| Автор |
Съобщение |
|
Shtukata
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49 
|
Здравейте колеги Брат ми има лек проблем с "автомата" При рязко тръгване предните гуми превъртат и след 2-3-4 секунди се чува и усеща удар(доста силен) и се усеща, че в момента на удара се задейства и "задното" Изчетох темата на колегата с Легасито ама ми се виждат различни нещата Там проблем беше с-соленоида, ама при Форестъра не откривам такъв(или поне не се казва така) http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Forester/1999-2002/Service%20Manual%201/TRANSMISSION%20AND%20DIFFERENTIAL%20SECTION.pdfтук на 8-ма страница има една дузина соленоиди ама кой отговаря за прехвърлянето към задното... Ще съм ви благодарен ако може поне малко да ни насочите п.с. Има ли някакъв тест - самодиагностика като при моделите преди '98година при който да се види евентуално кой е проблемния соленоид? (ако изобщо от това е проблема) Поздрави
|
|
|
|
| Пон Сеп 16, 2013 6:56 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|
|
Колега и аз имам подобно поведение на колата Като съм на светофар и тъкмо съм го хванал на червено (при нас има секундарник ) и ако се заблея и включа на Д когато вече е зелено и подам газ тръгва и след 2 до 4-5 сек. има нещо като удар от зад и даже понякога свирва някое задно колело Ако включа на Д когато остават 5 сек до зелено нямам такъв проблем Озадачен се обадих на нашия майстор да попитам това да ли е нормално Той ми отговори че е нормално защото трябвало поне 3-4 сек да е на Д преди да се потегли за да вдигне налягане на някакво масло за задния диференциал Ако ли не го има този удар Поздрави
|
|
|
|
| Пон Сеп 16, 2013 9:14 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Не е нормално. Мисля че беше до 1.5 сек. време за реакция, за да е в нормите. Там на стр. 8 това е номер 8 - Transfer duty solenoid. Може да е от старо масло, може да иска почистване, може да иска смяна. При много такива удари ще замине и фрикционния пакет, който предава движението назад... и той се сменя.
|
|
|
|
| Вто Сеп 17, 2013 8:45 am |
|
|
|
Shtukata
|
Мерси колега! Млад и зелен, и при мен има време за "включване", но не е толкова много... В началото докато свикна му "забождах" Д и веднага като дам газ се чуваше леко тупване, ама като изчакам 1-2 секунди няма проблеми  (просто този автомат е малко старичък) п.с. бих ти препоръчал на светофарите да си стоиш на Д 
|
|
|
|
| Сря Сеп 18, 2013 1:18 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
|
|
Просто 5 секунди преди да позеленее (светофра де ) включвам на Д и нямам проблем събота ще сменя маслото и ще пиша пак дали има промяна
|
|
|
|
| Сря Сеп 18, 2013 7:27 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
|
Проблема е решен с новото масло няма никакво замисляне, подритване или кой както иска да го кръсти маслото е по 25 лв за литър събра 6,5 литра Сменете маслото дано да е от него (както при мен ) Поздрави
|
|
|
|
| Съб Сеп 21, 2013 4:23 pm |
|
|
|
SpliFF
Регистриран на: Вто Окт 06, 2015 11:12 am Постове: 218 Местоположение: Добрич
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245     
|
Shtukata написа: Здравейте колеги Брат ми има лек проблем с "автомата" При рязко тръгване предните гуми превъртат и след 2-3-4 секунди се чува и усеща удар(доста силен) и се усеща, че в момента на удара се задейства и "задното" Изчетох темата на колегата с Легасито ама ми се виждат различни нещата Там проблем беше с-соленоида, ама при Форестъра не откривам такъв(или поне не се казва така) http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Forester/1999-2002/Service%20Manual%201/TRANSMISSION%20AND%20DIFFERENTIAL%20SECTION.pdfтук на 8-ма страница има една дузина соленоиди ама кой отговаря за прехвърлянето към задното... Ще съм ви благодарен ако може поне малко да ни насочите п.с. Има ли някакъв тест - самодиагностика като при моделите преди '98година при който да се види евентуално кой е проблемния соленоид? (ако изобщо от това е проблема) Поздрави Клега как реши проблема ,че при мене имам 1:1 същите признаци.
|
|
|
|
| Чет Яну 21, 2016 1:58 pm |
|
|
|
Shtukata
|
Здрасти колега При брат ми проблема се оказа точно този Transfer duty solenoidПри форестъра се сваля кардана и се маха задния капак на скоростите по спомен там е само този соленоид. Първо опитахме с почистване ама ефект почти никакъв...след смяната му с друг нещата си дойдоха на мястото Успех п.с. ако ще търсиш нов се свържи с някой от колегите от форума, които предлагат оригинални части с поръчка  ...а ако намериш втора ръка затваряш очи и стреляш в тъмното 
|
|
|
|
| Нед Яну 24, 2016 8:39 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Въпросната гад ( соленоид ц ) е около 170лв и е безмислено да се купува втора ръка, едно заради риска, второ заради сложността ( цената ) за подмяната. Хубаво е да се провери маслото за примеси - ако не е бистро, да се смени преди и инсталирането на новия соленоид
|
|
|
|
| Нед Яну 24, 2016 9:23 pm |
|
|
|
SpliFF
Регистриран на: Вто Окт 06, 2015 11:12 am Постове: 218 Местоположение: Добрич
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245     
|
В моя случай-маслото е сменено(машинно) и е бистро.Проблема го установих едва когато падна снегът.Благодаря за отговора. P.S-Ориентировачна цена за труда който е за смяната на соленоида? Поздрави. 
|
|
|
|
| Нед Яну 24, 2016 10:46 pm |
|
|
|