Отговори на тема
 Въпрос за 4х4 
Автор Съобщение

Постове: 33
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ако импрезата скъса полуоска или счупи каре и двата моста ли увисват или единия все пак може да движи колата?

Ако скъса ангренажен ремък удря ли клапани?

Сря Авг 07, 2013 7:56 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
icecool написа:
Ако импрезата скъса полуоска или счупи каре и двата моста ли увисват или единия все пак може да движи колата?

малко смешно си задал първия въпрос но нищо ROFL

1 на предния мост стои мотора след него е скор. кутия на кутята стоят полуоските на задния мост стои диферинциала и задни полуоски
ако увиснат мостовете купето стои на място а шасито продължава напред :giggle:

2 зависи за кой мотор питаш дали къса ангренаж :beer:

Сря Авг 07, 2013 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: легаси 2002
Телефон: 0898735912
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ROFL
иначе втория въпрос е интересен

Сря Авг 07, 2013 10:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
icecool написа:

На втория въпрос ти е отговорил денислав. На първия - не можеш да се движиш така. Блокировката на междуосевия диференциал е
вискомуфа и при поставените от теб условия ще я изгориш много бързо (нулев товар на единия мост). При автоматиците случая е по-особен. Там няма междуосев диференциал (в повечето случаи :) ) а многодисков съединител интегриран в скоростната кутия. При положение на селектора "1", съединителя е зацепен напълно и се предполага, че при поставените от теб условия на теория субаруто ще се движи (все едно е джип с парт-тайм раздатка или такъв с фул-тайм но блокиран междуосев диф). Не знам дали някой го е проверил на практика, обаче. Не знам също дали съединителя ще издържи дълго такъв тормоз.

Сря Авг 07, 2013 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Движи се. Изпробвано е с преход около 100 км. Беше се счупило предно каре и полуоската направо беше излязла и се въртеше сама.

Чет Авг 08, 2013 7:11 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Двигателист написа:
На първия - не можеш да се движиш така. Блокировката на междуосевия диференциал е
вискомуфа и при поставените от теб условия ще я изгориш много бързо (нулев товар на единия мост).

Точно това ме интересуваше дали ще издържи до най-близкия град примерно или само колкото да се изместя от пътя за да не преча на движението.
Иначе имам и Peugeot 405 4x4 с блокажи на средния и задния диференциал за там ми е ясно какво става, но за тоя диференциал на Subaruto ми беше интересно.

За двигателя е EJ16 с по един вал на всяка глава става въпрос

Чет Авг 08, 2013 7:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Leone-то се движи с счупено каре, мой приятел се прибрал така 70-80 километра, ма не помня предно или задно каре е било счупено, мога да питам и ще пиша ако някой го интересува ;) а за клапаните съм "чул" че SOHC не срещат клапаните (моята е такава), а тези DOHC срещат, ама нека някой компетентен да се изкаже, ще е най добре :)

Пет Авг 09, 2013 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
Leone-то се движи с счупено каре, мой приятел се прибрал така 70-80 километра, ма не помня предно или задно каре е било счупено, мога да питам и ще пиша ако някой го интересува ;) а за клапаните съм "чул" че SOHC не срещат клапаните (моята е такава), а тези DOHC срещат, ама нека някой компетентен да се изкаже, ще е най добре :)

Леонето не е AWD а с включващо се задно предаване.

Пет Авг 09, 2013 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Greg4o написа:
momcho2000 написа:

Леонето не е AWD а с включващо се задно предаване.

:pardon: да колега така е :good:

Пет Авг 09, 2013 11:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ej201 който е sohc среща клапани. На мен и двата въпроса са ми много странни. По принцип ако си поддържаш колата няма да има нужда да знаеш такива неща. Не си купувай Суби което мислиш да не поддържаш, По скъпо ще ти е пежото. С 1600сс е доста вероятно да си купиш импреза само с предно щ

Съб Авг 10, 2013 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Kenshin написа:
По скъпо ще ти е пежото. С 1600сс е доста вероятно да си купиш импреза само с предно щ

И двете изречения не мога да ти ги разбера колега.

А въпросите ми не са относно поддръжката на колата а са технически, такаче немисля коментарати за уместен. Иначе благодаря за информацията за клапаните.

Между другото се сетих още 2 въпроса :)

1. По какво се различават на външен вид(без да се сваля капака и ако няма табелки) обикновения диференциал и LSD?

2. Колко дълбок сняг сте газили със стандарното окачване на субарутата?

Съб Авг 10, 2013 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
исках да напиша "по скъпо ще ти е от пежото"
Другото изречение е свързано с тва че да внимаваш да не си купиш импреза с предно с мотор 1600сс.

Съб Авг 10, 2013 8:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз вече сън я взел импрезата, 4x4 си е пробвал съм я в кал, пролетта пробвах да дърпам един дето се беше закопал, иначе забелязах, че излиза по-скъпо от пежото :)

Пон Авг 12, 2013 8:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
icecool написа:
1. По какво се различават на външен вид(без да се сваля капака и ако няма табелки) обикновения диференциал и LSD?

2. Колко дълбок сняг сте газили със стандарното окачване на субарутата?

1- Аз доколкото знам нямат разлика. Моя също е без табелка има съвсем малка цифрика 18 набита в задния капак. Но така и незнам дали е ЛСД

Би трябвало ако я вдигнеш на подемник и завъртиш 1 задно колело ако е с ЛСД другото задно да се завърти в същата посока. Така и не съм го пробвал.
Може да пробваш да застане на 2 диагонални колела, ако е с ЛСД 1-то заднопоне трябва да опита да избута...

2. много си зависи от снега, аз без засилка неможах да бутна преспичка дълга 1м. и висока 50см.
Ако е мек пухкав сняг ще гази дълбоко ако си хубава гума. Но при липса на блокировките трябва и 4-те колела да са ти стъпали здраво на земята.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Авг 12, 2013 8:51 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Питам за диф-а защото когато пробвах да вадя тоя пич от калта, 3 от гумите започнаха да се закопават 2-те задни и едно от предните

Пон Авг 12, 2013 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема