Пичове, привет от мен. Дойде ми време да си сменям свещите и понеже двигателя е боксер и не съм много на ти с нещата, искам да ви помоля да споделите дали има някои пинизи или по специфични неща при смяната им. Приятел каза че ще ми даде ключ удължен и с чупещо рамо за да се справя (ако мога ). Колата е Subaru Legacy 2001г. 2.5 156hp Благодаря предварително
Пичове, привет от мен. Дойде ми време да си сменям свещите и понеже двигателя е боксер и не съм много на ти с нещата, искам да ви помоля да споделите дали има някои пинизи или по специфични неща при смяната им. Приятел каза че ще ми даде ключ удължен и с чупещо рамо за да се справя (ако мога ). Колата е Subaru Legacy 2001г. 2.5 156hp Благодаря предварително
Сваляш акумулатора,казанчето за чистаки и всмукателната тръба от ляво. И внимаваш при поставянето на свещите и затягането - да не се престараеш. Ако не си минавал през сервиз, е добра идея да отидеш на оглед, защото обикновенно гумените уплътнения са за смяна също и др.работи, та да съчетаеш нещата.
Благодаря, колега за съвета. На опаковката на свещите си пише да се навие резбата на ръка (в случая с ключа) докато се навие цялата резба после затягам 2/3 оборота. Иначе за кои гумени уплътнения става въпрос?
Доста късно, но все пак. Смених ги свещите, въобще не е толкова много разглобяване. Благодаря много за темата към която ме прати, колега. Определено помогна. Поздрави