Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Ръчни скорости или автоматични 
Автор Съобщение

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изчетох няколко теми до тук за ръчни скорости или автоматик при легаси (2.5 156 коня, 2000-2004 год.), но все не мога да разбера кой е по-правилния избор :-? По принцип и на ръчка, и на автоматик съм навит, дори лееееко предпочитам автоматика, няма такъв кеф просто :) Но от тук идва по-трудния избор, видях, че има няколко варианта на автоматика и неговото AWD и отново съвсем лееееко се обърках, Pro-Active или Pre-Active беше единия вариант, другите вече не ги помня, забелязах, че някой са с VTD, други с друга абревиатура, c LSD заден диференциал (може и да се бъркам вече) и въпроса ми е, кой от всички тези автоматични скорости е по-добър като вариант за сняг (обичайният за България) ? Версията на автоматика с всичките абревиатури и LSD диф. по-добра ли е примерно от ръчната кутия с понижаващи предавки ? :) :bow:

Нед Сеп 29, 2013 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колкото повече четеш, толкова повече ще се объркваш :toldyou: .
Първо трябва да си изясниш къде и колко караш (градско - София или друго населено място, равнина или пресечен релеф, планина) и какъв ти е стила на каране за да намериш вярното решение за теб. Всичко това VTD, LSD, 90/10, 50/50 са подробности които ще ги усетиш и имаш нужда от тях само ако си падаш по "екстремни" ситуации и каране. Нали като си караш колата не си мислиш постоянно, а бе в момента колко от мощноста се предава на задно ляво колело или пък на предно дясно?
Карам и ръчка и автоматик на Субару, живея на 1000 м. н.в. където зимата последния километър от пътя не се почиства от сняг, а е стръмен със завои и никога нито аз, нито жена ми сме имали някакъв проблем да се приберем със Субару в къщи. Бавните скорости на ръчката съм ги включвал от време на време, не защото е имало нужда а от "гъзария" да си ползвам екстрата. А този участък от пътя е такъв, че и лятото се качваш на 2-ра скорост по него. Спирам до тук за да не повтарям написаното по-горе от колегите :) .
Успех в намирането на твоя автомобил!

Пон Сеп 30, 2013 7:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Колкото повече четеш, толкова повече ще се объркваш :toldyou: .
Първо трябва да си изясниш къде и колко караш (градско - София или друго населено място, равнина или пресечен релеф, планина) и какъв ти е стила на каране за да намериш вярното решение за теб. Всичко това VTD, LSD, 90/10, 50/50 са подробности които ще ги усетиш и имаш нужда от тях само ако си падаш по "екстремни" ситуации и каране. Нали като си караш колата не си мислиш постоянно, а бе в момента колко от мощноста се предава на задно ляво колело или пък на предно дясно?
Карам и ръчка и автоматик на Субару, живея на 1000 м. н.в. където зимата последния километър от пътя не се почиства от сняг, а е стръмен със завои и никога нито аз, нито жена ми сме имали някакъв проблем да се приберем със Субару в къщи. Бавните скорости на ръчката съм ги включвал от време на време, не защото е имало нужда а от "гъзария" да си ползвам екстрата. А този участък от пътя е такъв, че и лятото се качваш на 2-ра скорост по него. Спирам до тук за да не повтарям написаното по-горе от колегите :) .
Успех в намирането на твоя автомобил!

Градското е Пловдив, Димитровград, Стара Загора, София не :) Стила ми на каране е спокоен, без резки тръгвания, спирания и т.н., разбира се, че не мисля кое колело колко получава, но винаги гледам да избирам най-доброто от всичко :D Екстремни офроудове няма да има, въпреки че е 4х4, не е уазка или G-class все пак :D Значи спирам четенето и каквото запазено изпадне :)

Пон Сеп 30, 2013 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
MitkoIvanov написа:
каквото запазено изпадне :)

Ето това е истината! :good:

Сря Окт 02, 2013 10:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krass написа:
MitkoIvanov написа:
каквото запазено изпадне :)

Ето това е истината! :good:

+1
И аз исках автомат на 99.99% ама на изпадна убава ръчака и си я карам.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Окт 02, 2013 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
+1 и от мене само че,за автоматика при равни други условия.Това е екстрата която ще е задължителна за всяка моя следваща кола. =D>

Сря Окт 02, 2013 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 15
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега а искам да попитам ако имаш автомат и примерно ти падне акумулатора или просто не иска да запали колата тогава какво ? :) смисъл не можеш да я дърпаш защото е автомат ? или се бъркам има някакаж алтарнативен вариант...... ? :)

Сря Окт 09, 2013 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А защо трябва да я дърпаш :-? , винаги може да ти даде някой ток и да запалиш. на теб колко често ти се случва да дърпаш автомобил за да запали? Акумулаторите най-често "падат" зимата и тогава ако има сняг или е заледено не можеш да дърпаш автомобил за да запали :toldyou:

Сря Окт 09, 2013 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами добре тогава да не е акумолатора, а да е някакав друг проблем кадето не можеш да запалиш ? и трябва да те дръпнат от там кадето си закъсал ? единственият вариант пътна помощ ли е ?

Сря Окт 09, 2013 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
kurzzy написа:
Ами добре тогава да не е акумолатора, а да е някакав друг проблем кадето не можеш да запалиш ? и трябва да те дръпнат от там кадето си закъсал ? единственият вариант пътна помощ ли е ?

viewtopic.php?f=4&t=6955
viewtopic.php?p=326#p326

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Сря Окт 09, 2013 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
kurzzy написа:

На теб това случвало ли ти се е скоро?Защото на мен не а съм карал и барачки.И дори и да ми се случи,което ако си поддържаш добре автомобила е почти изключено,ще прежаля някакви пари за пътна помощ,макар че има възможност и за дърпане,което във форума е описано как става.А в багажника винаги имам кабели за запалване и то читави,не от 5 лева от пазара,ама до сега ми се е случвало единствено да давам ток,на такива които не си поддържат автомобилите

Сря Окт 09, 2013 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
да мерси ами колега не не ми се е случвало защото още нямам кола :) тепърва ми предстои да си взема субару :) и за това разучвам въпроса птеди да съм взел решение.Мерси много за коментарите :)

Сря Окт 09, 2013 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 9
Автомобил: бих искал да е STI моля
Телефон: 0982474748
Нов фен
Отговори с цитат
Голям спор е станал тука..Нека и аз да се намеся като за край на темата :D Impresa wrx sti определено ръчка! Legacy автомат! Слагате и двете в гаража и решавате проблема :D

Послепис: Като бях по млад и глупав (не че съм се променил) много обичах непосредствено преди смяна на гумите да правя задна първа с ръчна спирачка.. и така и така докато гръмнат.. та въпроса ми е това възможно ли е с автоматика? от невежест питам.. не се заяждам!

Сря Окт 09, 2013 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3