|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
kmeta91
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 9:58 pm Постове: 92 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
|

От известно време насам, при спиране със сравнително ниска скорост (50км/ч) се чува звук, който е нещо средно между тракане и припукване, идващ от предно ляво колело. Най-силно е изразен в диапазона 20-40км/ч, особено когато не спирам от раз, ами пускам и пак натискам педала на спирачката. Ходих при Любо, понеже звука го чух може би около месец, след като смених накладките при него, (може и преди това да го е имало, но да не съм обърнал внимание) Според Любо бяха тампони на стабилизираща щанга, но след като ги сменихме, не изчезна този шум. Казаха ми че е безопасно и продължих да си карам така като все не намирах време да ида пак до сервиза. Преди 2 дни, след като не я бях карал колата над 10 дни, тръгвайки се появи страшен шум и вибрации на купето, все едно нещо задира някъде, но след около 5 км изчезна и повече не се появи. Въпроса ми е възможно ли е да е свързано по някакъв начин с новите накладки или да са ми блокирали спирачните апарати (въпреки че ги раздвижваха) и ако не, на какво се дължи този шум че е доста неприятно да ти тропа Легаси-то.
|
|
|
|
| Вто Сеп 17, 2013 8:09 pm |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
Така дистанционно е трудно да ти се даде точен отговор,но както го описваш мога да ти дам следното предположение:На водачите има едни гумени уплътнители които при смяна на накладки ако по някаква причина не се сложат след това излиза точно подобно тракане.
|
|
|
|
| Вто Сеп 17, 2013 9:37 pm |
|
|
|
kmeta91
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 9:58 pm Постове: 92 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2000г
Телефон: 0883552075
Рейтинг: 10
|
|
Да дистанционно е трудно, но ако някой е имал подобен проблем със сигурност ще познае симптомите. Другото което е, че не е постоянен звук, ами е на пресекулки. Просто се чува на всеки оборот на колелото. Ще се опитам да го запиша утре, макар че пробвах и не се получи, просто не се чува на фона на останалите звуци.
|
|
|
|
| Вто Сеп 17, 2013 11:00 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|