Отговори на тема
 Загуба на мощност. "Омудняване". 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Откакто имам колата (3-4 години) забелязах, че около 2800-3100об. колата гуми мощност. Случва се следното: подавам газ, колата си набира нормално до около 2800-3000об. и изведнъж спада мощността осезаемо. Оборотите спадат до към 2700 и след това пак започва да ускорява нормално. Колата е автоматик. Маслата са сменяни редовно, нямало е признаци да губи охладителна течност, нито прегряване. Кабелите са наред, бубините също. Прави го и на газ и на бензин... Свикнах с този проблем и си я карам така откакто я имам но ми се ще да поръчкам по проблема за да го оправя, че понякога по баирите наистина прави голямо впечатление... Check Engine не е светкал, не съм ходил на диагностика но ми навява на проблем с Knock Sensor-а... Някой имал ли е подобен проблем? Знам, че автоматика като цяло е една идея по муден от ръчката но все пак това са 136к.с. а не се усещат като толкова. Принципно се съмнявам, че като цяло работата на двигателя може да не съвсем на пълна мощност...
Колата е Легаси 2.2 1991'ва.
Интересно ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как го е разрешил.... Дали развален Knock sensor може да е причината за подобен проблем..?!

Нед Окт 27, 2013 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 506
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
knock сензора записва грешка

https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/
http://niggaznature.bazar.bg

Нед Окт 27, 2013 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Възможно е на предишният собственик да му е светнал чек-а и при мен да е заварено положение сега... хм...

Нед Окт 27, 2013 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е съвсем задължително да запише грешка и е възможна причина, но не е сигурно, че да го сменяш... Ако намериш от някъде за тест - става.

Нед Окт 27, 2013 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Някой колега продаваше нов датчик детонации и направо се бях наканил да го взема, предвид честите оплаквания от изгърмели такива ама се разколебах... Сега не мога да си го позволя, но ми е интересно да събера информация за проблема а и ако има как да помогнем на други с подобен проблем. Не видях във форума да има информация за точно такъв проблем. Ще е интересно да съберем различни или еднакви мнение и да ги систематизираме в една тема... :)

Нед Окт 27, 2013 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gatof написа:
Някой колега продаваше нов датчик детонации и направо се бях наканил да го взема, предвид честите оплаквания от изгърмели такива ама се разколебах... Сега не мога да си го позволя, но ми е интересно да събера информация за проблема а и ако има как да помогнем на други с подобен проблем. Не видях във форума да има информация за точно такъв проблем. Ще е интересно да съберем различни или еднакви мнение и да ги систематизираме в една тема... :)

Като за начало си провери нивото на маслото в автомата - сутрин на студена кола, на равно, гледаш частта на щеката за студено / COLD /, бършеш и мериш поне 3 пъти... Ако е в повече, трябва да източиш, защото прави проблем на кутията и оттам може да е това оплакване което описваш. Не ме питай каква връзка има с вървенето - има, ама е сложно и дълго за обяснение.

Като цяло е най-добре да се видят показанията на ламба сонда и нок сензор на тестер, защото колата е вече на години, ламбдата може да е ленива, отделно и нока може да прави ядове, без да записва грешка - ЕКУ-ата от тези години не са с толкова капризни настройки и не хващат начални проблеми с датчици, трябва нещо да "дрисне" тотално за да ти изпише грешка.

Агента е писал за една модификация на нок-сензора, можеш да си я направиш сам, за да го изолираш от уравнението с неизвестни.

Пон Окт 28, 2013 9:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мерси за бързата реакция. Ами маслото на автомата го изключвам като вариант тъй като го сменях преди 3-4хил. км. и си е в нормата. Виж за ламбдата и за нок-а вече е мистерия. Така като се замисля преди няколко години, като ходих в Дания ми светна чек-а и изгасна от самосебе с. Това се случи на няколко пъти без да дава разлики във вървенето, в смисъл очевидни. Възможно е тогава нещо да е позаминало и от тогава да е така. Тъкмо се бях сдобил с колата и може да не съм усетил лека разлика... Чудя се дали може да се дължи например на задръстен катализатор. Този идея си нямам кога е сменян. Знам, че карат по 120000км. поправете ме ако греша. :)

Пон Окт 28, 2013 9:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
gatof написа:
Мерси за бързата реакция. Ами маслото на автомата го изключвам като вариант тъй като го сменях преди 3-4хил. км. и си е в нормата. Виж за ламбдата и за нок-а вече е мистерия. Така като се замисля преди няколко години, като ходих в Дания ми светна чек-а и изгасна от самосебе с. Това се случи на няколко пъти без да дава разлики във вървенето, в смисъл очевидни. Възможно е тогава нещо да е позаминало и от тогава да е така. Тъкмо се бях сдобил с колата и може да не съм усетил лека разлика... Чудя се дали може да се дължи например на задръстен катализатор. Този идея си нямам кога е сменян. Знам, че карат по 120000км. поправете ме ако греша. :)

Катализатор като се задръсти, колата не върви във високите обороти и мирише яко на развалени яйца.
Ако маслото ти не е в повече, се насочи към нока и ламбдата / при положение че свещи, кабели и бобина са ок / Най-добре е някой да я разчете на Селект Монитор, но доколкото знам само Митака може в Сф за момента.

Пон Окт 28, 2013 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема