Отговори на тема
 Катализатор - дали да го махна? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 161
Автомобил: LEGACY B12 2,5 Limited
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги , имам едно питане относно катализатора.
Дали да се маха или не колата ми вече е на 300 000 километра ?
Ако се махне ще има ли разлика в работата и шума на колата?
При един колега с Форестър след махането на катализатора наблюдавам повече шум и по нестабилна работа както и присветващ чек.

Благодаря предварително

Legacy B12 2,5 limited
Когато доиде страха си отива живота.

Нед Сеп 15, 2013 7:51 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Колега,
От опит ти казвам ,че ако не ти е запушен и колата си работи и върви нормално по добре да не го махаш. Аз го махнах преди 1-2 години на едно БМВ уж с резонатори и т.н. и стана по зле...

Поздрави,

Нед Сеп 15, 2013 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Fido Dido е твоя човек,слагаш 2 резонатора,сондата с втулка в тръбата и разлика ще има само във вървенето ;)

Нед Сеп 15, 2013 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Любо81 написа:
Здравейте колеги , имам едно питане относно катализатора.
Дали да се маха или не колата ми вече е на 300 000 километра?...

:hello: Моята логика е следната: Ако нещо работи в норми и аз съм удовлетворен от работата му, не го сменям.
Ще си позволя да цитирам един политик от близкото минало: Бих си отстранил катализатора "...когато му дойде времето...", т.е. когато започне да ми създава проблеми (физически и/или психологични).

Нед Сеп 15, 2013 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Работи ли - не пипай:)

Особено с катализатори - на две коли съм махал изправни катализатори след сладки обещания как колата "ще се отпуши" без никакви странични ефекти и горчиво съжалявах. Резултат - вървене - същото, бръмчене и резонанс в определени обороти и товар - много повече.

Катализатор се маха само ако има ясни индикации, че е много запушен и това явно се отразява негативно на работата на двигателя.

Някои колеги във форума бяха махали катализатор на H6 и не останаха очаровани от резултата.

Единият катализатор, който свалих беше на 260к (горублянски) км и нямаше почти никакви "запушвания" - това на Ауди А4 1.8Т.

Пон Сеп 16, 2013 8:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
според мен някой некадърен псевдо майстор е пипал на колегите колите ,от горе споменатите,за да имат резонанси и да са недоволни с темподобни проблеми.
отиди при драго (ектрийм тунинг) :cool:

махай и да не ти пука ;) послушай Пацоне- има доста опит

Пон Сеп 16, 2013 8:36 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 161
Автомобил: LEGACY B12 2,5 Limited
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря на всички за отговорите все пак ще го оставя.
А и въпроса ми беше дали да го махам а не къде. :bow:

Legacy B12 2,5 limited
Когато доиде страха си отива живота.

Пон Сеп 16, 2013 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Майсторите, които са пипали на въчросните колеги са от препоръчаните...ама това не е важно:)

Само за Драго от екстрийм тунинг не съм срещал нещо негативно и всички са доволни.

Като цяло махането на катализаторите и запазването на заводският звук и работата на един съвременен мотор си е деликатна материя и аз не бих предприел тази стъпка, освен ако не е крайно наложително.

Пон Сеп 16, 2013 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз затова си пазя генерацията от английското Легаси което е на малко реални км защото катализаторите са му в перфектно състояние.Надявам се да не се наложи да ги слагам. Иначе Дидо гущера прави моята генерация в ЕМ комплект 33 и определено колата си е доста тиха.

Вто Сеп 17, 2013 1:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Outback 2016
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да аз съм от недоволните и лошото е , че няма решение ( т.е има да си купя катализатори и да ги сложа обратно ) сега над 3000 обороти нещата са плачевни , при рязка газ - трагични , а да и чека ми свети ROFL , нито върви повече , нито харчи по малко - оказа се в последствие ,че и температурата на мотора не се е вдигала от там (но това е друга тема и ходене по мъките вече 4 ти месец ) и т.н явно нещата с доволните е на късмет
След неуспешни опити за поправка се оказа, че аз и моята кола сме кривите , та и си платих за това , никой не си направи устата за компенсация - дрънчиш си и си караш и се псуваш сам себе си всеки ден ......

Относно Драго и аз само положителни отзиви съм чел и ми го е препоръчвал кой ли не но цените му са безумни - да ще го защитят някой той изработва всички гърнета и резонатори ръчно и дава гаранция за това което прави - но за мен за махане на катализатори и замяна с резонатори 700 + лв ( по спомен та не бяха ли и 900 ) са непосилни
И заложих на варианта Ще стане .... за 300 лв.
Та моя съвет като на потърпевш е Не ги пипай.

Вто Сеп 17, 2013 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема