Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Важно за всички коли с газови/метанови уредби!!!
| Автор |
Съобщение |
|
Valio
|
|
На мен вече ми писна да се навеждам....така не може да се живее само изисквания и нищо насреща,не съм за тези 30лв или за това,че ще си загубя цял ден....просто ми идва до гуша от безумието в което "живеем"...Изобщо няма да си правя труда да си сменям талона пък ще видим какво ще стане.... Съжалявам за песимистичното ми изказване,но това е малка капка от общото безумие и липса на морал в тази "държава"..
|
|
29
|
|
| Нед Ное 24, 2013 12:23 pm |
|
|
|
miirro
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 6:51 pm Постове: 153 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
|
|
То, както е тръгнало, ще вземат да вкарат изискване да декларираме и вида гориво- 95, 98, 100 или лятна зимна нафта и там каквито още има.
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 1:03 pm |
|
|
|
competition
Автомобил: Хонда Сивик
Рейтинг: 18
|

Здравейте!!! Това със смяната на талоните съм по-съгласен, но чак пък да ти гледат рамата и двигателя на каналите ме навежда на мисълта за следните причини: - Всички сме чували, а дори сигурно и познаваме хора, които не са зачислили или плащали данък МПС, заради високите налози за над 100 коня, а това е момента да спипат нередовните, защото, както знаем при регистрация ни искат и платен данък(не говоря за нов-вноса). - За тези със сменените двигатели, които са 90 коня по документ, а всъщност са реално с по 200-300 коня на колелата и не са се регистрирали(както е по закон). Според мен това да го правят си има причините: 1.Тегленето тихомълком на 1 млрд. от МВФ(международен валутен фонд) от хората, които ни докараха умишлено до бездънната яма(не деля нито гербаджии, нито бесепари - всички следват еврейския план и продават родината си в името на материалното). 2.Предстоящото (уж) вдигане на пенсии и заплати. И за това ударно трябва да се напълни бюджета, както преди години стана с номерата.Аз не възнамерявам да им се вързвам на глупостите и няма да се регистрирам, ако ще и папата да излезе човек.А и това съобщение така съобщено от новините е с половин уста и недомлъвки, за по страхливите гледам , че очакваният ефект(от власта) ги достига.Това ще се превърне в протест(както с цените на горивата беше станало).А и мисля, че може да се ползва жокера с намалянето на данъците заради газовите у-би срещу продажниците във власта
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 4:12 pm |
|
|
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|

mayora_59 написа: За последен път ще обясня какво сменях и какво ми искаха в КАТ Бургас. Понеже съм фен и т. н. т. на форума чета колкото мога и когато имам време, та попаднах на темата и като всеки българин да изпреваря събитията отидох в КАТ 3 месеца след като регистрирах колата за да регистрирам наново но вече с два вида гориво. Когато ми монтираха газовото ми дадоха гаранциона карта и дословно написано" Паспорт на бутилка за втечнен газ". Та служителката на "Заявленията " ми взе този паспорт и копира страниците но преди това си ходих до дома да го взема. След туй влезнах на канала и се оказа че съм в банката да тегля пари без ЛК , защото "Акта за техническо освидетелстване на автомобилна газова уредба" не е заверен . Показаха ми изхода и после останалото вече го писах . Моля да знаете че ние в Бургас живеем в най -добрия град за живеене и паспортите за газовите не са отпаднали. От началото на 2013 няма лицензирана фирма да заверява гореупоменатите актове по информация от СБА и газадзийници и всеки на когото му се наложи се спасява поединично за Варна незнам там сигурно и фактури от закупуването на автомобилите от вън от авто къщите не се търсят но в Бургас и това се търси добре че хората ни влизат в положение. Две са фирмите които ако Ви се наложи в Бургас да правите тази заверка едната е ЕКОТЕСТ ООД писах вече къде са ,за другата разбрах че не желаят да заверяват .Стикера за прегледа на газовото не е отпаднал просто нямат такива а за стикерите на стъклата не знам но ная мен ми го лепнаха на заверката. Поздрави от мен за всички фенове. Така аз пък за последен път да кажа, че преди години ОТПАДНАХА така наречените отделни прегледи на газовите уредби, стикерите, и паспортите за газови-- и това че си на газ се отбелязваше в годишният преглед на автомобила. Аз минах такъв юни месец със сложена газова уредба. Като казвам минах- минах я по нормалния и законносъоббразен ред. http://fakti.bg/avto/24529-otpada-otdel ... e-uredbi#/http://www.bgonair.bg/bg/sutreshen_blok ... vi_uredbi/А че най- добрият ви град за живеене е изостанал с 3 години- не знам защо е така. ?! Нямам обяснение. Стикерите отпаднаха ОТДАВНА, не ги искат ни катаджии, нито тези в бензиностанциите , които отказваха да ти зареждат ако нямаш такъв стикер. Не знам защо въобще твърди ч е те не били отпаднали- а просто ги нямало ?!? В КАТ бургас ви пращат да търсите нещо дето го няма, и ако наистина трябваше да ти заверяват някъде това нещо-едва ли щеше да има само 2 сервиза за целта. Освен разбира се ако газовото не си си го слагал сам с комшията с в някакъв гараж и нямаш пукнат документ- тогава може ида те накарат да ти го провери лицензиран сервиз. Както уточних, там където аз си сложих и второто газово прреди месец, слагат само и ЕДИНСТВЕНО газово уредби, не сменят масло, не сменят накладки, не ти сменят крушките -- само и единствено газови системи и нищо друго. Намират се в официалният сервиз на РЕно, и слагат също така газови инжекциони на Рено и Дачия- директно от шоурума. Това, което издават е един ГАРАНЦИОНЕН СЕРТИФИКАТ, ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСВИЕ, РЪКОВОДСТВО ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ- в една книжка, с техен печат, и табличка в която е вписана датата на монтажа и една табличка за технически преглед в която има същата дата, и един подпис... Ако на това му викате паспорт- значи това се издава... Ама да ми приказвате за стикери отпаднали преди 3 години.... и за допълнителни прегледи на газовото , за които отдавна се правят заедно с ГТП-то.. И СТИКЕРИ НЕ СЕ СЛАГАТ! Явно това го има само все още, в" най-добрият град за живеене" явно. ЗАщото аз минах преглед както казах, със поставено газово, и момчетата си отбелязаха само в копютъра , че имам газ, гледаха нещо на канала и толкова. И един такъв въпрос, на рредната ми кола остана пълначката на бронята, имало кабели тук таме. Човекът трябва клетвена декларация и техническо удостовериние да си издаде- че газовото му вече е махнато ли , за пред КАТ да не му прравят проблеми? Или ако в талонът е отбелязано че има ГАЗ- сега ще трябва да ходи да си го сменя пак - че вече няма? Добре че не живее в Бургас човека... Имаше да ходи един път да му заверят газовото, един път лепенки да му слагат, един път талона да му сменят, -- после като си махне газовото- тярбваше да ходи да у махат лепенките и да му дадат документ , че няма газово., и пак талони да сменя. И още веднъж въпосът ми- ако ме спрре катаджия и види пълначката ми- ако му кажа че тя е само бутафория и газовото е прремахнато, иличе копътъра ми е гръмнал и отдавна съм на бензин- като какъв , как и по кой закон- ще установява дали го лъжа или не- за да ми напррави санкцията от 2 До 7000 лв?!?
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 4:44 pm |
|
|
|
pav4o
|
|
Тази вечер по тв7 в новините от 18:30 имаше репортаж по темата - имаме време до март 2014 да си смениме талоните, така че мърдане няма.
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 7:03 pm |
|
|
|
fredko
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 11:33 pm Постове: 57 Местоположение: world wide
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
|
Ами айде грабвайте палатките и бегом към Кат ,че идва свършека на света. 
|
|
6
|
|
| Нед Ное 24, 2013 7:18 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
|
Тооо ние имаме време ама само незнам как във Бургас за има няма 60 работни дни ще минат 50-60 хиляди коли през КАТ,това ще ми е много интересно да го видя как ще стане наред с другите коли които всекидневно са във КАТ-Бургас,а те там наистина са много подробни нали преди време ги изловиха за какво ли не и сега са много стриктни.А за София не ми се мисли направо как ще се случи това. П.П. че то останаха ли хора да гледат ТВ 7. Хора не ходете в КАТ темата тепърва ще започне да се обсъжда,нека не им се навеждаме излишно.
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 7:23 pm |
|
|
|
fredko
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 11:33 pm Постове: 57 Местоположение: world wide
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
|
|
| Нед Ное 24, 2013 7:25 pm |
|
|
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|
Следя темата тук и по други форуми и просто не мога да повярвам. Уж интелигентни хора, уж много знаем и си търсим правата, а такова овчедуше и примирение не бях очаквал. Толкова народ само след един слух за абсолютно малоумно а предполагам скоро и отменено изискване, веднага сами скачат да им снесат чисти парички. Просто нямам думи...Утре ако някой журналист пусне слуха и за пререгистрация след смяна на зимни с летни гуми пак ли така да ходим по-бързо да преварим опашките?
|
|
2
|
|
| Нед Ное 24, 2013 7:43 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
|
|
Не знам дали ако всички от форума си наемем адвокат няма да ни свърши доста добра работа,а и като сме повече хора ще ни излезе и доста евтино.
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 7:52 pm |
|
|
|
мъро
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 3:58 pm Постове: 171 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
|
|
През аптеката за вазелин и към КАТ.
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 10:27 pm |
|
|
|
SUB
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54 
|
|
Едно стадо агнета, или крави за кво се ползва-за доене, вълна и месо. Както и да звучи това си е самата истина и онези горе ползват този народ точно за това.
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 8:15 am |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
Преди малко цитираха статия от някакъв вестник с промени в наредбата - 40 лв. смяна на талони след 50 лв в акредитиран сервиз че АГУ е поставена по правилата. Събират парички, че като гледам текста то и МП3 и навигация и ... допълнителни могат да влязат в разрешителен платен режим. 
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 8:45 am |
|
|
|
mayora_59
Регистриран на: Вто Ное 05, 2013 7:55 pm Постове: 137 Местоположение: бургас
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0886832733
Рейтинг: 3
|
Сори ако не сте ме разбрали в КАТ не са ми търсили стикери нито на бутилката нито на стъклото. Интересно ще ми е ако някой го спрат и някои спечени катаджии започнат да му пишат акт че не е в ред с документите а ти им се кълнеш че газовото ти не работи от години кой ще наделее и нямали най-накрая да си платиш акта като поп да ме прощават споменатите. Поздрави, между впрочем вчера сефте го пробвах в калта много е добро : 
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 9:36 am |
|
|
|
competition
Автомобил: Хонда Сивик
Рейтинг: 18
|

Направо ме хваща бяс, само като се замисля по колко долен и непочтителен начин действат продажниците мръсници.Срах ги е дори да излязат по ТВ-те и да дадат точно и ясно обяснение кое, как, защо и т.н.Страх ги е от народната любов и за това действат подмолно и лека-полека разкриват по малко информация за да видят какво ще е народното настроение.И ако някой каже, че за тази простотия не е задължително да излезе пред камерите някой от глупаците, които натискат това да стане, няма да се съглася, защото това обхваща всички ни и е равносилно на цените на горивата, както бяха тихомълком вдигали цените и започнаха след народната любов да се оправдават, че в света бил поскъпнал.Овце сме си за съжаление и балканският ни манталитет си го показва.Ние сме хора без мнение, свикнали все някой да ни върши работата и чакаме, някой "доброволец" да застане и да задава въпросите, на които всички ние искаме да узнаем отговорите.А това с адвоката просто не мога да го възприема, какво ще направи сам човек?!Масата трябва да си каже думата, а не някакъв си адвокат.
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 10:18 am |
|
|
|
nicktodorov
|
Нещата май наистина ще се окажат не баш така... http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2477435Тепърва ще се увърта, суче, променя...а предполагам накрая и отмени. Иначе на нетърпеливите честито. Сигурно е много удовлетворително и осмислящо сивото ни ежедневие факта, че големия талон, иначе събиращ прах в някой шкаф през 364 дни от годината, сега е "изряден". 
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 11:16 am |
|
|
|
Anton Yankov
|
Нямам нищо против да си сменя талона но не за моя сметка.И защо трябва да плащам на сервиз за проверка щом всяка година ходя на ГТП,там да гледат щом ги интересува.Няма цяла година да обикалям по проверки само. И пак да кажа,ХОРА НЕ ХОДЕТЕ ДОБРОВОЛНО В КАТ колкото повече хора ходят доброволно толкова по голям ще ни го набутат. И какво ще стане ако никой не отиде,ще глобят 1 000 000 българи с по 5000 лв. ли?-няма начин това да се случи,никой политик няма да си вкара такъв автогол. Работа на държавата е да го измисли да се случи по такъв начин че да е най безболезнено.А не както им е най удобно на тях тук 50лв.там 50лв. и целувай ръка готов си.Така няма да стане все на нас да ни влиза. 
|
|
22
|
|
| Пон Ное 25, 2013 11:38 am |
|
|
|
nicktodorov
|
Anton Yankov написа: Нямам нищо против да си сменя талона но не за моя сметка. И не само да не е за наша сметка. За чий ... трябва да се сверяват номера на рама и да се минава канал? Колата си е регистрирана и това е било направено. Какво общо има промяната на горивото с номер на рама и двигател?
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 11:47 am |
|
|
|
metodian
Регистриран на: Съб Дек 10, 2011 6:32 pm Постове: 278 Местоположение: Варна
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0882705040
Рейтинг: 22
|
Здравейте колеги,аз пак да ви пусна една информация от първа ръка.Днес ходих в Кат-Варна и видях 50 автомобила които чакат за смяна на талона,но както се оказа един офицер ми спомена ''това не всичко приятели''.Рови се и за смяна на регистрационните номера които са с трибагреника ни т.е. колите които са регистрирани преди да влезнем в ЕС са с нашето знаме и отдолу пише ВG.Най-вероятно от средата на следващата година щяло да се промени това,защото трябвало да бъде знамето на ЕС или казано иначе кръгчето със звездичките. това вече е коштунство,тези ни е***ха майките,просто нямам думи  трябва да се обединим и да спрем това.
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 11:48 am |
|
|
|
Anton Yankov
|
Абе какви знаменца бе брат ти ходил ли си в европа да ги видиш с какви табели карат,в Германия сигурно има 6-7 различни модела табели от преди 30 години.Ами Гърция,Англия? Те не са ли в ЕС. Ние ли станахме най големите европейци. Взех да се нервирам вече. 
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 11:59 am |
|
|
|