Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари?
| Автор |
Съобщение |
|
Vmax
|
promoe написа: Здравейте фенове на Forester ! Какво Ви е мнението за този автомобил (до колкото може да се прецени от снимките, разбира се) ? P.S. До сега не съм имал Субару, а и като цяло не съм от "разбирачите" по коли, така че моля, простете ми невежеството. http://www.mobile.bg/11379494454860281Тази кола да не е внос от Фукушима? 164 000 км??? Това ако не е поне на 500 000 - такова износване не съм виждал. Отделно че явно задните пружини и амортесьори не са само изпуснали ами починали тотално. Въобще състояните бих го определил като - става за килер на колела.
|
|
|
|
| Пон Окт 07, 2013 2:03 pm |
|
|
|
promoe
|
Vmax написа: promoe написа: Здравейте фенове на Forester ! Какво Ви е мнението за този автомобил (до колкото може да се прецени от снимките, разбира се) ? P.S. До сега не съм имал Субару, а и като цяло не съм от "разбирачите" по коли, така че моля, простете ми невежеството. http://www.mobile.bg/11379494454860281Тази кола да не е внос от Фукушима? 164 000 км??? Това ако не е поне на 500 000 - такова износване не съм виждал. Отделно че явно задните пружини и амортесьори не са само изпуснали ами починали тотално. Въобще състояните бих го определил като - става за килер на колела. Хахаха, очаквах нещо такова, но все пак трябваше да попитам някой компетентен. Мерси за мнението, хубава вечер.
|
|
|
|
| Пон Окт 07, 2013 6:38 pm |
|
|
|
Teddy81
Пресен - пресен
|
Хайде и аз да кажа "Здравейте"! С мъжа ми сме решили да си купим S. Forester  . Ако някой може да ни насочи към човек в София, който продава, а също и читав сервиз (това на лични, за да не излезе, че се прави реклама, въпреки че няма лошо читавите сервизи и автомонтьори да се знаят!!!) - да пише. Ние същевременно започваме да четем из форума. Поздрави!
|
|
|
|
| Вто Окт 08, 2013 4:41 pm |
|
|
|
desotodorov
Автомобил: Toyota Carina 2.0 GLI
Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги...за пръв път пиша сериозно във форума, макар че го следя от години...мхм, зачудил съм се последните няколко седмици за автомобил 4х4 и "деградирах" (или пък градирах ?!? - вие ще кажете) до субару ФорестЕр  (това с изкривения правопис го правя нарочно - от четене на много автобяви) та значи, карам баба Тойота Карина, която е животно не по-малко здраво от Форестър (близо 5 години и се чудя как ме издържа  и по-долу от нея като надеждност на автомобила не искам да падам - затова - Форестър. Хм...ако го взема ще е втора кола, което не значи че няма да го поддържам добре  Общо взето - картинката и вътрешните гласове които ми споделят разни неща показват, че тая кола има склонност да омеква отзаТ  - да се смачкват пружините и да опускат амортисьорите ако е товарена с дърва системно - та за това - с навирен задник трябва да е, други странни серийни дефекти - нихт, само това дето може да дойде от задкормилното устройство,... не че е малко ама - всичко опира и до лек късмет с покупката на "нови" автомобили (така наречените "дръгели" на баш северозападен български език) ... та извиняйвайки се за колоритите из моето писание (на нЕкой пък може да му допаднат дори) предоставям на вашето внимание тези машини: http://www.cars.bg/c457931http://www.cars.bg/c413883 - тая ми е много интересна, защото е лифтната, а пък аз …ми за мен това е +, за автоматика – четох хубави неща тук...така че http://prodavalnik.com/subaru-forester-i29883899http://prodavalnik.com/subaru-forester-4x4-i31026673 – тая пък е напудрена фабрично на макс, обаче отзад като че ли не е цвете...макар че а ко е само това – не ме притеснява особено...обаче пък - цената като че ли доста ниска...мхм Имам още доста неща за коментар (едно от тях са „фабричните” газови уредби), но ще оставя на вас първо, пък после ще пиша, да не въздействам подсъзнателно 
|
|
|
|
| Пон Окт 14, 2013 4:32 pm |
|
|
|
nelim
Регистриран на: Нед Окт 14, 2012 11:05 pm Постове: 122 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
|
Тая първата е с стария двигател - 122 коня и пластмасови колектори. Некоректно е написал човека - лети джанти, това не са лети джанти а оригиналните метални джанти на форестъра  Тоя волан за сефте го виждам на форестър  Аз лично не мога да си харесам нищо от тия  )
_________________ Subaru Forester '00MY Facelift COLOR: RED MICA/WARM GRAY ENGINE: 2000CC EMPI SOHC 125hp (EJ202) TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD) MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)
|
|
|
|
| Пон Окт 14, 2013 8:27 pm |
|
|
|
desotodorov
|
Хехе -т.е. - волана е сменян...- това е полезно инфо, наистина - всички дето видях досега са с четири спици...мхм - значи - колата явно е пудрена за пред клиенти, защото и педалите са доста нови...а кола с газ и от ИталиА  - малко карана, не ми се струва да е истина... Пластмасови колектори - то при инжекцион не би трябвало да е проблем...в общи линии - стария 122к.с. или по-новия 125кс. е за предпочитане ? А колега - по кой критерии не те задоволяват...всяка кола си има специфични неща, които издават това онова, ама към форестър още не съм чувствителен ?
|
|
|
|
| Пон Окт 14, 2013 9:42 pm |
|
|
|
Kalini
Регистриран на: Пон Окт 01, 2012 1:38 pm Постове: 69 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5 XT
Телефон: 0898631884
Рейтинг: 17
|
|
Аз минах по същия път - от Карина към Форестър. След Карината това е единственият логичен ъпгрейт. За съжаление трудно се намира нещо читаво в БГ. На мен ми отне почти година сериозно търсене. Ако бюджета ти го позволява потърси нещо по-ново след 2002 година. Успех!
|
|
|
|
| Пон Окт 14, 2013 10:42 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
desotodorov написа: Хехе -т.е. - волана е сменян...- ? Воланът не е сменян, а на него няма еърбег. Обсъжданата кола няма нито един еърбег, включително при пътника до водача. Подобно оборудване има и при импреса. Форестър от 97-98 се предлага и с още един вид волан , на който няма еърбег. Еърбег има само на т.н. "с четири спици" Според мен от 4-те коли по-горе само зеления си струва да се погледне, въпреки че грижливо показаната сервизна книжка е с последна дата 2011г.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Вто Окт 15, 2013 3:59 pm |
|
|
|
desotodorov
|
Без еърбеци...това явно е изпълнение за Русия  ...то като че ли е с две жапки - не бях обърнал внимание...а зелената е още в "родната" и страна, аммм...а защо само тя ти допада колега - като описание в обявата или по другите виждаш недостатъци - в смисъл - лъготят...демек, автоджамбазщина така да се каже ?
|
|
|
|
| Вто Окт 15, 2013 4:57 pm |
|
|
|
pbojinov
Автомобил: Jeep GCherokee
Телефон: 0898394916
|
Привет на всички във форума. Реших, че сменям Jeep със Subaru и се спрях на Forester. Моля за помощ при избора. 2.0 с турбо или атмосферен. Има ли разлика в четворките? Не ме притеснява ръчната кутия, защото не е с демпефнер маховик, но автоматика е екстра за жена ми. Системата 4Х4 е важна, не толкова за извън пътя, а за сигурност като семеен автомобил. Днес гледах това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4idtubТвърдят, че са малка фирма и се намират на бул.А.Ляпчев в Младост 2 или 3 в София. Някой купувал ли е от тях, защото вкарват предимно Subaru? Къде да направя диагностика? Всъщност дали някой от форума не си продава Forester-а?
|
|
|
|
| Сря Окт 16, 2013 11:06 pm |
|
|
|
Vmax
|

pbojinov написа: Привет на всички във форума. Реших, че сменям Jeep със Subaru и се спрях на Forester. Моля за помощ при избора. 2.0 с турбо или атмосферен. Има ли разлика в четворките? Не ме притеснява ръчната кутия, защото не е с демпефнер маховик, но автоматика е екстра за жена ми. Системата 4Х4 е важна, не толкова за извън пътя, а за сигурност като семеен автомобил. Днес гледах това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4idtubТвърдят, че са малка фирма и се намират на бул.А.Ляпчев в Младост 2 или 3 в София. Някой купувал ли е от тях, защото вкарват предимно Subaru? Къде да направя диагностика? Всъщност дали някой от форума не си продава Forester-а? Ако колата е за жена ти - може би е по-добре 2.0 атмосферен, че ако и заседне токчето в педала на газта при турбо версията може да влезе в някоя витрина без да иска Майтапа на страна, модела е здрав и много удобен за семеен, но задължително трябва да се гледа в специализиран сервиз - отваряш темата за Сервизи и Магазини във форума и си избираш къде да я гледаш. 125 коня е по-корав и безпроблемен, но и по-бавен. Какво ще избереш като двг, кутия и т.н. е въпрос на лични предпочитания и употреба на колата / ако е за жена, предимно градско и се цели удобство - автомат /. И не на последно място кой екземпляр е по-запазен. И на двете версии слаба страна са и задните амове и пружини, ако колата е ползвана за товарен кон - увисват и се оправят с 500лв за нови. За автокъщата - познавам човека визуално на "здравей-здрасти", / вкарват добри екземпляри и запазени /, ходил съм там да гледам една кола, присъствах случайно на един оглед на Фори 2.5ХТ, което беше като НОВО отвсякъде и направо щях аз да го купя ако не бях взел СТИ-ка, но духна гарнитури след 200км... Донякъде е въпрос на късмет и екземпляр. На фона на това което се предлага на пазара, колите им са по-добри, но все пак в тоя бизнес се търси печалба и ниска цена, така че задължително сервиз и резерв от 2 000лв за "изненади" извън стандартното обслужване. ПС: Ако не бързаш, има колега от форума Бат Буби, който може да ти намери кола по поръчка - порови из форума, доста колеги са работили с него и само доволни има. Успех с търсенето 
|
|
|
|
| Чет Окт 17, 2013 8:46 am |
|
|
|
pbojinov
|
|
Колега Vmax, благодаря за отговора. Колата ще бъде семейна, не само за жена ми.Карали сме и автомат и ръчка. Слизаме от Grand Cherokee с автомат и quadra drive и по скоро четворките ме интересуват.Ще прочета темата за сервизите. Този екземпляр искам да го проверя, защото продавача, ми каза, че няма транзитни номера за тест и ако искам да го купя само капаро и тогава. Като на сляпа баба. Не възразява за оглед в сервиз. Продължавам да чета....
|
|
|
|
| Пет Окт 18, 2013 9:33 am |
|
|
|
Vmax
|

pbojinov написа: Колега Vmax, благодаря за отговора. Колата ще бъде семейна, не само за жена ми.Карали сме и автомат и ръчка. Слизаме от Grand Cherokee с автомат и quadra drive и по скоро четворките ме интересуват.Ще прочета темата за сервизите. Този екземпляр искам да го проверя, защото продавача, ми каза, че няма транзитни номера за тест и ако искам да го купя само капаро и тогава. Като на сляпа баба. Не възразява за оглед в сервиз. Продължавам да чета.... Не съм сигурен че разбрах правилно какво имаш впредвид под 4-ки? Ако говориш за задвижване - автомата е 90-10 предно-задно, до 50-50 при нужда, ръчката е 50-50 постоянно, като заден диф е шпер. Това което ти е казал е малко странно, знам че има автовоз и кара колите до който сервиз искаш за преглед / предполагам ти си плащаш цената за този транспорт /, но не виждам проблем да отидете на паркинга на Метро и да завъртите едно кръгче. Честно казано и аз да бях трудно ще се съглася на тест-драйв в Сф на кола без номера и застраховка, но това е друга тема. Ти си купувача и си в силната позиция 
|
|
|
|
| Пет Окт 18, 2013 10:19 am |
|
|
|
pbojinov
|
|
Благодаря за инфото относно 4Х4 при Forester. Вече уговорих оглед при сервиз "Чичо Тенчо" в Симеоново. В събота ще го качат на репатрака и ще го водим да го "женят", ако си заслужава разбира се. И кръгче ще му направим, даже.После ще пиша.
|
|
|
|
| Пет Окт 18, 2013 2:03 pm |
|
|
|
Joro
Регистриран на: Пон Май 14, 2012 11:11 pm Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
|
http://www.mobile.bg/11378212508001267 - озвучаването тук е много добро, колата е на Киров и с тяхно озвучаване. Разправия бе с прехвърлянето, документите... Не е жалена, позахабена е за километрите си, но от години седи некарана, първо по сервизи, после в продажба. Предната седалка е съдрана от пистолет?!, сменен съединител и такива неща по спомен от пролетта. Интересно предложение. pbojinov, виждам, че обявата е неактивна, може би честито? От Иван в Младост ли е колата?
|
|
|
|
| Съб Окт 19, 2013 9:49 am |
|
|
|
pbojinov
|
Привет,Колеги, Forester -a ,който исках да купя и бях уговорил за преглед в сервиза при "Чичо Тенчо" за миналата събота 19.10. се провали. Един час след уговорката с продавача - малка автокъща в Младост 2 - бул. А. Ляпчев" ми се обадиха да ми кажат, че са продали колата. Имаше висока цена 11900 и сега другата най-скъпа от този модел е 13900 в обявите. Зимата вдига цената, нали! Както се казва това не е била моята кола. Колега Joro това не бих купил - онова в линка. Какво мислите за този? http://www.cars.bg/c457700, тези с турбото са ОК, ама за адреналин си имам мотор. Това ми трябва за семейството. Ако има добри предложения за Forester, колеги, моля търся и съм сериозен купувач.Разбира се, в линка е "върха на сладоледа".
|
|
|
|
| Пон Окт 21, 2013 7:43 pm |
|
|
|
apo160
Пресен - пресен
|
|
| Пет Окт 25, 2013 8:43 pm |
|
|
|
SubBox
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 15
|
И двете стоят от доста време.
|
|
|
|
| Съб Окт 26, 2013 7:54 am |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|

Здравей колега така сега да разясним малко за коя кола какво всъщност има и какво са по напудрили авто джанбазите Зелената Subaru Forester AUTOMATIC-4x4 Цена : 9 100 лв. Дата на производство май 2004 г. Това е дата на регистрация по вин ще се види че е по ранно производство Тип двигател Бензинов Мощност 125 к.с. Скоростна кутия Автоматична Категория Комби Пробег 170000 км Криминални в бг се връщат редовно Цвят Т.зелен Безопасност • Автоматичен контрол на стабилността Няма • Адаптивни предни светлиниНяма • Антиблокираща система Няма • Въздушни възглавници - ЗадниНяма • Въздушни възглавници - Предни • Въздушни възглавници - Странични • Ел. разпределяне на спирачното усилиеНяма ако не смята че Abs-а е това у-во • Електронна програма за стабилизиранеНяма • Система за динамична устойчивостНяма • Система за защита от пробуксуванеНяма само турботата мат • Система за изсушаване на накладкитеНяма има въздухо насочватели и то само на предните колела то задните са барабани • Система за подпомагане на спирането Няма освен ако няма напредвид сервото • Отопляеми чистачки На снимките не се вижда добре реотана на стъклото Ако не видиш такъв значи стъклото е сменяно или въобще не е имала подгрев • Панорамен люк • Халогенни фарове Допълнително са поставени тъй като от снимките се вижда че го няма копчето за пускането им трябва да се погледне дали има 3-то реле което е за халогените • Шибедах Защита • Имобилайзер Комфорт • Блокаж на диференциалаНяма • Бордкомпютър • Датчик за светлинаНяма • Ел. Огледала • Ел. Стъкла • Климатроник • Мултифункционален воланНяма • Подгряване на предното стъклоОбсъдих го по горе • Подгряване на седалките • Регулиране на волана • Сензор за дъждНяма • Серво усилвател на волана • Система за контрол на скоростта (автопилот) • Стерео уредба • Филтър за твърди частици
Сивата
Цена : 9 999 лв. Дата на производство декември 2004 г.Пак едва ли тогава вече са с халогени ако не е поръчана така Тип двигател Бензинов Мощност 125 к.с. Скоростна кутия Ръчна Категория Комби Пробег 141000 км пак за бг връщанките Цвят Светло сив Безопасност • Автоматичен контрол на стабилността Няма • Антиблокираща система • Въздушни възглавници - ЗадниНяма • Въздушни възглавници - Предни • Въздушни възглавници - Странични • Електронна програма за стабилизиранеНяма • Система за динамична устойчивостНяма • Система за подпомагане на спиранетоНикаква ако нямат на предвид серво • Сервизна книжка • 4(5) Врати • Металик • Панорамен люк Шибедах • Шибедах Защита • АлармаОригинално няма • Имобилайзер Комфорт • Блокаж на диференциалаНяма • Бордкомпютър • Ел. Огледала • Ел. Стъкла • Ел. усилвател на воланаНяма • КлиматикКлиматроник • Мултифункционален воланНе и на този модел(Няма) • Подгряване на седалките • Регулиране на волана • Серво усилвател на волана • Система за контрол на скоростта (автопилот) • Стерео уредба И на двете От зад на снимките се вижда подложките за номера много големи са за швейцарски трябва да се ходи да се гледа колега ако не си запознат по добре вземи някой с теб който разбира от коли успех с покупката
|
|
|
|
| Съб Окт 26, 2013 10:15 am |
|
|
|
TOOLIGHT
Регистриран на: Пон Окт 21, 2013 1:01 pm Постове: 13 Местоположение: София Рейтинг: 15
|
Здравейте! Съвсем нов съм тук. Винаги съм имал особен респект пред Японците... Крайно време е да си позволя, СУБАРУ... Не искам да лежа под колата! Не искам да бутам! Не искам до лактите да съм в масло... Искам клата да служи на мен! Искам да се занимавам с моята си професия... Искам да посрешна една нормална зима с моето семейство... Харесвам: Subaru Outback от 2004... Subaru Forester 2003-2005 Да е над 150 коня с Ръчни скорости (макар че жена ми си мечтае за автоматични...) Мечтая за: Висока кола с зимни гуми и газова... Разполагам с около 10 000лв. за всичко...  Мола ви помогнете! Обещавам! да почерпя всеки, който искрено ми помогне с съвет или препоръка да открия моето SUBARU... Респект пред всички в форума... Много ми харесва това: http://www.cars.bg/c409906Best Regards Митко-Камен 0885554405
|
|
|
|
| Вто Окт 29, 2013 11:44 am |
|
|
|