Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
bubaru
|
zk. написа: miirro написа: ... / по- голямо натоварване гр./см./ Няма такова нещо, това е функция на налягането в гумите. Контактната площ е еднаква, но е с различна форма - при по-тесните гуми е по-издължена. 
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 12:42 am |
|
|
|
Joro
Регистриран на: Пон Май 14, 2012 11:11 pm Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
|
|
А Yokohama имате ли наблюдения 215/55/17? Преди повече от 5 години съм карал, но тогава бяха 15-ки, а знам, че от размер и размер има разлика. Виждал съм ги като заводски за Forester.
Чудя се между тях и Nokian обсъждан преди това. В началото гледах Michelin, Continental и въобще топ-а в ADAC, но едно, че не се намират, друго, че са тествани на по-лек автомобил.
Също обмислях и 16-кия вариант, но не го видях като препоръка от Субару за турбо версията на Forester.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 7:46 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
Joro написа: А Yokohama имате ли наблюдения 215/55/17? Преди повече от 5 години съм карал, но тогава бяха 15-ки, а знам, че от размер и размер има разлика. Виждал съм ги като заводски за Forester.
Чудя се между тях и Nokian обсъждан преди това. В началото гледах Michelin, Continental и въобще топ-а в ADAC, но едно, че не се намират, друго, че са тествани на по-лек автомобил.
Също обмислях и 16-кия вариант, но не го видях като препоръка от Субару за турбо версията на Forester. още като си купих кошника,го обзаведох с чисто нов W.drive- E то няма такава нестабилност,това е самоубийство...
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 9:23 am |
|
|
|
bubaru
|
|
За мен автомобилна японска гума за сняг е само Бриджстоун и то не всеки модел.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 10:03 am |
|
|
|
Vmax
|
bubaru написа: За мен автомобилна японска гума за сняг е само Бриджстоун и то не всеки модел. Ще си позволя да добавя и Фалкен.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 10:26 am |
|
|
|
Vmax
|
Joro написа: А Yokohama имате ли наблюдения 215/55/17? Преди повече от 5 години съм карал, но тогава бяха 15-ки, а знам, че от размер и размер има разлика. Виждал съм ги като заводски за Forester.
Също обмислях и 16-кия вариант, но не го видях като препоръка от Субару за турбо версията на Forester. Оригинално на 16-ките имаш вариант 215/60/16, Алекс е с такива - предполагам ще даде отзиви ако види темата. Аз лично бих заложил ако искаш 16 - 225/55/16 или при 17- 225. Повече контактна площ е винаги добре дошла за сцепление особенно при турбо Субару.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 10:33 am |
|
|
|
Vmax
|
valadares написа: още като си купих кошника,го обзаведох с чисто нов W.drive- E то няма такава нестабилност,това е самоубийство...
Много добри отзиви има от тези - не случайно кашони като МЛ,Кю7 и Х5 ги карат основно с Нокиан.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 10:35 am |
|
|
|
=Alex=
|

Vmax написа: Joro написа: А Yokohama имате ли наблюдения 215/55/17? Преди повече от 5 години съм карал, но тогава бяха 15-ки, а знам, че от размер и размер има разлика. Виждал съм ги като заводски за Forester.
Също обмислях и 16-кия вариант, но не го видях като препоръка от Субару за турбо версията на Forester. Оригинално на 16-ките имаш вариант 215/60/16, Алекс е с такива - предполагам ще даде отзиви ако види темата. Аз лично бих заложил ако искаш 16 - 225/55/16 или при 17- 225. Повече контактна площ е винаги добре дошла за сцепление особенно при турбо Субару. Ами аз засега съм доволен от Conti-то (на сухо/мокро и студено), и смятам, че Континентал винаги е по-правилен избор от Нокиан (които свършват супер бързо) и зимните на Йокохама... Да падне някакъв сняг и ще видя и там как се държат. Но не очаквам да се представят зле. -- edit -- в допълнение се сетих да кажа, че Контито показа изключителни параметри на сложните, лазерни машинарии на Тони гумата@Бистришко. Много ниско съпротивление при търкаляне (около килограм и 4-те) и перфектна равномерност на протектора. Даже той ги хареса, а е известен с това, че премиум марките обикновено ги оплюва 
|
|
Последна промяна =Alex= на Вто Ное 19, 2013 3:36 pm, променена общо 2 пъти
|
|
| Вто Ное 19, 2013 3:10 pm |
|
|
|
bubaru
|

Vmax написа: bubaru написа: За мен автомобилна японска гума за сняг е само Бриджстоун и то не всеки модел. Ще си позволя да добавя и Фалкен. Фалкен съм слагал на 2 коли и бих ги определил като трагични сравнени с Дънлоп 3Д, каквито преди това бяха сложени на същите коли. На бившия Фори се излъгах да сложа една Йокохама първата зима и на моменти се чудех дали с предишния ми Авенсис с дънлопи не бях доста по-спокоен на сняг. Досега най-яката японска зимна гума , която съм имал е един Бриджстоун ДМ-В1(той е Сув модел) , но заминаха за Украйна, Беларус или е*а ли къде заедно с колата Относно Нокиан си мисля, че не е ли Хака....може и без него, особено със сегашните им вече височки цени. Хаките обаче пък са малко безмислени за БГ, няма ги и т.н. Дънлоп, Гудиър, Конти и Мишлен рядко се излагат, като бих добавил и Пирели с чиста съвест към топ-а. Няколко комплекта Зимни Зеро се доказаха последните 3-4 години...От по-ниския клас намирам Сава за най-добри. Тази година мисля да тествам и едни мишлени GE00R/L 
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 3:32 pm |
|
|
|
=Alex=
|
bubaru написа: Тази година мисля да тествам и едни мишлени GE00R/L  Батя, тез от Мишлен научиха ли се да правят зимни гуми вече?  За няколко комплекта Alpin xx мога да кажа, че първата зима са що-годе ОК (не върха), но на 2-ри/3-ти сезон вече няма никой. За сметка на това протекторът няма свършване, все едно е вечен (което пък ми харесва в техните летни гуми) 
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 3:38 pm |
|
|
|
bubaru
|
Ей на мишлен верно протектора е от закалена стомана. Едни енерджи сейвъри (летни-нисък клас) за над 42000 км са като нови  ...ама то зависи и от колата, с твоя фори на сухо и мишлен ще видят зор ако си даваш газчица по завоите.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 3:47 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Да, точно от закалена стомана  на Аудито стоковия Pilot Sport нещо си (вече не помня) издържа около 85,000км.... не знам от какво ги правят  Иначе - с Форестъра на чисто нов и пресен летен Dunlop Sport Maxx TT за 12,000км му взех живота и преко сили да издържи още толкова (в което се съмнявам). Зимния Конти сега преди всичко превърта при всяко даване на газ до 3-та вкл. Но и аз свалих от 225 на 215, което беше супер тъпа грешка от моя страна... Да не говорим, че явно съм бил с тъпата глава и не съм си погледнал джантите, че са всъщност 16х7.5... и май не трябваше да слагам ОЕМ-ския размер 215/60/16... ама кой да гледа Най-много да си купя още едни, а тия да ги продам, докато са на 100-на км и още им седят "цветните следички" по протектора... или просто да си купя изцяло нови джанти и гуми... главо, главооооо... 
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 3:53 pm |
|
|
|
proscrip
|
Тази зима, определено, минавам на Конти - къвто ще да е контакт, това лято си купих за Октавията ЕкоКонтакт, баааа - все едно се качих на друга кола, макар да съжалявах на момента, когато ги видях на живо - толкова мека лятна гума не бях виждал, но натаманих ги на колата и айде ежедневните разкарвания, а това лято тъй се случи че си стоях у България достатъчно време - за 5 месеца им навъртях 15 к км и не ми изглеждат по-износени от нормално, но пък как държат колата в завой, на мокро и на лигав асфалт - като се омеша водица с прахоляка - не съм имал такова нещо на никоя от колите си, в момента, в който усетих, че мога да я ръчкам кат Субаруто по завоите на таз Шкода и се взе акъла. Очарован съм от тез гуми - тихи, много стабилна се усеща колата въпреки - че самата гума е доста мека, няма борд и тнт., уникално държи на мокро и лигаво, та тази зима съм на Контита, досега най-доволен бях от Пирели, но тази зима сме на Конти . 
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 4:12 pm |
|
|
|
bubaru
|
То не е от гумите, а от Шкодата 
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 4:39 pm |
|
|
|
Vmax
|

=Alex= написа: Да, точно от закалена стомана  на Аудито стоковия Pilot Sport нещо си (вече не помня) издържа около 85,000км.... не знам от какво ги правят  Иначе - с Форестъра на чисто нов и пресен летен Dunlop Sport Maxx TT за 12,000км му взех живота и преко сили да издържи още толкова (в което се съмнявам). Зимния Конти сега преди всичко превърта при всяко даване на газ до 3-та вкл. Но и аз свалих от 225 на 215, което беше супер тъпа грешка от моя страна... Да не говорим, че явно съм бил с тъпата глава и не съм си погледнал джантите, че са всъщност 16х7.5... и май не трябваше да слагам ОЕМ-ския размер 215/60/16... ама кой да гледа Най-много да си купя още едни, а тия да ги продам, докато са на 100-на км и още им седят "цветните следички" по протектора... или просто да си купя изцяло нови джанти и гуми... главо, главооооо...  Като не ме слушаш, хем го дъвкахме и по телефона. Минавай на 225/16 с по-твърд борд докато е време, че смениш ли съединителя не знам Явно и от самите размери има разлики, защото вече 3-та година съм с Фалкен и съм много доволен, преди бях с Мишлен зимни и наистина се вдървяват на 3-та година, слабо износване, но кофти спиране, което за зимна гума не е добре. Контито май ще ожъне пазара тази година.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 4:39 pm |
|
|
|
Vmax
|
bubaru написа: То не е от гумите, а от Шкодата  Ей спамери - не ви е срам, темата е за гуми за Субару ве... 
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 4:40 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Аз пък скочих в едни Bridgestone Blizzak LM 80 215/65/16 и ще търся разликата с Дънлоп 3D Ама то за моя астматик не се притеснявам за сцеплението по асфалт,а колко ще вървят в снега, че по тестовете са най-слабите при потегляне,но пък са доста добри на спиране Ама пък ми дадоха цена  Може да звъня на Алекс за неговите Контита. Само сняг да падне 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 5:15 pm |
|
|
|
Joro
Регистриран на: Пон Май 14, 2012 11:11 pm Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
|
Добре, а защо 16-ки, заради цената ли? Сега виждам, че на колата пише, че с тях повече от 160 км./ч. не е препоръчително. Прикачени файлове:
Коментар на файл: Размери
IMG_2114.jpg [ 1.24 MiB | Прегледано 407 пъти ]
За тази шарка ли на Continental пишете? Тя я намирам само в 16-кия размер, който наистина е доста популярен. Прикачени файлове:
Коментар на файл: 225/55/16
Screen Shot 2013-11-19 at 6.11.54 PM.png [ 138.88 KiB | Прегледано 407 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 6:17 pm |
|
|
|
miirro
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 6:51 pm Постове: 153 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
|
zk. написа: miirro написа: ... / по- голямо натоварване гр./см./ Няма такова нещо, това е функция на налягането в гумите. Контактната площ е еднаква, но е с различна форма - при по-тесните гуми е по-издължена. Може и да греша, но една и съща маса/кг/ на различна площ, има различен натиск на кв.см. Това се учи в основното училище. А и гумите са еднакво кръгли и не може да са издължени.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 7:50 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|
Joro написа: Добре, а защо 16-ки, заради цената ли? Сега виждам, че на колата пише, че с тях повече от 160 км./ч. не е препоръчително. Прикачени файлове: IMG_2114.jpg Пише, че с индекс Q не трябва да се вдигат повече от 160км, а индекс Н е до 210. Ако пък си вземеш с индекс Т може до 190, това го дават като препоръчително.
|
|
|
|
| Вто Ное 19, 2013 8:37 pm |
|
|
|