Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  >
 Важно за всички коли с газови/метанови уредби!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 137
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0886832733
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
днес и аз минах одисеята за кой ли път в КАТ но за новите газаджии трябва да знаят чe в паспорта на последните страници трябва да имат заверка за техническа годност която на мен ми струва 30 лева и чак тогава минах през останалите гишета в КАТ а там добре знаят за наредбата но си траят.

Чет Ное 21, 2013 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Спира ме катаджията и ме пита.Нещо газ а?Имам как,едни 500 лева за подаряване.

Чет Ное 21, 2013 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Леле верно ли са започнали да подмятат намеци.... ужас!

Чет Ное 21, 2013 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
Кофти...
Отговори с цитат
Ей що на мен не ми намекне някой келеш-катаджия. ](*,)

Чет Ное 21, 2013 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
fredko написа:
Ей що на мен не ми намекне някой келеш-катаджия. ](*,)

И какво ще направиш колега.

Чет Ное 21, 2013 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
Кофти...
Отговори с цитат
Ставам по нагал от тях.Все пак завалийките бачкат за има няма 3 чифта ,,маркови " маратонки на месец. :-P

Чет Ное 21, 2013 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Автомобил: Forester 2.0 MT '99
Нов фен
Отговори с цитат
Някой от миналите през КАТ ще каже ли дали тая газ я вписват в малкия талон или не? Щото ако не я вписват, кой ще ме накара да си нося големия талон в колата (то даже и не трябва да се носят на едно място с малкия). И в тоя ред на мисли - каква файда да ходим да спонсорираме ПАК бюджета, че на някой не му излизат сметките и е най-лесно да се правим на по-католици и от папата, понеже в Европата било така, та и у нас трябвало!

Чет Ное 21, 2013 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не, не го вписват в малкия талон. Както и на прегледа е вписано само в големия.

Пет Ное 22, 2013 6:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както е загатнал един колега по-рано.....в Италия е примерно така - там се слагат мъжката газови уредби и по този начин плащаш по- нисък данък. Интересното обаче кое е: Тия вкарвам един Аутбек на един колега, като колата я разтоварваме много близо до КАТ, за да не се тегли на другия ден и после се спуска 50 м надоло и отива на регистрация. Естествено след, като си я регистрира, ще си мине един оглед, ако трябва нещо още да се подмени (примерно свещи, щото в случая всичко друго и е сменено) и вече след това ще си насрочи час за газифициране. Та какво става реално....след седмица трябва пак да отиде и да си смени новите талони, което е ненормална работа. Ако първо пък тръгне да я обслужва и газифицира, трябва да обикаля целия град, като ненормален дърпан от някой, като на циганска сватба. :pardon: ......НАЙС,А

Пет Ное 22, 2013 8:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз не мога да разбера само на мен ли не ми е ясно,тя държавата ако иска това да се случи,цялата тази пререгистрация,ще намери подходящ начин да ни информира,а не ние тука да гадаем,-ама верно ли?-ама глоби щяло да има?.
Нали ако го направят официално ще изникне веднага и следващия въпрос,ами намалете ни данъците тогава та да сме хептен като на запад.
А иначе който има повече пари и време,да ходи и да си губи времето в КАТ.
И искам да попитам има ли някой глобен до момента по тази причина,и ако не ,що бе хора ходите да се навирате на катаджиите.

Пет Ное 22, 2013 9:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bat bubi написа:
Както е загатнал един колега по-рано.....в Италия е примерно така - там се слагат мъжката газови уредби и по този начин плащаш по- нисък данък. Интересното обаче кое е: Тия вкарвам един Аутбек на един колега, като колата я разтоварваме много близо до КАТ, за да не се тегли на другия ден и после се спуска 50 м надоло и отива на регистрация. Естествено след, като си я регистрира, ще си мине един оглед, ако трябва нещо още да се подмени (примерно свещи, щото в случая всичко друго и е сменено) и вече след това ще си насрочи час за газифициране. Та какво става реално....след седмица трябва пак да отиде и да си смени новите талони, което е ненормална работа. Ако първо пък тръгне да я обслужва и газифицира, трябва да обикаля целия град, като ненормален дърпан от някой, като на циганска сватба. :pardon: ......НАЙС,А

Ще си вземе временни номера първо :-)

Аз ложих Газ след като я прехвърлих и в големия талон не пише нищо за нея.
Вчера минавам преглед. Но преди това загледах в стария талон и... ми нищо не пише за газта.
Питам тези на прегледа:
-абе тука за ГАЗ-та нещо..???
-Ами да минаваме прегледи срещу допълнително заплащане +10 лв.
-Ами чух че талоните трябвало да се менят.
-Ами не незнам, ако искаш може да ти минем преглед и на газовото, ама то го пише само в големия талон, които попринцип не трябва да носиш. Ама те масово хората не искат преглед.

А така ли, ами и аз не искам, не стига че давам 45лв. за прегед ами и още 10, и голяма работа че има, пък никаде нее вписано.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Ное 22, 2013 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нали затова махнаха годишния преглед на АГУ-то,щото в ЕС било така,като има АГУ колата на годишния технически преглед ще се гледа и това за да минаваш един преглед а не да обикаляш града като будала.Те утре може да ни накарат да ходим на преглед и за аптечките щото пък те нали имат срок на годност,те в ЕС и това проверяват мен в Чехия са ме глобявали за изтекъл срок на аптечка.
На мен ми се струва че и на държавата още не и е много ясно как да ни изклати така че хем да вземе пари и хем да не се съберат всички таксита в София,това при това правителство май няма да стане.

Пет Ное 22, 2013 9:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
mayora_59 написа:
днес и аз минах одисеята за кой ли път в КАТ но за новите газаджии трябва да знаят чe в паспорта на последните страници трябва да имат заверка за техническа годност която на мен ми струва 30 лева и чак тогава минах през останалите гишета в КАТ а там добре знаят за наредбата но си траят.

Добре, пишете някакъв пост, в който нищо не с казва инищо не се разбира и по никакъвначин помага на някой...

Коя одисея? В кой град, за какво си бил там, само за смяна на талон, или за регистрация на МПС?
Какъв паспорт??!. Паспортите за газовите уредби отпаднаха преди година. !??

В крайна сметка питах във Варна, мой роднина на висок пост в полицията. Каза такова нещо поне за момента няма, нямнито законово изискване за пререгистрация на талоните в кат за вписване на вида гориво, няма и наретба влязла в сила за технически преглед насамите газови уредби.

Зададе ми прост въпрос- ти представяш ли си какво ще стане пред кат ако им кажат - пререгистрирайте задължително... ще се изсипят 20 000 - 30 000 автомобила на опашка - което технически е невъзможно.

Пет Ное 22, 2013 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Ще си вземе временни номера първо :-)

Е тъй де, ма те и временните номера са 50 пара......туй въобще е ненормална работа......а иначе спор няма, че данъците трябва да се намалят.....сменяш талона, пише че си на газ и данъка пада на минимум....така вече всеки ще се съгласи

Пет Ное 22, 2013 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bat bubi написа:
Е тъй де, ма те и временните номера са 50 пара......туй въобще е ненормална работа......

Те много неща не са наред тука, и това е поредната тъпотия.

bat bubi написа:
а иначе спор няма, че данъците трябва да се намалят.....сменяш талона, пише че си на газ и данъка пада на минимум....така вече всеки ще се съгласи

е да нее на минимум, ама -50% пак ще е добре.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Оня закача за газове, и вика, а няма бре... я обътни на бензин че така не отчита.
- Да бе знаеш ли колко е скъп тоя бензин, аз само на газ я карам, ся ко ша правим>???? (и се правя на луд....)
Каналджията се почеса почеса....
-Чакаи, ама бързо прави замерването че нямам много бензин в резервоара.

Да ги гледаш как се чудят какво става. Шматки, ша ми обеснява как работи ЛСД-то и нямало проблеми да въртят колелата в срещуположни посоки. Завършили ДВГ преди 30г. и грам идея си няма какво е това ЛСД.

Пет Ное 22, 2013 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 137
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0886832733
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Колега извинявам се но съм нов, аз съм от Бургас и ходих да променя талона . Още на заявленията ми потърсиха паспорта на газовото и копираха всички страници , на канала инспектора каза че паспорта е невалиден и да си ходя да го оправям където намеря . Протестирах че паспорти не се търсят и офицера ми каза че без паспорт няма промяна. Тойотата преди мен я изпратиха за същото "заверка". След обиколки и много телефонни разговори отидох на лукоила на изхода от Бургас за София и там след преглед с един непознат уред и лепене на не задължителни стикери ме завериха . В малкия талон не вписват вида гориво но в база данни на КАТ го има а пътните полицаи май имат достъп до нея. Офицера в КАТ ми е познат и сподели че наредбата е направена за да издоят бедния българин още веднаж. Тази година бракувах 3 коли и си купи старичко Фори с голямо сърце на всички много и безаварийни километри. Киро майора

Пет Ное 22, 2013 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mayora_59 написа:
Офицера в КАТ ми е познат и сподели че наредбата е направена за да издоят бедния българин още веднаж.

:good:
Така така... Но за сега няма да се подложа на тази протцедура, защото може да е предпоследна. След 2-3 месеца може да измислят и номерата да се сменят и там да пише че си с Газова уретба.

Пет Ное 22, 2013 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 122
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Добре а ако газовата не я ползваш, трябва ли да я размонтираш задължително? :)

В смисъл тя може и да е развалена, да не работи или да е само за украса, или нямаш право да пренасяш газова бутилка в багажника и компютър под капака? ;)

Ако намалят данъка хората ще имат идея да си го вписват това в талона.. в противен случай не виждам смисъл от занимавката и съм почти убеден че ако някой му праснат глоба за това, много лесно ще падне в съда..

TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)

Пет Ное 22, 2013 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Автомобил: Forester 2.0 MT '99
Нов фен
Отговори с цитат
Ама, колега, стига с тоя смисъл, разбра се, че смисъл няма, единствено доене му е майката. Ама то е нормално, все пак финансовия министър си има нещо овчарско във фамилията...Засега и аз няма да се бутам да подменям талон, а и не съм сигурен, че пътния полицай има достъп до база данни в кат, че да знаят сменил ли съм си талона или не. А за данъците съм убеден, че няма да ги намалят, те лихвата по депозитите не посмяха да я пипнат, хем беше на месец и нещо идея, та ще се откажат от такива лесни пари...

Пет Ное 22, 2013 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
valdy написа:
Ама, колега, стига с тоя смисъл, разбра се, че смисъл няма, единствено доене му е майката. Ама то е нормално, все пак финансовия министър си има нещо овчарско във фамилията...Засега и аз няма да се бутам да подменям талон, а и не съм сигурен, че пътния полицай има достъп до база данни в кат, че да знаят сменил ли съм си талона или не. А за данъците съм убеден, че няма да ги намалят, те лихвата по депозитите не посмяха да я пипнат, хем беше на месец и нещо идея, та ще се откажат от такива лесни пари...

Сигурно ще го напиша за 3- ти път. ВИе на кое викате ПАСПОРТ на газовото? На книжката с гаранцията ли ?
И ваъбоще какви стикери какви 5 лв. Аз лично питах за стикери газаджиите дето само с твасе занимавам, лицензиран голям ервиз, намиращ се в РУно Варна- БУлАВто, слагащи газови на новите коли в шоурума. Те самите казаха - че не се лепят вече никакви стикери.
ТА на кое викате паспорт?! И какво толкова трябва да пише в него за да мине в кат? Значи по лицензиран сервиз от този във Варна сигурно няма, нямат свободни часове с месец напред, и се занимават само и единствено с това. Е те ако не знаят че трябва да ти сложат лепенки и да ти издадът някакъв паспорт?!? кой ли ще знае тогава? Паспортите и стикерите отпаднаха още миналата година. Ако на кат му трябва нещо като протокол заверен за монтираното газово е едно ама стига с тези паспорти та паспорти. Сложете една снмика да видим на кое викате паспорт, и какво толкова са ви написали на последната страница ако обичате, че да видим нагледно.

Пет Ное 22, 2013 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  >