| Автор |
Съобщение |
|
raptor
Регистриран на: Вто Ное 20, 2007 6:57 pm Постове: 46 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Какви са последствията ако махна катализатора на колата и го заменя с резонансно гърне , мисля че без него ще работи по-добре. Всъщност на Импрезата мисля че катализаторите са 2 бр., както и ламда сондите .
Някой махал ли го е до сега и какъв е ефекта от това ??? 
_________________ Subaru Impreza 2.0 4WD M/T '98
|
|
|
|
| Нед Мар 16, 2008 11:33 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Колега, потърси в търсачката с ключова дума 'катализатор' 100% ще намериш нещо, което да ти даде отговори. Аз си спомням говорили сме дори снимков материал имаше от колегата @imprezaWRX, но ги е махнал.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Нед Мар 16, 2008 12:33 pm |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
|
и за двете сонди се намира решение.на втората се слага втулка.агента беше отговорил много точно на въпроса някъде из темите.иначе за ефекта...определено има.
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2008 6:27 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Tiger написа: Когато автомобилът е с една ламбда сонда катализатора може да се махне /у нас/ и замени с гърне /за предпочитане/ или с тръба. Увели- чава се замърсяването на околната среда и с две-три магарета се по- вишава мощността на двигателя. Когато са монтирани две сонди е необходимо катализаторът да се сме- ни с нов. В противен случай се нарушава работата на електронната система за управление и светва лампа "провери двигателя".
Ами не е точно така , значи когато е с две сонди , маха се катализатора слага се гърне на негово място за да не стане по шумна , след това по към края на ауспуха се слага още едно гърне , и се прави едно нещо на стругар, удължение на което влиза втората сонда и си показва че всичко е наред
ако незнаете кво се слага мога да ви го покажа на снимка ( в момента не ми е подръка) и колата става малко по мощна и по малко гори , поне при мен е така 
|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2008 6:41 pm |
|
|
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Ако може със снимки ще е най-добре.
Интересно ми е да видя как е направено.
_________________Subaru Leone 1.8 GL '86 Двигател - EA82

|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2008 8:06 pm |
|
|
|
BE REAL
|
Нямам по хубава снимка , ако някои намери да постне
само че отгоре има дупка да се навие сондата а тва нещо се навива на самия ауспух , тва на снимката незнам дали ще ти свърши работа 
Прикачени файлове:
05CELFIX.jpg [ 42.27 KiB | Прегледано 3316 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2008 8:51 pm |
|
|
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Доло-горе схванах идеята.

|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2008 9:02 pm |
|
|
|
ALTEZZA
Регистриран на: Сря Авг 01, 2007 8:08 am Постове: 116 Местоположение: Chicago Рейтинг: 6
|
По далечния сензор е в такyва флошка. Същата е като тази на горната снимка, но трябва края и да се разпробие, че да стане по-голяма дупката.М/у другото такава флошка не винаги помага, зависи си.По някога трябва да се сложи О2 симулатор.
МОЛЯТЕ!!!! Пиши на български. Joanna
|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2008 9:46 pm |
|
|
|
abator
|
Сега вече ми е ясно
Мерси много за снимките и за обясненията.

|
|
|
|
| Сря Мар 19, 2008 10:51 pm |
|
|
|
ALTEZZA
Регистриран на: Сря Авг 01, 2007 8:08 am Постове: 116 Местоположение: Chicago Рейтинг: 6
|

Tiger написа: Проблемът не е в монтажа на ламбда сондите, а в условията при, кои- то работят и сигналите им към електронния блок за управление.
Единствената задачна на втория О2 сензор(този след катализатора) е да следи дали катализатора си върши работата.Сместа по принцип непрекъснато се редува от богата на бедна.Това е единственото условие катализатора да си върши работата.За това ако се погледне графиката на първия О2 сензор се вижда , че тя непрекъснато върви нагоре надолу(бедна богата смес).Ако втория О2 сензор следва същата графика,това означава , че катализатора не си върши работата и ECU-то изкарва грешка. Принципа на О2 сензора е да мери кослорода(О2) в изгорелите газове. Когато се сложи флошка, тогава не достига достатъчно кислород до О2 сензора и всъщност графиката му не следва тази на първия О2 сензор , което в много от случайте е достатъчно за да се излъже ECU-то, но не винаги. На долната снимка се вижда как B1S1(bank 1 sensor 1) се мени постоянно ,а B1S2 си е почти постоянен, това е като втория сензор е с флошка.
Когато се постави О2 симулатор, той е просто един генератор на импулси, тогава ECU-то си мисли че сместа пак се мени от богата на бедна, но не в реда при който се мени първия сензор.При някой коли това е на начина да се излъже ECU-то.

|
|
|
|
| Чет Мар 20, 2008 9:51 am |
|
|
|
raptor
Регистриран на: Вто Ное 20, 2007 6:57 pm Постове: 46 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
В крайна сметка да махам ли катализатора за да пръцка по-добре колата или да не се занимавам с глупости и несвойствени неща 
|
|
|
|
| Пет Мар 21, 2008 6:39 pm |
|
|
|
ALTEZZA
|
|
Ако това ти е всекидневната кола, по добре си остави катализатора, той все пак не е сложен напразно. ако е кола дет се опитваш да изцедиш всеки кон от нея, тогава може и да го махнеш, но триабва да има все пак някакви гарнета който да саздават "backpressure". Газоразпределението е малко сложна наука.
|
|
|
|
| Пет Мар 21, 2008 7:14 pm |
|
|
|
subaroket
Subaru dude
Регистриран на: Пон Мар 10, 2008 7:42 pm Постове: 86 Местоположение: Tuk tam Рейтинг: 70 
|
|
Със сваляне на катализатора, няма да навредиш на мотора. Първия сензор е тоя ,който подава информация на ECU-то а втория е този който чете дали катализатора е ок или не или го няма.....Но както показа на снимката Ортиз, с помощта на тази втулка лампата check engine няма да светне тъй като сензора не попада в директния поток на газовете. Ако колата е турбо няма смисъл от заместване с гърне. Ако ме питаш мен сваляй го (ако няма да имаш огризение за околната среда )
|
|
|
|
| Съб Мар 22, 2008 7:03 am |
|
|
|
subaroket
Subaru dude
Регистриран на: Пон Мар 10, 2008 7:42 pm Постове: 86 Местоположение: Tuk tam Рейтинг: 70 
|
|
Със сваляне на катализатора, няма да навредиш на мотора. Първия сензор е тоя ,който подава информация на ECU-то а втория е този който чете дали ката е ок или не или го няма.....Но както показа на снимката Ортиз, с помощта на тази втулка лампата check engine няма да светне тъй като сензора не попада в директния поток на газовете. Ако колата е турбо няма смисъл от заместване с гърне. Ако ме питаш мен сваляй го (ако няма да имаш огризение за околната среда )
|
|
|
|
| Съб Мар 22, 2008 7:13 am |
|
|
|
ALTEZZA
|
subaroket написа: Ако колата е турбо няма смисъл от заместване с гърне.
така е, тогава самото турбо саздава backpressure, а и отбива част от шума, ама натуралките са по сложни.
|
|
|
|
| Съб Мар 22, 2008 8:30 am |
|
|
|
BE REAL
|
subaroket написа: Със сваляне на катализатора, няма да навредиш на мотора. Първия сензор е тоя ,който подава информация на ECU-то а втория е този който чете дали ката е ок или не или го няма.....Но както показа на снимката Ортиз, с помощта на тази втулка лампата check engine няма да светне тъй като сензора не попада в директния поток на газовете. Ако колата е турбо няма смисъл от заместване с гърне. Ако ме питаш мен сваляй го (ако няма да имаш огризение за околната среда )
Аз на СТИ-то , като взех генерацията цялата имаше някъв уж спортен катализатор и го разкарах и там не сложих гърне  Дори някои ако му трябва чисто нов катализатор моа му направя подарък , само че е на 76мм 
|
|
|
|
| Съб Мар 22, 2008 9:23 am |
|
|
|
raptor
|
|
Ясно . Май ще хода да ги махам , има ли значение какво гърне да сложа, в смисъл определена марка ?
И препоръчан и изпитан сервиз за гърнета, където ще си свършат професионално работата.
|
|
|
|
| Съб Мар 22, 2008 10:56 am |
|
|
|
BE REAL
|
raptor написа: Ясно . Май ще хода да ги махам , има ли значение какво гърне да сложа, в смисъл определена марка ? И препоръчан и изпитан сервиз за гърнета, където ще си свършат професионално работата.
Не бе най обикновенно въпроса е да е същия диаметър нали
аз на аутбека сложих две малки и е по безшумен от преди 
|
|
|
|
| Съб Мар 22, 2008 12:57 pm |
|
|
|
LMarkov
Регистриран на: Сря Сеп 05, 2007 11:18 am Постове: 16 Местоположение: Bojurishte Рейтинг: 2
|
raptor написа: Ясно . Май ще хода да ги махам , има ли значение какво гърне да сложа, в смисъл определена марка ? И препоръчан и изпитан сервиз за гърнета, където ще си свършат професионално работата.
Отиди в или М-комплект .Намира се на околовръсното малко преди разклона за Бояна.(Там където се събират петък и събота много спортни голфове ). Много добре си вършат работата.
_________________ Subaru Impreza '95 1.8
Subrau Impreza '99 2.0
|
|
|
|
| Нед Мар 23, 2008 1:14 pm |
|
|
|
kingalex
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 12:25 pm Постове: 313 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Рейтинг: 0
|
|
Днес и аз махнах катализатора . Исках да сложа пак Катализатор , но нямаха и се наложи да сложат резонаторно гърне . Приспаднаха ми катализатора и колата започна и на ниски обороти да поема по-добре . След 4,000 rpm пак е същото . Махнах и онези ЛАЙНЯНИ ламаринки които ме побъркваха със тяхното дрънчане . Има ли някой идея , колко струва нов катализатор , на мен ми обявиха цена от 170 лева .
_________________ Legacy III 2.5
|
|
|
|
| Нед Мар 23, 2008 2:19 pm |
|
|
|