|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
dankov64
Регистриран на: Чет Дек 01, 2011 6:55 pm Постове: 121 Местоположение: ДОБРИЧ
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
Телефон: 0899013485
Рейтинг: 15
|
Моето първо легаси. От много години си мечтая тайно за Субару, не знам от къде ми е дошъл този мерак като никога не съм се качвал Нооооооооооо факт е че мерака го има и то в повече от нормалното. Явно от време на време съм споделял за мечтите си със семейството и те бяха в основата да се престраша да си взема легаси. Казвам да се престраша защото в мен винаги е надделявал разума и при положение, че въртя над 50х.км. на година то един лакомник като което и да е Субару ще ми е в тежест. Както и да е -''КЕФ ЦЕНА НЯМА ''и хак главта в торбата и ето ме и мене със Легаси 2,0 ръчка 99г. НЕМАМ НЕМАМ ПОВЕЧЕ ДУМИ ЗАСЕГА 
|
|
|
|
| Чет Окт 10, 2013 8:46 pm |
|
|
|
LEGACI0003
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 12:03 pm Постове: 489 Местоположение: ВАРНА / АКСАКОВО
Автомобил: LEGACY 2.0 1993/ 2.5 2005
Телефон: 0898550848
Рейтинг: 4
|
|
_________________ Жената може да те остави :::::: SUBARU НИКОГА :::::::::::::::
|
|
|
|
| Чет Окт 10, 2013 8:59 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
Честито колега! Със здраве да си го караш и само горивото и консумативите да са ти "тежестта". 
|
|
|
|
| Пет Окт 11, 2013 7:21 am |
|
|
|
dankov64
|

Даааааааааааааааааааа снимки скоро няма да има , днес ходих на бояджия и като ми каза сумата.  не не ще го боядисам с четката но 400лв за 3 точки колкото кибритена кутия няма да дам. Имам наченки на ръжда на задните калници където се захваща бронята за калника, и на предния капак до пантата,също така няколко драскотини по бронята. Явно уцелих на баш бояджия, кво ли си вика тоя като кара Субаро явно има доста парички  ама ЯДЕЦ, няма да си ти, за сега ще го карам така има доста др дупки за парички. След кофти новината днес има и хубава, от една седмица си лягам с мисълта за смяна на съединител, но днес като се прибрах и за трети път си наврях главата при педалите ЕВРИКА видях от къде се регулира съединителя, за 5мин го регулирах че отделяше много горе и когато включвам на пета явно по рано подавам газ и се чуваше едно пристъргване. Когато внимавам и след зацепване натискам газта го няма този шум.Изчетох всичко за тест на съединител и за сега мисля че няма да се наложи смяната му. Друг голям дразнител имам от вчера, Като натискам съединителя се чува едно гадно скърцане, много неприятно, днес като карам из града и на едно кръстовище една готина мадама се обърна с мисълта каква е тази скърцаща талига  умрях от срам. Първоначално си мислех че скърца долу от педалите но се оказа че идва от отвора на скоростната кутия където излиза вилката на съединителя.Давайте идеи как да го отстраня това скърцане, много е гадно и се появи изведъж.
|
|
|
|
| Пет Окт 11, 2013 11:58 pm |
|
|
|
dankov64
|
|
Моля за помощ, как стои въпроса със аванс процесора при Субару. За сега не намерих специалист който да ми каже ще го направя. Понеже съм на метан и мисля че трябва да сложа, не че не харесвам вървежа и но що да не се разделя с още едни 100-200лв.
|
|
|
|
| Пон Окт 14, 2013 6:30 pm |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|

dankov64 написа: Даааааааааааааааааааа снимки скоро няма да има , днес ходих на бояджия и като ми каза сумата.  не не ще го боядисам с четката но 400лв за 3 точки колкото кибритена кутия няма да дам. Имам наченки на ръжда на задните калници където се захваща бронята за калника, и на предния капак до пантата,също така няколко драскотини по бронята. Явно уцелих на баш бояджия, кво ли си вика тоя като кара Субаро явно има доста парички  ама ЯДЕЦ, няма да си ти, за сега ще го карам така има доста др дупки за парички. След кофти новината днес има и хубава, от една седмица си лягам с мисълта за смяна на съединител, но днес като се прибрах и за трети път си наврях главата при педалите ЕВРИКА видях от къде се регулира съединителя, за 5мин го регулирах че отделяше много горе и когато включвам на пета явно по рано подавам газ и се чуваше едно пристъргване. Когато внимавам и след зацепване натискам газта го няма този шум.Изчетох всичко за тест на съединител и за сега мисля че няма да се наложи смяната му. Друг голям дразнител имам от вчера, Като натискам съединителя се чува едно гадно скърцане, много неприятно, днес като карам из града и на едно кръстовище една готина мадама се обърна с мисълта каква е тази скърцаща талига  умрях от срам. Първоначално си мислех че скърца долу от педалите но се оказа че идва от отвора на скоростната кутия където излиза вилката на съединителя.Давайте идеи как да го отстраня това скърцане, много е гадно и се появи изведъж. ще ти нахвърля колко трябва да се даде за боядисването като пари 1 преден капак 180гр.-12лв 21.60лв 2 предна броня 200гр.-12лв 24.00лв грунд за пластмаса 24.00лв 3 2бр задни калници 240гр.-12лв.28.80лв 4 други консумативи като китове течен парафин за ръжди и др мазила защото трябва да ти се даде някаква гаранция 100лв 5 не ти слагам труд монтаж на брони обработване на ръждите ако трябва да се заварят нови ламаринки и много други имаш материали 198.20лв грубо казано ,така че не е добре да се оплюват хора които се занимаваме с ОТРОВА нямаш си на идея колко гълтаме на ден с четката ти е най-добрия вариант не си мисли че си идвал при мен и сега се оправдавам
|
|
|
|
| Пон Окт 14, 2013 7:46 pm |
|
|
|
dankov64
|

denislav971 написа: dankov64 написа: Даааааааааааааааааааа снимки скоро няма да има , днес ходих на бояджия и като ми каза сумата.  не не ще го боядисам с четката но 400лв за 3 точки колкото кибритена кутия няма да дам. Имам наченки на ръжда на задните калници където се захваща бронята за калника, и на предния капак до пантата,също така няколко драскотини по бронята. Явно уцелих на баш бояджия, кво ли си вика тоя като кара Субаро явно има доста парички  ама ЯДЕЦ, няма да си ти, за сега ще го карам така има доста др дупки за парички. След кофти новината днес има и хубава, от една седмица си лягам с мисълта за смяна на съединител, но днес като се прибрах и за трети път си наврях главата при педалите ЕВРИКА видях от къде се регулира съединителя, за 5мин го регулирах че отделяше много горе и когато включвам на пета явно по рано подавам газ и се чуваше едно пристъргване. Когато внимавам и след зацепване натискам газта го няма този шум.Изчетох всичко за тест на съединител и за сега мисля че няма да се наложи смяната му. Друг голям дразнител имам от вчера, Като натискам съединителя се чува едно гадно скърцане, много неприятно, днес като карам из града и на едно кръстовище една готина мадама се обърна с мисълта каква е тази скърцаща талига  умрях от срам. Първоначално си мислех че скърца долу от педалите но се оказа че идва от отвора на скоростната кутия където излиза вилката на съединителя.Давайте идеи как да го отстраня това скърцане, много е гадно и се появи изведъж. ще ти нахвърля колко трябва да се даде за боядисването като пари 1 преден капак 180гр.-12лв 21.60лв 2 предна броня 200гр.-12лв 24.00лв грунд за пластмаса 24.00лв 3 2бр задни калници 240гр.-12лв.28.80лв 4 други консумативи като китове течен парафин за ръжди и др мазила защото трябва да ти се даде някаква гаранция 100лв 5 не ти слагам труд монтаж на брони обработване на ръждите ако трябва да се заварят нови ламаринки и много други имаш материали 198.20лв грубо казано ,така че не е добре да се оплюват хора които се занимаваме с ОТРОВА нямаш си на идея колко гълтаме на ден с четката ти е най-добрия вариант не си мисли че си идвал при мен и сега се оправдавам Точно за това иде реч колега, ако направиш сметката още веднъж, не ставаше на въпрос да се боядисват целите калници, само целия капак, и кажи точно за какви др консумативи става вупрос, как ги изкара 100лв. В крайна сметка всичките материалите ще излезнат 100лв. Всеки сам си остойностява труда. Не се засягай лично, всичко е пазар, ако ми беше казал 300лв шях да оставя колата. Все пак живеем в България, нищо че всички искаме да е по Европейски.
|
|
|
|
| Вто Окт 15, 2013 1:54 am |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
щом се кара колата няма такъв вариант само тази половинка или това ъгълче - кибритената кутийка се умножава по десет др.консумативи метал-кит,фин-кит,тикса, щкурки 7вида , покривала за да не ти се осере колата ,течни мазила тези материали няма как да ги вземеш с чаена лъжичка за 3 ръждички за да ти се даде гаранция трябва да е по европейски за 300лв няма да е за гледане и още нещо това са материали за продаване ако трябва да ти пиша качествени матер. ще настръхнеш карай с четката братле от Добрич съм може някой ден да дойдеш при мен аз не съдя кой каква кола кара материалите са едни и същи АЙДЕ УСПЕХ 
|
|
|
|
| Вто Окт 15, 2013 7:45 am |
|
|
|
dankov64
|
denislav971 написа: щом се кара колата няма такъв вариант само тази половинка или това ъгълче - кибритената кутийка се умножава по десет др.консумативи метал-кит,фин-кит,тикса, щкурки 7вида , покривала за да не ти се осере колата ,течни мазила тези материали няма как да ги вземеш с чаена лъжичка за 3 ръждички за да ти се даде гаранция трябва да е по европейски за 300лв няма да е за гледане и още нещо това са материали за продаване ако трябва да ти пиша качествени матер. ще настръхнеш карай с четката братле от Добрич съм може някой ден да дойдеш при мен аз не съдя кой каква кола кара материалите са едни и същи АЙДЕ УСПЕХ  
|
|
|
|
| Чет Окт 17, 2013 6:40 am |
|
|
|
dankov64
|
|
Моля за помощ - с какъв маховик е моето Легаси 2,0 1999г -JF1BH5LJ4XG010503 Продължавам да наливам парички в него а то не спира да иска. Наред идва съединител маховик - симптоми те за сега са -съединителя отделя много горе опитах с регулировка но имаше ефект 1000км. -когато превключвам от 4 на 5 и не преценя точното подаване на газ се чува едно пристъргване, ако пусна съединителя и тогава подам газ няма проблеми, един път го направи и от 3 на 4 скорост, явно проблема се задълбочава и трябва да взимам мерки, не ми дава възможност за глътка въздух финансова, то си иска и иска парички Изчетох всичко във форума за маховиците и не ми стана ясно как се определя че демпферният маховик издава багажа. Мисля първо да си взема обикновен маховик втора употреба и после да я разглобявам, всичко трябва да стане за 1ден най много 2. Всеки ден я карам и като спре съм безработен.
|
|
|
|
| Нед Окт 27, 2013 8:53 am |
|
|
|
proscrip
|
|
Маховикът ти е демферен,
Проблемът ми звучи като да е в долната помта на съединителя, тя дава фира на определени километри - виж си цвета на течността в казанчето - ако е мръсна и ръждива си купи НОВ долен цилиндър, с комплект не става. При маховика първо има едно натрапчиво присвирване, преди да даде други признаци, че заминава.
|
|
|
|
| Нед Окт 27, 2013 4:34 pm |
|
|
|
dankov64
|

proscrip написа: Маховикът ти е демферен,
Проблемът ми звучи като да е в долната помта на съединителя, тя дава фира на определени километри - виж си цвета на течността в казанчето - ако е мръсна и ръждива си купи НОВ долен цилиндър, с комплект не става. При маховика първо има едно натрапчиво присвирване, преди да даде други признаци, че заминава. Течността е като нова, а днес колата е коренно променена, не дава да и подам газ веднага почва да буксува съединителя, оборотите се вдигат без да се отразява на скороста. За маховика от изчетеното оставам с впечатление, че всичко е наред за това съм решил да сменям само притискател със фрродов диск и лагери. Сега като казваш за долната помпа (кое точно имаш в пред вид) се сещам, че като взех колата под казанчето беше омаслено, след което го почистих и до сега 3000км. няма признаци на теч, ШАХ съм Може ли да сменя съедините без да има нужда, Днес карах много вниматено без всякакви променим в скороста и утре мисля да действам, така не може да се кара.
|
|
|
|
| Пон Окт 28, 2013 1:07 am |
|
|
|
proscrip
|
|
Така изведнъж да се скапе всичко, странна работа, ако течността ти за съединителя в казанчето е прозрачна и бистра - не пипай помпите, маховика не го сменяй - вземи си комплект съединител, но по новите симптоми - най-вероятно е метнало масло отнякъде върху съединителя, така изведнъж да се скапе - ако имаш възможност първо да отвориш картера на маховика и да видиш какво точно трябва да се сменя, щото може и да хвърля масло от семеринга на коляновия вал, от гарнитурата на масления сепаратор, от скоростната кутия - при всички положения феродото е за смяна...
ПП дали и какво ще има друго - като отворите ще разберете, макар че винаги е най-добре да се сменя комплект съединителя и една стружка на маховика.
|
|
|
|
| Пон Окт 28, 2013 4:19 pm |
|
|
|
dankov64
|
|
Не е изведнъж малко след като взех колата ми се върти мисълта за смяна на съединителя, първите симптоми (писал съм за тях във 2рото мнение) -отделя при горно положение на педала, опита за регулиране даде много краткотраен ефект и в последствие мисля че от това се усложниха нещата така бързо. Да питам за някакво лагерче което се намирало в маховика и е жалателно да се сменя, интересува ме трябва ли да се сваля маховика за смяната му и от къде се купува.
|
|
|
|
| Пон Окт 28, 2013 8:36 pm |
|
|
|
proscrip
|
dankov64 написа: Не е изведнъж малко след като взех колата ми се върти мисълта за смяна на съединителя, първите симптоми (писал съм за тях във 2рото мнение) -отделя при горно положение на педала, опита за регулиране даде много краткотраен ефект и в последствие мисля че от това се усложниха нещата така бързо. Да питам за някакво лагерче което се намирало в маховика и е жалателно да се сменя, интересува ме трябва ли да се сваля маховика за смяната му и от къде се купува. То е некви смешни пари от 4-16 лв - в зависимост какво е, задължително го смени, че съм виждал изядени опашки от него, може да се смени и без да се сваля маховика, то не че последното е голяма философия, де!
|
|
|
|
| Пон Окт 28, 2013 10:41 pm |
|
|
|
dankov64
|
Колата е вече със нов съединител и пак газ всеки ден по150 км. и така се трупат, км. че на 2 месеца трябва да сменям масло, сложих и 5-40 и за сега 4хил. не го е пипнала. Единствено не ме кефи как гори, докато сменях съединителя карах на жената БМВ523- 175к.с. също на метан, върви като змей и със средна скорост 10-20 км. повече от която карам Легасито, горят еднакво.Сравнявам го и с Маздата която карах преди, същите км. за деня но Легасито гълта 2.50лв. повече. И няма как да не си направя сметката, че за година са ми 700лв. КЕФ ЦЕНА НЯМА си викам и газ. Ако искам да гори като Маздата трябва да го карам с 90км.ч. 
|
|
|
|
| Нед Ное 03, 2013 9:12 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|