Отговори на тема
 Мирис на бензин в купето, какво да правя??? 
Автор Съобщение

Постове: 23
Автомобил: Форестер 2,0 125к.
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Имам един странен проблем. Карам Форестер 1999 година 2 литра бензин. Изведнъж се появява мирис на бензин в купето в момента когато отворя прозорците по време на движение. Като ги затворя и пусна вентилацията изчезва. Какво става? Някой да има опит с такова нещо. Според мен като отворя прозорците се получава засмукване на изпарения, но от къде??? Кто затворя прозорците и пусна вентилацията въздухът се засмуква от предната част на колата минава през купето и издухва въздухът на вън така изпаренията няма как да влязат. Прегледахме много работи, уплатних си тръбите на резервоара но няма спасение. Моля пишете че няма оправия.
Благодаря от сега.

Вто Окт 15, 2013 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като начало си погледни тръбата от гърловината до резервоара - около нея се събира кал и всякаква гняс и гние.
Погледни и тези две теми:
viewtopic.php?f=4&t=11410
viewtopic.php?f=6&t=14960

Вто Окт 15, 2013 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти много. Явно не съм единственния с този проблем. Според мен е резервоара, ще го сваля и проверя. Като го оправя директно продавам Форестера и ще търся по нов. Хвърлих суматия и пари да го стегна и се нещо излиза. Явно старите субарута са само за доизживяване. Много ги мъчи ръждата. Жалко за иначе читавата техника.

Сря Окт 16, 2013 8:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 49
Автомобил: субару легаси
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, здравей. От 1 месец имам същият. Не е лош, но малко трябва да стегна. Провери тръбата и маркуча от резервоара /отдушник/. Аз имах проблем с тръбата преход, точно на купето в подкалника. Беше проблема с нея. Ако там някъде е отворено, то ще ти мирише. Успех.

Сря Окт 23, 2013 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравей,
при мене тръбите са нови. Не е от там. Резервоара е според мен. Не съм стигнал до него. Ще пиша като го прегледам.

Сря Окт 23, 2013 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери линиите на горивото около двигателя - дали няма заминал маркуч или скоба. Отпред в ляво има пластмасов съд за рециркулация на бензинови пари - може и там да има проблем.

Чет Окт 24, 2013 9:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2009 5MT
Нов фен
Отговори с цитат
Купух си субару преди 3 месеца. Карам си аз на отворен (десен ) прозорец... мирише на бензин чак ме задавя. Затварям прозореца всичко изчезва. Гледам капачката на резервоара - пластмасова от 1,49 лв.... Купих си оригинална капачка и от този момент всичко изчезна.

Вто Окт 29, 2013 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Капачката при мене не е проблем вече я смених и въпреки това имам мирис на бензин в купето.

Сря Окт 30, 2013 9:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2009 5MT
Нов фен
Отговори с цитат
Привет, откри ли източника на бензиновия мирис?

Пон Ное 11, 2013 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Бяхме в сервиза и най-вероятно е прогнил резевоара. Ще го сваляме за оглед другата седмица че сега ми трябва колата.

Вто Ное 12, 2013 9:27 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери си маркучетата, които отиват към бензиновата рейка. При мен след един ремонт в един от "прехвалените сервизи" започнаха да текат, защото ги бяха сменили с нови. Уж ги оправяха, пак ги сменяха и пак текат и мирише. Сега съм си ги поръчал нови и ще си ги сменя аз, защото ми омръзна.

Вто Ное 12, 2013 9:28 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема