Отговори на тема
 Въпроси около Форестър 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 8
Автомобил: Forester 2.0 Turbo, 2003 MT
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!

Отскоро съм член на форума, а и горд собственик на 1вото ми Субару :) Колата е Форестър 2.0 турбо, 177 кс, 2003г. Все още съм в процес на първоначално обслужване и искам да помоля за малко инфо от колегите с подобни автомобили. Не знам кой от следните проблеми реално е проблем и затова реших да се допитам до вас.

Та:

- HUD: cruise не свети на таблото, когато круиз контрола е активиран. Функцията си работи без проблем де. При вас свети ли подобна индикация?

- Копчета долу вляво (круиз, фарове за мъгла, т.н.): единствено копчето за размразяване на стъклата свети. Останалите имат ли подсветка?

- Когато колата е спряла и двигателят работи, в купето се усещат вибрации от двигателя. Бая се усещат, не съм някаква примадона. При вас има ли го това и имате ли идея от какво е?

Благодаря предварително!

Чет Окт 31, 2013 2:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Копчетата всички трябва да светят,при мене не свети само това което е за фаровете за мъгла сигурно е изгоряла крушчицата но не ми се занимава да я сменям че не е много лесно ако не си го правил.А круиза светва само на самото копче една жълта чертичка иначе във таблото нямам индикация.
Тресенето на двигателя може да е от много неща.По добре да я погледне някой който разбира че да не стане да сменяш наред докато го уцелиш кое е.

Чет Окт 31, 2013 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет, колега, добави си в профила от къде си, за да те насочим евентуално към доверен сервиз. За вибрациите от двигателя наистина не е нормално. Боксерите са много добре балансирани двигатели и ако всичко е наред вибрации почти не се усещат, да не кажа въобще не се усещат. Причини може да има най-различни. Добре е да се отиде в доверен сервиз, където могат да замерят тоци, да прегледат кабели, свещи и т.н.

Чет Окт 31, 2013 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Автомобил: Forester 2.5 XT
Телефон: 0898631884
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз имам подобен проблем и двигателя тресе на свободен ход. За съжаление вече почти половин година не може да открием причината за това. До момента са проверени или сменени - свещи, бобини, инжектори, компресия на цилиндрите, интеркулер, турбо, дебитомер, ламбда сонда. При мен алтернатора поддържа малко по-ниско напрежение и днес ще го сменям. Надявам се това да е причината.

Чет Окт 31, 2013 2:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кабелите смени ли? Не видях в изброените неща кабели. При мен имаше едно падане на оборотите отвреме на време и само с включен климатик. Оказа се, че е от единият кабел.

Чет Окт 31, 2013 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Автомобил: Forester 2.5 XT
Телефон: 0898631884
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
При мен няма кабели, а бобини. Всичко от изброените неща е проверено или сменено. Остава алтернатора, но ако не е от него, вече нямам представа от какво друго може да бъде. Има съмнение и за блокирали сегменти, но вече 4000 км карам с Red Line 5W40 и няма подобрение.

Чет Окт 31, 2013 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички! И на мен не ми се струва нормално да има вибрации - другата ми кола също е с боксерче и няма такива проблеми. Майстора малко не го беше проверил това и се опита да го обясни с типа двигател, ма поне до толкова разбирам, че да знам че не е така :) Ще видим какво ще излезе...

Чет Окт 31, 2013 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Аа ето какво забравих да попитам - нормално ли е да има забавяне между натискането на педала за газта и реалното ускорение на автомобила? В тубата гледах, че това го има при по-новите Форестъри понеже всичко се контролира от компа...

Пет Ное 01, 2013 12:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Зависи от оборотите, колега. Ако говориш за ниски (под 2000-2200) то е нормално да има малко забавяне, което се нарича turbo lag или турбо дупка. Свързано е с времето необходимо на турбината да се развърти и да създаде налягане след подаването на газта, но при турбо форестърите с 2.0 мотор почти отсъства, заради малката ни турбина. В какви случаи имаш подобно усещане?

Пет Ное 01, 2013 6:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Така като гледам няма значение от оборотите...може да съм се разглезил от Селиката, щото там само да докоснеш педала и почва да катери. Нищо де, другата седмица сигурно пак ще влиза в бокса, ще им кажа и това да проверят.

Мерси пак на всички! Темата вече не е нужна (поне на мен). :)

Съб Ное 02, 2013 1:48 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема