Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Нови гуми със стар DOT - за и против 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Проблема е не в гумите, а в тези които са зад волана. Тези които са отговорни и с реална оценка за състоянието на автомобила си в никакъв случай не са по-опасни от самонадеяните глупаци с нови коли и нови гуми.

Пон Авг 26, 2013 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Момчо, държавата - това сме ние. НИЕ. Не те, а ние.
И колкото повече се опитваме да минем тънко, толкова по-зле за нас. Примерите са навсякъде около нас.

Едно време част от съучениците не учеха, опитваха се да минат тънко, после нищо не научиха, отидоха да работят,а ма там работодателя минава тънко със заплатите, работниците после се опитват да минат тънко с работата, което рефлектира върху производителността и съответно обратно върху възнаграждението и се получава един омагьосан кръг!

Не е лайняна държавата, лайнян е манталитета на много хора, които дори и да имат възможности, все гледат да минат тънко...

От нас зависи да изградим нетърпимост към това минаване тънко.

И по този повод - фирмата на мой приятел ползва услугите един от най-големите вносители на гуми в страната (фирмата е известна, да не споменавам името, да кажем, че съвпада с римската богиня на лова), ползваме отстъпка от 25% за нови гуми, ако има желание (или друг участник от форума), с удоволствие ще я споделя.

:beer:
 23

Пон Авг 26, 2013 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
BLUE 1 написа:
Проблема е не в гумите, а в тези които са зад волана. Тези които са отговорни и с реална оценка за състоянието на автомобила си в никакъв случай не са по-опасни от самонадеяните глупаци с нови коли и нови гуми.

Прав си за това.Но зад кормилно устройство което се е "подиграло" със сигурността на автомобила е от най-опасните.Казвам го общо не конкретно.Авд системата на Субару често подвежда водача и той започва да се чувства сигурен и уверен и когато вземе че си повярва става най-мазалото.Както писах по-горе а и един колега ме допълни не е проблем с драпането дори и с летни галоши да си,но когато настъпи момента да спреш абс-а се включва и ако си в нанадолнище колата вместо да спре се засилва.Какво би направил ти в такъв момент,като шофьор с 20г стаж ако на 20-30 метра пред теб някой старец падне на пътя пресичайки? Възможно е гумите да биват не знам.това е като тотото.Казваш съхранявани са добре.Попитай приятеля си как ги извадиха от контейнера.Пак казвам ако караш 5-10км на ден в градски условия сигурно ще ти свършат работа.
До колегата momcho2000.Няма нужда от от нерви и ярост.Не всички в тоя форум са "паралии".Когато си си избирах поредната кола избрах Субару защото са надеждни,стабилни и ще те откарат там къде си решил да стигнеш.Тествал съм го вярно е :) .Само че ако не го убуеш добре е като да му отрежеш маркучите на спирачките.За долу горе същите пари може да си вземе ласа.дебица(примерно) или бриджстон,фулда който биха го изкарали 3-4 сезона.Това се опитват да кажат колегите а не тегли заем от банката и си купи нов мишлен,дънлоп или пирели

http://betoteh.com/bg/index.html

Пон Авг 26, 2013 10:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
momcho2000 написа:
Слагайте ми минуси колкото искате мен ми е през ку*а много уважавах форума, но до този момент, вие големите баровчета с скъпите субара можете да си вземете и гуми за 800-1000 лева, ма аз и много други нямаме възможност, за това караме с каквито имаме и са ни изгодни а на който не му изнася........... с кинти в джоба и баба знае, и аз бих си сложил мишлен за тая зима ама нема кинти и търкалям с старите зимни от миналата година, които съм карал и лятото а дот-а им е 7-8 годишен, така че не съдете хората, това, че нямат пари не ги оневинява или оправдава, просто такъв е живота, и всеки си преценява дали ще си храни семейството или ще си купува (нови) гуми за колата, съжалявам, че писах в тая тема......................... Брат ми е в Канада и кара с нови гуми, ДА АМА МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ, защото заплащането му е нормално стига му за семейство, дом. разходи, гориво, гуми и т.н. а тука бачкаш като куче за 2 резервоара бензин..........

Виж сега, пич, много скачаш, ама залудо и погрешно. Удебелил съм по-горе къде ти е крайно грешния начин на мислене. От там тръгва всичко, но знам, че не можеш да ме разбереш. Обвиняваш "държавата" и всички останали за собствените си неуспехи (никаква агресия няма в думите ми, повярвай ми).

Ами учи денонощно, напредвай, пак учи, пак напредвай, работи, усъвършенствай се, "дърпай нагоре", поставяй си ЦЕЛИ, имай мечти, гони си целите, след това си намери по-добре платена работа и ще работиш не за 2, а за 5 резервоара бензин. След това пак повтаряш това от предходното изречение толкова пъти, докато започнеш да работиш не за 2, а за 20 резервоара бензин. Нарича се кариера и стремеж за развитие. Лошото е, че изисква самодисциплина, воля и отговорност. Хубавото е, че няма възрастова граница. Колкото по-рано започнеш да го правиш - толкова по-добре за теб и за семейството ти.
Отговори на себе си какво образование имаш (и защо), колко езици владееш, по колко часа работиш дневно и какво, замисли се какво направи ТИ САМИЯТ през живота си, за да НЕ работиш за 2 резервоара и, за да не ти се налага да избираш дали да храниш семейството си, или да караш ОБЕЗОПАСЕНА кола. Защото в нормалните държави в този случай хората се возят с метрото, ако имат такава дилема. Дори само защото законът не им позволява да правят глупости. И това е в името на безопасността на останалите, които с нищо не са ти длъжни, че ти нямаш пари за гуми и караш с цървулите на дядо, за да им затриеш семействата, в чието име те са правили онзи "цикъл" от по-горе, докато други са си пропилявали безцелно времето и живота. Ние, в БГ сме царете на мизерията - държавата на менте ксеноните и гумите мнайста употреба, все неща, които в белите държави са забранени със закон.
Защо и с какво право очакваш обществото да те оневинява, разбира и да ти прощава всичките грешно взети решения?! Нищо в този живот не се полага по правило, а се извоюва. Потърси проблема в себе си на първо място, след това - в държавата (държавата, това си ти).
Няколко пъти спират в мен, защото не могли да спрат - дори веднъж на червен светофар, където си чакам кротко - и как веднъж не беше нормална кола, ами всичките - жмелове на по 20+ години, с гуми, които са 20-ти живот зомбита. Ей тия шофьори са най-страшни. И всичките казаха "Абе, аз таковата, по принцип не я изкарвам много, ама ей на сега, да направя това-и-това и то..."

Не ме разбирай погрешно - не съм ти съдник, нито има каквато и да е враждебност в думите ми - за съжаление писмената реч не може да предаде емоцията на казаното, но тя е безкрайно позитивна. Само за твое добро би било да я разбереш.

BLUE 1 написа:

Точно така - проблемът е в тези, зада волана. Замисли се и отговори на себе си колко носи S-класи, А8-ци, 7-ци, 5-ци и прочее си видял през последните 5 години размазани в някое дърво, по таван на магистралата, или завряни под някой ТИР? Нула, нали? Защото катастрофите, ако се замислиш, са предимно от зле поддържани курници на по 20+ години, с гуми 9-та употреба. И най-вече - заради М А Н Т А Л И Т Е Т. Така, че не вдигай толкова врява за тия, с новите коли, а се замисли защо катастрофите са масово с "тунинговани" Кадети и Ескорти с рег. номера предимно от РК, У, Р, М, ЕН и често - карани от почерпени мачовци от с. Дълбоки дол. Думичката МАНТАЛИТЕТ ми изплува отново...
Към горното ще ти кажа - прекарам доста от времето си на (доста бърз) мотор и мога да ти кажа, че винаги "новите коли със самонадеяните глупаци" винаги ще те пуснат, ще са в час какво става на пътя до тях, никога няма да "пропуснат" да те видят и винаги ще се държат супер пичовски на пътя. Ноооо, тия с "тънежите" дето са асемблирали една купчина части от морга, които по случайност пътуват в една посока и наричат своя кола, с типичния БГ манталитет ще се разцепят от глупости по пътя, да не говорим, че се разпадат по трасето и редовно заобикаляш я паднала в движение задна броня (имал съм даже такъв инцидент на Цариградско), я изпаднала генерация... за какво говорим изобщо... ебаси безумната тема :D
 6

Вто Авг 27, 2013 12:12 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Алекс, проблема ако въобще е проблем с тези шест годишни нови гуми твърде много се преекспонира и избива в крайност. И аз съм по цял ден на пътя, но моите впечатления са малко по различни от твоите. Може би София наистина не е България, но в "дълбоката" провинция е пълно с автомобили от стотици хиляди левове със зимни или изтъркани гуми посред лято, тези които ежедневно тръгват срещу мен да изпреварват рисковано много по-често са хора с "баровски" коли и по техните правила вероятно е редно аз да се забия в банкета за да минат те. А рацерите с хондите и старчките БМВта които всекидневно се избиват по пътищата са съвсем отделна категория .....и да въпроса е на манталитет, не толкова до техническото състояние на новите стари гуми. За съжаление темата се изроди още в самото начало с даването на личностни характеристики или просто набиването на минуси на тези които имаме различно мнение по въпроса.
За мен не е проблем да отида още днес и да дам хиляда лева за нови зимни гуми, в този форум има няколко души които знаят кой съм и какви са ми възможностите, още повече, че получих достатъчно оферти за "старите галоши", но ще ги задържа за да мога лично, а надявам се и някои от хората с противно мнение да се убедим в качествата им през зимата. Аз продължавам да смятам, че тези пирелита са по-надеждни от разните корморани, дебици, цеати и всякакви китайски евтини гуми- това е извод не само от моят личен опит, няма как гуми които изобщо не са в тестовите на АДАК или са там но в таблицата с графа непрепоръчителни да са по-добри от такива от ТОП 5, пък били и те на 6 години. Ако все пак съм сгрешил в преценката си аз ще го заявя открито и честно, но много се съмнявам, че говорещите по дефолт анти ще го направят.

И за да се приключи със спекулациите и злобните подмятания, моето предложение е следното: Зимата правим една среща на заснежено място и правим най-простият тест -тръгване и спиране, все ще се намери колега с кола като моята и с нови бюджетни гуми.

Вто Авг 27, 2013 5:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Колега BLUE 1 съгласен съм с теб и твоето мнение по въпроса :good: и спирам да пиша по тази тема!

Вто Авг 27, 2013 6:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Здравейте,

Да оставим настрана емоциите и манталитета и да се придържаме към фактите.
Предоставям мнение на ADAC.

Тестовете са за зимни и летни гуми

В превод това горе долу звучи така:

Факта е: Новите гуми работят най-добре. Изследванията на ADAC за неизползваните нови гуми от различни възрасти показват, че свойствата се променят отрицателно през годините. От което следва изводът: Не трябва да купувате по-стари гуми от три години

Подобни са и резултатите и от съдебните решения. Не съществуват общи законови разпоредби за срока но годност на гумите, така както е при храните и лекарствата, въпреки че е във връзка с безопасността. Всички гуми трябва да носят датата на производство. В оградения кръг цифрите 0606 означават шестата седмица на 2006 година.

Като част от изследванет бяха тествани пети летни и зимни гуми, в сравнение със своите три-годишни такива. Ние изследвахме ефективността на спиране върху влажна повърхност, съпротивлението при търкаляне, и (зимни гуми) поведението на сняг. Установихме е, че свойствата се променят негативно през годините - по-специално това се отнася за grifa на зимни гуми.

Извинявам се за превода. Може колега с по-добър немски да преведе и останалата част.

Най-общо казано хората вече искат да пише на гумита до кога е годна (както при храните и лекарствата), а не кога е произведена.
Всички изводи си ги направете вие.

Поздрави

Вто Авг 27, 2013 8:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
momcho2000 написа:
Слагайте ми минуси колкото искате мен ми е през ку*а много уважавах форума, но до този момент, вие големите баровчета с скъпите субара можете да си вземете и гуми за 800-1000 лева, ма аз и много други нямаме възможност, за това караме с каквито имаме и са ни изгодни а на който не му изнася........... с кинти в джоба и баба знае, и аз бих си сложил мишлен за тая зима ама нема кинти и търкалям с старите зимни от миналата година, които съм карал и лятото а дот-а им е 7-8 годишен, така че не съдете хората, това, че нямат пари не ги оневинява или оправдава, просто такъв е живота, и всеки си преценява дали ще си храни семейството или ще си купува (нови) гуми за колата, съжалявам, че писах в тая тема......................... Брат ми е в Канада и кара с нови гуми, ДА АМА МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ, защото заплащането му е нормално стига му за семейство, дом. разходи, гориво, гуми и т.н. а тука бачкаш като куче за 2 резервоара бензин..........

"Колега", баща ми взема 250 лв пенсия, но това лято си купи нови гуми 15" за колата, щото старите бяха 5 годишни. На година минава по 1000-1200 км. Не въпроса в това колко получаваш а колко имаш в главата. Ще ти кажа защо баща ми си купува нови гуми и събира парици за тях по 2 години. Преди години с колата на семеен приятел заради гума, купена втора употреба и износена неравномерно, минахме през челен удар в стена и през таван. Баща ми го закарах в моргата, щото не му усетили пулс. В моргата патоанатома усетил пулс и го изпрати в интензивно. Ако идиот убие или нарани мой близък, защото в БГ било мизерно, с чиста съвест ще му смажа главата. А щом ти е мизерно в БГ марш в Канада да получаваш хубавата заплата и да миеш кенефи.

Съжалявам за грубия тон, но ние глупаците предпочитаме да гладуваме, но семействата ни да са сити и на сигурно.

Вто Авг 27, 2013 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
BLUE 1 написа:

Колега, тук съм съгласен с теб, а и след всичко изписано тук не мисля, че повече ще си купиш изгодни маркови гуми :D :D :D .

Вто Авг 27, 2013 8:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

=Alex= написа:
...Защото в нормалните държави в този случай хората се возят с метрото, ако имат такава дилема....

Във Видин няма метро... :D :D :D

Вто Авг 27, 2013 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
momcho2000 написа:
Отново чета горния си пост и не виждам нищо лошо в това което съм написал, явно не сте ме разбрали, е да то така е "сит на гладен не вярва" значи ние дето нямаме възможност сме мишките а вие с новите гуми гъзетата, сигурно по горе съм излъгал като съм написал, че БГ е бедняшка и лайняна държава и хората няма кво да ядът вие ми лафите за гуми............ и колега направо нямам думи, модераторите да ми изтрият профилта, а ти дето говориш за бай ганьовщината колко са ти доходите, ако не е тайна та се правиш на светец, моите са от 500-800 макс 1000 колко си изкарам, та на според джоба винаги има компромиси!

Към Модератора на форума - моля да премахне минуса поставен от мен към колегата.

Към Момчо2000, не си мисли че съм се пръкнал с пари в джоба или ги бера от дървото, но не ти е и работа да ти обяснявам колко изкарвам и как.
Позицията ми е принципна по темата, продиктуваната от множеството ПТП-та и смъртни случаи по една или друга причина, и не на последно място поради влошаващата се култура на шофиране.

И колега - да прав си че в провинцията масово се кара с лоши гуми - в Сф също е така, много от нас са от провинцията и не сме слепи и ни е ясно как стои въпроса с парите.
Човек ако иска винаги намира начин, но доходите не са оправдание за безотговорно поведение спрямо останалите хора, независимо за какво става дума - гуми, прегледи, или др.

Темата според мен е полезна в следната посока - ако всеки се замисли и подобри поведението на пътя, и поне се опита да убеди други хора в тази посока, макар и малко ще се променя ситуацията.

Колегата Jores ти е подсказал как може да се кара с нови гуми по-евтино, сигурен съм че ако посмяташ малко ще видиш че новото ще излезе по-евтино в краткосрочен аспект, а и ще ти е по-приятно.

Още веднъж - нищо лично към теб и Блу1 и успех на всички в начинанията.

Вто Авг 27, 2013 8:54 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Марангони дават доживотна гаранция на гумите си - 5 години, след 5г от датата на производство, не признават никаква гаранция или след достигането на ограничителя на протекторната част. След 5г от производството им, гумите се бракуват, изкарват се от складовете и се разпродават на безценица, даже и наши вносители го правят :)
Карайки със стар ДОТ гуми всеки си носи сам кръста, често по автокъщите идват гуми на по 1-2 сезона, които са втори комплект към колата и могат да се вземат на доста прилични пари, дори и доста под 100лв/бр.
Аз карах Континентал 08 предните 2 зими и не съм очарован, сега в момента имат 5-6мм протектор, но според мен не стават, особено миналата зима, вече бяха гьон. Имах един Мишелин намерих ги за 200лв 4бр като втори комплект от една кола преди време 225/55/16, бяха на 1 зима - 8м след производството им, карах ги 3 зими, на третата вече не ставаха, върнах газта здраво, за да е сейф, после продадох колата, а новия собственик, ги кара още 2 зими и вика, много яки гуми.

Вто Авг 27, 2013 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

=Alex= написа:
тия с "тънежите" дето са асемблирали една купчина части от морга, които по случайност пътуват в една посока и наричат своя кола, с типичния БГ манталитет ще се разцепят от глупости по пътя, да не говорим, че се разпадат по трасето и редовно заобикаляш я паднала в движение задна броня (имал съм даже такъв инцидент на Цариградско), я изпаднала генерация... за какво говорим изобщо...

Колега ти описа 90% от автопарка в България! ROFL
Първата част от поста ти за "кариера и стремеж за развитие" няма да го коментирам!

deadman написа:
марш в Канада да получаваш хубавата заплата и да миеш кенефи.

това малко грубичко, а и не знам защо си мислиш, че хората там мият кенефи! :facepalm:

deadman написа:
Във Видин няма метро... :D :D :D

във Варна до колкото знам, също няма! :pardon:

Vmax написа:
но не ти е и работа да ти обяснявам колко изкарвам и как.

колега друго имах предвид, че ти ако имаш възможност други може да ги нямат! ;)

Колеги, не искам да се караме и заяждаме, просто исках да кажа как е в по малките градове, да не говорим че и повечето "софиянци" както каза колегата 'Vmax' карат с стари гуми, а това за манталитета на българинът си е факт винаги гледаме и се опитваме да прекараме системата и да минем тънко, и за съжаление се получават неприятни инциденти, като примерът който е дал колегата 'deadman', но за всеки човек е индивидуално и както каза колегата 'eddy' всеки сам си носи кръста! И ако някой съм обидил или засегнал извинявам се. :pardon:

Вто Авг 27, 2013 11:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

momcho2000 написа:
във Варна до колкото знам, също няма! :pardon:

За това си купуваме и караме със свестни гуми, а не по капли. Нищо, че парите стигат само за 2 резервоара гориво.

Вто Авг 27, 2013 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

momcho2000 написа:
deadman написа:
марш в Канада да получаваш хубавата заплата и да миеш кенефи.

това малко грубичко, а и не знам защо си мислиш, че хората там мият кенефи! :facepalm:

Не мисля, че хората мият кенефи там, но също знам, че за да вземаш добра заплата (такава, която да ти стига за всички текущи разходи без ограничение и да ти остава нещо настрана) трябва да си доказал, че си пъти по-качествен от местните. Това става само ако човек има качествата за това. А защо ти не си в Канада или където и да е в друга държава, а стоиш в мизерната ни родина? И не ми отговаряй с неща от рода "вие дето..". За твоя информация аз не съм работил за БГ фирми от 2003 година насам, но мога да си го позволя по много проста причина, която може да разбереш от поста на =Alex=.

П.С. Не разбрах какво е обидното, че няма метро във Видин. По случая си върнах услугата...

Вто Авг 27, 2013 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 79
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Да караш всеки сезон с чисто нови гуми е идеалния случай. Всичко друго е компромис и всички сме виновни, до един. На дали има такива хора, които го правят. Така че се почва от тук надолу, нови гуми на всеки 5г. втора ръка на 2 и т.н. и т.н. Като се изключи варианта за чисто нови гуми се почва с вариантите.
Това в действителност не е за и против старите гуми. Всички сме против, но да кажете ходи си купи нови гуми или пешачка #-o Обърна се на кой колко печели и кой може и не може да си вземе нови гуми.
По темата,като изключим новите гуми от избора, за мен е по-добре да си вземеш,втора ръка гуми, с по-нов ДОТ, но маркови. Ако се търси при гумаджиите, изпадат понякога много добри оферти, с хубав грайфер и т.н. Тез гуми с големия дот, просто са се втвърдили, а няма нищо по-лошо от пластмасови гуми, нищо.
 5

Вто Авг 27, 2013 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Автомобил: АУДИ А6 Куатро
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
:bow:
deadman написа:
Колега Blue 1 няма да се опитвам да те убеждавам в каквото и да било. Само ще ти дам факти за зимни и летни гуми, които съм използвал. Фен съм на Мишлен и карам само с такива не само Легасито (единствено летни Гудиър имам и няма да повторя). Имах един комплект летни 15 цола Мишлен с ДОТ 2007 с навъртени 10к км, които бяха в една напълно суха маза, поставени в непропускащи светлина полиетиленови чували. Стояха от 2009 там. Миналата година щяха да бъдат монтирани на Импрезата след като дойде в нашата кочинка. Когато ги извадихме при гумаджиите се смаях. За три години бяха станали твърди като на детско камионче. И това при положение, че са съхранявани както требе. На момента бяха пуснати за продажба. Всеки сам си прави избор за себе си, но при положение, че единственото, което държи автомобила за пътя е с по-близки до ски характеристики отколкото до гума, аз не бих пробвал.

:bow: Браво Колега! А защо не ги изхвърли тези галоши? Предпочете да ги пуснеш в продажба, за да се излъже някой балък да ги купи и да си изтрепе семейството. Пък представи си, че точно ти се окажеш насреща му. Ама важното е, че си избил малко от парите на новите. Манталитет ли, какво ли? :lipseal:
 5

Вто Авг 27, 2013 11:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
http://www.youtube.com/watch?v=8jJpzes5cO8

http://www.ebay.com/bhp/shore-durometer-hardness-tester

Във филмчето се виждат препоръчителните показания от производителя Бриджестоун - един ръчен тестер под ръка и отивате да пазарувате :D

п.с. На зимния събор ще ви измеря на всички гумите :D и ако на някой са извън нормата ще черпи цялата компания - мислете му :D :beer:

Сря Авг 28, 2013 1:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Dzvero написа:
Да караш всеки сезон с чисто нови гуми е идеалния случай. Всичко друго е компромис и всички сме виновни, до един. На дали има такива хора, които го правят. Така че се почва от тук надолу, нови гуми на всеки 5г. втора ръка на 2 и т.н. и т.н. Като се изключи варианта за чисто нови гуми се почва с вариантите.
Това в действителност не е за и против старите гуми. Всички сме против, но да кажете ходи си купи нови гуми или пешачка #-o Обърна се на кой колко печели и кой може и не може да си вземе нови гуми.
По темата,като изключим новите гуми от избора, за мен е по-добре да си вземеш,втора ръка гуми, с по-нов ДОТ, но маркови. Ако се търси при гумаджиите, изпадат понякога много добри оферти, с хубав грайфер и т.н. Тез гуми с големия дот, просто са се втвърдили, а няма нищо по-лошо от пластмасови гуми, нищо.

Колега, аз също не карам всеки сезон с нови гуми. Гумите ме изкарват не повече от два сезона заради километрите, които изминавам - просто грайфера свършва. Гумите които купувам винаги са с най-пресен ДОТ за да съм сигурен, че ще си запазят качествата за времето, през което ги карам. Пристрастен съм и за това си вземам Мишлен, но много добри гуми са също Нокиан например, а и са доста по-евтини. За това става въпрос все пак - на 3-4 години ако имат грайфер гумите да се сменят не с най-скъпото, а с най-качественото за бюджета, който имаме.

LeBoss написа:
:bow:
deadman написа:
Колега Blue 1 няма да се опитвам да те убеждавам в каквото и да било. Само ще ти дам факти за зимни и летни гуми, които съм използвал. Фен съм на Мишлен и карам само с такива не само Легасито (единствено летни Гудиър имам и няма да повторя). Имах един комплект летни 15 цола Мишлен с ДОТ 2007 с навъртени 10к км, които бяха в една напълно суха маза, поставени в непропускащи светлина полиетиленови чували. Стояха от 2009 там. Миналата година щяха да бъдат монтирани на Импрезата след като дойде в нашата кочинка. Когато ги извадихме при гумаджиите се смаях. За три години бяха станали твърди като на детско камионче. И това при положение, че са съхранявани както требе. На момента бяха пуснати за продажба. Всеки сам си прави избор за себе си, но при положение, че единственото, което държи автомобила за пътя е с по-близки до ски характеристики отколкото до гума, аз не бих пробвал.

:bow: Браво Колега! А защо не ги изхвърли тези галоши? Предпочете да ги пуснеш в продажба, за да се излъже някой балък да ги купи и да си изтрепе семейството. Пък представи си, че точно ти се окажеш насреща му. Ама важното е, че си избил малко от парите на новите. Манталитет ли, какво ли? :lipseal:

Да, избих малко от парите за нови гуми, но за твоя информация, колега, гумите ги продадох на мой приятел за платформата му, с която си кара бъгито и АТВ-то като отива да си чеше крастата. А ако има измикяри, които да си слагат гуми по-стари от римската империя, проблема не е в тези дето ги продават. Ако нямаше такива хора, нямаше да има и продажба на втора употреба, криви и втвърдени галоши. И тук НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДОХОДИ, а за пълнежа на това над врата. Както казах по-горе баща ми взема 250 лв пенсия и минава по 1000-1200 км на година, но на 5 години си сменя гумите. Сега е с Нокиан, щото няма пари за по-скъпи, ама е с нови

Сря Авг 28, 2013 7:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

deadman написа:
Да, избих малко от парите за нови гуми, но за твоя информация, колега, гумите ги продадох на мой приятел за платформата му, с която си кара бъгито и АТВ-то като отива да си чеше крастата. А ако има измикяри, които да си слагат гуми по-стари от римската империя, проблема не е в тези дето ги продават. Ако нямаше такива хора, нямаше да има и продажба на втора употреба, криви и втвърдени галоши. И тук НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДОХОДИ, а за пълнежа на това над врата. Както казах по-горе баща ми взема 250 лв пенсия и минава по 1000-1200 км на година, но на 5 години си сменя гумите. Сега е с Нокиан, щото няма пари за по-скъпи, ама е с нови

:facepalm: колега ти мислиш и кво ще стане след като ги продадеш, а пък и тая платформа лети не стъпва на гумите, така че нови стари няма проблем.... безопасна е! :shock:

deadman написа:
За това си купуваме и караме със свестни гуми, а не по капли. Нищо, че парите стигат само за 2 резервоара гориво.

И да ти кажа и аз карам с гуми а не по джанти (капли), и заплатата ми стига за повече от 2 резервоара гориво, имах предвид, че минималната в БГ е толкова, така, че не се прави на остроумен!

deadman написа:
Не мисля, че хората мият кенефи там, но също знам, че за да вземаш добра заплата (такава, която да ти стига за всички текущи разходи без ограничение и да ти остава нещо настрана) трябва да си доказал, че си пъти по-качествен от местните. Това става само ако човек има качествата за това. А защо ти не си в Канада или където и да е в друга държава, а стоиш в мизерната ни родина? И не ми отговаряй с неща от рода "вие дето..". За твоя информация аз не съм работил за БГ фирми от 2003 година насам, но мога да си го позволя по много проста причина, която може да разбереш от поста на =Alex=.

Не е твоя работа кой къде е и къде ще живее, а и в Канада, щатите, и почти цяла Европа чистачите на кенефи са по добре платени от повечето ни директори и разни управители в България!

И по малките градчета не са като София, Варна, Бургас, Пловдив, а доходите на хората са доста по ниски, има много хора доста добре образовани, но бачкат квото има, за да не им гладуват семействата, и едвам връзват двата края, а и на някой от тях началници са им хора които са завършили средно с 300 зора.. думите на =Alex= са верни, ама в България нещо не са много приложими, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!

Колега спри да се заяждаш, спора си е спор, ма то вече станаа :shock:

Сря Авг 28, 2013 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >