Отговори на тема
 Задържане на оборотите при подаване на газ 
Автор Съобщение

Постове: 23
Автомобил: Subaru Forester '98 AT Turbo
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, от доста време съм собственик на Форестър 98 с турбо и автомат, и ако изключим "дребни" неволи с газаджии и ръжда това е моята кола. Но от седмица имам проблем, за който никой не намира решение, затова ще съм благодарен навсеки съвет. Проблема е следния, без значениена газ или на бензин при нормално натискане на педала на газта оборотите се вдигат нормално до 1500 след което спират и започват да пълзят до 2000 и в момента на достигането колата отново излита. Имаше проблем в дебитомера но след смяната му е същото, дава грешки с ламбда сонда и knock но всички казват че не би трябвало да е от тях, в един от сервизите ми препоръчват да започна с реглаж на клапани но ако е от тях според мен би трябвало да се държи така постоянно, а не да се появява и после да изчезва този проблем. Не казвам че и това няма да направя, но никой не е сигурен, а аз не искам на сляпо да сменям всичко. Ще се радвам, ако някой има информация и идеи от къде да започна.

Вто Сеп 03, 2013 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Компютъра си казва. Аз бих започнал с проверка на ламдата в движение, на загряла кола на бензин какво става при тези обороти. После според резултатите и сервизното ръководство.

Сря Сеп 04, 2013 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Сигурно е защото колите не са ми силна страна но това не го разбрах, компютъра казва ламбда и knock но това е от 4 години и до сегаси вървеше като самолет, спря да върви, каза дебитомер но след смяна не се оправи, какво да питам компютъра от тук на там

Сря Сеп 04, 2013 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега имаш около 3 метра вакумни маркучи за ревизиране ;)

Сря Сеп 04, 2013 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
junior написа:
Сигурно е защото колите не са ми силна страна но това не го разбрах, компютъра казва ламбда и knock но това е от 4 години и до сегаси вървеше като самолет, спря да върви, каза дебитомер но след смяна не се оправи, какво да питам компютъра от тук на там

Ламдата казва, че нещо не е наред но не е задължително да е от нея. Щом колите не са ти силна страна, започни с вакуума както казва pacone. Въобще целия път на въздуха, филтъра. Аз бих откачил акумулатора и ще ревизирам буксите на всички датчици с контактен спрей. На по стари модели трудно се намира подробна сервизна документация, но принципа е с проверки и измервания последователно според номера на грешката да се открие проблема. Това го могат в специализираните сервизи. Говори с колегите дето предлагат втора употреба за knock сенсор, дали някой ще се навие да го пробвате да го изключиш като причина.
Не знам какъв е алгоритъма на бензиновия компютър, но принципно когато стойностите на ламдата играят много по някаква причина, компютъра не я ползва за корекция, а си минава на работа по горивна карта. Затова колата си върви като самолет но с вероятен проблем в двигателя и със съответните последствия.
Ако клапаните са за регулиране двигателя има повече вибрации на празен ход.

Чет Сеп 05, 2013 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Клапаните са за реглаж със сигурност и вече трябва да е почнато knock-a както и нови кабели за свщите вече е в София благодарение на Мимо13 в понеделник ще го взема от куриера, в момента търся ламбда и TPS втора употреба за тест че са малко по скъпи, смених дебитомер и би трябвало паралелно с клапаните да проверяват вакумчетата, въздушния филтър е нов. Благодаря на всички за идеите в понеделник съм в София и ще видя до къде са се развили нещата :)

Пет Сеп 06, 2013 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема