|
Страница 1 от 1
|
|
Избор OUTBACK 2.5 или 3.0 след 2007 г
| Автор |
Съобщение |
|
emski75
Регистриран на: Пон Окт 28, 2013 10:07 am Постове: 4 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|

Здравейте, най-напред искам да Ви поздравя, че сте фенове на тази страхотна марка. От много скоро и аз съм такъв.
Поразрових се в някои от темите във форума, но не успях да попадна на това, което най-вече ме интересува. Поради това ще си позволя да Ви попитам.
Наскоро чух от човек, които е особенно свързан със SUBARU, че последната от 2005 г. е собственост на TOYOTA. И именно при автомобилите, произведени след това започват да се срещат постоянни проблеми. Немога да дам конкретика за проблемите, но думите на човека бяха, че качеството било драстично занижено. Лично аз бях изненадан от това. Понеже съм твърдо решен, че моят следващ автомобил ще е SUBARU OUTBACK, моля за Вашето мнение по този въпрос.Предварително ще кажа, че парите не са най-важното в предстоящата ми покупка. Говоря за покупка, разход, обслужване, данъци и т.н. Там нещата са описани в доста от предходните теми. Всеки месец изминавам между 5 и 10 000 км. в страната и извън нея. Държа OUTBACK-а да е автоматик, бензин. Ако не е на газ, готов съм да го обзаведа с нея. Отварям скоба, че на този етап не бих дал 73 000 лв. с ДДС за OUTBACK от магазина на Цариградско по ред причини, една от която е, че при поставянето на газ, отпада гаранцията на автомобила.
Желанието ми е да се кача на OUTBACK 2.5 или 3.0. след 2007 г. В предвид по-горната информация, моля за мнения на хора, които имат реални наблюдения от двата мотора. Всяка една информация за мен ще е много ценна.
Предварително Ви благодаря.
|
|
|
|
| Чет Окт 31, 2013 9:16 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|

Повечето от нас са пристрастни и информацията ще бъде доста субективна.
Аз не съм срещал твърдение, че Субару е купено от Тойота!? Напротив, Субару си е на FHI (Fuji Heavy Ind.). От друга страна Тойота си е читава от всякъде и има огромен дял в продажбите на коли. Не бих могъл да кажа също, че качеството на Субару след 2005 е снижено, защото не съм притежавал такова от по-ранните поколения, но по принцип съм скептичен към такъв мит. Доводи:
- в САЩ продажбите на Субару (в условията на свирепа конкуренция) нарастват през последните години; - карам Аутбек 2011 и този месец изтече 3-годишната гаранция без нито една забележка, без нито един дефект.
Имам основания да се надявам да продължава така още дълго! Две трети от пробега дотук е при нашите условия и лек "оффроуд". Що се отнася до сравнението между 2.5л и по-големите мотори - бих казъл, че и двата са еднакво надеждни и функционални. 2.5 - по-скромен = по-икономичен, напълно задоволява с разход от ~9 градско, ~7 магистрално и по-ниския данък (за 173 кс). По-голям мотор 6H 3.0 или 3.6 е с повече мощ, ако теглите каравана или лодка например. Същевременно дава и по-висок разход, а и по-голям данък за 200 и над кс. Въпросът за автоматик или не, това е според предпочитанията. Аз съм фен на автомата (CVT) и мога само да го препоръчвам и изтъквам. Т.е., прекрасен избор - Субару Аутбек, най-добре нов, според предпочитанията и стила на живот, какъвто можете да си го позволите!
|
|
|
|
| Чет Окт 31, 2013 10:22 pm |
|
|
|
emski75
Регистриран на: Пон Окт 28, 2013 10:07 am Постове: 4 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
| Пет Ное 01, 2013 8:29 am |
|
|
|
plaskom
|
|
Щом парите не са проблем, то определено 3.0. Имал съм Аутбек 2.5 2000 г. и 2007 г. и не бих казал че качеството е спаднало. Тойота в момента притежава 16.5% от акциите на Субару, и имат един съвместен проект (BRZ / Toyota). От друга страна Генерал Мотърс притежаваше повече от 20% до 2005 г. преди да продаде 8% на Тойота, Нисан също притежават акции от Субару, така че това са си финансови инструменти които нямат нищо общо с качеството и технологията на автомобилите.
_________________ www.plaskom.com
|
|
13
|
|
| Пет Ное 01, 2013 8:54 am |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Бих взел 3.0 не само заради тягата. Идва с по-добрият автомат, с по-доброто задвижване 4х4, базово оборудване и т.н.
В общи линии от това поколение 3.0 и 2.5 са две различни коли. Аз това разбрах докато избирах моята миналата година.
|
|
|
|
| Пет Ное 01, 2013 11:08 am |
|
|
|
emski75
|
|
Здравейте Колеги, много Ви благодаря за информацията, която ми давате. Тя е важна за мен. Определено клоня към 3.0. Запазвам си правото, ако попадна на определен автомобил, да поискам Вашето мнение. Много се надявам, че скоро ще има с какво да Ви се похваля.
За съжаление нямам много свободно време, но с удоволствие бих дошъл на някоя сбирка, ако се организират такива. SUBARU така ми е легнала на сърце, че не зная какво би ме отказало от тази марка автомобили.
Моля за още малко помощ! В "лични" получих няколко писма от колеги от форума. Искам да им отговоря, но никъде не мога да намеря възможност за това. Когато искам да напиша лично съобщение, системата не ми дава тази възможност. Какво трябва да направя?
Благодаря за вниманието.
Поздрави, Emski75
|
|
|
|
| Съб Ное 02, 2013 8:39 pm |
|
|
|
plaskom
|
Вече трябва да можеш да пишеш "Лични съобщения" За София, почти всеки петък има обедна среща на пицария Лъчони в Младост 2 до бл.202 и всеки е добре дошъл.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Нед Ное 03, 2013 10:15 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
| Пет Ное 08, 2013 5:03 pm |
|
|
|
emski75
|
|
Благодарско tarambuka3500!
|
|
|
|
| Пет Ное 08, 2013 5:31 pm |
|
|
|
mashbob
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 9:21 am Постове: 105 Местоположение: София
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
|
|
По въпроса за Тойота - чувал съм, че автоматичните скоростни кутии почти всички Японски производители ги поръчват в Субару. Тойота и Мазда със сигурност.
_________________ 2005 Outback 2.5 5MT/DR
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 11:59 am |
|
|
|
bubaru
|
Май 2 центс абаут Субару+Тойота. Спрямо Субару, Тойота не е по-некачествена кола (да не казвам нещо повече, че разни хора се засягат). Проблема с вмешателството на Тойота е по-скоро концептуален. Факт е, че след 2008-а (може би и заради Тойота) Субару започна да прави по-масови и потребителски коли и леко избяга от концепцията изградена през 90-те и началото на новия век. Получи се и преливане на части, което мен ме дразни и то ествествено към Субару. Благодарение на съюза обаче се роди култов модел- БРЗ/ГТ86. Другия проблем на Субару отчасти, е че вече проектира колите си предимно за Американския пазар, а там знаете имат съвсем различни изисквания или по-скоро нямат. Относно колегата, който иска Аутбек. Ако наистина изминаваш м/у 5 и 10К км месечно защо държиш да не е дизел.
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 12:57 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|