Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Justy или Libero за горски разходки?
| Автор |
Съобщение |
|
makedonec
Регистриран на: Пон Авг 12, 2013 10:36 am Постове: 27 Местоположение: Бургас
Автомобил: Lancia Kappa
Рейтинг: 32
|

Обмислям закупуването на втори автомобил, който да е предимно за разходки в Странджата. В сухо време, без сняг и кал. Проблем са големите баири на места. Libero ги гледам със слабички двигатели и се притеснявам дали ще успеят да издрапат. От друга страна ще ми е доста по-комфортно с такъв. На места и големите странични наклони са проблем. Та Justy или Libero са по-стабилни на странични наклони? Блазни ме Libero, но ще наблегна на сигурността и ако Justi са по-стабилни и сигурни, ще се спра на него. Говорим за автомобили 89-94 година.
Спрял съм се на тези два модела, заради ниската цена на придобиване. Автомобилът ще се кара 30-40 дни в годината. Ясно е, че сигурността зависи донякъде от поддръжката на автомобила, но ще гледам да избирам внимателно. Терените са прекалено лесни за джип и не си струва поддръжката на такъв, а и там цените за придобиване са х2. Багажът ми не е обемист и е около 30-40 кг.
Теренът - нищо особено. Черни пътища с коловози, които с тясна кола се преминават лесно. Бивши ниви, по които няма големи камъни, а само висока трева. 5-6 км. големи баири и на малко места странични наклони. Мобилен обхват в деретата - нъцки. До най-близкото населено място 5-20 км и то ще е с 5 човека население.
Колите - и двете са на рама, 4х4, еднакъв клиренс, почти еднакъв разход на гориво по нивите. Libero (1.2) - Комфорт, идва си със спалнята + масичката за хранене, събира доста багаж, широк и комфортен с нисък център на тежестта. Рядко срещан, по-големи проблеми с намирането на частите, по-слаби двигатели, капачи се по-лесно може би? Justy - Спартанска обстановка, никакви екстри, но може би е по-стабилен на странични наклони и няма да има проблем с големите баири? По-често срещани и по-малко проблеми с частите за тях може би? Между другото какви са разликите модел 89 и 91-ва примерно освен фейса? След като изберем подходящия за мен модел, започвам да събирам и оферти. Дълъг първи пост се получи, но се опитах да опиша всичко максимално точно, с повторение на най-важните неща.
|
|
|
|
| Пон Авг 12, 2013 12:04 pm |
|
|
|
steling
|
|
Джъстито е машина за гората, аз не съм имал проблеми със старото 1.2gli на газ. Катери се добре, и странични наклони минава добре. Части се намират сравнително лесно, като и някой от новите не са много скъпи. Чисто ценово мисля, че Джъстито е по-евтино за придобиване от Либерото. Разходите за данъци, горива и др. са сходни при двете. Данък за Джъстито във Варна беше 24лв. разход с включено двойно 9-10 на газ.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пон Авг 12, 2013 12:09 pm |
|
|
|
walker
Регистриран на: Съб Сеп 13, 2008 9:34 pm Постове: 325 Местоположение: Варна Рейтинг: 8
|
|
Относно рамата - няма отделна рама при нито един от двата модела.Иначе - либерото ще ти събере повече багаж,но за странични наклони джъстито е много по-стабилно.
_________________ Всички пътища водят до Рим,само българските до автосервиза...
|
|
|
|
| Вто Авг 13, 2013 10:48 am |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
Имал съм служебно Либеро, с по-малкия двигател. Много добре се справя с коловози, наклони и всичко извън пътя. Купето е височко , но центърът на тежеста е ниско и не се плаши много от наклоните. Останал съм с отлично впечатление от двигателя, на безброй километри, палеше от раз и вървеше безотказно.
|
|
|
|
| Вто Авг 13, 2013 8:42 pm |
|
|
|
zikoni
Регистриран на: Съб Май 14, 2011 8:02 am Постове: 126 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Libero
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
|
Обади се да ти видя терена и да го пробваме с либерото 
|
|
|
|
| Вто Авг 13, 2013 10:15 pm |
|
|
|
makedonec
Регистриран на: Пон Авг 12, 2013 10:36 am Постове: 27 Местоположение: Бургас
Автомобил: Lancia Kappa
Рейтинг: 32
|
|
Zikoni ако знаеш как чаках да се обадиш.... За терена няма да те пусна с красавицата ти, че после много ще ме нареждаш. Но виж по бира някъде можем да пием. Да видим дали е мит, че тези машинки се обръщат само от вятъра или не. Драсни едно лично кога ти е удобно. Бирата и цацата от мен естествено.
|
|
|
|
| Сря Авг 14, 2013 1:40 pm |
|
|
|
zikoni
Регистриран на: Съб Май 14, 2011 8:02 am Постове: 126 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Libero
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
|
Телефона ми е в профила ,не я мисли калинката ми или ми постни твоят телефон да се разберем за ден и място 
|
|
|
|
| Сря Авг 14, 2013 4:29 pm |
|
|
|
gkesov
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:43 pm Постове: 60 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester, Subaru Justy
Рейтинг: 15
|
Ако е за планината, взимай Джъстито,колега  Търкалям едно такова вече трета година основно зимата по ски и не само. Има и опция за повдигане С 6-10 сантиметра, след което никакви коловози не го плашат. Колкото за устойчивоста на нормален път-със скоростите, разумни за това зверче /90-100-120/ не съм забелязал никаква разлика.
|
|
|
|
| Сря Авг 14, 2013 8:14 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
Което и да вземеш, все ще ти върши хубава работа стига да е запазено и да е с 1.2 мотора
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Чет Авг 15, 2013 8:00 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|