Отговори на тема
 В клуба 
Автор Съобщение

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ! Отскоро станах собственик на Subaru Impreza/Outback 2.0;125к.с;2005г.Първите ми впечатления за колата се припокриват с тези на мои приятели собственици на Subaru,уникален автомобил.Дет се вика,още не мога да си изтрия усмихнатата физиономия докато карам :D .Доста поизчетох във форума,иии общо взето сложни и особени коли.Веднага почнаха да ми се въртят и разни въпроси,за които да ви попитам.Колата е с газова уредба слагана в Италия(работи за сега отлично),по талон е изписана втечнен нефтен газ(течна фаза предполагам).Дотук добре,но когато взех колата,Cheka й светеше.Потърсих буксите за самодиагностика с едно приятелче,намерихме зелените.Неговата е Legacy,и буксите за самодиагностика са черни.При моята черни не видяхме.Та въпросът ми е имали такива букси за диагностика,или става по друг начин.
И втори въпрос-при запалване сутрин при студена кола оборотите й падат,скоростния лост притриса,мъчи се да гасне,но не угасва.
Съответно следва качване на оборотите до около 1200-300, и плавно падане до около 600-700(така ми се струва).След като загрее задържа оборотите без промяна и всичко заспива.Благодаря за отговорите предварително,и се извинявам ако не съм обяснил нещо точно или с погрешна терминология.Поздрави на всички !

п.с.Снимки ще кача при първа възможност !

Вто Авг 06, 2013 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре дошъл! :good:
Колата ти трябва да е с ОБД2 щом е 2005 г. Търси под волана голяма бяла букса в която се включва кабел към РС или блутуут адаптор и със съответната програма се прави диагностика. Ако си с течна фаза, то тя със сигурност е ICOM, не вярвам италианците да сложат Vialle.
:)

Сря Авг 07, 2013 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пламен Янев написа:
... по талон е изписана втечнен нефтен газ(течна фаза предполагам).Дотук добре,но когато взех колата,Cheka й светеше....
И втори въпрос-при запалване сутрин при студена кола оборотите й падат,скоростния лост притриса,мъчи се да гасне,но не угасва.

Честита придобивка и със здраве да си се усмихваш!!! :beer:

Ако в БГ талона е записано втечнен нефтен газ, означава че горивото което използва автото е пропан-бутан. Преведено е от LPG (Liquefied petroleum gas). Това НЕ означава, че си с течна фаза. Течната фаза няма изпарител, така че ако имаш...

На какво запалва колата на бензин или газ?

Сря Авг 07, 2013 8:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Та така,някои работи се изясниха.Днес ходих при един газаджия в нашия град(Търговище).Уредбата си е газов инжекцион с изпарител Landi Renzo.Буксата за диагностика е точно под волана,малко надолу.Излязоха грешки P 0400 и P0172,ако съм ги запомнил правилно.Обясненията на газаджията бяха,че едната е за богата горивна смес,а другата била за устроиство за доизгаряне на неизгорели газове,което той нарече GDR.Tа това устройство го открихме, и се видя че му е сложена затапваща гарнитурка(без дупка) :D ,явно е правило проблеми и преди.Изгаси ми Чека,да видим кога ще светне пак !
Поздрави на всички и благодаря за пожеланията ! :) :beer:

Сря Авг 07, 2013 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема