Отговори на тема
 Outback 2004 2,5 - проблем с компютъра след поставяне на газ 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте всички Subaru любители,
време е да си излея мъката, че ми дотежа. Исках в първата ми тема да се похваля, но днес разбрах,че ми е изгорял някакъв чип в компютъра, и колата ми работи затова на 3 цилиндъра. Та историята ми е следната. Купих в началото на юни Outback 2004 2,5 с ръчни скорости от Германия, в много добро състояние, от частно лице, с нов TÜV, сменени ремъци, масла, и тн. Единствено задната лява брава не я хваща централното - предполагам моторчето трябва да се смени и има една две леки драскотини. Това бяха забележките по нея. Карах я два месеца на бензин и бях много доволен. Разход 9,4-9,6 градско, 8,2-8,4 извънградско. Преди две седмици реших да и сложа газова уредба. Миналата събота я сложих в Бургас, - че там имам приятел газаджия, а и аз съм от бургаския край и в неделя тръгнах за София. До сряда никакъв проблем и в сряда сутринта като я запалих усетих едни вибрации, които ме притесниха. Знам какво е кола да работи на 3 цилиндра, имал съм проблем със старото ми Рено, което още имам, но някак си не можех да повярвам че ми се случва на моето Subaru и отхврлих тази мисъл. Проблема стана по осезаем и днес в събота кацнах рано рано при Митака. 2-3 часа се мъчиха хората да локализират проблема, изключвайки всички възможни причини една по една, до момента е който не стигнаха до компа като последна възможна причина. Свалиха го и той си миришеше на изгоряло, а след отварянето му се видя и точно кой чип е заминал. Мъката ми беше голяма. Митака ми каза, че нов комп е 1500-1600 лв, а на старо не можа да намери след много телефонни обаждания. Според него след поставянето на газовата уредба е дало някъде на късо и в рамките на два три дни е натоварило компа и тъка се е стигнало до проблема. Вярно и аз трябваше да се информирам предварително, че не всеки газаджия разбира от боксери и е трябвало да се сложи адаптивна газова уредба, макар че проблема не е дошъл от там. Но явно нещо се е случило след поставянето на газта. Сега съм оставил колата при Митака и двамата търсим компютър, като той ми каза че трябва да бъде за Outback или Legacy комби от 2003 до 2004 г. задължително за ръчна трансмисия, с обозначение 6Y, от който няма моного в BG - повечето са за автомати. Каза ми че ще провери дали компа не може да бъде поправен. С две думи МОЛЯ ЗА ПОМОЩ по отношение намирането на компютър или поправка.
Ще бъда благодарен за всеки съвет или препоръка. А между другото говорих с моя газаджия и ще му върна газовата уредба Lovato, аз тъка или иначе няма как да докажа, че компа е изгорял заради негова грешка, но след това ще сложа пак газова уредба. Моля за препоръки. Митака монтира адаптивни газови уредби Romano за 1500 лв. Твърди че всичко е на най-високо ниво. Вие какво ще кажете. Да търся ли и други алтернативи, или да вървя по утъпкания път.
Благодаря на всички, които ще помогнат със съвет или препоръка. Голям ферман се получи, ама какво да се прави.

Съб Авг 10, 2013 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много неприятно. Установихте ли къде е дало накъсо, да не би единия бензинов инжектор да е грешно прекъснат?

Този няма ли да свърши работа:http://www.ebay.co.uk/itm/98-SUBARU-LEGACY-2-2L-ENGINE-COMPUTER-ECU-ECM-22611-AD56A-OEM-/310711664870?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4857dbc0e6

Съб Авг 10, 2013 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря krismarg за бърия отговор,
за жалост този комп е за двигател 2,2 и от 98 г. При мен трябва да бъде задължително 2,5 ръчка, 2003 до 2004. ;)

Нед Авг 11, 2013 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
А по номера на изгорелият чип какво излиза? Не може ли да се намери като самостоятелен елемент? Нямам представа каква е платката на компа на субару, но ако има възможност за демонтиране на елементите, почти съм сигурен, че изгорелият елемент го има на друга модификация на компа.

Нед Авг 11, 2013 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
"А по номера на изгорелият чип какво излиза? Не може ли да се намери като самостоятелен елемент? Нямам представа каква е платката на компа на субару, но ако има възможност за демонтиране на елементите, почти съм сигурен, че изгорелият елемент го има на друга модификация на компа."

За това не знам, Митака каза, че ще търси и варианти за поправка, да видим какво ще излезе. Този чип подава имулс към първи цилиндър.

Нед Авг 11, 2013 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

забравих да пиша за което съжалявам. От два месеца всичко е наред. Беше подменен само съответния чип, като го чаках дълго от Япония през Щатите.
Митака заслужава добра дума за намирането на решение. Сега си карам и си свиркам. Махнах газовата и ще сложа нова - сигурно Romano при Митко.
Поздрави на всички. :)

Нед Ное 17, 2013 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
А причината разбрахте ли?

Нед Ное 17, 2013 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хъм сега виждам темата, но малко замаглясана работа. Нещо да даде на късо и да изгори след 2-3 дни е меко казано нелогично. Особенно чип, тези неща горят на секундата.

Добре било да се провери компютъра на ГИ за да може да се диагностицира дали реално проблема е от ГИ или не.
ГИ само чете данни от бензиновия и само ако тои сгъне би могло да върне някакво напрежение към другия комп и да стане бела.

Незнам колко колегиялно би било да споменеш и сервиза в които са ти направили монтажа, все пак хората да имат едно на ум.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Ное 18, 2013 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема