| Автор |
Съобщение |
|
GIvanov_1975
Автомобил: Subaru Outback 2.2 4WD '98
Рейтинг: 4
|
=Alex= написа: Това е азиатската версия, приятел. Product Code: 468034, Region - Asia & Pacific Release date: 04 Sep 2012 - виж му одобренията/стандартите - азиатската версия е PSA сертифицирана. Не съм сигурен колко добре ще се сработи с нашите (да кажем Европейски) горива - не напразно производителят пуска различна версия, за различните пазари. От къде се разбира за кой пазар е предназначено маслото? От изброените стандарти на гърба на бутилката се вижда, че дадените марки коли са предимно европейските им варианти познати на всички ни. Възможно е надписа че е подходящо за Huyndai/Kia да идва от факта, че и при тях е честа комбинацията API SN + SAE 0W40? Спокойно ако имаха място можеха да добавят и още марки коли от европейските Renault/Opel, от японските Mitsubishi/Honda. Единствените сигурни индикации че маслото е подходящо и за Азиатския пазар, аз мисля че са две: 1)има стандарт по API и 2)стандарта по BMW LL-01. (LL-04 е забранен за бензинките им извън Европа). Вие как мислите? Поздрави
|
|
|
|
| Пон Окт 07, 2013 10:41 pm |
|
|
|
=Alex=
|
GIvanov_1975 написа: От къде се разбира за кой пазар е предназначено маслото? ... Единствените сигурни индикации че маслото е подходящо и за Азиатския пазар, аз мисля че са две: 1)има стандарт по API и 2)стандарта по BMW LL-01. (LL-04 е забранен за бензинките им извън Европа). Разбира се от PDS-a и/или друга документация за маслото. В случая за този Кастрол - BMW LL-01 е един сигурен признак. Отделно от това - в линка към всичките версии на този Кастрол, само азиатското има PSA Approval B71 2296 (за Европа я нямат доколкото си спомням) и е API SN + АСЕА А3/В4 (само Европейското и Азиатското са такива по АСЕА), но азиатското има и PSA сертификата. Но както спомена и колегата по-горе - на различните сайтове на Кастрол описанието е различно... просто с тази марка е така... Аз не се радвам на производител, който има различни класове/качество на маслата си в зависимост от това дали продава в Германия, или в Казахстан... въпрос на личен избор.
|
|
|
|
| Пон Окт 07, 2013 10:57 pm |
|
|
|
hok
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2001 MT
Рейтинг: 23
|
|
@an1id и @GIvanov_1975 Аз не успях да намеря продуктовия код на бутилката. Според мен идеята на =Alex= беше да сравни стандартите изброени на бутилката със стандартите указани в data sheet-овете за отделните региони и които стандарти съвпадат, то значи че маслото е предназначено за съответния регион. В случая обаче на сайта на Castrol изглежда има известно разминаване в информацията за стандарти/региони.
Edit: видях, че =Alex= е публикувал мнението над това едва след като го пуснах.
|
|
|
|
| Пон Окт 07, 2013 10:59 pm |
|
|
|
an1id
Регистриран на: Вто Юни 25, 2013 3:23 pm Постове: 80 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 10
|
|
Благодаря, =Alex= и hok, Ясно е че повече такова масло няма да купя и да налея в колата си. На 5000 км вече е черно и леко се промени звука от двигателя. Имам съмнения че е менте. RedLine и AmsOil са ми маслата! ;-) Мисля да го сменя още сега , че да ми е мирна главата. Използвам случая да благодаря на =Alex= за отделените нерви и време да обяснява безкрайно за цялата тази индустриално замислена каша за маслата , за да можем да си избираме грамотно маслата за любимите си автомобили.
_________________ Subaru Outback 2.5 AT 2004
|
|
2
|
|
| Вто Окт 08, 2013 5:42 am |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
hok написа: За съжаление не откривам нещо подобно на код никъде по етикета: А под етикета провери, нали? Гледам, че има стрелка за отлепване.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 8:13 am |
|
|
|
=Alex=
|
an1id написа: Благодаря, =Alex= и hok, ясно е че повече такова масло няма да купя и да налея в колата си... Аз леко се обърках вече - @hok беше с Кастрола, който ако е това, което пише (не е ментосан от младо Китайче) би следвало да е много хубаво масло, а ти за кое говориш, извинявай? Едно масло може да е черно на 5,000км поради много причини (напр. мръсен двигател от предишни масла), и това не означава автоматично, че то е скапано.
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 10:03 am |
|
|
|
an1id
Регистриран на: Вто Юни 25, 2013 3:23 pm Постове: 80 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 10
|
=Alex= написа: an1id написа: Благодаря, =Alex= и hok, ясно е че повече такова масло няма да купя и да налея в колата си... Аз леко се обърках вече - @hok беше с Кастрола, който ако е това, което пише (не е ментосан от младо Китайче) би следвало да е много хубаво масло, а ти за кое говориш, извинявай? Едно масло може да е черно на 5,000км поради много причини (напр. мръсен двигател от предишни масла), и това не означава автоматично, че то е скапано. За да се изясним  , това е моето масло, купено е от България: https://docs.google.com/file/d/0B8qlgu7SuYdYRHVyZGtFVy0xTUk/edit?usp=sharing
_________________ Subaru Outback 2.5 AT 2004
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 11:55 am |
|
|
|
hok
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2001 MT
Рейтинг: 23
|
evg3 написа: А под етикета провери, нали? Гледам, че има стрелка за отлепване. Под етикета има това:  Допускам, че е предназначено за европа - защо иначе ще има надписи на гръцки и италиански, например.
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 12:15 pm |
|
|
|
1040
|
Цитат: Допускам, че е предназначено за европа - защо иначе ще има надписи на гръцки и италиански, например. Може би е внесено от там 
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 2:12 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Тази "версия" пък е само ACEA C3, но не видях А3/В4, както беше на предишното (и това, което те са листнали като за Европа и Азия). Не са истина тия Кастроли... не може да има 5 разновидности на едно и също масло, бе, алоу, Би-Пи-тоооо... 
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 2:22 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|
|
На hok е 0/40, на an1id е 5/30, сигурно и заради това са тия разлики.
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 3:52 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Аа, така може... аз реших, че и 2-те са 0-40.
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 4:00 pm |
|
|
|
GapstaR[13]
Регистриран на: Чет Мар 28, 2013 1:12 pm Постове: 25 Местоположение: Шумен
Автомобил: Subaru Outback V (BS) 2.5i (175 Hp)
Рейтинг: 13
|
Най-сърдечни благодарности на Alex, за мненията и съветите! Бях се насочил пак към така популярния Eneos, но в крайна сметка се сдобих с 2 галона AmsOil 5w30 Signature Series, взето директно от един от вносителите, които за моя изненада се оказаха мои съграждани и познати. Маслото вече е в Суби и са изминати около 500 км, като първите ми впечатления са, че двигателя работи значително по тихо, няма потракване сутрин и дори минималните вибрации сякъш изчезнаха  Освен всичко това сметките ми показват намаляне на разхода с около 1/100, но това е малко субективно и ще ми трябва повече време за да засека с по-голяма точност. На тубите е написан пробег от 25к мили или 15к мили при по натоварено ползване, но ми се струват и двете цифри прекомерни, добра идея ли е да го сменя на 10к километри или да завъртя примерно 15 к?Имам и друга "чуденка", която ще използвам момента да споделя. Става дума за тази добавка: http://www.lubegard.com/~/C-197/LUBEGAR ... Supplementза механична скоростна кутия. Дали е удачно да я ползвам, при положение, че скоростната кутия няма никакви болежки (видими) към момента или да оставя това за по-късен етап? Благодаря предварително за отговорите! ПС: За малко да забравя: тези мои познати, които досега са внасяли продуктите на AmsOil, не възнамеряват да продължават вноса им  Явно не са сред най-търсените марки в нашата държава, в която както е казано по-горе всеки по всичко е специалист...
|
|
13
|
|
| Сря Окт 09, 2013 4:35 pm |
|
|
|
1040
|
|
Колега за Магна Ойл ли говориш?
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 4:59 pm |
|
|
|
GapstaR[13]
Регистриран на: Чет Мар 28, 2013 1:12 pm Постове: 25 Местоположение: Шумен
Автомобил: Subaru Outback V (BS) 2.5i (175 Hp)
Рейтинг: 13
|
|
| Сря Окт 09, 2013 5:03 pm |
|
|
|
=Alex=
|
GapstaR[13] написа: Най-сърдечни благодарности на Alex, за мненията и съветите! Моля, ю ар уелкъм - за мен е удоволствие. GapstaR[13] написа: Бях се насочил пак към така популярния Eneos, но в крайна сметка се сдобих с 2 галона AmsOil 5w30 Signature Series, взето директно от един от вносителите, които за моя изненада се оказаха мои съграждани и познати. Маслото вече е в Суби и са изминати около 500 км, като първите ми впечатления са, че двигателя работи значително по тихо, няма потракване сутрин и дори минималните вибрации сякъш изчезнаха  Освен всичко това сметките ми показват намаляне на разхода с около 1/100, но това е малко субективно и ще ми трябва повече време за да засека с по-голяма точност. На тубите е написан пробег от 25к мили или 15к мили при по натоварено ползване, но ми се струват и двете цифри прекомерни, добра идея ли е да го сменя на 10к километри или да завъртя примерно 15 к?Чудесен избор. Този Амс е в пъти по-добър от който и да било Енеос - в коренно различна лига играят... Сигничърът е чудесен микс от РАО и естери (групи 4 и 5), с много агресивен пакет от топ-качество добавки. Докато Енеосът е група 3+, и колкото и да е му е добър +са, си остава група 3. Почакай още малко да сработи и да си свърши магийката - дай му шанс  Тепърва ще виждаш още подобрения... нека просто добавките и базата си свършат работата. За намаляването на разхода - също. Ще падне още - до около 1,5, дори 2/100. Този Амсойл е истинско, синтетично масло, създадено в лаборатория, с абсолютно еднакви обем и тегло на молекулярната си структура (MWS - molecular weight and size) и има в пъти по-малък "драг" от което и да било група 3 масло, което значи много по-малко изразходвана енергия от мотора, за да го върти по маслените пътища... Радвам се, че ти харесва - това беше ясно... топ-масло, подбрано правилно за мотора - това е резултата. Сега карай и давай повечко газ... Относно интервал за смяна - гледай сега, това масло без проблем ще мине и 40,000км (и повярвай, наистина няма да му е проблем), но това е при почти идеално чист въздух, и читави горива. Ние в България нямаме нито едното, нито другото. Затова аз в БГ не бих го карал повече от 15-18,000км. Наблюдавай средата, в която си караш колата, ако не я караш в прашна среда, ако не я въртиш яко по черни пътища, ако не я държиш постоянно в червените обороти, ако я караш само с Shell V-Power Racing Nitro, тогава можеш и 25,000 да го караш, но ако условията са други, може и 10,000 да са му много - наблюдавай я, слушай си мотора, гледай и пипай редовно маслото - тя сама ще си покаже... GapstaR[13] написа: Имам и друга "чуденка", която ще използвам момента да споделя. Става дума за тази добавка: http://www.lubegard.com/~/C-197/LUBEGAR ... Supplement - за механична скоростна кутия. Дали е удачно да я ползвам, при положение, че скоростната кутия няма никакви болежки (видими) към момента или да оставя това за по-късен етап? Този ЛюбГард е всъщност най-добрата добавка за скоростна кутия и единствената, масово препоръчвана от ОЕМ-те. Факт. Когато и да я сложиш - все е добре. НО, обърни внимание, че тя има много силен моно-естерен комплекс. Ще ти даде отлични резултати, ако я добавиш към "компромисно масло", примерно - от група 2/3. Също ще е полезна при по-ниския клас РАО масла, но е безсмислена при изцяло естерно масло, като Red Line, или масло с много естери, като примерно Amsoil Severe Gear. Горещо бих ти препоръчал и LubeGard добавката за хидравликата, защото повечето коли в БГ се карат с обикновено масло за автоматици в хидравликата (а те са доста различни, въпреки, че много производители на масла си препоръчват и АТФ-а като флуид за хидравлика). Няма да си познаеш хидравликата след това... GapstaR[13] написа: ПС: За малко да забравя: тези мои познати, които досега са внасяли продуктите на AmsOil, не възнамеряват да продължават вноса им  Явно не са сред най-търсените марки в нашата държава, в която както е казано по-горе всеки по всичко е специалист... Ами това е колкото тъжно, толкова и хубаво. Показателно е за нивото на този търговец. Много е лесно да продаваш наложена марка - тогава просто местиш кашоните, но това не значи, че си добър търговец, а значи, че си просто обикновен "box mover". Повечето от маслените търговци зареждат някакви брандове, добавят ги в някакви ценови листи, спират до там или най-много да пуснат някакви още по-необразовани търг. представители и започват да очакват, че изведнъж хората, навярно водени от някаква неведома космическа сила, ще започнат да се избиват да търсят точно този продукт... не става така. Затова и не са успяли. Добрият търговец, със задълбочени познания в индустрията би могъл да наложи без проблем една чудесна марка, като AMSOil. Аз лично ще се радвам, ако повечето търговци на масла най-накрая или изпопадат, или бързо влязат в час и започнат да разбират какво продават, защото повечето изобщо на идея си нямат... и само повтарят неясно маркетинговите думички, сложени им в устата от производителите. Мога само да съжалявам за твоите познати - това е поредният ярък пример какво става, когато прекрасна марка попадне в ръцете на некомпетентен дистрибутор. Не са виновни хората, че нямат висока култура в потреблението на масла - виновни са дистрибуторите, че не правят нищо, за да повишат тази култура, а те няма как да правят, защото самите те нямат тази култура. Виждаш ли - порочен кръг 
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 6:16 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
| Чет Окт 17, 2013 5:44 pm |
|
|
|
Станко2203
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 12:03 pm Постове: 20 Местоположение: село Крумово
Автомобил: AlfaRomeo146 1.4 TS
Рейтинг: 0
|
Момчета аз съм от друг форум надявам се да нямате нищо против че пиша тук.Темата я прочетох от начало до край и мога да кажа че са малко местата от където може да се почерпи толкова богата информация.Аз съм от Алфа форума и там е невъзможно да се проведе такава дълга и изчерпателна дискусия,не че не е имало теми за маслата но както тука е обяснено и разисквано не се е случвало.Исках да пратя лично на Алекс за да коментираме някой неща,но може и на скаип ако има малко свободно време .Спорен и успешен ден на всички. 
|
|
|
|
| Пет Окт 18, 2013 9:10 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
mitoko написа: http://www.sti.jp/e/news/2011/11026.html  Tokyo, 17 September 2011 - Subaru Tecnica International Inc. (STI) today announced the start of an 'STI Racing Oil Plus1' campaign to celebrate their victory in the SP3T class of this year's Nurburgring 24-Hour Race (NBR), through SUBARU dealerships across Japan as of Saturday 17 September. The purpose of the STI Racing Oil Plus1 campaign is to provide an opportunity for more people to experience STI Racing Oil, which was developed jointly with STI's long-time technical partner MOTUL and has been used for STI's NBR car - the WRX STI. During the campaign period, an STI Sport Oil Filter, original NBR Challenge sticker, and MOTUL ballpoint pen / sticker set will be given away to all customers who purchase 4 or more litres of STI Racing Oil.
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Пет Окт 18, 2013 10:49 am |
|
|
|
=Alex=
|
На това горното не му вярвам особено, защото зад него седи Мотул, които обичат да миксират група 3 с рао и естери, но това от картинката по-долу било "Lope De Vega"... микс от РАO с бая агресивни добавки и мноооого zddp  Имало го предимно в Япония. За САЩ и Европа се наричало по друг начин, казаха източниците от Обединеното Кралство и се намирало трудно  
|
|
13
|
|
| Пет Окт 18, 2013 11:31 am |
|
|
|