Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  >
 Важно за всички коли с газови/метанови уредби!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То въпросът е къде е наредбата, която урежда въпроса със санкционирането.

Чет Ное 14, 2013 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Сега се връщам от КАТ Плевен. Там все още не знаят за това, но се очаква нещо...... Продължаваме да следиме събитията. :-?

Чет Ное 14, 2013 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз прибързах да го направя, защото по добре 20лв сега и без опашки, отколкото 50 лв накрая и да се редя по 8 часа или пък глоба 500лв и технотест.
А това, че нещо се говори за взимане на пари - винаги намират начин да си ги вземат. 20лв по 1млн. коли....

Полицая, който разпределяше колите на каналите каза "Има таква наредба, но още не са я пуснали". Но имаше още 5-6 коли за същото.

Чет Ное 14, 2013 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 122
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А задължително ли е да носиш после големия талон с тебе, за да го показваш при проверка ;)

TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)

Чет Ное 14, 2013 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
nelim написа:
А задължително ли е да носиш после големия талон с тебе, за да го показваш при проверка ;)

Дано на "избързалите" да са им вписали в малкия талон и горивото, иначе цялата процедура е безмислена :facepalm:

Пет Ное 15, 2013 9:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Днес ходих до КАТ Варна.На гишето,дето попълват заявленията жената ми каза,че още нищо не знае.Имало няколко такива,които са настоявали да си сменят талона,но още не било задължително.Не знам какво да си мисля.После ще тръбят,че видите ли,българите всичко в последния момент правят.Ами оповестете го подобаващо,да се знае със сигурност!
Дали няма да трябва след нова година да ходим с адвокат на преглед.

Пет Ное 15, 2013 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 278
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0882705040
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
аз вчера говорих с един от висшестоящите в КАТ-Варна и той ми каза че за сега няма оточнено решение, но цитирам:
-тръгне ли нещо да се ровичка за да се вземат пари за държавната хазна,то рано или късно ще се случи.

Пет Ное 15, 2013 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пререгистрирайте ги, така или иначе наредбата го изисква! :)
Всъщност, проблемът е протоколът от Киото. ЕС има задължения да покрие определени екологични стандарти, а България е на първо място по замърсяване в сектор транспорт. Никой не измерва реалното замърсяване, а броят автомобили, камиони, трафика на самолети и т.н. И понеже автомобилите ни са регистрирани без газовите си устройства и са доста стари, т.е. голяма част от тях дори не покриват стандарта ЕВРО 2, примерно. Някой чиновник е забелязал, че се продава много газ за автомобили, а са регистрирани съвсем малко такива. Пуснали са слух за глоби и сега берат плодовете - догодина ще отчетат по-малко замърсяващи автомобили. По-малко замърсяване, по-високи квоти за търгуване със вредни емисии. Да не говорим, че и от Брюксел ще ни похвалят! :)

Пет Ное 15, 2013 2:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Дотук много полезна информация се изписа. Колеги благодаря за участието в тази дискусия, наистина е важно да се споделят всякакви впечатления за да сме по-информирани. В днешно време сме длъжни да знаем законите на изуст едва ли не...
Искам да споделя едно ценно инфо. Вчера ходих да направя преглед на колата и забелязах че на стария талон за прегледа пишеше само "бензин". Странно ми стана но нали няма отношение към другите документи си казах какво пък. Но Питах все пак и жената каза: Ама то имало и газ ли? Ми ще ти напишем. И освен че пише че колата има монтирана газова уредба ми дадоха отделен лист с извършените проверки и присъства че е проверена и газовата уредба. Незнам дали е важно да се прави но щом може защо пък не. Нищо допълнително не струва да си пише че има монтиран ГИ!Та така! :)

Пет Ное 15, 2013 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Скоро минавах преглед, за газ ме провериха отделно и сложиха стикер,не се заплащаше допълнително.Щом има такъв закон ще намерят начин да вземат парите,то ние станахме по католици от папата. :facepalm:

Пет Ное 15, 2013 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 102
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 '99 ,АТ
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Днес по нова телевизия казаха нещо за спрени средства от евро фондове.Нещо сме изоставали на тема екология....Явно ще им доказваме ,че 80% са на газ.

Съб Ное 16, 2013 1:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
zaho_baho написа:
Днес по нова телевизия казаха нещо за спрени средства от евро фондове.Нещо сме изоставали на тема екология....Явно ще им доказваме ,че 80% са на газ.

Европейската комисия спира плащанията по отношение на Оперативна програма „Околна среда“. Това е т.нар. “предпазна мярка", която се прилага при съмнения за "нечисти" процедури, прилагани от реципиента (получателя- в случая МОСВ- Министерството на Околната Среда и Водите). По Оперативна програма „Околна среда“ примерно се изграждат обекти като т.нар. "Водни цикли" на градовете (ВиК-мрежа и пречиствателни станции за отпадни води), депа за отпадъци (софийското депо за отпадъци в Яна и завода за биокомпост) и други подобни. Това няма нищо общо с нашите вълнения в настоящата тема.
Според мен става дума за поредното "изтърсване на брашняния чувал" под предлог, че се спазват Европейски споразумения, както е посочил колегата "DARKO1".

Съб Ное 16, 2013 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Legacy-то си ми е на бензин, но няма никакъв начин да ме накарат да си пререгистрирам 20 годишния Ескорт за да пише, че има и газ!!! Ще отида и ще го запаля пред парламента, белким гръмне и изтрепе 240 лайнара!!!!!!!
 15

Съб Ное 16, 2013 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако идеята беше не да взимат пари, а да доказваме колко сме екологични пред европа, много по-лесно щеше да е, да има преференции за тези който карат на пропан-бутан, примерно по-нисък данък..
Тогава хората ще се пререгистрират по собствено желание и на благо сърце ;)

Та според мен основната идея си е събиране на парички :)

Съб Ное 16, 2013 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
nelim написа:
Ако идеята беше не да взимат пари, а да доказваме колко сме екологични пред европа, много по-лесно щеше да е, да има преференции за тези който карат на пропан-бутан, примерно по-нисък данък..
Тогава хората ще се пререгистрират по собствено желание и на благо сърце ;)

Та според мен основната идея си е събиране на парички :)

Амин!

Нед Ное 17, 2013 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма нищо лошо да се пререгистрира, ако след това с талона можеш да търсиш намаление от данъци. В този смисъл на даден етап може и да има полза от пререгистрацията.

Имам служебен VW EcoFuel фабричен и в талона му пише само бензин... макар че основното гориво му е метана; бензиновия резервоар няма 10 литра. В тоя ред на мисли наредбата иска пререгистрация при конструктивно изменение, а тази кола не е изменяна :) Просто тогава не е имало опция газ в КАТ вероятно :)

Пон Ное 18, 2013 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Днес поставих въпроса пред КАТ Варна за изискването, в талона да са вписани възможните горива и от там ми казаха, че в талона от ГТП е вписана и газта, не се изисква друго.
То мненията май много разнопосочни станаха. Ама нали сме си БГ-та все в нещо се съмняваме, та ще видим.

Пон Ное 18, 2013 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бих посъветвал хората от форума да не ходят зорлен да си сменят талоните в КАТ,то ако излезе нещо ще е за всички к...ра,така че няма нужда допълнително да им се слагаме на КАТ,много ми е интересно да видя как ще глобят всички коли с газови в БГ.
Излиза малко че без бой се даваме,и дори ги подсещаме за някои възможности.
Нека да сме единни в нещо,ако имаше нещо нямаше само ние тука да го разискваме не мислите ли?
Не мислите ли че таксиджиите до сега щяха да са скочили.

Пон Ное 18, 2013 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз не разбрах, вписват ли нещо в малкия талон?

Защото големия по закон не е задължително да го носиш в теб.

Специално на последния ГТП ми дадоха бланката и ми казаха да не късам малкото талонче само а да нося целия точно заради газта :)

Айде със здраве ;)

Пон Ное 18, 2013 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Да и на мен ми казаха да си нося големия талон от прегледа с мен заради газта. Не разбрах обаче каква е връзката... пак започваме да носим папки с документи като излизаме. То едно вадене на листове, талончета, пластики и какви ли не още хартийки и бланки. :)

Пон Ное 18, 2013 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  >