Отговори на тема
 "Перката" на радиатора не спира.. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, на какво да е развалено ви прилича това - зимно време, температури около и под нулата, след около десетина километра пробег се включва вентилатора и не спира. Температурата е нормална по уреда - стрелката е малко под средата и не "играе".
Термостат, радиатор...?

Съб Ное 23, 2013 4:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Как така не спира,никога? Пробвай да надуеш парното на макс за да видиш дали ще спре перката,на парното му трябват около 1-2 минути да ти охлади и след това малко обороти за да раздвижиш антифриза.Аз при запушен радиатор съм ползвал парното за да свалям температурата.Тя стрелката мърда чак като загрее повечко мисля над 100 градуса беше.И аз в началото бях така стрелката не мърда а перката върти постоянно,откакто смених радиатора перката не съм я чул да се включи.

Съб Ное 23, 2013 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
Как така не спира,никога?

Май да. Естествено на магистралата не мога да я чуя, но като съм на ниска скорост или на светофар - определено бръмчи. Сега открих подобни теми за вентилатори, но са относими към коли на газ, по-скоро - проблема им се появява след монтаж на газ, а при мен случая не е такъв.
Забелязвам че в разширителния съд има разни гадости наслоени по стените, чернилки разни, вероятно предишния собственик е имал проблеми, сега антифриза е чист но може и радиатора да е запушен.

Съб Ное 23, 2013 3:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема