Авг 03, 2013 2:02 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не само я карах с намерение да я закупя. Но след като установих този проблем се отказах най малкото заради това, че нямаше отворен сервиз по това време, а и ми се стори, че проблема ще е много сериозен и за това исках да се консултирам. Ако беше нещо по малко на разумна цена можеше и да се замисля, но при такава цена за ремонт далеч.

Съб Авг 03, 2013 9:40 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ремонта може и повече да е, намери в форума mimo13, има и телефони, тои има магазин за авточасти във Варна и точно ще ти каже колко струва тази част.
Направи си уговорка с продавача, може да ти покрие ремонта, знаеш ли.
Но проблема е точно виско муфа, централен диф.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Авг 03, 2013 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Така описаните проблеми с голяма вероятност означават междинен диференциал, както е написал колегата Mladen99. При студен двигател няма нищо и след изминаване на 10-15км, при завъртане на волана се чува тракане и гумите се въртят все едно са квадратни, на подскоци. Има писано доста по темата във форума. Ако колата си струва, може да се направи пазарлък за отбив в цената. Виско-муфата е около 1000 лв и смяната и не е трудна.

Съб Авг 03, 2013 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 122
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз моята я рециклирах за 260лв. Засега към 5000км и то лятото, вкл. в гърция на жега нямам дерт. Иначе я купих така и от ноември до март го имах проблема. След повече каране спичаше затова преди лятото я правих ;)

TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)

Нед Авг 04, 2013 12:04 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите колеги, точно за това си мислех, ако не е голям ремонта да говоря с продавача да отстъпи определена или цялата сума за ремонта и да я отнасям. Ще пиша какво е станало. Това за колелата къде писа колега, че са все едно квадратни е точно така. Аз лично имах чувството, че ще се скъса нещо от този автомобил.

Нед Авг 04, 2013 12:54 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
divanow написа:
Благодаря за отговорите колеги, точно за това си мислех, ако не е голям ремонта да говоря с продавача да отстъпи определена или цялата сума за ремонта и да я отнасям. Ще пиша какво е станало. Това за колелата къде писа колега, че са все едно квадратни е точно така. Аз лично имах чувството, че ще се скъса нещо от този автомобил.

Еми ако дълго време се кара може и да се скъса. Все едно всичко колела са зацепени и се движат с веднаква скорост, в завои вътрешните се въртят по малко (попринцип) и се получават тези удари.
Наи добре провери при mimo13 0894484248 Марин или колегата му (имат магазин за оригинални части във варна) но ще ти трябва рамата на колата. Точно колко струва тази част, ако искаш отиди на мястои да ти разпечата на хартия цената. Като отидеш при продавача директно да ти приспадне цялата цена, Аиде ремонта или смяната вече може и ти да си я поемеш 100-200лв. незнам колко точно ще е.
Ако трябва го заведи в Субару Варна за негова сметка да диагностицират какво хлопа за да му потвърдят.
Успех.

Нед Авг 04, 2013 7:45 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
divanow написа:
Не само я карах с намерение да я закупя. Но след като установих този проблем се отказах най малкото заради това, че нямаше отворен сервиз по това време, а и ми се стори, че проблема ще е много сериозен и за това исках да се консултирам. Ако беше нещо по малко на разумна цена можеше и да се замисля, но при такава цена за ремонт далеч.

дали собственика не е ходил тук там да види какво и има замислил ли си се ако е ефтино би си я оправил
търсил съм пета скорост и цената беше 580лв нова зад муфата има тампон кардан карета заден диф ако и те са строшени казвам ако доста пари ти трябват
избора си е твой

Нед Авг 04, 2013 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Така, вчера писах от телефона и затова бях малко по "лаконичен" :)

Сега си седнах на компютър :)

Симптома е 100% виско муфа, след малко каране загрява и зацепва постоянно, а по-принцип не трябва да е така.

Лятото когато температурите са по-високи проблема се появява и след по-малко каране, зимата тъй като е по-студено имаш по-дълго време докато загрее. (затова и аз като купих колата не успях да го хвана, карах я, пробвах я но проблема не се появи, чак като се прибрах в Пловдив го усетих... и след това като си карах градско нямаше проблем, но излезех ли за по-дълго извън града и винаги зацепваше).

Така не трябва да се кара, особено когато е зацепила трябва да се избягват остри и обратни завой, особено пък с много газ, ходовата част почва да се разбива.. почти на 99% съм сигурен че и тук има разбито предно каре на кардана (при мен го бяха правили в България и за 1 година пак се беше разбило, сега след като оправих муфата дертове няма)

Така че гледайте и при тебе освен муфата и кардана и каретата как са (особено предното)
Аз нямах възможност да купя нова муфа, затова дадох моята за рециклиране в София (bgmufi.com), сменят някаква течност, не знам колко ще изкара но си струваше да опитам защото е на 1/4 от цената на нова муфа.

Проблеми от това естество вече нямам, както писах и по-горе, Юли месец в не малка жега карах 1000км от Пловдив до Атина и дори там в града имах притеснение че ще почне да тресе, но за щастие нямаше проблем :)

Проблема с виско муфата се получава от няколко неща, първия вариянт е старост, след известно време течността вътре си прегаря и муфата почва да спича.
Основния проблем обаче за скъсяване на живота на муфата е:
1. каране с различен размер гуми (постоянно има разминаване в оборотите на колелата и муфата прегрява в опит да изравни)
2. честия офроуд скъсява живота на муфата, ако буксуваш много зимата също е вредно
3. най-тъпото нещо което съм чувал при доста 4х4 коли, съм чувал че го правят и при субару с цел икономия(икономията майка на мизерията) - сваляне на кардана.. не знам дали въобще е възможно но предполагам ако се направи, муфата постоянно ще се опитва да предава движение на задните колела и ще се съсипе за отрицателно време.
4. задържане на някой спирачен апарат също е проблем

Проблема не е толкова страшен ако всичко друго по колата ти е харесало и успеете да се разберете с продавача или да ти отбие от цената, или да ти го оправи той.(малко е плашещ факта че той вероятно е знаел за проблема и се надява да я бутне на някой която не я кара, или я кара малко и няма време да се прояви дерта (при мен зимата стана така))

Поздрави и успех :)

Нед Авг 04, 2013 9:52 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
denislav971 написа:
divanow написа:

дали собственика не е ходил тук там да види какво и има замислил ли си се ако е ефтино би си я оправил
търсил съм пета скорост и цената беше 580лв нова зад муфата има тампон кардан карета заден диф ако и те са строшени казвам ако доста пари ти трябват
избора си е твой

Колата заедно я свалихме от автовоза, дори и той не я беше виждал, като мен само на снимки.

Нед Авг 04, 2013 11:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
nelim написа:
Така, вчера писах от телефона и затова бях малко по "лаконичен" :)

Сега си седнах на компютър :)

Симптома е 100% виско муфа, след малко каране загрява и зацепва постоянно, а по-принцип не трябва да е така.

Лятото когато температурите са по-високи проблема се появява и след по-малко каране, зимата тъй като е по-студено имаш по-дълго време докато загрее. (затова и аз като купих колата не успях да го хвана, карах я, пробвах я но проблема не се появи, чак като се прибрах в Пловдив го усетих... и след това като си карах градско нямаше проблем, но излезех ли за по-дълго извън града и винаги зацепваше).

Така не трябва да се кара, особено когато е зацепила трябва да се избягват остри и обратни завой, особено пък с много газ, ходовата част почва да се разбива.. почти на 99% съм сигурен че и тук има разбито предно каре на кардана (при мен го бяха правили в България и за 1 година пак се беше разбило, сега след като оправих муфата дертове няма)

Така че гледайте и при тебе освен муфата и кардана и каретата как са (особено предното)
Аз нямах възможност да купя нова муфа, затова дадох моята за рециклиране в София (bgmufi.com), сменят някаква течност, не знам колко ще изкара но си струваше да опитам защото е на 1/4 от цената на нова муфа.

Проблеми от това естество вече нямам, както писах и по-горе, Юли месец в не малка жега карах 1000км от Пловдив до Атина и дори там в града имах притеснение че ще почне да тресе, но за щастие нямаше проблем :)

Проблема с виско муфата се получава от няколко неща, първия вариянт е старост, след известно време течността вътре си прегаря и муфата почва да спича.
Основния проблем обаче за скъсяване на живота на муфата е:
1. каране с различен размер гуми (постоянно има разминаване в оборотите на колелата и муфата прегрява в опит да изравни)
2. честия офроуд скъсява живота на муфата, ако буксуваш много зимата също е вредно
3. най-тъпото нещо което съм чувал при доста 4х4 коли, съм чувал че го правят и при субару с цел икономия(икономията майка на мизерията) - сваляне на кардана.. не знам дали въобще е възможно но предполагам ако се направи, муфата постоянно ще се опитва да предава движение на задните колела и ще се съсипе за отрицателно време.
4. задържане на някой спирачен апарат също е проблем

Проблема не е толкова страшен ако всичко друго по колата ти е харесало и успеете да се разберете с продавача или да ти отбие от цената, или да ти го оправи той.(малко е плашещ факта че той вероятно е знаел за проблема и се надява да я бутне на някой която не я кара, или я кара малко и няма време да се прояви дерта (при мен зимата стана така))

Поздрави и успех :)

Много ти благодаря колега за изчерпателния отговор. Утре ще се чуя с продавача ще му разкажа как стоят нещата и ако има намерение да отстъпи от цената след обстоен преглед. Ще пиша какво е станало и ще кажа дори коя е колата за да се знае.

Нед Авг 04, 2013 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Щом е търговец минималната печалба им е поне 2х.лв така че има накъде да сваля ;-)
И ако иска да я продаде или ще трябва да я направи (или скалъпи за да не проявява проблема) или на всеки купувач да се прави че незнае и да сваля цената. Но щом ти си бил първия потенциялен купувач е възможно да се спазарите.

"Клиент не се връща" това знам от приятел и наистина е така. По добре да загуби малко и да я махне веднага отколкото да седи 1-2г. и да се чуди какво да я прави тогава.

Нед Авг 04, 2013 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Говорих с търговеца и няма да има сделка, не иска да сваля цената повече от 300-400лв. Така, че покупката отпада за съжаление. Продължаваме на пред с търсенето.

Сря Авг 07, 2013 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
divanow написа:
Здравейте колеги. Говорих с търговеца и няма да има сделка, не иска да сваля цената повече от 300-400лв. Така, че покупката отпада за съжаление. Продължаваме на пред с търсенето.

Дано да е съвестен и да не я пробута на някой балама дето не гледа :) 300-400лв за такъв проблем никой няма да му я вземе колата ако не го излъже нещо...

дори и най-евтиния вариянт с рециклиране излиза към 300лв само муфата (260лв рециклиране + транспортните разходи за еконт), отделно работа примерно 100лв, лагера на муфата да се смени поне с нов(той не е скъп де) + предното каре на кардана ако е разбито да се оправи (а то на 99% е разбито) абе под 500лв даже и в най-добрия случай според мен не може да се влезе освен ако не намери някой магьосник да оправи муфата за без пари.. или просто не преебат (муфата)4х4-то и да остане тая кола само с предно по някъв начин...

Супер некоректно е това от страна на търговец... ако няма да отстъпва от цената на колата, поне да оправи проблема за собствена сметка, щом мисли че може за 300-400лв.. то тая отстъпка от цената се прави и на коли без проблем.. та кво остава на кола с проблемна муфа.. просто съм сигурен че ще гледа да я бутне на някой, ако не им отказва тест драйв сега лятото, то зимата със сигурност ..

Защо не дадеш малко повече инфо за колата тук поне в бъдеще хората да я знаят :)

Чет Авг 08, 2013 9:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
divanow написа:

Минаваи отвреме на време, щом колата те кефи.
Бъди сигурен че няма да я продаде.
Всеки купуващ Субару чете и пита доста, понеже хората са наплашени от скъпи части и ремонти.

Мини от там след седмица, погледни колата, цената.... демонстративно да видят че пак си там и че все още имаш интерес.
Минаваи всяка седмица.
Като минат още няколко като теб които не искат тази кола сам ще клекне. Остави си телефонния номер, може пък и да ти звъннат след време.

Наи ме е яд на такива тарикати.
--------------------------------------------------------------
Когато търсихме фори (турбо) за бащами, с прословутия бай Петко в сф. така не се разбрахме, 800лв. исках да свали и го взимах. Цената си му беше доста завишена. Е вече 2-ра година мисля че същата кола си седи още в автосалона му.

Чет Авг 08, 2013 10:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,малко "off topic",но като гледам си от Варна.Та в тази връзка автоджамбазите в града-99,9% от тях са абсолютни ЧОБАНИ,без да искам да обиждам излишно,но те цени не свалят,умират от глад и гъзария обаче нe свалят цени,отстъпката която са ти направили е абсолютния таван за тях.Същевременно продават пълни морги,повечето дори ги купуват от Дупница и Горубляне.Каквото им застои там и не се продаде,наще тук го взимат слагат му едни 1500-2000 лв.горница и табела "НОВ ВНОС" и така :facepalm: .Рзбира се говоря като цяло,конкретно за автомобила който си посочил нямам инфо,но съвета ми е да се внимава "ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО" с кола от автосалон във Варна.Да не говорим,че като цяло тук се продават доста по-скъпо колите(незнам защо и на какво отгоре).Ако си се спрял сериозно на покупката на Субару-свържи се с "bat bubi" сериозен и точен е,а и е от Варна,може да се срещнете да говорите,на твое място въобще не бих се занимавал с тези "Цървули" от автокъщите с манталитет на селски мутри от началото на 90-те.

Чет Авг 08, 2013 11:16 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Добавям обявата за да не се набута някой колега и после да си плюе на брадата. http://www.cars.bg/c369988
Не искам коментари, че колата била с дясна дирекция. Начел съм се на всякакви статии, коментари и критики.

Чет Авг 08, 2013 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 325
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Хм,обявата е неактивна...ОБАЧЕ - пише SUBARU OUTBACK 2.0. Е те такова животно има само при бай ти Петко :lipseal:

Пет Авг 23, 2013 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 121
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
Телефон: 0899013485
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз при теста не посмях да стъпя на пътя без номера и я въртях основно на един голям паркинг, също така явно не съм чел достатъчно за Легаси и за проблеми с виско муфи. Гледах 10тина легасита и много бързо си тръгвах като видя километраж под 200х.кл. и педали изтрити до желязо, тя една кола си личи на какви км. е по амортизации в купето. Тази я отнесох като пиле домат защото нямаще такива амортизации и цената беше добра, с едни 1000лв ремонти се включвам до реалната и цена в момента.Та по тази причина вчера в КАТ докато не ми написаха - НЕ СЕ ИЗДИРВА бях малко притеснен. Сега имам още притеснения до като не и направя пълен преглед при разбирач. Ако си остана само с проблема с муфата мисля че съм намерил моя автомобил.

Пет Сеп 06, 2013 7:50 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема