|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
elninyo
Автомобил: Импреза
Рейтинг: 4
|

Здравейте, колеги! Колата е Легаси 2.5, 2000г. с ГИ, поставен наскоро. Проблемът, който излезе се явява силно осезаемо на газ и съвсем слабо на бензин, но го има. Имаше го и преди поставянето на ГИ, но не съм му обръщал внимание. Та става въпрос за следното: при движение с принудителен празен ход(ППХ - на скорост без подаване на газ и обороти над 1500) няма проблем. Но при падане на оборотите под 1500 се излиза от ППХ и ЕКУ-то започва да подава някакво количество гориво. Та от този момент до достатъчно ниски обороти(около 800-900) колата придърпва. При ускорение няма никакъв проблем в този диапазон. При бензин е почти незабележимо и то само точно на 1500 оборота веднъж, докато на газ направо започва да подскача напред-назад. Тези дни ще сменя Ламбда сондата, защото газаджиите не й харесват много показанията(прекъсва), а и разхода на газ е голям (предполагам и на бензин, но на бензин не съм карал почти никога). Иначе грешки не показва никакви и върви много добре. Ако никой не се сблъсквал с нещо подобно, моля поне за разяснение относно какво се случва при излизане от ППХ(оборотите са паднали под 1500) и дали това придърпване на бензин не е нормално. Поздрави!
_________________ Всеки прави каквото може преди да се срещне със съдбата си.
|
|
|
|
| Вто Сеп 10, 2013 8:17 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ако тръгнеш от ниски обороти 1000-1500 на 4та или 5та предавка с натисната газ дали ще ускори бавно, но плавно или ще придърпва? Свещи, кабели, бобини - сменял ли си нещо, как са?
|
|
|
|
| Вто Сеп 10, 2013 9:18 pm |
|
|
|
elninyo
Автомобил: Импреза
Рейтинг: 4
|
|
Кабелите и свещите скоро са сменяни. И да, няма проблем да потегля на трета. Въобще при ускорение нямам никакъв проблем. Аз си мисля, че подава повече гориво от необходимото, което явно проличава точно в момента, който съм описал, иначе не си личи. Набедил съм ламбдата и ще я сменя. МАР сензора влияе ли значително върху количеството гориво? Знам, че от Ламбдата разхода може да се вдигне до 30%.
_________________ Всеки прави каквото може преди да се срещне със съдбата си.
|
|
|
|
| Сря Сеп 11, 2013 7:10 am |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Би трябвало да си с E OBD. Намери някой да ти направи качествена диагностика в движение при тази ситуация на бензин-положението на дросела, вакуума...
|
|
|
|
| Сря Сеп 11, 2013 11:22 am |
|
|
|
jorobesnia
Регистриран на: Чет Окт 11, 2012 7:58 am Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0