Отговори на тема
 Питане за Legacy 2.5 awd A/T 
Автор Съобщение

Постове: 9
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Привет на всички!

Има силна вероятност да стана собственик на ето този екземпляр: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4hnmtp

Понеже от марката нямам никакви впечатления освен агресивната Impreza STi. А в момента карам Volvo V40 1.9D от 2003 от което съм доволен толкова че бих си купил отново Volvo но в крайна сметка не искам да се ограничавам чак толкова а по скоро разчитам на не комерсиални качествени автомобили.

Има варянт да заменя настоящата ми кола с това Legacy. Идеята е да оставя Volvo-то на баща ми пък аз да взема Subaru-то.

Днес обикаляйки из софииските автопаркове попаднах на автомобила по горе и след продължителен оглед колата все повече ме впечатляваше. Главно със екстрите които ми липсват във Вола :D Палихме я покарахме я и ни хареса но ни спря това, че нищо не знаем за тези коли...
От форума разбрах че са изключително здрави автомобили. като чести проблеми имат с греене и термостат. Замръзването на стъклата през зимата. Разхода варира между 10-14. Което си е доста и в този ред на мисли газифицират ли се успешно?

Това което ме интересува е и автоматика, надежден ли е? Знам че обслужването му е желателно и за това ме интересува приблизеителна цена по тази процедура както и през какъв пробег е хубаво да се прави.

Колко струва първоначалното обслужване: ангренаж; ролки; външен ремък; водна помпа;ролки на пистовият ремък; филтри - горивен, въздушен, маслен и на климатик.

С какво масло се кара и колко събира?

Какво е хубаво да се гледа освен обичайните неща?

И накрая но не и на последно място как е като динамика? Мен ми се стори леко тромава имайки в предвид 157 катъра под капака. Волавака е 115 но е доста пъргава въпреки че е комби може би заради турбото нз...

Предварително благодаря не отзовалите се! Може би те ще ми помогнат да взема крайно решение защото наистина колата мн ми хареса и все пак незнам нищо за нея..

Пон Окт 14, 2013 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 87
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ще ти кажа моите впечатления набързо, при условие че е здрава нали:

1. Колата е много удобна за каране напред, за завиване и назад :). На бабуни - друса!
2. Харчи повече от 10-14, бъди подготвен да е от 14 нагоре градско, защото автомата е 4 скорости и до 4-та никога няма да стигнеш, освен ако не си на Цариградско шосе.
3. Не е пъргава, защото е автомат, въпреки конете. Няма да става за състезание и дърпане по права, ако си мислиш нали. Импрезите нямат много общо с тези. Тази е тон и половина, и ако седнат 4 човека и сложиш бидона с джибрите, няма да изпревариш Импрезата, ама ще Ви е сгодно и меко возенето.
4. Газифицират се успешно за 1200-1400 лева :) Аз съм един от малкото негазифицирани субаристи и затова са ме отлъчили от ордена. Като копахме кладенеца на вилата, бликна черна кал и оттогава карам по-спокойно.
5. Ако някой с друга кола те накара да се състезавате, избери маршрут: завой на баир нагоре, зимно време, песъчлив старт от място без подложен камък!
6. Относно обслужването - грубо 700-800 лева за всичко. Маслото трябва да е хубава синтетика, кафяво, да се точи, точи нали. Да е отлежало и леко стипцаво на вкус. Противно на очакванията, моята не харчи масло.
7. Не се притеснявай за зимата, имаш размразяване на огледалата, на задното имаш и обдухване а за гумите покрай вратите има спрейове, да не залепват и скърцат зимата.
8. Най-големият проблем на моята в момента е, че като поема силно въздух, скобата, дето държи механизма за колана се търка в кожата на седалката и леко проскърцва. Това ме дразни и вече докато карам, гледам да не дишам. Тъкмо не се запотява джама.

Сериозно, ако смяташ да я вземаш за да я настъпваш - недей. Това легаси е за сигурно, градско, лежерно и удобно каране. В никакъв случай не е "агресивна" кола.

Вто Окт 15, 2013 9:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колата е достатъчно пъргава ... След това 1,9 D ще ти се струва самУлет . Много приятна за каране . Аз не мога да кажа , че карам много спокоино , но вече над 57 000 км съм очараван . Ускорението е 0-100 е за 10 сек. по каталог по спомен което е прави доста по бърза от масово караната кола . Доускорението и е доста добро , по магистралата може спокоино да си караш с 150км - 3500 оборота маи бяха ( ако не те притеснява разхода от 12 ) . Като чуство на седене и управелени колата е доста добре ще останеш доволен . По скоро гледай като пазаруваш , гарнитури на главите , реика , радиатори , скорости .... ааа и да не забравим ръждата , вежди и прагове главно ... Като недостатъци на колата мога да изтъкна първобитния климатроник и ръждата .

P.S. Ако можеше да си направя от Ауди и Субару една кола щеше да е перфектната :D

Вто Окт 15, 2013 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 99
Автомобил: subaru legacy 2.5-limited
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
И аз да си кажа мнението
имам същия модел и съм много доволен, зимата нямаш никакви грижи- не те плашат нито преспи нито непочистени улици,
голям кеф е като падне сняг :) ,но трябва- задължително е (ако се спреш на субару) да направиш обслужване - масла на двигателя и скоростите , филтри, ремъци!Задължително и после ще разбереш какво е то субару - тръгнеш ли по завой е нещо невероятно- влизаш и излизаш като "трупче" :) ,на магистралата като пусна автопилота на 140км. и така чак до Бургас.Така че мисли си на субару си е едни здрав автомобил.Майстори има и то са добри - виж във форума пише за тях.
А и сбирките които прави са много добри- надявам се там да се видим и запознаем.
Пожелавам ти успех :good:

Пет Окт 18, 2013 9:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря на всички отзовали се!

Резколебах се от покупката си тъй като предстои зима а автомобила с който съм в момента е в перфектно техническо състояние с нови зимни гуми и т.н

Не ми се влиза в приключение точно сега. Колата ми хареса живот и здраве един ден може да сме и колеги привърженици на една марка! ;)

Темата е за коша. благодаря още веднъж!

Пон Окт 28, 2013 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема