junior написа:
Сигурно е защото колите не са ми силна страна но това не го разбрах, компютъра казва ламбда и knock но това е от 4 години и до сегаси вървеше като самолет, спря да върви, каза дебитомер но след смяна не се оправи, какво да питам компютъра от тук на там
Ламдата казва, че нещо не е наред но не е задължително да е от нея. Щом колите не са ти силна страна, започни с вакуума както казва pacone. Въобще целия път на въздуха, филтъра. Аз бих откачил акумулатора и ще ревизирам буксите на всички датчици с контактен спрей. На по стари модели трудно се намира подробна сервизна документация, но принципа е с проверки и измервания последователно според номера на грешката да се открие проблема. Това го могат в специализираните сервизи. Говори с колегите дето предлагат втора употреба за knock сенсор, дали някой ще се навие да го пробвате да го изключиш като причина.
Не знам какъв е алгоритъма на бензиновия компютър, но принципно когато стойностите на ламдата играят много по някаква причина, компютъра не я ползва за корекция, а си минава на работа по горивна карта. Затова колата си върви като самолет но с вероятен проблем в двигателя и със съответните последствия.
Ако клапаните са за регулиране двигателя има повече вибрации на празен ход.