Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  >
 Скъсан колянов вал 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tony написа:
Колеги, въпросното Фори на bekas6621 вече е в екслоатация от вчера. Благодарим на всички колеги помогнали за положителния резултат. :good: и най-вече на pradabg. :bow: Кореспонденцията с FHI е дала резултат. А до колко добре са се справили с проблемите по колата от СМТ, ще разберем съвсем скоро. :hello:

Е какво сега,всеки път до FHI ли трябва да се пише,че тези "хубавци" от СМТ да получат един ритник в з@дник@ за да се размърдат и най-неприятното е,че дори и в гаранция искат клиента да си плаща, а след това всичко остава за сметка на сервиза - ](*,) - No Comment !!!

Пет Юли 05, 2013 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 34
Автомобил: Subaru Forester Diesel
Телефон: 0898 419 667
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги....Не знам какво да кажа вече след многобройните глупости извършшени по тази кола. Няколко думи по прословутия ремонт. След монтирането на новия мотор след около 20 дни започна да гасне при палене сутрин, като с продължение на времето започна да гасне и в движение. Сменяха филтри, накални свещи, компютри....докато не ми изгориха и датчик на климатика, след което и намекване на жена ми да заплати този датчик....като имали евтин на втора ръка за 800 лева...Колата престоя 3 месеца в бокса отново. след въпрос не е ли редно като ще се учат на тази кола да осигуряват оборотна, отговора е Да не си си взимал кола на лизинг. Както и да е. Дискутирах проблема си отново с колегата pradabg, ( благодарности ) писах писмо пак и колегата го прати отново до FHI. В БГ съм от 20 дни. С пристигането си още ми осигуриха оборотна кола. Преди няколко дни ми върнаха моята. Казаха ми че са сменили датчик на Коляновия вал. Вече и навъртях над 1000 км, наистина проблема не съществува сега...В интерес на истината е че колата не показваше никакви индикации докато съществуваше проблема въпреки че гаснеше и закачена на компютъра. Смяна на този датчик ми се струва резонна причина....ама знам ли...Дано да си е взела своето вече и да не се налага да стъпвам в този сервиз повече....

Пон Юли 08, 2013 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, имам едно питане- на един приятел Форестър-а Boxer Diesel скъса коляновия вал. Лошото е че е излязла от гаранция а е на 100х.км и преди седмица е сменил компресора за климатика за 2300лв в Субару. Сега мотора е разхвърлян и се чудим има ли някакъв шанс да мине по производствен дефект счупения вал или? Въобще как да действаме и има ли надежда освен нов мотор?

Чет Авг 29, 2013 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pi4_s_bravo написа:
Здравейте, имам едно питане- на един приятел Форестър-а Boxer Diesel скъса коляновия вал. Лошото е че е излязла от гаранция а е на 100х.км и преди седмица е сменил компресора за климатика за 2300лв в Субару. Сега мотора е разхвърлян и се чудим има ли някакъв шанс да мине по производствен дефект счупения вал или? Въобще как да действаме и има ли надежда освен нов мотор?

Може и има тема .Не сте сами.

Чет Авг 29, 2013 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Някакви насоки как да действаме и линк към темата? Мерси!

Чет Авг 29, 2013 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е тази същата де - предишните страници.

Чет Авг 29, 2013 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Аз я четох , ама освен писане до централата на Японците друг вариант има ли? И как стоят нещата като е излязла от гаранция колата?

Чет Авг 29, 2013 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pi4_s_bravo написа:

Колегите, са те насочили правилно. "Разлисти" няколко страници по-назад и ще прочетеш!
Сега към теб. Сподели къде се обслужва Форестъра? В кой град сте? От къде е закупен -Субару Мотор, Нептуан Ауто, от чужбина или е втора ръка? Коя година е модела? Важно е защото проблемите се случват на моделите до 2010. Ако е след тази година вече е претиснително! :idea:
И така, след като добиеш представа за колегите които са имали проблеми можем да ти дадем по-точен съвет. Форестъра, ако се обслужва в Субару-София,Варна,Пловдив или Бургас, са наясно за проблема. Има дефектна серия колянови валове.
Започвате да ги натискате и да настоявате да ви го зменят за ТЯХНА СМЕТКА. Има излязал бюлетин по този проблем. Ще чакате известно време-месеци и ако всичко е наред, ще си карате Форко с +две години гаранция само за мотора.
Ще е добре да подавате информация как се развиват нещата при вас.Ако ония от СМТ се правят на ущипани, ще се пребегне до писане на писма до централата в Япония. Пак има писано как става.
Сега към колегите по-запознати с проблемите. Какво става колеги/приятели? То голямо чупене става на валове.Това е може би 4-5 случай които само аз знам. А това не е малко. На година (от както се предлага дизеловия мотор на Субару) са се продавали до към 150-200 модела.От тях колко са били дизели? И на тези проценти да сложим 4-5 колеги с проблема. Ясно е че гърчолята замълчаха за това и са продавали. Страшни са. Ясно е че Субару не може да привикат всички проблемни коли с дефектната серия и да ги заменят, но могат да решат проблема (според мен) като дадат гаранция на мотора и по-точно на коляновите валове до 150к примерно, на моделите до 2010,независимо от годините и т.н. Тези валове имат сериен номер и се знае кои са проблемени. Извинявайте но тези който са отговаряли за елемета в инженерния отдел моментално трябва да си направят харакири!
Заради такъв не добре изпипан детайл (които е ОСНОВЕН) Субару ще загуби (а може би вече губи) клиенти.
Незнам.Малко съм по остър в тона в това мнение, но тези валове като клечки за зъби са станали!

Последна промяна tony на Чет Авг 29, 2013 9:16 pm, променена общо 1 път

Чет Авг 29, 2013 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
pi4_s_bravo написа:
... Сега мотора е разхвърлян и се чудим има ли някакъв шанс да мине по производствен дефект счупения вал или

Не е шанс, а са длъжни да ви го заменят! Независимо че си ИЗВЪН ГАРАНЦИЯ! В горния пост съм го споменал. А до Япония се пише задължително, за да сте сигурни че и централата е запозната със случая!

Чет Авг 29, 2013 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В Субару софия е обслужван, купен е чисто нов от тука годината е 2008-ма. Коментара като са го откарали (при неизяснен проблем още) бил,че ако е вала даже много бил изкарал като пробег, но 2 седмици въобще не са го погледнали да отворят мотора ,при което е разглобен на друго място и се установи скъсан вал долу при шийката (като на снимката в темата) и изпочупен тунел на вала. Имам чувството че Субару София въобще не им се занимава с дефекти или рекламации- с компресора на климатика случая е следния- докато е в гаранция е имало проблеми с него, заявени са проблемите на 2-3 пъти и всеки път казвали че е ОК, накрая излиза от гаранция компресора умира съвсем и като споменаваме че проблем е имало и преди това се правят на ударени и моя човек си плаща като поп 2300лв. Дано поне сега му се размине.

Пет Авг 30, 2013 6:08 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
pi4_s_bravo написа:
...при което е разглобен на друго място и се установи скъсан вал долу при шийката (като на снимката в темата) и изпочупен тунел на вала. Имам чувството че Субару София въобще не им се занимава...

Ако сте го разглобили на друго място вече само писмо до Япония ще ви помогне.Работата е станала дебела.Незнам дали ще се признае сервиз, извън оторизираните. Добавете снимки. Ако имате шанса да поканите някои от СМТ да се изкаже или да вземе отношение. Което много ме съмнява.Опишете всички подробности (включително и климатика). Това че автомобила не са го погледнали 2 седмици.
За това попитах и в темата Какво РЕАЛНО значи "автомобил, поддържан само в СМТ"?! има ли развитие в диалога с Япония, защото се вижда че СМТ си кретат по стария път!

Пет Авг 30, 2013 6:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Започвам да се чудя сериозно дали да си взимам Субару Дизел вече... Бях се навил, ама като изчетох тези 7 страници се ужасявам! Харесал съм си 2 италианки от края на 2008, началото на 2009г, което 90% ги вкарва в тази готината партида. Много ме притеснява факта, че като съм втори собственик, при това от друга държава, вероятността да ми се признае подобен ремонт май клони към нула... Май ще взема да му тегля чертата на този двигател и да чакам да се понаучат първо малко да го правят...

Знаете ли дали колегата изпрати онова въпросното писмо до FHI и дали има отговор как може да се разпознае грешната партида, били ли са изтегляни от пазара или се чака все още да се види колко ще дадат дефект. И какви обяснения въобще дават Субару. Много ме изненадва това точно от тази марка... Ама много ми се караше тоя бксер дизел, м**** му!

Дайте акъл към кой бензинов двигател да се преориентирам за тези години :)

Нед Окт 13, 2013 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лоша комбинация- Субару италианка! Харесай си нещо произведено след Април 2010 . Там вече проблемът е оправен. За бензин ,трябва да е турбо , за да има същата динамика.

Пон Окт 14, 2013 5:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Лоша комбинация- Субару италианка! Харесай си нещо произведено след Април 2010 . Там вече проблемът е оправен. За бензин ,трябва да е турбо , за да има същата динамика.

Едно 3.0 няма да му е чак толкова бавно. А и от 2008 тя в Италия досега ще си е показала рогата.

Пон Окт 14, 2013 9:21 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
mirovarna написа:

Едно 3.0 няма да му е чак толкова бавно. А и от 2008 тя в Италия досега ще си е показала рогата.

Абе до голяма степен си прав, ама изпатих вече с една Астра и едно ГНП - не ми се преживява пак треперенето като тръгнеш нанякъде да се чудиш ще стигнеш ли... По друг начин си представях тръпката да карам Суби :)

Проблемът на колите след 04.2010 е че цената им скача над 25к, ако въобще се намери дори една бройка за гледане... Ще почакам още 3-4 годинки за Boxer Diesel :(

Пон Окт 14, 2013 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Автомобил: Forester
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
http://www.autobild.de/artikel/subaru-m ... 32727.html

Проблема бил с произведените до февруари 2009 според тази статия.

Пон Окт 14, 2013 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
panayot1683 написа:

Проблемът на колите след 04.2010 е че цената им скача над 25к, ако въобще се намери дори една бройка за гледане... Ще почакам още 3-4 годинки за Boxer Diesel :(

Еми ти какво очакваш 27000лв са 50% от стойността на колата като нова! Колега от форума продава Фори дизел

Пон Окт 14, 2013 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Хммм, тази статия от аутобилд звучи много обнадеждаващо! Дали има как да се потвърди това инфо? Немският ми е на нула за съжаление, но най -добре би било ако може да го потвърдят от Япония...
В този ред на мисли, някой дали има инфо колко би струваша смяната на кошяновия вал преди да се е счупил?

Пон Окт 14, 2013 3:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Tия от Ауто Билд, известен също и като Фолксваген Билд кво друго да напишат? Няма да кажат за дръгелите им, разбира се, а се хванали за Швеция, където видите ли, 109 двигателя от 12 000 коли били сменени.
Това е огромната цифра от по-малко от 1 (един) процент.
И леко за Германия са попропуснали числото с "по-скоро изолирани случаи"...

В България големия тъпан се бие за 5-6 случая, което е същия ЕДИН процент с дефект!

:)

Пон Окт 14, 2013 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 88
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
@Jores е прав за статистиките, и преди е ставало въпрос за това. Всичко е късмет, не само за тоя дизел, а за всяка кола.
Моя Форестър е произведен 08 2008, купих го края на 2011 на 58К км и като подминавах 70К км намерих и изчетох инфото за всички тези случаи. Тогава и аз се психясвах и чаках мотора да замине м/у 80 и 90К км ... ослушвах се и все ми се струваше че потропва и т.н. Сега е на 107К ама какво, има случаи и на 120к да се появи проблема... наливам нафта и Red Line масло и докато върви му се радвам :D

Подобна психоза има тук за DSG автоматите на VW, заради прословутия случай с няколкостотин подменени таксита Пасат заради проблеми с DSGто. Е, аз исках DSG и си купих пък да видим ... не се имам за голям късметлия, ама не съм и Mark Webber ROFL

Вто Окт 15, 2013 9:31 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  >