|
Страница 1 от 1
|
|
Покупка на Subaru-Outback IIat (BE,BH) - 3.0 i 4WD (209 Hp)
| Автор |
Съобщение |
|
skaliente
Регистриран на: Нед Яну 09, 2011 7:32 pm Постове: 9 Местоположение: Чепеларе
Автомобил: Mitsubishi Colt
Телефон: 0883382144
Рейтинг: 0
|
Здравейте! Понеже ми предстои покупка на семеен аавтомобил и съм се спрял точно на горепосоченият, а си нямам и идея от марката макар, че съм й фен от доста време, просто до сега съм нямал допир до нея, та реших да потърся мнение и препоръки във форумът. До сега съм сменил три Митсубишита и съм страшно доволен от марката, но вече почти твърдо съм решил да се кача на Субару. Главните ми въпроси са дали когато гледам кола има нещо специфично, което трябва да гледам за моделът, цени на консумативи (ангренажен ремък, обтяжни ролки (колко са на брой), накладки и филтри) за разходът горе долу съм попрочел и няма да питам. Искам мнение точно за конкретен автомобил ТозиКолебая се и за Outlander така, че оставям вие да ме убедите да дойда в клуба Благодаря на всеки отзовал се предварително.
|
|
|
|
| Сря Окт 23, 2013 11:50 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
| Сря Окт 23, 2013 12:38 pm |
|
|
|
bat bubi
|

Здравей колега, искам да ти акцентирам върху няколко факта: 1. Нашия форум нямаме за цел, да убеждаваме някого да идва, ние реално не сме секта. Можем да ти дадем съвет, а избора ти на кола би те направил член на клуба. 2.Мой съвет, да не губиш прекалено много време в очакване да се изсипят купища мнения, защото по темите (разни проблеми, какво да се гледа и болежки има страшно много писано, та писано и на доста от хората им е омръзнало постоянно да се повтарят. Ще се убедиш, колко много хора са прочели поста ти , а колко малко отговори ще има. За това бих те посъветвал, да се върнеш назад и да се поровиш и ще видиш колко много-много информация има изсипана. 3.Казваш че почти твърдо си решил, но се колебаеш между Аутлендъра и Аутбека....значи реално не си много убеден. За това ще ти кажа следните разлики: В полза на Аутбека - голяма разлика в динамиката, комфорта на возене, багажното пространство, самочувствието което се придобива от кола с такива параметри и още някой фактори в системите на задвижване. Като минус- разликата в текущите разходи, а именно - данъци и какви ли не такси към държавата, която обаче не е нещо фрапиращо. 4.Съвет - без да си се запознал що-годе добре с марката и конкретния автомобил, не се впускай в закупуване, защото може доста сериозно да се опариш, особенно при покупка на Субару от БГ и то за малко пари. Само леко ще вмъкна , че дадения модел не е с агренажен ремък и съпътстващите го ролки.... 5.Когато все пак гледаш някоя кола от БГ, по-добре, изчети хубаво темата по-горе, а именно "Някой има ли информация за тази кола......", и ако все пак си се насочил към някоя, по-добре си пусни поста там, за да има кой да ти реагира на момента..... 6.Съвет - не преприемай каквато и да е покупка на автомобил Субару от БГ, без да е преминал щателен преглед и то не при комшията , който има гаражно сервизче, а при хора които се занимават с отремонтирването на тези коли в съответното населено място и които са доста в час с нещата и за които е доста писано и с уточнени координати. Всичко това е без абсолютно нищо лично.....просто информацията я има в изобилие и внимавай с покупката, както ти желая и успех от сърце в начинанието ти. 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
1
|
|
| Сря Окт 23, 2013 12:43 pm |
|
|
|
skaliente
|

bat bubi написа: Здравей колега, искам да ти акцентирам върху няколко факта: 1. Нашия форум нямаме за цел, да убеждаваме някого да идва, ние реално не сме секта. Можем да ти дадем съвет, а избора ти на кола би те направил член на клуба. 2.Мой съвет, да не губиш прекалено много време в очакване да се изсипят купища мнения, защото по темите (разни проблеми, какво да се гледа и болежки има страшно много писано, та писано и на доста от хората им е омръзнало постоянно да се повтарят. Ще се убедиш, колко много хора са прочели поста ти , а колко малко отговори ще има. За това бих те посъветвал, да се върнеш назад и да се поровиш и ще видиш колко много-много информация има изсипана. 3.Казваш че почти твърдо си решил, но се колебаеш между Аутлендъра и Аутбека....значи реално не си много убеден. За това ще ти кажа следните разлики: В полза на Аутбека - голяма разлика в динамиката, комфорта на возене, багажното пространство, самочувствието което се придобива от кола с такива параметри и още някой фактори в системите на задвижване. Като минус- разликата в текущите разходи, а именно - данъци и какви ли не такси към държавата, която обаче не е нещо фрапиращо. 4.Съвет - без да си се запознал що-годе добре с марката и конкретния автомобил, не се впускай в закупуване, защото може доста сериозно да се опариш, особенно при покупка на Субару от БГ и то за малко пари. Само леко ще вмъкна , че дадения модел не е с агренажен ремък и съпътстващите го ролки.... 5.Когато все пак гледаш някоя кола от БГ, по-добре, изчети хубаво темата по-горе, а именно "Някой има ли информация за тази кола......", и ако все пак си се насочил към някоя, по-добре си пусни поста там, за да има кой да ти реагира на момента..... 6.Съвет - не преприемай каквато и да е покупка на автомобил Субару от БГ, без да е преминал щателен преглед и то не при комшията , който има гаражно сервизче, а при хора които се занимават с отремонтирването на тези коли в съответното населено място и които са доста в час с нещата и за които е доста писано и с уточнени координати. Всичко това е без абсолютно нищо лично.....просто информацията я има в изобилие и внимавай с покупката, както ти желая и успех от сърце в начинанието ти.  Ами везните клонят поовече към оутбека така, че съм почти убеден за неговата покупка. колега не бързам никъде просто оглеждам все още. Да разбирам ли, че H6 е с верига ? Ако ходя да я оглеждам задължително ще потърся майстор който се занимава с марката от региона.Изключително много ти благодаря за полезните акценти  Очаквам още такива. И пак казвам никъде не бързам, готов съм да се поогледам няколко месеца от колкото после да си блъскам главата.
|
|
|
|
| Сря Окт 23, 2013 1:47 pm |
|
|
|
mytko
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 4:11 pm Постове: 64 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
|

Здравей колега, Batbubi те е ориентирам съвсем точно, но аз като човек карал известно време служебен Outlander 2.0 2003 и сега каращ Outback 3.0 искам да ти кажа: 1. Впечетлението ми от Outlander-а е за много чуплива кола, което изключително ме изненада. А колата се поддържа много стриктно и никога не е карана по тежки терени. Проблеми по окачването излизаха постоянно, за нещастие имаше и проблеми със скоростната кутия, дросела, и още един куп дреболии. 2. На конкретният Outlander 5-тата скорост е ужасно бавна - при 3000rpm е около 100-105 kmh. Това вдига разхода му извън града до 9-10 l/100km. Толкова, че дори и по-малко харчи и Outback-а ми. Разликата в динамиката обаче е меко казано огромна. 3. Да Outback Н6 2002-2003 е с верига, има един пистов ремък, а и доколкото се сещам на ролките е възможно да се сменят само лагерите. Разрови из форума ... ще си отговориш сам на всички въпроси. Що се отнася за конкретният автомобил ... погледни в mobile.de или autoscout24 каква е средната цена на подобен автомобил, сравни я с тази и ще се ориентираш в ситуацията. Успех с избора на автомобил ....
_________________ Subaru Outback'24
|
|
|
|
| Сря Окт 23, 2013 4:29 pm |
|
|
|
skaliente
|

mytko написа: Здравей колега, Batbubi те е ориентирам съвсем точно, но аз като човек карал известно време служебен Outlander 2.0 2003 и сега каращ Outback 3.0 искам да ти кажа: 1. Впечетлението ми от Outlander-а е за много чуплива кола, което изключително ме изненада. А колата се поддържа много стриктно и никога не е карана по тежки терени. Проблеми по окачването излизаха постоянно, за нещастие имаше и проблеми със скоростната кутия, дросела, и още един куп дреболии. 2. На конкретният Outlander 5-тата скорост е ужасно бавна - при 3000rpm е около 100-105 kmh. Това вдига разхода му извън града до 9-10 l/100km. Толкова, че дори и по-малко харчи и Outback-а ми. Разликата в динамиката обаче е меко казано огромна. 3. Да Outback Н6 2002-2003 е с верига, има един пистов ремък, а и доколкото се сещам на ролките е възможно да се сменят само лагерите. Разрови из форума ... ще си отговориш сам на всички въпроси. Що се отнася за конкретният автомобил ... погледни в mobile.de или autoscout24 каква е средната цена на подобен автомобил, сравни я с тази и ще се ориентираш в ситуацията. Успех с избора на автомобил .... Разглеждам както mobile.de, скаута и още редица други от доста време, но като, че ли не ми се занимава с внос на кола. Винаги съм си купувал колите от България и до сега съм нямал проблеми. На ясно съм, че субаруто е доста по специфично от останалите. Тази в горепосочената обява доста ми допада, че и финансите са ми точно като за нея. Ако постой известно време, значи нещо не е както трябва, а ако я вземът аз я изпускам  Е както казах не бързам за никъде. Надявам се и аз скоро да се ощасливя с една h6 чка, че вече почнах да я сънувам  П.С. Като спомен за финанси имам в предвид, че слагам още 1500лв. за първоначално обслужване.
|
|
|
|
| Сря Окт 23, 2013 6:55 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
Те май са във различен клас аутлендъра и аутбека,струва ми се че аутлендъра е във един клас с форестъра. Само казвам,и от тази гледна точка разбира се че аутбека 3000 куб. ще вози по добре и ще върви повече. А иначе аз бих взел тази която е в по добро състояние. Успех приятел. 
|
|
|
|
| Сря Окт 23, 2013 7:47 pm |
|
|
|
okean
Регистриран на: Нед Яну 02, 2011 1:38 pm Постове: 35 Местоположение: Варна
Автомобил: Reno Kango , мераклия за Outback
|

зглеждам както mobile.de, скаута и още редица други от доста време, но като, че ли не ми се занимава с внос на кола. Винаги съм си купувал колите от България и до сега съм нямал проблеми. На ясно съм, че субаруто е доста по специфично от останалите. Тази в горепосочената обява доста ми допада, че и финансите са ми точно като за нея. Ако постой известно време, значи нещо не е както трябва, а ако я вземът аз я изпускам  Е както казах не бързам за никъде. Надявам се и аз скоро да се ощасливя с една h6 чка, че вече почнах да я сънувам  П.С. Като спомен за финанси имам в предвид, че слагам още 1500лв. за първоначално обслужване.[/quote] Привет! 161000 км за 2001-а и поставена газ няма как да стане ми се струва,видял си цените какви са в европата и да дойде тук с надценка на по-ниска цена... за занимаване и читави коли от Германско се занимават други хора-не ти ,ти само се запознаваш с всичко около екземпляра-сервиз,състояние,собственици и т.н. и даваш само съгласие или отказ,има такива хора и ако опиташ си струва всеки лев за да можеш по-късно да не даваш за ремонти,има много доволни от такъв вариант !!!
|
|
|
|
| Сря Окт 23, 2013 7:52 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
Колега П-в при всяко положение ти е на път така че ,ако искаш обади се да си поговорим може да покараш малко моята кола за да добиеш по реална представа.Познавам и доста добър майстор на Субару ,ще се радвам ,ако мога да помогна.
|
|
|
|
| Чет Окт 24, 2013 5:36 pm |
|
|
|
skaliente
|
petko 69 написа: Колега П-в при всяко положение ти е на път така че ,ако искаш обади се да си поговорим може да покараш малко моята кола за да добиеш по реална представа.Познавам и доста добър майстор на Субару ,ще се радвам ,ако мога да помогна. О да честичко слизам към Пловдив  Тези дни съм се уговорил с един познат тука в Чепеларе да покарам неговото, но то е 2.5. Така, че ще се възползвам задължително от офертата  Благодаря на всички колеги от форума  Много сте отзивчиви.
|
|
|
|
| Чет Окт 24, 2013 8:03 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
mytko написа: 2. На конкретният Outlander 5-тата скорост е ужасно бавна - при 3000rpm е около 100-105 kmh. Това вдига разхода му извън града до 9-10 l/100km. Толкова, че дори и по-малко харчи и Outback-а ми. Разликата в динамиката обаче е меко казано огромна.
Колега гледам че си с Н6 АТ, можеш ли да ми кажеш на 3000 оборота с каква скорост се движи? И дали при 2.5 АТ е същата или Н6 е по разтоварен от 4 цилиндровия. На какво гориво си и какъв е разхода (според карането) Благодаря!
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Ное 02, 2013 3:15 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
При мен на 3000 оборота съм с 140  ,разхода си е толкова 9-10(бензин)
|
|
|
|
| Съб Ное 02, 2013 3:44 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
1ви вариант 14-16газ в града нежно до 2500об.извънградско до 150км. 2РИ вариант по магистрала 19-20газ П-в до Б-с 1.10ч на фарове без климатик, още чакам някоя снимка.На бензин карам зимата в града понеже много е близо до работата ,към 2км., но не съм правил засечка
|
|
|
|
| Съб Ное 02, 2013 5:40 pm |
|
|
|
mytko
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 4:11 pm Постове: 64 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
|
Mladen99 написа: Колега гледам че си с Н6 АТ, можеш ли да ми кажеш на 3000 оборота с каква скорост се движи? И дали при 2.5 АТ е същата или Н6 е по разтоварен от 4 цилиндровия. На какво гориво си и какъв е разхода (според карането) Благодаря! Както е написал колегата при 3000 rpm около 135-140 kmh. Карам я с различно гориво ... 98 от лукойл, maxxmotion 100 или 100-так от shell. Разхода извън града е около 9-9,5 l/100km.
_________________ Subaru Outback'24
|
|
|
|
| Пон Ное 04, 2013 7:53 pm |
|
|
|
skaliente
|
petko 69 написа: Колега П-в при всяко положение ти е на път така че ,ако искаш обади се да си поговорим може да покараш малко моята кола за да добиеш по реална представа.Познавам и доста добър майстор на Субару ,ще се радвам ,ако мога да помогна. Петко утре цял ден съм в Пловдв  Ако ми остане време ще ти се обадя да се видиме 
|
|
|
|
| Съб Ное 09, 2013 2:14 pm |
|
|
|
petko 69
|
Сега видях поста ти ,но вчера цял ден бях в Гърция,пробвах пътя през Маказа.Като идваш звънкаж едно тел. че през уикенда рядко съм в Пловдив. 
|
|
|
|
| Нед Ное 10, 2013 8:36 am |
|
|
|
petko 69
|
|
Колегата пробва моята кола,хареса му.Сега очакваме скоро да се похвали с нова придобивка.
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 8:25 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|