Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Бензиностанции - качество на горивата!
| Автор |
Съобщение |
|
xander
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 8:39 am Постове: 429 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
|

=Alex= написа: 100 октановия на Шел винаги е бил най-доброто и скъпо гориво в БГ. Не знам някои хора толкова ли не си усещат колите, че не виждат никаква разлика. И на коли и на мотоциклети - разлика има и не е никак малка (особено при вторите) - съвсем друг звук на мотора, повече динамика, по-нисък разход... Това, обаче, което ми прави впечатление (карам само с това гориво) е, че напоследък започна да има разлика в качеството (и количеството) между различните Шел-ове  Виждам го и по корекциите, които започва да прави електрониката. Не е хубаво и него да започнат да го кръщават, но какво да се прави - в БГ всичко е възможно. Затова - октан бустърче винаги под ръка. Адаш, проблема е, че Шел е франчайз, демек всеки може да си направи бензиностанция Шел, стига да има 50-100к лв. След като дойде цистерната шефа на бензиностанцията си прави каквото си иска с горивото. Аз сега се прецаках, сипах до горе 100 Еко и сега колата тресе, детонации има, кнок корецкии и там п**ки майни. Преди няколко години ми попадна една статия в Автотруд. Там бяха тествали всички бензиностанции за ОЧ и осреденили резултатие м/у всички: А92 беше 89 октана А95 беше 91-2 октана А98 беше 94 октана. (това е по спомен какво беше. Бях се доста фрапирал като ги видях тези резултати  ). @r_dankov преди години като навлизаше Еко, ги внасяха от Гърция и беше най-доброто гориво. 95 като сипеш на Фиат направо излиташе. Ама сега явно ги наливат от един казан. П.С. Алекс ти какъв октан бустер ползваш, че искам да сипя сега да видя дали ще се оправи колата? П.С.С. С Ромпетрол все още не съм имал проблеми. Доста мои колеги карат с такъв и бензин и дизел и са много доволни. Даже обикалят по 4-5 км само за да заредят от там. 
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 11:02 am |
|
|
|
stan4o
Регистриран на: Вто Юли 05, 2011 2:37 pm Постове: 87 Местоположение: София
Автомобил: Форестер SG, 5MT, 125HP
Телефон: 0887969876
Рейтинг: 14
|
Да се оплача и аз от "бензина" който ми наляха в ОМВ София - Дружба 1. Карам на газ, но сипвам от време на време по 20лв безин за да има да паля на бензин... та сипах сутринта на въпросното ОМВ 95 и си отпраших, вечерта след работа нямаше проблем (явно още не е бил изгорял предишния бензин по системата), но на следващия ден паля и колата работи на три цилиндъра. След като загря и превключи на газ всичко отихна. Изчаках да загрее хубаво превключих пак на бензин да видя дали се е оправило, но не... продъжавах да се чувствам все едно съм седнал на масажиращ стол  . Поумувах малко, че и помощ от приятел ползвах, но единствения варянт беше "кофти бензин" след като на газ нямах никакъв проблем. Проблема се реши със доливане на 10-тина литра от скъпия бензин на ЕКО (казвам скъпия защото както се разбра той не е 100 октанов). Естественно десетина км проблема си продължаваше, но вече ОМВ "бензина" се е омешал с другия и не оказва такова влияние, вече колата работи равномерно и на бензин.
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 11:49 am |
|
|
|
xander
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 8:39 am Постове: 429 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
|

stan4o написа: Да се оплача и аз от "бензина" който ми наляха в ОМВ София - Дружба 1. Карам на газ, но сипвам от време на време по 20лв безин за да има да паля на бензин... та сипах сутринта на въпросното ОМВ 95 и си отпраших, вечерта след работа нямаше проблем (явно още не е бил изгорял предишния бензин по системата), но на следващия ден паля и колата работи на три цилиндъра. След като загря и превключи на газ всичко отихна. Изчаках да загрее хубаво превключих пак на бензин да видя дали се е оправило, но не... продъжавах да се чувствам все едно съм седнал на масажиращ стол  . Поумувах малко, че и помощ от приятел ползвах, но единствения варянт беше "кофти бензин" след като на газ нямах никакъв проблем. Проблема се реши със доливане на 10-тина литра от скъпия бензин на ЕКО (казвам скъпия защото както се разбра той не е 100 октанов). Естественно десетина км проблема си продължаваше, но вече ОМВ "бензина" се е омешал с другия и не оказва такова влияние, вече колата работи равномерно и на бензин. Аз така на старата ми трошка спрях да сипвам евтин Шел. Заредих аз на Шела на Г.М. Димитров и на следващият ден, като при теб - 3 цилиндъра. От там газ към сервиза. И сменях инжектор, и другите едвам ги изчистиха 
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 12:04 pm |
|
|
|
zk.
|
SUB написа: Сипах 30 литра от 100 октановия шелски на либерото за проба като очаквах поне още едно 20 коня отгоре ама нъцки  . Не видях никаква разлика спрямо нормалния си 95 октана. Маи за по старите коли 95 си е напълно достатъчен. И нормално, високите октани са нужни преди всичко за турбо двигателите (и някои атмосферни които са настроени за това). Колата ти едва ли ще си промени ъглите на запалване, ако е предвидена да работи с 95.
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 3:48 pm |
|
|
|
Arkidqkono
Регистриран на: Вто Мар 05, 2013 4:12 pm Постове: 121 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0887806304
Рейтинг: 0
|
Аз преди зареждах само на ROMPETROL и бях много доволен, но след като сложих ГИ, газта не ми допадна, колата не се движеше добре. След което започнах да зареждам бензин Super 100 от OMV и колата върви доста по-добре, също така и газта в OMV ми допада най-много. Зареждал съм и в ЕКО и беше отвратителна газ. Прави ми голямо впечатление, че във всяко ОМВ има несъответствие в качеството на бензина. Както казват колегите всеки собственик на бензинджийницата решава колко ще го разрежда и каквото и да е било 
_________________ Полезни автоаксесоари за вашият автомобил!
https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 7:04 pm |
|
|
|
мъро
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 3:58 pm Постове: 171 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
|
|
На мен във Варна човека който ми сложи ГИ ми каза че за Варна ОМВ най много лъжат.
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 10:33 pm |
|
|
|
fredko
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 11:33 pm Постове: 57 Местоположение: world wide
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
|
То да беше само за Варна,то да беше само за ОМВ. 
|
|
|
|
| Чет Ное 21, 2013 10:58 pm |
|
|
|
pav4o
|
|
Не знам дали не си въобразявам, но последните две-три зареждания на газ ги правих на ШЕЛ-а на Сливница и Опълченска (София) и колата направо излита. Помислих си, че нещо си фантазирам и сега заредих на едно ЕКО и определено колата не е толкова пъргава. Ако има някой на газ в този район може да сподели мнение.
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 1:29 pm |
|
|
|
SUB
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54 
|

zk. написа: SUB написа: Сипах 30 литра от 100 октановия шелски на либерото за проба като очаквах поне още едно 20 коня отгоре ама нъцки  . Не видях никаква разлика спрямо нормалния си 95 октана. Маи за по старите коли 95 си е напълно достатъчен. И нормално, високите октани са нужни преди всичко за турбо двигателите (и някои атмосферни които са настроени за това). Колата ти едва ли ще си промени ъглите на запалване, ако е предвидена да работи с 95. Така е, доста изчетох последните няколко дена за да разбера че колата няма ли надув, и ако е предвидена от производителя си да работи с 95 октана няма никакъв смисъл да слагаш 100 октана. Освен разбира се че ще имаш възможноста да си начешеш егото, да се хвалиш че караш с 100 октана, е може и други локуми и лакърдии да ръсиш от рода на колко съм голям рибар, и колко много ми върви /лети/ субарото със шелски 100 октанов единствения сертифициран бензин в Бг. Нищо повече-киловатите ще си останат същите, и дал ще караш със 125км/час или 128км/час по принцип е все тази. Все пак благодарение на тази тема в шел са отчели поне 100 човека които са си напълнили догоре резервоарите с техния 100 октанов бензин за проба дет се вика на старите си 20г. коли.
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 11:53 pm |
|
|
|
zlost
Регистриран на: Пет Ное 26, 2010 9:58 am Постове: 207 Местоположение: sofia
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
|

SUB написа: Така е, доста изчетох последните няколко дена за да разбера че колата няма ли надув, и ако е предвидена от производителя си да работи с 95 октана няма никакъв смисъл да слагаш 100 октана. Освен разбира се че ще имаш възможноста да си начешеш егото, да се хвалиш че караш с 100 октана, е може и други локуми и лакърдии да ръсиш от рода на колко съм голям рибар, и колко много ми върви /лети/ субарото със шелски 100 октанов единствения сертифициран бензин в Бг. Нищо повече-киловатите ще си останат същите, и дал ще караш със 125км/час или 128км/час по принцип е все тази. Все пак благодарение на тази тема в шел са отчели поне 100 човека които са си напълнили догоре резервоарите с техния 100 октанов бензин за проба дет се вика на старите си 20г. коли. Странно мнение! Първо незнам колко от каращите Субару карат 20-годишна кола. Ако пък карат, то да се знае, че обсъжданията на 100 октановия бензин, не ги касаят.Второ колкото и малко или много да са киловатите, не сме идиоти и можем да усетим, когато колата притриса, звучи като двигателя на Камаз и набира от 0 до 60км/ч за 15 сек. и когато двигателят "мърка" и откликва и на най-лекото докосване на педала. Не е като да не сме зареждали на различни ОМВ-та, Лукойлове, Петроли, Еко-та, Ромпетроли и т.н. Трето - съгласен съм, че кола, която е направена да работи на 95 е безсмислено да се зарежда със 100, но колко от 95 бензина в БГ наистина е 95 и колко от 100 наистина е 100. Четвърто - никой не говори, че при зададена макс. скорост на колата от производителя примерно 200км/ч и при зареждане от Шел се цели да се вдигнат 250. Говорим за работа на двигателя, ускорение, детонации, разход и т.н. Ако ще наричаме нещата с истинските им имена, то незнам изобщо как някой зарежда бензин (за нафта и газ не знам) на Лукойл или на Еко, но явно има. Явно са хора, които не се "хващат" на такива лафове за хубави и лоши горива по определени бензиностанции и си наливат гадостите от гореспоменатите бензиностанции. Настоящата тема е за споделяне на предимства и недостатъци на БГ горивата и всеки сам си преценява дали да приеме или не някое чуждо мнение. Изобщо не става въпос за нечие его, а за обективната истина - дали колата върви или не... Поздрави!
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 9:04 am |
|
|
|
proscrip
|

zlost написа: Странно мнение! Първо незнам колко от каращите Субару карат 20-годишна кола. Ако пък карат, то да се знае, че обсъжданията на 100 октановия бензин, не ги касаят. Второ колкото и малко или много да са киловатите, не сме идиоти и можем да усетим, когато колата притриса, звучи като двигателя на Камаз и набира от 0 до 60км/ч за 15 сек. и когато двигателят "мърка" и откликва и на най-лекото докосване на педала. Не е като да не сме зареждали на различни ОМВ-та, Лукойлове, Петроли, Еко-та, Ромпетроли и т.н. Трето - съгласен съм, че кола, която е направена да работи на 95 е безсмислено да се зарежда със 100, но колко от 95 бензина в БГ наистина е 95 и колко от 100 наистина е 100. Четвърто - никой не говори, че при зададена макс. скорост на колата от производителя примерно 200км/ч и при зареждане от Шел се цели да се вдигнат 250. Говорим за работа на двигателя, ускорение, детонации, разход и т.н. Ако ще наричаме нещата с истинските им имена, то незнам изобщо как някой зарежда бензин (за нафта и газ не знам) на Лукойл или на Еко, но явно има. Явно са хора, които не се "хващат" на такива лафове за хубави и лоши горива по определени бензиностанции и си наливат гадостите от гореспоменатите бензиностанции. Настоящата тема е за споделяне на предимства и недостатъци на БГ горивата и всеки сам си преценява дали да приеме или не някое чуждо мнение. Изобщо не става въпос за нечие его, а за обективната истина - дали колата върви или не... Поздрави! Колега, възрастта на колата няма значение за октановото число на бензина, аз карам 21 г. субару и дори когато си беше сток - му се е сипвал само 100 октана и преди това 98, просто нямаше в България още 100 и се слага и октан бустър...Не лафовете карат колите, а бензина, а преди години на ЕКО - 100 октановия беше най-доброто гориво, поне във Варна. Не пускайте такива мнения, защото не са обективни, а крайно субективистични! В България обективна истина няма и няма и да има, още по-малко за горивата, в държава, където всичко е няква кирия, аванта и тънкана...
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 9:41 am |
|
|
|
zlost
Регистриран на: Пет Ное 26, 2010 9:58 am Постове: 207 Местоположение: sofia
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
|

proscrip написа: Колега, възрастта на колата няма значение за октановото число на бензина, аз карам 21 г. субару и дори когато си беше сток - му се е сипвал само 100 октана и преди това 98, просто нямаше в България още 100 и се слага и октан бустър...Не лафовете карат колите, а бензина, а преди години на ЕКО - 100 октановия беше най-доброто гориво, поне във Варна. Не пускайте такива мнения, защото не са обективни, а крайно субективистични! В България обективна истина няма и няма и да има, още по-малко за горивата, в държава, където всичко е няква кирия, аванта и тънкана... Колега, как няма да пускам такива мнения, като чета глупости. Нито съм дилър на Шел, нито получавам процент от продажбите им, но навъртам около 2500км. на месец градско в Сф и мога да преценя през последните 7 години кое гориво и на коя марка за колко време е ставало и после са го осирали. Какви ти лафове, кви 5 лева. Колата или върви, ли не. Преди години може и да е ставало горивото на Еко, но в момента - не. Прочети цялото ми мнение, а не само в частта за 20 годишните коли. Естествено, че мнението ми е субективно след като излиза от мен, но цели и считам, че е с висока степен обективност. Не се заяждам...
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 10:24 am |
|
|
|
SUB
|

И в крайна сметка мога смело да твърдя че моето либеро 1,2 инжекция 95год. работи еднакво добре на 95 октана и на 100 октана. Не се забелязва никаква разлика както в ускорението от 0-100км/час засекано точно със секундомер, така и в максималната скорост няма разлика, и в мощноста няма някаква разлика, и в разхода също няма разлика. Относно прекъсване, или други видове проблеми-не съм имал до сега такива с 95октана, и със 100 октана. ЕКУ си взима данните от където си трябва и си променя предварението, или там квото си трябва така че колата винаги си върви еднакво и с двата вида бензини /моята е за 95 октана според книжката/. Не съм забелязъл абсолютно никаква разлика както на баир така и на равно в динамиката,ускорението и максималната скорост. Бензина и двата вида 95 октана и 100 октана са сипвани от шел за теста по един резервоар. Двигателчето си работи идеално на 95октана и на 100 октана също. Единствената разлика е около 30стинки в цената за 1 литър между двата вида гориво поне в моя двигател който е в пълна техническа изправност. ПС:Случвало ми се е през годините макар и рядко примерно на 1-2 години веднъж да сипя гаден бензин който веднага се усеща в динамиката, работата и разхода, но това не е повод да оплюя веднага дадената бензиностанция, или вида бензин. Просто партидата е била такава една побългарена, спиръл съм да зареждам от дадената бензиностанция примерно за месец и след това отново си е било наред. Зареждам основно от шел, петрол и чат пат от лукойл.
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 1:27 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|

sonda написа: =Alex= написа: поне в Русия и май дори в Сърбия са така - тези, брандирани с NIS са им "достъпния" клас, а тези, брандирани с Gazprom са с премиум горивата, които наистина са много добри. Поне там... тук не знам как ще е ...
П.С. За Български 100 октанов - не ми е известно да има такъв, нито инсталация в Лукойл, която да вади 100 октана гориво. Шел доколкото зная го внасят от Гърция, ама знае ли човек... Така де, в Лукойл нямат преработка до 100 октана! Под "български" имах предвид продаван по другите бензиностанции и представян за 100 октана! Всички станции ще бъдат брандирани, а от догодина ще има и 100 октана, засега само 98,който е доста добър! А и хубави ресторантчета ще да има скоро в станциите  отстъпката 9 ст/л е за над 40 литра, от 20-40 е 6 , а до 20 -3ст/л! Вчера зареждах 98 в бензиностанцията на Газпром преди Велико Търново. Когато поисках да видя декларацията за съответствие се оказа, че доставката е от OMV - 100 октановия им. Управителката ми обясни, че засега се внася само 95 октана от Сърбия, 98 си го договарят от тук. Между впрочем, бензинът си беше хубав. 
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 6:01 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Бе, то повече колата си върви, като нова......ма хайде 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 7:49 pm |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
Колеги .. днес заредих газчица от Газпром. В София единствената им бензиностанция е на светофара на горубляне на Цариградско. Все още не е брандирана защото не е ремонтирана и приведена в стила на цялата верига. Не знам дали си втълпявам но колата чувствително заработи по-балансирано и имаше една идея повече "отзивчивост" към десния ми крак  .. Мой приятел също беше зареждал от там и каза че е усетил просто намален разход.. така че си мисля че поне докато навлязат ще имат хубави горива .. другите течности не съм ги пробвал ... Само да вметна, че до сега зареждах основно от ЕКО, Бояна .... скоро мисля да не се мяркам там докато не се пооправят малко .. Та ако някой има наблюдения, да казва, за да видя дали не си втълпявам!!
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 5:09 pm |
|
|
|
=Alex=
|

SUB написа: И в крайна сметка мога смело да твърдя че моето либеро 1,2 инжекция 95год. работи еднакво добре на 95 октана и на 100 октана. Не се забелязва никаква разлика както в ускорението от 0-100км/час засекано точно със секундомер, така и в максималната скорост няма разлика, и в мощноста няма някаква разлика, и в разхода също няма разлика... Без да звуча заядливо, категорично не си прав тук, но ако ти харесва да живееш с мисълта, че си прецакал индустрията, а не тя - теб, давай, аз не искам да ти чупя психологическия комфорт в това отношение. Имам приятел, на който колата тропа и хлопа цялата, но според него няма звук от окачването и си е перфектна. Даже уверено го разправя навсякъде. Има хора, които просто не си усещат колите. Лично познавам поне 20 такива. И нафта да им сложиш - пак ще е ок за тях и разлика няма да намерят. Другото е, че на този малък мотор и спирт за горене да му сложиш - разлика едва ли ще усетиш, но това е твоя случай и съвсем не значи, че може да се генерализира така общо за всички автомобили. Давам бърз пример - днес си сложиш почистващата добавка на Red Line и разлика веднага се усети - много по-тих мотор, много по-добър атмосферен режим и по-брутално влизане в турбо режим. Мога да ти дам пример и с мотоциклети - нови машини, по 200+ кс - сипваш им 95, не е като да не вървят, но навиваш газта, и вместо ускорение има повече бучене, по-мудно тръгване. Сипваш Шел 100 и бучене няма, а просто се развърта. Звукът на двигателя е различен. На мотора веднъж съм му слагал 95 от немай къде и след 180 км ми светна резервата (21л резервоар), а с Шел 100 минава 230 и чак тогава му светва резервата. Говоря ти за каране в почти "колкото може" режим. Друго - Nitro-то на Шел е с добавени модификатори на триенето, които НЕ се слагат в другите (нормални) горива, защото добавката е скъпа. НЯМА как това да не се отрази на мотора, и специално на работата на компонентите в главата(главите). Друг е въпроса дали водачът/собственикът ще разбира дотолкова "езика" на мотора си, че да усети какво му казва. Затова и тези горива не се препоръчват за разработка на нови (или рибилдвани) мотори. Там искаш точно контролирано триене/износване (boundary lubrication), а модификаторите възпрепятстват това. Разлика в горивата има, независимо дали на нас това ни харесва, или не, също така разликата в цената при тези иначе изпилени цени на горивата в БГ изобщо не е случайна. 
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 8:37 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|

Сравнението на пистов мотор 1000, който се развърта до 12-14К об/мин и Либеро 1,2 е доста подходящо  Автомобили, които са направени да вървят с 95, в по-голямата част от случаите вървят еднакво добре с 95 и 100, просто със 100 работят по-плавно, но пък за сметка на това им прегарят по-бързо клапаните, особено на по-старите. Преди имах Тойота Корола 1,4 97кс, взех я на 2г и нещо върната от лизинг на реални 60К км. Тази кола много рядко е виждала друг бензин от Шел, карана е с 95 V-power и рейсинг, също така и с обикновен 95. Значи тогава още забелязах, с обикновения не вървеше и работеше толкова добре, но м-у обикновения и рейсинговия V-power, не откривах никаква съществена разлика, която да ме накара да слагам рейсинг. Пак преди години с едно Рено 5 турбо (то има лампа за ниско октаново число, направено е да се кара с 98), като му сложех 95 светеше лампата, с 95 V-power спираше да свети, с обикновен 98 продължаваше да свети, а с V-power рейсинг 99+ както беше тогава, направо литваше. Като цяло идеята ми е, че най-доброто гориво за автомобила е това с което той е проектиран, просто трябва да е качествено и с хубави добавки както беше V-power-a, а сега евентуално Nitro-то. За голямо съжаление обаче в провинцията в голяма част от случаите Шел не отговарят на качеството на Шел в София и то най-често на бившите бензиностанции на Литекс, познават с по покрива, все едно е изписано едно Л в средата на козирката, там каквото съм сипвал, на някакви измислени бензиностанции не съм слагал в кола. Аз лично слагам бензин Шел, газ Еко или Шел, от скоро слагам и газ на Алекс3003, нафта Шел и Ромпетрол, а понякога и ОМВ.
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 10:27 pm |
|
|
|
SUB
|

=Alex= написа: SUB написа: И в крайна сметка мога смело да твърдя че моето либеро 1,2 инжекция 95год. работи еднакво добре на 95 октана и на 100 октана. Не се забелязва никаква разлика както в ускорението от 0-100км/час засекано точно със секундомер, така и в максималната скорост няма разлика, и в мощноста няма някаква разлика, и в разхода също няма разлика... Без да звуча заядливо, категорично не си прав тук Мне, много съм си прав, а и както ти казаха сравнението на пистов мотор и бус е все едно да сравнявам москвич със формула 1. Много удобно сравнение да, и това сравнение много казва да спор няма тук  ..., а пък за добавките просто нямам думи. Иначе едно лирично отклонение преди 25г. съм карал карбураторни коли и там си променях центровката ръчно според бензина, или газта за да имам максимално намаление на разхода и максимална скорост според даденото гориво-тоест усещам си аз и двигателя и колата много добре. Усещаше се веднага разликата, особено във бензина от унгария, или германия спрямо тукашния ама на шкода, москвич и лада  . Не се заяждам и аз, нито искам да се правя на господ ръсейки мъдрости щото мога да изпиша тонове ама не го правя-по ми е интересно да ги чета  . 100 октана повече няма да сложа на моя кола която е предвидена да работи с 95 октана, па ако ще и шумахер да дойде да ми напише с какво гориво си кара колата в германия.
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 8:11 am |
|
|
|
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79 
|
SUB написа: 100 октана повече няма да сложа на моя кола която е предвидена да работи с 95 октана, па ако ще и шумахер да дойде да ми напише с какво гориво си кара колата в германия.  Мое мнение: числото е детонационно число и колата си е най-добре с гориво за което производителя казва, че е за съответния автомобил т.е. с такива настройки е колата.
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 9:19 am |
|
|
|