| Автор |
Съобщение |
|
chiMol
Автомобил: subaru sherpa 700
Телефон: 0989217537
Рейтинг: 0
|
ето я пускам малко снимки и ще описвам какво правя по колата и какво съм правил Колата беше зарязана последните 7г , но сега имам идея отнова да се задвижи .... или поне още не съм загубил напълно надежда ..... накратко проблемите на колата са: ходова част долу горе спирачки - зле купе - гнило мотор - пали http://chimol.snimka.bg/other/subi.771803
|
|
|
|
| Нед Авг 25, 2013 11:44 pm |
|
|
|
MZ ES
Регистриран на: Пон Ное 10, 2008 6:59 pm Постове: 63 Местоположение: Добрич Рейтинг: 14
|
|
Много забавно автомобилче.Пожелавам ти здрави нерви,за да можеш да го възстановиш и да му се радваш.С интерес ще следя темата.Само с предно предаване ли е или е 4х4?
|
|
|
|
| Пон Авг 26, 2013 5:52 pm |
|
|
|
chiMol
|
|
Само предно е ,но с всеки изминал ден става все по-тежко Положението със спирачките е повече от трагично предните дискове са зверски ръждиви и изтънели не подлежат на шлайфане ще трябва нови което няма да е лесно ,но в някой каталог ще се намерят предполагам .... все още немога да разбера има някъкъв проблем с обезвъздушаването дано да не е помпата ,защото това ще ме откаже напълно след като покрай задните цилиндри питах за ремента на помпата евентуално , за която ми казаха ,че ще е около 30лв на уплътнение което по мои сметки е 4 гумички нагнетателни и 2 които служат да не вкарва масло в сервото =~180лв ...... а и да някой знае ли къде рециклират сервота ..... че това е изгнило в долния край и дърпа въздух точно от едната згъвка и няма как да се завари ......
|
|
|
|
| Пон Авг 26, 2013 10:08 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
chiMol написа: Само предно е ,но с всеки изминал ден става все по-тежко Положението със спирачките е повече от трагично предните дискове са зверски ръждиви и изтънели не подлежат на шлайфане ще трябва нови което няма да е лесно ,но в някой каталог ще се намерят предполагам .... все още немога да разбера има някъкъв проблем с обезвъздушаването дано да не е помпата ,защото това ще ме откаже напълно след като покрай задните цилиндри питах за ремента на помпата евентуално , за която ми казаха ,че ще е около 30лв на уплътнение което по мои сметки е 4 гумички нагнетателни и 2 които служат да не вкарва масло в сервото =~180лв ...... а и да някой знае ли къде рециклират сервота ..... че това е изгнило в долния край и дърпа въздух точно от едната згъвка и няма как да се завари ...... за серовото пробвай с това само трябва да се почисти добре от ръждата http://www.bg-ic.com/index.php?page=sho ... lang=bg-BG
|
|
|
|
| Пон Авг 26, 2013 10:27 pm |
|
|
|
chiMol
|

сервото е залепено вече както ме посъветвахте с епоксидна смола за метал и положението засега се удържа ..... но много вероятно ще имам още проблеми с него защото не държи вакуума повече от 3-4 мин , което значи че има и други пробойни вероятно вътрешни по мембраната ........засега спирачките им удрям ръчната докато не намеря решение за скапаната спирачна помпа ........
по купето китвам външно подбитостите и обравотвам повърхностните ръжди ....където стане дупка остава на заден план за СО-то....
леко освежих и джантите ,че бяха много ръждиви .... вече отпред сме с дебика 155 R 12 ,а отзад с старите предни 135R12 firestone ...... голям проблем се оказа намирането на 2 читави 12ки ,но засега положението е спасено .... колелата са балансирани и приведени в човешки вид ......
Другата седмища се заемам с пода и гридите ..... пода е зле но гредите външно са здрави .... смятам да я вдигна на коло 50-60 см от земята на 2 греди които да захвана за флатците на главините така ще имам достъп отдолу и няма как да усуча купето като почна да режа дъната ..... само се надявам да не е усукано вече много и гредите му да не са на решето.....
снимки качвам в линка от 1вия пост
|
|
|
|
| Нед Сеп 01, 2013 5:27 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
Имам поне 5 джанти 12-ки с гуми, мисля че 2 подарих и имам още 3 които стават за доизносване, Джъсти 1000 '86 на части, доста неща са същите, но съм на Азиатско пътешествие от малко над 2 години, сега конкретно в Монголия и не мога да ти помогна ако нещо ти трябва, но все пак успех.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Нед Сеп 01, 2013 6:47 pm |
|
|
|
steling
|
Колега ако спирачната система е като на джъсти до 94 г. имам цяла, със все тръби и помпи 
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пон Сеп 02, 2013 12:47 pm |
|
|
|
chiMol
|

Благодаря за отговорите момчета ама мисля ,че надцених останалото количество метал в купето на Суби ...... тръгнах да го повдигам за да ми е по удобно изкърпването ,всичко уж си беше наред повдигах равномерно 4те точки на праговете и помагах с крик под мотора........ мислех ,че праговете са здрави и се оказах напълно прав ,но не се замислих на какво се държат тия прагове .... отговора е на проядена мрежа за комари и честна дума ..... вече на нищо ..... та вдигам аз и в един момент когато вече не вдигах тамън се бях засилил да плъзна гредите под гумите и да я застопоря и се чу тихо пукане започнах да оглеждам някой от криковете да не е тръгнал да влиза в прага , не всичко изглеждаше добре ... поразклатих количката като мислех че се наместват криковете .... и дойде страшното затишие пред буря .... .започнах да слагам гредите плъзгах ги успоредно под 2 те леви гуми към десните на 4-5 см под гумите и в 1 момент както всичко вървеше гладко колата отдясно се изтресе наземята по точно по носачи върху гредите и предния прозорец се пръсна .... 10 сек паника и погледнах отдясно десния праг се беше отделил от купето надясно изкривявайки колонката на вратите и тавана ......не очаквах да е толкова трагично положението ..... не ми се и снимаше ..... на другия ден огледах пак щетите ... Купето по скоро пода спрямо тавата отдясно е 90% отделен и не са в една равнина сега всичко се държи на затворените врати въпреки че маи задна дясна изглежда посукана откъм колонката ... отляво прага се е отделил от пода на 80% и черешката на тортата преден десен носач е откъснал ухото от купето с почти 30см от гредата .....
започвам да се замислям дали си заслужава и дали няма да е леко опасна за каране при положение че всичко се разпада дори това по което няма външна ръжда .......
|
|
|
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:15 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
кофти, направо си за тръбна рама като състезателна кола
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Чет Сеп 05, 2013 8:42 am |
|
|
|