Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  >
 Бензиностанции - качество на горивата! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Доста от бензиностанциите са с марка Шел ,но с откупена търговска марка така че там контрола е изцяло в собственика .:

Колега това което си написал не е вярно. Франчайза на ШЕЛ е в два варианта:

1. Вариант 1 - ползваш марката и брандинга, зареждаш горивата САМО от тях, и всички останали стоки се зареждат пак под контрола на ШЕЛ, от доставчици договорени на централно ниво, с фиксирани изисквания за излагане, промоционална активност и така.
2. Вариант 2 - рядко срещан, но в Пловдив има няколко такива, та - пак зареждаш САМО техни горива, брандинг и т.н. е по-техен стандарт, но другите стоки - имаш пълна свобода - зареждаш каквото искаш откъдето искаш.

Горивата са едни и същи и в двата варианта.

А това че някои минават на Газпром брандинг е заради по-добрите финансови условия.

Чет Окт 24, 2013 9:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 3.0 RB
Телефон: 0885853102
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да споделя нещо, което започва сериозно да ме дразни.
Преди началото на лятото реших, че ще карам на 100 октана бензин.
Проверих /в ОМВ/ на таблото спецификациите на горивито Макс Моушън 100 - пишеше 99+, доставено от Австрия. И започнах.
През септември отново хвърлих поглед - изненадата ми беше тотална 95+.
Принципно казвам на момчетата да ми заредят 100 октанов бензин и разбира се ми зареждат от гореспоменатия.
На въпроса ми колко октана е 100 октановия бензин ме изгледаха като че видяха вампир. Точно както аз навремето, като студент, прехранвайки се през кризата 1997 г. като сервитьор в един сравнително тузарски ресторант в Сф., изгледах един клиент като ме попита къде се произвежда траминерът от Хан Крум.
Настана суматоха, гледахме папки, разлиствахме, но феноменът остана без обяснение. Естесвено спрях да зареждам там.
Обаче миналия петък по инерция пак напълних резервоара с ММ100.
Хаиде пак на папките - положението без промяна. Суматохата - по същия начин. Но този път вече реших, че ще постигна познанието.
Оставих визитка със заръката да открият човек, който да се свърже с мен и да сподели знания и опит.
От тогава 01.11 всеки ден минавам да ги подсетя, но отговор няма. Управителят на обекта ме увери, че #Регионалния# вече би трябвало да ми е дал писмено обяснение, както бил обещал, но не би.
Само гадая в момента, но може би ако и нагоре са излипсвали специални познания, да са възложили експертиза, която да даде необходимото заключение.
Вече проучих някои технически и правни аспекти на ситуацията и ако се окаже поредното АММ /ако мине мине/, смятам твърдо да заложа на Макс моушън 100, с идеята, че в един по-късен момент може да излезе най-добрата финансова инвестиция сред бензините на пазара - не само да възвърне вложеното, но дори и да донесе прилична печалба.
Моля, който има път към ОМВ, да хвърли един поглед към папката на 100 октановия, дали сучайно явлението да е повсеместно.

Сря Ное 06, 2013 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колегата, много пъти сме писали, че Shell V-Power/Racing/Nitro 100 е единственият сертифициран 100 октанов бензин в БГ и единствения ставащ високооктанов бензин тук.
ОМВ се посещава само за WC, почивка на кафе пътьом и това е. Горивата са им гола вода - нито дизела (скъпия) им става, нито бензините, нито персонала. Пред фалшивия "100-октанов" бензин на ОМВ 100 пъти по-добре е Ecto 98 от Лукойл... А това, с вноса на горива от Австрия са митове и легенди, дето не зная дали все още има някой, който да им се връзва. Не, че логистично не може и от там да дойде гориво, но под 4лв/литър на колонка няма как да го пипнем... и затова не идва от там ;) Има много да чакаш някой да ти се обади от омв - нямат сертификат за октановото число (да те улесня), а базата му е 95, в който се блъскат добавки (от по-евтините). Пак казвам - единствените, които гарантират със сертификати 100-те октана са Шел. Добри/лоши - това е. Има и по-добри от тях, но са извън БГ. А тук - Шел са най-сериозната компания от всички, независимо колко ни харесва (или пък не) това...
:beer:

Чет Ное 07, 2013 12:05 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Колегата, много пъти сме писали, че Shell V-Power/Racing/Nitro 100 е единственият сертифициран 100 октанов бензин в БГ и единствения ставащ високооктанов бензин тук.
ОМВ се посещава само за WC, почивка на кафе пътьом и това е. Горивата са им гола вода - нито дизела (скъпия) им става, нито бензините, нито персонала. Пред фалшивия "100-октанов" бензин на ОМВ 100 пъти по-добре е Ecto 98 от Лукойл... А това, с вноса на горива от Австрия са митове и легенди, дето не зная дали все още има някой, който да им се връзва. Не, че логистично не може и от там да дойде гориво, но под 4лв/литър на колонка няма как да го пипнем... и затова не идва от там ;) Има много да чакаш някой да ти се обади от омв - нямат сертификат за октановото число (да те улесня), а базата му е 95, в който се блъскат добавки (от по-евтините). Пак казвам - единствените, които гарантират със сертификати 100-те октана са Шел. Добри/лоши - това е. Има и по-добри от тях, но са извън БГ. А тук - Шел са най-сериозната компания от всички, независимо колко ни харесва (или пък не) това...
:beer:

Точно Батя, това е реалността :good: .
Добре че има и октан бустъри за аварийни случаи дето няма Шел :D

Чет Ное 07, 2013 8:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Поне колегата е погледнал папката с инфото за горивата. В декларациите си пише и коя е лабораторията.

Чет Ное 07, 2013 9:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Приятели, проблемът ми не е, че не мога да намеря 100 октанов бензин.
Проблемът е, че не искам да ме правят на балък. Нагло, в очите. Такива неща ме вбесяват. Не мога да си затрая.
Въпросът е таблата та омв, такива, каквито всички ги знаем, нарушават ли закона:
Чл. 68д. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) (1) Търговска практика е заблуждаваща, когато съдържа невярна информация и следователно е подвеждаща или когато по някакъв начин, включително чрез цялостното й представяне, заблуждава или е в състояние да въведе в заблуждение средния потребител, дори и ако представената информация е фактически точна относно някое от обстоятелствата, посочени в ал. 2, и има за резултат или е възможно да има за резултат вземането на търговско решение, което той не би взел без използването на търговската практика.
(2) Обстоятелствата по ал. 1 включват информация за:
1. съществуването или естеството на стоката или услугата;
2. основните характеристики на стоката или услугата като: наличност, преимущества, рисковете, които тя съдържа, изработка, състав, допълнителни части към стоката или услугата, извънгаранционно обслужване, разглеждане на жалби на потребителите, начин и дата на производство или на представяне на стоката или услугата, доставка, годност за употреба, използването й, количество, спецификация, географски или търговски произход, резултатите, които могат да се очакват от нейната употреба, или резултатите и съществените характеристики от извършените изпитвания или проверки на стоката или услугата;

Мисля, че отговорът е очевиден.

Ще ги изчакам до понеделник. После този, на който е дадена последната дума в държавата ще решава кой крив - кой прав.

Пък след туй нека се правят на умни.
 15

Чет Ное 07, 2013 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Преди 2 дена много бързах и заредих газ от Петрол че иначе трябваше да обикалям.От предното зареждане би трябвало да съм има съвсем малко газ,тъй като не съм доволен от горивата им заредих само за 10 лв.200 м след бензиностанцията чека ми светна обърнах на бензин угасна,на газ си свети викам си нещо се разбута газовата но си карам.Днес свърши газта и заредих от Ром петрол и чека си угасна.С какви боклуци караме никой не знае :facepalm:

Пет Ное 15, 2013 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
мъро написа:
Преди 2 дена много бързах и заредих газ от Петрол че иначе трябваше да обикалям.От предното зареждане би трябвало да съм има съвсем малко газ,тъй като не съм доволен от горивата им заредих само за 10 лв.200 м след бензиностанцията чека ми светна обърнах на бензин угасна,на газ си свети викам си нещо се разбута газовата но си карам.Днес свърши газта и заредих от Ром петрол и чека си угасна.С какви боклуци караме никой не знае :facepalm:

Колега, незнам как така ти гасне колата от газта на Петрол. Аз имам много добри впечатления. Където има Петрол сипвам от там и Ромпетрол също. Колата ускорява много добре дори натоварена, има мощност в по-високите обороти и ми дава най-малък разход на газ като цяло градско-извънградско. От скоро забелязах че газта им е доста качествена. Избягвах ги, незнам защо все си мислех, че нещо им куца но по случайност трябваше по принуда да напълня цялата бутилка от Петрол и Ооо, чудо! Вярно, че цената им е малко по-висока но поради по-малкия разход и по-доброто ускорение си заслужава. Преди гледах да сипвам по някакви забити газстанцийки да спестя стотинки но толкова ШИТ в колата не съм сипвал никога... и всеки път псувам щото на 32 литра ефективен обем на бутилката ми сипват по 35-36 веднъж ми сипаха на лукоил 37 литра при все че имах 3-4 литра резерв.... Аз си направих моите изводи... Вие сами си решавате!

Нед Ное 17, 2013 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега не колата гасне а чека ми угасна,мен цената не ме притеснява а качеството цената е 1 ст повече от другите.И разхода не ми излиза,цяло лято я засичам от коя бензиностанция колко гори от петрол ми дава около 18 разход.

Нед Ное 17, 2013 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 200
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Все повече ползвам Шел,напоследък горивата им са много добри.
Вчера заредих газ там за пръв път на Форестъра и беше много добре.
100 октановия бензин зареждам на ТФСИ и го препоръчвам на всички,в момента е много
по-добре от Еко 100,ОМВ Макс Моушън и Лукойл Екто 98.

Пон Ное 18, 2013 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мъро написа:
Колега не колата гасне а чека ми угасна,мен цената не ме притеснява а качеството цената е 1 ст повече от другите.И разхода не ми излиза,цяло лято я засичам от коя бензиностанция колко гори от петрол ми дава около 18 разход.

Прочети си грешките, вероятно имаш бедна смес в стари събития. Ако е така направете корекции. Сигурно доставките в Петрол са вече от зимната газ.

Пон Ное 18, 2013 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54
Отговори с цитат
Сипах 30 литра от 100 октановия шелски на либерото за проба като очаквах поне още едно 20 коня отгоре ама нъцки ROFL . Не видях никаква разлика спрямо нормалния си 95 октана. Маи за по старите коли 95 си е напълно достатъчен.

Сря Ное 20, 2013 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ivosaxo написа:
Вчера заредих газ там за пръв път на Форестъра и беше много добре.
100 октановия бензин зареждам на ТФСИ и го препоръчвам на всички,в момента е много
по-добре от Еко 100,ОМВ Макс Моушън и Лукойл Екто 98.

100 октановия на Шел винаги е бил най-доброто и скъпо гориво в БГ. Не знам някои хора толкова ли не си усещат колите, че не виждат никаква разлика. И на коли и на мотоциклети - разлика има и не е никак малка (особено при вторите) - съвсем друг звук на мотора, повече динамика, по-нисък разход...
Това, обаче, което ми прави впечатление (карам само с това гориво) е, че напоследък започна да има разлика в качеството (и количеството) между различните Шел-ове :-? Виждам го и по корекциите, които започва да прави електрониката. Не е хубаво и него да започнат да го кръщават, но какво да се прави - в БГ всичко е възможно. Затова - октан бустърче винаги под ръка.

Сря Ное 20, 2013 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм доволен от ОМВ пък и имам ли избор,единствения стотак в града :D

Сря Ное 20, 2013 5:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 207
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Да се изкажа и аз 100-те октана на Шел. 6 месеца зареждах само догоре и само от една и съще бензиностанция 100 октана. В 3/4 от зарежданията горивото беше супер, но в другата 1/4 - претрисане, загуба на мощност (в сравнение с предното зареждане) и т.н. Последните 2 месеца зареждам само 95 V-power пак само до горе, но от два различни Шела. На едната в 80% от случаите горивото става, а на другата - едва в 50%. Тамън се изкефя, че летя, а не карам и всичко започва да тресе, вибрира и да се мъчи при тръгване. Това е тъпото. Тъкмо си се изкефил, че най-накрая си открил читаво гориво в талибанската ни действителност, и...

Сря Ное 20, 2013 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
То, ясно, че качеството е побългарено. Но няма ли най- накрая да смъкнат цените, той петрола падна с 10 долара, а при нас горивата си държат цената, като от периода в който петролът беше 104 долара. Или докато протестите отвличат вниманието, няма нужда...

Сря Ное 20, 2013 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
@zlost - Дааа, явно не само аз забелязвам разлика в различните Шелове... и още не мога да им хвана спатиите - не забелязвам тенденция да кажеш, че една бензиностанция има винаги читава 100-ца... сипеш веднъж - ок, сипеш 2-ри път - корекции и по-слаб вървеж... не знам какво ще правим, освен да наливаме добавки в горивото :pardon:

@miirro - колега, бате Вальо няма зор цените да падат, нито правителството... добре си им е така.

Сря Ное 20, 2013 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
ivosaxo написа:
....

Често зареждат от правилно място.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Телефона толкова може, но табелата между влекача и цистерната се разпознава...
Снимка0003.jpg
Снимка0003.jpg [ 97.34 KiB | Прегледано 1922 пъти ]
Сря Ное 20, 2013 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Гледайте декларациите за съответствие - те следва да са на видно място в търговския обект.
Те произхождат от вносителя на горивото.
ОМВ - сами си го внасят.
Но на ШЕЛ и ЕКО вносителят е един и същ. Поне така беше във Варна преди две седмици.
В тези декларации пише, че горивото е А100Н, каквото и да означава това.
Досега не съм видял документ, който да удостоверява октановото число /ОЧ/ на бензина.
Информацията е, че изследване на ОЧ се прави само, когато пристигне танкер.
От там нататък ОЧ се докарва чрез прибавяне на добавка - по формула за съотношенията.
Да не говорим, че в една от веригите пристига цистерна с А95 и от нея се отделя в различните такива на бензиностанцията, като с черпака се добавя от варела добавката, за да се натъмани конкретно ОЧ. Т.е. въпросната верига /даже всяка една бензиностанция/ сама си произвежда 100 октанов бензин. Това, че Лукойлската рафинерия не произвеждала такъв /т.е. нямала технология и техника/ е някакъв майтап.
По НАРЕДБА за изискванията за качеството на течните горива,
условията, реда и начина за техния контрол "Автомобилен бензин" е нискокипящ
нефтопродукт, предназначен за двигатели с вътрешно горене с искрово запалване за задвижване на превозни
средства и включен в тарифни номера 2710 11 41, 2710 11 45, 2710 11 49 по Комбинираната номенклатура на
ЕС.
Изискването за ОЧ е да е мимимум 95 и толкоз.
Има изисквания за минимум и максимум на определени показатели, като не знам какво точно им е значението /в Гуглето си пише/, но основното е като че ли наличието на биоетанол, който води тези характеристики към минималните показатели.
В отделните бензиностанции се разграничават обикновено и премиум гориво, като в Приложение 1 за съответното такова, характеристиките за едното са 1/1 с минималните изисквания, а на другото максималните - според мен просто са копи-пейст от наредбата.
Малко хаотичен стана този пост, за което се извинявам.

П.С. Чакам резултат от изпитване на един 100 октанов бензин и като излезе резултатът ще споделя.

Сря Ное 20, 2013 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ами дано, все някеде излезе истински 100 октанов, че явно само табелите им такива и колегата, и други, като него, са в ролята на едноименният герой на Сервантес...

Сря Ное 20, 2013 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  >