Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  >
 Важно за всички коли с газови/метанови уредби!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
То това ако стане таксиджиите ще блокират София,не ми се вярва.

А може би няма да са само те?
Най-после правителството ще намери начин да ни обедини :bow:

Вто Ное 12, 2013 8:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Минах, процедурата е бавна и тъпа.....минаваш на канал, ама нищо не ти гледат.
Няма кой да питаш. стреляш на посоки и им даваш 20лв.

Вто Ное 12, 2013 12:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А за метан същото ли ще е :-?

Вто Ное 12, 2013 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Да същото е и за метана! :)

Вто Ное 12, 2013 2:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
snable написа:
Минах, процедурата е бавна и тъпа.....минаваш на канал, ама нищо не ти гледат.
Няма кой да питаш. стреляш на посоки и им даваш 20лв.

какво мина. Къде мина. Има ли верно такова нещо. Какво им каза. Така малко инфо?
В крайна сметка какво направи? Каза искам да ми впишете газовото в талона?

Вто Ное 12, 2013 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
какво мина. Къде мина. Има ли верно такова нещо. Какво им каза. Така малко инфо?
В крайна сметка какво направи? Каза искам да ми впишете газовото в талона?[/quote]

1.Отиваш в КАТ (като носиш със себе си голям,малък талон и паспорт на газовата уредба както и полица за валидна Г.О.)
2.Милиционера те пита:-Автомобила е с регистрация,за какво сте вие? Отговаряш,че искаш да ти впишат в талона,че имаш монтирана г.у. Той те насочва на кой канал да паркираш и да отидеш да си подадеш заявлението.
3.На гишетата лелката ти проверява полицата на Г.О и ти взима големия и малкия талон,като ги щраква със телбод и докато ти пише заявлението те изпраща до касата за да си платиш 3лв такса.Връщаш се при нея със касовата бележка и тя ти дава попълненото заявление и картонче (с което после ще си платиш за новите талони трябва да го пазиш)
4.Отново отиваш до милиционера отвън (за да ти драсне нещо неразбираемо) и да те насочи по конкретно къде да чакаш
5.Нареждаш се на канала,човекът вътре ти казва да подминеш канала и валяците и да спреш.Даваш им заявлението и ксерокопие на първата страница(корицата) на паспорта на г.у.
6.Чакаш.....
7.Накрая някой гъзар ти разписва документите и те изпращат да си вземеш новите талони.
8.Подаваш на лелката онова Важното картонче,казваш и за какво иде реч,тя ти поисква 17лв и остава да ти съобщят името по уредбата за да си получиш новите талони и на големия да е добавено,че освен бензин автомобила се движи и със "втечнен нефтен газ"
Дано съм бил полезен и изчерпателен :beer:

Сря Ное 13, 2013 11:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 102
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 '99 ,АТ
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Днес минах и аз.За София процедурата е следната.
1.Отива се рано 8:00-8:20 ,паркира се преди входа за каналите.
2.Влиза се в сградата преди входа за каналите ,в дясно се пада.
3.Охраната казва на кое гише или се пита кой да е.
4.Лелката на гишето иска: малък,голям талон,гражданска и лична карта.После дава бележка да се платят 5.20 лв.Касата е на 5 метра.Като получи касовата бележка дава едно картонче което трябва за после и лист за канала.
5.Отива се към канала с колата(затова е добре да е наблизо).На самия вход за каналите има полицай ,който ми написа на листа кой канал да ида ако няма си избирате сами.
6. На канала сверяват номера рама и двг.Отнема 30 сек .Но при мен 2 мин. оня чопли с нокът по предните стъкла -не вярваше ,че няма фолио.Не гледат за стикер на задния прозорец.
Излиза се от канала и се паркира де има място.
7.Отива се за получаване на новите талони.С картончето от първата лелка се отива на касите
и се плащат 17 лв.Дава нек'ви шарени листи .
8.Чакане и пушене ...около 30 мин.... божа работа.
9.При получаване на новия голям и малък искат лична карта и зеления от шарените листи.

Аз отидох към 8:30 и минах сравнително бързо -около час.Но бях малкия и ми се сториха като 3-4.
Никой не е словоохотлив ,че сигурно им е писнало на хората там и затова задавайте кратки,точни и ясни въпроси.
Ако нещо съм изтървал допълвайте.

П.с. Колегата е постнал докато пиша.На мен ми искаха 5.20 а не 3 както при него.Сигурен съм , понеже я питах 7 ли иска или 20лв. и тя каза дай 7-те.Вчера говорих с познат ,който има пункт за прегледи.Каза ,че са им пратили документи за влизането в сила на наредбата от април догодина.Няма да се учудя след нова година вече да искат и платен данък за 2013г.

Сря Ное 13, 2013 11:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря момчета. Много изчерпателно. Само не разбрах - какъв паспорт за газовото. Тоест вие на кое викате паспорт. щотот те като такива отпаднаха , барабар с лепенката?!?
Аз си сложих миналата година и бяха отпаднали тези неща, след 5 чесеца минах и преглед, момчетата само си отбелязаха че колата е с газово и толкова.

Сега съм с нов акола и прехвърлих газовото там, но беше след регистрация и преглед. ТОест мисълта ми е че освен гаранцията и фактурата за газово - друго не ти дават .

Тоест реално само талоните ли ти искат - или искат и някакъв документ за газовото?

ИНаче дори и да си смениш талона и в него е писано че си на газ, те ако си преамат закон за допълнителни прегледи на газовите устройства - пак ще си съберат таксите , независимо дали вталонът ти пише че караш и на газ.

Освен разбирасе ако отсамият сервиз в който са ти слагали газовото нети дадът удостоверение за газовото в ролята си на легитимен сервиз, и така не спестиш парите за този документ.

Просто всичко е малко неясно.

Сря Ное 13, 2013 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 102
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 '99 ,АТ
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
На мен ми бяха необходими следните документи:
1.малък талон
2.голям талон
3.гражданска отговорност
4.лична карта

Други документи не са ми искали но ,който има нека да си ги носи.
На канала не проверяват нищо по газовата .Сигурен съм, че ако някой сложи за украса изпарител с някакви маркучи и инжектори пак може да си смени талона.
Разбира се ,че по всяко време могат да решат нещо друго и пак да ни цакат с пари.Струва ми се ,че това е начин да се напълни бюджета.

Сря Ное 13, 2013 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 97
Отговори с цитат
Добре де, защо след като за нас това е обир сме се втурнали веднага да им плащаме за да вадим новите СУПЕР НЕОБХОДИМИ талони, кога първо ще питаме защо и на кого плащаме за поредните напълно неоправдани решения на едни несъстоятелни и неморални хора? Като ни вземат парите от джоба после и да си мрънкаме тука...

Сря Ное 13, 2013 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 88
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
hardc0re написа:
Добре де, защо след като за нас това е обир сме се втурнали веднага да им плащаме за да вадим новите СУПЕР НЕОБХОДИМИ талони, кога първо ще питаме защо и на кого плащаме за поредните напълно неоправдани решения на едни несъстоятелни и неморални хора? Като ни вземат парите от джоба после и да си мрънкаме тука...

Защото българина е свикнал да плаща, каквато и да е сметката! Това се вижда от всичко, което се случва в държавата ни.

Сря Ное 13, 2013 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Хора наредбата вече е в сила а ние сме безсилни! Точно това е проблема. Всички чакат да мине номера и после блъсканица и псуване и нерви в последния момент. Това е действителността! Всичко е проверено и е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вече а това че някой си не вярва си е негов проблем. Не сме седнали да пишем измишльотини а гледаме да ви спестим 500 лева. Ако ги имате излишни давайте ги! Уф!!!! Изнервих се! Аман от неверници!

Сря Ное 13, 2013 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не става въпрос за неверници,но това доене няма край.То не бяха номера талони някакви измислени прегледи и т.н.Оказа се че повечето пунктове нямат лиценз за преглед на Г.У, тогава парите който ги взеха къде потънаха.На старата ми кола ме караха да си свалям бутиката за проверка защото била над 5 годишна,след лют скандал от моя страна онзи ми преправи датата в паспорта на бутилката с 4 години и аз си имах стара бутилка на няколко месеца.Значи аз трябва да платя за нещо което аз ще го свърша а те да ударят един печат. ](*,)

Сря Ное 13, 2013 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
То това ако стане таксиджиите ще блокират София,не ми се вярва.

Ще падне правителството при такова нововъведение :D

Чет Ное 14, 2013 6:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз от изчетенето до тук не разбрах - кой ще проверява дали е вписано това? При техническия преглед ли?
Т.е. известието за нарушението, ще идва от пункта за техн. преглед по усмотрение на хората четящи талона?
И защо ще известяват кат, че е така, вместо да вземат рушвет?
Друг е въпроса, че кат знаят кои са колите с газ вече и съвсем спокойно могат да си ги заведат и да пуснат талони и само да получиш писмо, че имаш издаден нов талон, да се явиш да си го вземеш с/у едни пари.
А въпроса с бакшишите как се урежда - опашки от бакшиши? Не вярвам. По-скоро шефа на ф-мата отива, бута едни ХХХХ лева в кат и всичко минава по документи.

Въобще - хубава работа, ама побългарена.

Чет Ное 14, 2013 10:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Съгласно чл.3 от "Наредбата", утре отивам до КАТ да ми впишат новите високоговорители в багажника...

Чет Ное 14, 2013 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ПЪЛНИ ПРОСТОТИИ!!! ](*,) Сега съм в КАТ Варна и ми казаха да не си хвърлям парите на вятъра :facepalm:

Чет Ное 14, 2013 11:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз също разговарях със служителка на КАТ Ловеч и тя каза,че нямало такова изискване.

Чет Ное 14, 2013 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това е малко като изнудването с гражданската май.
Получих писмо, как щели да ми спрат колата от движение, защото нямала гражданска и да ме осъдят защото не съм я спрял аз.
Не знам дали сте получавали такова ама е голяма простотия.
Не си карам колата разбираш ли и съм длъжен да има гражданска или да я спра от движение... алоооу. Като почна да я карам ще си направя гражданска.
Ако спирането от движение ставаше онлайн - ОК - нямате проблеми да я спиам и пускам всеки ден. Ама такова изнудване - не е истина.
Отделно, че би трябвало да има възможност да си направиш гражданска за по-малък период от година (то и сега може, ма пак незаконно малко - правиш на месечни и плащаш само първата).

Чет Ное 14, 2013 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Ами ще се радвам ако наистина това е някакъв слух. Защото това е огромно количество пари издоено от най-бедните за да могат да продължат да карат колите заради които вече сума ти години плащаме за какво ли не. Мен по-скоро ме стресна това че се прикрива някакво намерение което вече е взето. Всъщност на един приятел докато си е прехвърлял на негово име новозакупения джип са му го казали негови хора от управлението на КАТ в София. Тоест явно се говори по високите етажи. Аз съм далеч от мисълта че лелките по гишетата ще знаят както се готви... Наредбата е в сила и доколкото разбрах от новините по Нова ( които единствени отразиха тази новина) не е много ясно дали ще трябва старите коли да сменят талоните си или само на регистрираниоте след март месец догодина. Обаче след това от две различни места ми казаха че лично началника на полицията в Перник и на друг човек от София са им казали че ако в талона няма вписани двете горива (както е в ЕС) то собственика подлежи на наказание от 500 лева. И аз сега не мога да разбера глоба ли ще има или технотест или какво.... За да ми е спокойно ще си сменя талона, едва ли ще обеднея с 20лв. а и рано или късно пак ще го направя... така че изборът е изцяло ваш! :)

Чет Ное 14, 2013 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  >