Отговори на тема
 Показание за разход на гориво при принудителен празен ход 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 424
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!

Преди 2 седмици вземах на майка ми Субару Джъсти G3X - 2004-та година, 1,5 99к.с. Обслужих го, колата е пушка :bow:

Докато я карах обаче забелязах, че при спускане без да съм подал газ (принудителен празен ход), на дисплея с моментния разход пише 4,2л/100. Въпроса ми е следния: Има ли някакъв проблем с принудителния празен ход или просто тези показания са не на 100% акуратни? Аз лично очаквах да пише 0 там :)

Поздрави,
Дянко

Чет Авг 29, 2013 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За принудителен празен ход мисля, че трябваше оборотите да са над 2000. Другото е че на автоматиците пак пуска по малко гориво и трето - не много ясно там как точно и какво изчислява - през ОБД четец може да се види пуска или не бензин в крайна сметка :)

Чет Авг 29, 2013 10:39 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 424
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
За принудителен празен ход мисля, че трябваше оборотите да са над 2000. Другото е че на автоматиците пак пуска по малко гориво и трето - не много ясно там как точно и какво изчислява - през ОБД четец може да се види пуска или не бензин в крайна сметка :)

Благодаря за бързия отговор! :bow:

Ами то и над 2000 оборота пак това показваше. Колата е с механична кутия, ако това има значение. Ще я закачаме с кабеляците в такъв случай :)

Чет Авг 29, 2013 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема