| Автор |
Съобщение |
|
=Alex=
|
|
Да, това е добра РАО алтернатива, но е стария дизайн, внимавай... постояло е доста в нечий склад.
Аз от вчера съм с Amsoil Dominator 10W30 и не мога да опиша възхищението си от това масло. Моторът утихна още повече и буквално не се чува грам звук от него. Сега звук има само от генерацията. Чудесно масло за по-хладния предстоящ сезон, а за летните месеци 50:50 микс със същия Dominator 15W50 би бил изключително успешен микс за Субарата без катализатори. Също така този Доминатор 10W-30 е чудесен вариант за любителите на високи обороти... там му е силата на това масло.
|
|
|
|
| Вто Ное 05, 2013 1:30 pm |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
|
Така,да дам и аз отчет след смяна на маслото.Flush-нахме с Xenum,невероятна чернилка излезе,чак не ми се вярваше,а старото масло на пръв поглед не беше толкова зле на цвят.Та правете промивка ако не сте сигурни в качествата на маслото,с което сте били.Смяна на маслото с Red Line 5W30 EURO(Alex,препоръчаното от теб бе-AmsOil 5W30,но Агента нямаше такова в наличност). Филтър AmsOil,стария беше с лого на Subaru.
Резултат след първи 750 км.Мотора не се разбира че е запален.Звука на ДВГ,се промени дори при ускоряване,абе пее,усмивката ми стана още по-широка.Вярвате или не, на една и съща отсечка около 1,5км.предишната ми макс. скорост беше 160км. преди да започне свършване на правия участък,сега 185км(взех да се плаша).Не знам каква е връзката,но това са фактите,а аз държа основно на тях. И сега основното:три пъти засечка на разхода на гориво(газ в случая),на точно 250км извънгр.до една и съща дестинация,на една и съща колонка зареждано по едно и също време сутрин:точно 10,5/100км.Предишния 11,8/100.
Та Аlex,Краси,благодаря ви момчета,че ни отваряте очите за тези благинки.Поздрави и много успех в начинанията !
|
|
|
|
| Вто Ное 05, 2013 5:22 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Пламене, радвам се, че нещата са ок при теб - това е нормалното поведение и усещане с изцяло естерно масло Не, че Агента няма нормално 5W30 - има колкото искаш, но карайки на газ, трябва да караш с EURO серията. Идея нямам как се е получило това объркване, но или си ми спестил факта, че караш на газ, или аз трябва да си форматирам диска в главата, ако съм ти казал за нормален RL. Иначе 5W-30 да искаш Остава само да й даваш смело газ и ще й хареса още повече. Сега е твой ред да ни научиш да бъркаме уиски в лабораторни условия 
|
|
|
|
| Вто Ное 05, 2013 6:28 pm |
|
|
|
niki8800
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 6:21 am Постове: 312 Местоположение: Boston, USA
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50 
|
|
За газ - ясно, ами за Хамериканския бензин 87 октана кой модел на AmsOil препоръчвате? Някой европейски коли направо биха спряли ако им налееш това в резервоара, на други просто им светва Check-а .
_________________ и парите се предават по полов път...
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 3:24 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Ники, маслото няма много общо с октановото число на бензина. Различно е тогава, когато се използва друго гориво, в случая на Пламен - газ. А, за да ти кажем какво масло - трябва да дадеш доста повече инфо за самата кола. Прегледай темата назад, има описано какво е нужно.
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 3:31 pm |
|
|
|
niki8800
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 6:21 am Постове: 312 Местоположение: Boston, USA
|
=Alex= написа: Ники, маслото няма много общо с октановото число на бензина. Различно е тогава, когато се използва друго гориво, в случая на Пламен - газ. А, за да ти кажем какво масло - трябва да дадеш доста повече инфо за самата кола. Прегледай темата назад, има описано какво е нужно. Форестър 2005, 2.5 без турбо. 5w30 трябва да е , но каква е разликата между разновидностите му?(Ако може- с думи прости  )
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 3:46 pm |
|
|
|
=Alex=
|
niki8800 написа: Ако може- с думи прости... Ами с думи прости - прочети (поне) последните 10-на страници от темата  Разликата между 2 масла 5W30 може да е такава, че те да нямат нищо общо, освен думата масло.
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 3:52 pm |
|
|
|
niki8800
|
=Alex= написа: niki8800 написа: Ако може- с думи прости... Ами с думи прости - прочети (поне) последните 10-на страници от темата  Разликата между 2 масла 5W30 може да е такава, че те да нямат нищо общо, освен думата масло. Чакай да перефразирам въпроса - Ти, ако имаш Форестър 2005 2,5 без турбо , караш го в климатични условия близки до Българските, имаш достъп до американския пазар и парите не са от значение(де да беше изцяло вярно  ), кое масло би сипал в колата си? Благодаря. P.S. - Не ме мързи да чета, зает съм.
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 4:29 pm |
|
|
|
Vmax
|
Колегата, не си само ти зает  . Тая тема не знам колко време е глътнала, за да се стигне до тук, и трябва поне малко време да се отделя от уважение към хората / човека / дето са загубили тяхното в ровене, четене и писане. Не сме малки деца да ни се дава с лъжичка в устата. ПС: 5W/30 пълна синтетика - Редлайн или Амсойл, трябва да са навсякъде в САЩ. Направи промивка преди това с Любгард, ако не си карал с пълна синтетика.
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 5:02 pm |
|
|
|
=Alex=
|
niki8800 написа: Чакай да перефразирам въпроса - ти, ако имаш Форестър 2005 2,5 без турбо , караш го в климатични условия близки до Българските, имаш достъп до американския пазар и парите не са от значение(де да беше изцяло вярно  ), кое масло би сипал в колата си? Зависи дали мога да си позволя (законово) да махна катализаторите. Ако мога - Red Line Wt серията, Royal Purple XPR или Amsoil Z-Rod, а може и Dominator. Ако катализаторите са нужни - Red Line 0W-40, Amsoil Signature или Royal Purple HPS.
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 9:12 pm |
|
|
|
niki8800
|
Благодаря ти Alex. Не се махат катализаторите, към $850долара струват при дилъра  Пояснение за колегата Vmax - въпроса ми беше адресиран към Алекс, видимо човека е над средното потребителско ниво в познанията за маслата. И беше правокиран от негов въпрос няколко постинга по-горе: "..Кой точно модел AmsOil 5W30,има три  ..." Това е като да си поръчаш порция кебапчета и сервитьорката да ти каже, че имат три вида. И ако тук е възможно да си поръчаш по едно кебапче от трите в обща чиния, то не така стои въпроса с моторните масла за Субару. А иначе - има много начини да покажеш уважение/неуважение към форума или към конкретен участник в него, един от които е "влизане с рогата напред" в дадена дискусия. Желая ви хубав AWD уикенд.
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 10:16 pm |
|
|
|
=Alex=
|
@Ники, колегата Vmax е мъжко момче и не ти влиза в глезените, просто понякога на всички ни идва малко в повече да пишем на всяка страница неща, които сме писали вече няколко пъти в тази тема, само защото някой или го мързи да прочете, или "няма време". Разбирам заетостта ти, но нали не смяташ, че и останалите седим без работа, за да отделяме часове в писане на едно и също на всяка страница? 
|
|
|
|
| Съб Ное 09, 2013 2:41 pm |
|
|
|
niki8800
|
Еее, добре де  , ще почерпя идното лято (или тая зима още, ако ме заболят зъби  ) Или пък мога да ви купя/пратя нещо от тука, ако ви се разправя с митници :
|
|
|
|
| Съб Ное 09, 2013 10:17 pm |
|
|
|
MechMus
Регистриран на: Пон Ное 21, 2011 11:21 pm Постове: 60 Местоположение: Baden-Württemberg
Автомобил: Forester S-turbo (SF '99)
Рейтинг: 6
|
|
| Нед Ное 10, 2013 9:24 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Каква е целта - да намерим най-евтиното масло, или? От това, което видях, аз не бих го сипал. Много нисък TBN (6.0), и то при Long life, low-saps масло, точно където трябва да е висок, ниска темп. на кипене, нисък HTHS, темп. на измпомване може да е доста по-добра... Вероятно микс от група 2 и 3. Ако човекът иска да кара 25к км с едно масло, да си вземе кораво, дизелово масло с висок TBN. Но то пък няма как да струва толкова 
|
|
|
|
| Нед Ное 10, 2013 10:12 pm |
|
|
|
MechMus
Регистриран на: Пон Ное 21, 2011 11:21 pm Постове: 60 Местоположение: Baden-Württemberg
Автомобил: Forester S-turbo (SF '99)
Рейтинг: 6
|
Алекс, балгодаря отново за светкавичната информация! Това което забелязвам за жалост е, че и в Германия май взеха да се изкалпазяват някой производители. Горе споменатото масло го водят "vollsynthetisch"/ "fully synthetic" и е за тукашния пазар(DE), същото е и с Мотул 300В, който си го купувам пак от тук за тук, и той е 100% synthetisch(а има и той 25-45% HC). Дано да се лъжа... "Therefore HYDROCRACKED (extra highly refined mineral stocks) can legally be defined as SYNTHETIC but not in Germany." И пак мерси за бързия отговор!
|
|
|
|
| Нед Ное 10, 2013 10:34 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
| Нед Ное 10, 2013 11:12 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|
|
| Нед Ное 10, 2013 11:30 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Къде го видя този msds? Дай линк към файла/страницата.
|
|
|
|
| Нед Ное 10, 2013 11:46 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|