Отговори на тема
 покупка на Subaru outback 2.5 bezin + autogas 2005 г 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.
Първо искам да ме извините, но това е първия ми пост във форума, и не знам дали това е правилната секция.
Възнамерявам да закупя Subaru outback 2.5 bezin + autogas 2005 г. който е на много изгодна цена.
Единствения проблем е,че цената идва и със счупен клянов вал. Колата е от германия и е на 170000 километра.
Въпросът ми е дали си заслужава да се вземе кола с такъв дефект и после да се оправя тъй като не знам дали от този колянов вал няма и други дефекти по двигателя.
Друигият ми въпрос е, поради факта че ( както прочетах в една от темите ) част от автомобилите до 2009 имат фабричен дефект на коляновия вал, бих могъл да се обърна към субару ( да пиша до Япония ) и да се ремонтира колата за тяхна сметка ?
Ако не евентуален ремонт колко ще струва и къде може да се направи ?

Благодаря.

Пон Окт 07, 2013 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дали има смисъл или не трябва ти да си прецениш,на базата на това за колко пари я купуваш плюс парите за ремонт.Относно колко ще ти струва ремонта-има раздел на форума с препоръчани сервизи и магазини,в зависимост от къде си се свържи с удобен ти сервиз и питай.Проблем фабричен с коляновия вал е само за някои партиди от дизеловото Subaru и не се отнасят за теб...

Пон Окт 07, 2013 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, такъв ремонт не може да се размине само със смяна на коляновия вал (на принципа "хоп-цоп" :) )......след като се отвори мотора ще излязат още куп неща за подменяне. Газифицираните коли , особенно в Германия , се карат на дълги разстояния, на заварка и това е именно следствието от такова каране.....отделно, че няма майстор , който да ти каже - "Ми вала ще ти струва едиси колко , ела ще го сменим, и това ще е всичко", освен ако не иска да те зариби да отидеш при него, пък после като отвори , сметката ще започне да се товари.

А това за Япония, което си представяш, че можеш да направиш - забрави.....звучи твърде несериозно, за да ти обърне някой внимание....колата нито е в стоков вид, нито е в гаранция....а и е на 8 години......
Ако цената и е максимум 2500-2800 евро - взимай...Успех

Вто Окт 08, 2013 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прав е колегата.
И ако скочиш в този филм мисли за цял мотор ;)

Вто Окт 08, 2013 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 140
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пък и километрите ми се виждат леко занижени за 8 годишна кола... :-?

Сря Окт 09, 2013 11:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
@Nixana - не си струва да купуваш евтино автомобили, чиито ремонти и поддръжка са много скъпи. За този модел мисля, че е нормална цена около 7-8 хиляди евро за запазен екземпляр. Помисли си дали с евентуалните ремонти ще успееш да се вместиш в тая цена и дали ще имаш доверие на автомобила.
Колеги, като правило толкова малко километри за 8 годишна кола са наистина рядкост, това са 21 хиляди км. на година за автомобил пригоден за икономично каране. Когато купих моят Outback(беше само на бензин) на тахометъра показваше 39 000 мили, което е 62 000 км., а колата е от март 2007-ма. Но все пак след подробен преглед, а в последствие и разглобяване на двигателя, се оказа, че това са достоверни данни.

Пон Окт 21, 2013 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Той колегата, след като е пуснал темата, повече не е влизал във форума.
Явно е "чукча писател, не чукча читател" - пита, но не държи да прочете отговорите.
:D

Пон Окт 21, 2013 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема