Отговори на тема
 Проблеми с Impreza "97 
Автор Съобщение

Постове: 6
Автомобил: subaru impreza 1,6 "98
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги от една седмица карам Субару Импреса 1,6 "97. Колата е с обикновена газ. Взех я със светещ check engine. Днес не съм на работа и реших да видя защо свети. Порових се в аутодата и във форума и разбрах как се прави самодиагностика.
Отворих кората под волана и намерих две зелени и две черни букси. Както пишеше свързах двете зелените и запалих колата. Отначало не светна лампата, за това подържах 2000 об. в продължение на 30 сек. и тя започна да мига. Даде код 31,33,51. Изгасих колата и откачих клемите на акмулатора. Стоя така около 5 мин. (сега се сещам ,че не разкачих зелените букси). Закачих клемите, запалих и пак съшите грешки по което съдя, че не съм успял да ги изтрия или грешките са постоянни.
Въпросите са следните: Как да съм сигурен, че грешките не са стари и че съм ги изтрил? Черните букси за какво са? Дадените грешки какво означават и дали могат да се оправят или трябва да се сменят дадените датчици или сензори?
Благодаря предварително за евентуалната помощ :)

Поздрави.

Нед Сеп 15, 2013 10:20 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, поне някакви предположение ?

Чет Сеп 19, 2013 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
reventon_94 написа:
Колеги, поне някакви предположение ?

http://www.4bc.org/vanagon/codes.html

първият код е за ТПС датчик
вторият е датчик за скоростта
третият - за неутрална скорост

Ако си от Сф търси някой от специализираните сервизи.

Чет Сеп 19, 2013 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за помощта колега, но аз правя точно жиците на колите и едва ли ще търся сервизи (просто японските със самодиагностиката са ми за първи път на главата). Забравих да кажа, че кодовете ги намерих. Четох още за тази самодиагностики и мисля, че трябва да включа и черните букси за да ги изчистя, но колата в момента не ми е на разположение. От тези грешки ,тази за скоростта и за клапата са проблемени. Ако не успея да ги изчистя и се появят отново ще се търсят нови такива. По принцип не ми пречи да ми свети лампата, но определено не ми харесва как работи колата в ниските обороти и скорости на движение и разхода от 15л/100 извънградско пак не ми се нрави много. Ще пиша какво се случва нататъка.

Чет Сеп 19, 2013 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема