|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Терзанията на заклет Ауди фен
| Автор |
Съобщение |
|
dwd
|

Здравейте,
Луд съм по Ауди и карам А6 Avant - Ц4-купе, 2.5 TD I
140 конски сили.
Колата супер ме кефи, но не е quattro, а това ми е мечта.
Днес гледах едно Subaru Outback, американско, 2.5 бензин, ръчна скоростна кутия. Чудя се дали да изневеря на марката. Лошото е, че и жена ми е голям фен и не иска да дава хубавицата Ауди.
И все пак се колебая и имам няколко въпроса:
1. За 11.2000 г. колко е нормалната цена на този автомобил и струва ли си покупката?
пп. Автомобила на външен вид е "сълза"
2. Разбрах, че частите една с една не си приличат между европейските и американските. Дайте линкове за части от USA?
3. Има ли вносители на такива части от USA? Питам понеже предпочитам да поръчанм в БГ и някой да ми ги докара отколкото да правя нещо, което не съм правил никога.
4. Забелязах, че като натисна съединителя нещо леко шуми.
Ако някой е сменял комплект съединител, лагер и притискател да каже приблизителна цена?
5. Всички части ли по мотора и окачването са различни с европейските?
6. От Варна съм. Да препоръчате добър майстор тук?
Дано не ме залеете с критика от сорта седни и почети малко форума...
По-лошо е ако ме"жигосат" в АУДИ форума.
Благодаря предварително.
|
|
Последна промяна dwd на Пет Апр 04, 2008 3:52 pm, променена общо 2 пъти
|
|
| Пет Апр 04, 2008 2:42 pm |
|
|
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Във Варна има представител на Subaru и разполагат със сервиз.
_________________Subaru Leone 1.8 GL '86 Двигател - EA82

|
|
|
|
| Пет Апр 04, 2008 3:28 pm |
|
|
|
doctorm5
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 6:14 pm Постове: 73 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
Сменяй марката!!! Ама гледай да не те "жигоса" жена ти. 
_________________ Subaru Outback 2,5 MT '07
It can be very unkind - SUBARU
|
|
|
|
| Пет Апр 04, 2008 3:59 pm |
|
|
|
dwd
|
doctorm5 написа: Сменяй марката!!! Ама гледай да не те "жигоса" жена ти. 
 Много си ми полезен

|
|
|
|
| Пет Апр 04, 2008 4:07 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Абе не знам, ама аз викам да не се мяташ по американци.
Айде да не казвам на времето, че не е минало много време, ама когато бате Nick влизаше тук ми каза една мъдрост..."като си в Рим ще правиш като римляните", то ставаше въпрос за малко по-различно нещо, ама горе-долу това е ядрото. Та изглежда си се сблъскал с некво янки Субару и сега се чудиш дали да се мяташ на него. Ако твърдо си решил да правиш покупка вземи огледай добре пазара, не бързай и се ориентирай към нашите си версии. Не, че за американеца няма да си намериш каквото ти трябва, но повечко главоболия идват, а и на мен лично не ми харесват толкова.
Друго мое мнение е, че комплексно разгледано най-хубавото комби правено някога е именно Аутбека. В Инголщат има още много да мерят, кроят и чертаят...
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пет Апр 04, 2008 11:12 pm |
|
|
|
doctorm5
Регистриран на: Чет Окт 05, 2006 6:14 pm Постове: 73 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
|
И аз съм на мнение, като колегата Импреса 94 , че по добре да търсиш европеец.
_________________ Subaru Outback 2,5 MT '07
It can be very unkind - SUBARU
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2008 10:26 am |
|
|
|
dwd
|
|
Истината е че ми хареса много автомобила, както отвън, така и отвътре. Ел. седалка, жълти джанти - хамелион, бежово-жълт салон и отвън е кукла. Но ще ви послушам.
Никой не каза нищо за моите по-конкретни питанки в първия ми пост.
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2008 10:31 am |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
Колега, аз карам американски аутбак 2000 г. Има мнения във форума, че за България е добре да се вземе американски аутбак  По изчистени и по-малко бъгави в сравнение с европейските си роднини. Има и противоположни мнения.
Вече три месеца го карам и не успях да го потроша качествено, което говори много добре за марката. Само май тампони трябва да сменям, но ти им е време.
За частите какво да ти кажа... Има си всичко  Аз лично не се занимавам да поръчвам от задокеанско, защото при Митака си има какво ми потрябва. Може да се наложи 1-2 седмици шипинг за някои атрибути, но има. Основните неща са му в наличност.
Моя съвет е купувай и живей щастливо 
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2008 12:55 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
Цената на Аутбак 2000 г. може да варира от 14 000 до 18 000 лв.
Автоматична скоростна кутия със слагането при Петко май беше към 1500 лв. втора съка, ако не ме лъжат спомените. При Митака не съм питал.
Относно мотора. Според мен няма логика да са различни. Но експертите ще кажат с точност.
По другите въпроси потърси из статиите във форума.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2008 1:00 pm |
|
|
|
dwd
|

zodias написа: Цената на Аутбак 2000 г. може да варира от 14 000 до 18 000 лв. Автоматична скоростна кутия със слагането при Петко май беше към 1500 лв. втора съка, ако не ме лъжат спомените. При Митака не съм питал.
Относно мотора. Според мен няма логика да са различни. Но експертите ще кажат с точност.
По другите въпроси потърси из статиите във форума.
Знаеш как е, автомобил без номера не можеш да пробваш колкото и както искаш. Близо ми е до сервиза и мога да видя ходовата част, но мотора, това, което ви казах, че шуми , като натисна съединителя...
Плюс в случая е, че мога да направя бартер за Аудито и да доплатя, но като не знам колко ще ми струва първото обслужване и съединителя!? Доста ми е трудно да реша...а иначе синът ми е фен на Субару още от 3 год.  , преди да стане фен на Ауди. Казвам го защото и на мен ми харесва доста одавна тази марка. Колко ПС игри сме изиграли само със Субаро до края ...не знам точно но са доста.
Професията ми е свързана с автомобилите, а то какъвто бащата такъв и сина.
Някой да ми каже този мотор с верига или агренаж е?
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2008 2:00 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
Мотора е с ангренажен ремък ако е 2.5л., верига слагат само на 3.0 Н6 двигател. Субито е по-добро от Ауди, по-здраво и е AWD. Намери някой познат полицай, слагай го отпред и тествай мотора и поведението на автомобила.  аз така направих, защото колата ми я докараха без номера, а трябваше да я закарам при Митака за диагностика.
Успех!
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2008 2:19 pm |
|
|
|
dwd
|
Pepi написа: Мотора е с ангренажен ремък ако е 2.5л., верига слагат само на 3.0 Н6 двигател. Субито е по-добро от Ауди, по-здраво и е AWD. Намери някой познат полицай, слагай го отпред и тествай мотора и поведението на автомобила.  аз така направих, защото колата ми я докараха без номера, а трябваше да я закарам при Митака за диагностика. Успех!
2.5 е.
Митака( и аз съм Митака  ) е в София...Тоз полицай доста трябва да го храня до Сф, че и обратно 
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2008 2:22 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
dwd написа: Pepi написа: Мотора е с ангренажен ремък ако е 2.5л., верига слагат само на 3.0 Н6 двигател. Субито е по-добро от Ауди, по-здраво и е AWD. Намери някой познат полицай, слагай го отпред и тествай мотора и поведението на автомобила.  аз така направих, защото колата ми я докараха без номера, а трябваше да я закарам при Митака за диагностика. Успех! 2.5 е. Митака( и аз съм Митака  ) е в София...Тоз полицай доста трябва да го храня до Сф, че и обратно 
Съжалявам не разбрах, че си извън София. Имах предвид преход не повече от 10-15км. Тогава незнам, ако харесваш тази кола и държиш да я вземеш....... репатрак или транзитни номера от местния КАТ, виж кое ще излезе по-евтино.
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Съб Апр 05, 2008 2:32 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
|
Ако мога пак да се намеся в разговорката:
Колега, аз моята не съм я карал никъде. Видях я. Попазарих се. Платих я. Прехвърлих си я. Застраховах я. Купих и нови гуми. Напълних резервоара.Купих и там разните му аптечки и т.н. И... чак след 2-3 дни я закарах на реглаж на колелата профилактично. Излезе, че е удряна. Голяма работа. След това ходих при Митака. Смени консумативи. След още месец - лагер и главина. След още месец маслата на трансмисията и така.
Със старите коли винаги е така. Може да я гледаш, че е перфектна и утре да ти гръмне мотора. Риск. А може и да е нещо не както трябва, но да си я караш така с години 
|
|
|
|
| Нед Апр 06, 2008 1:19 pm |
|
|
|
tenev
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 10:34 am Постове: 29 Местоположение: София-Варна
Автомобил: outback '01
Рейтинг: 5
|
|
dwd ако е outback-a, който е в салона между Сима и Зора един керемидено червен с златисти джанти е от USA. Хубаво го огледай много му е висока цената, няма климатроник и на подозрително малко 80-90хил. мили, което за американка си е направо невероятно. На мен ми хареса само на външен вид. Въпреки че и там има какво да се желае.
_________________ ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ КАКВО МОЖЕ ДОКАТО НЕ ОПИТА.
--------------------------------------------------
SUBARU OUTBACK 2.5/ AT/ '01
|
|
|
|
| Вто Апр 08, 2008 5:22 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|

Impreza94 написа: Абе не знам, ама аз викам да не се мяташ по американци. Айде да не казвам на времето, че не е минало много време, ама когато бате Nick влизаше тук ми каза една мъдрост..."като си в Рим ще правиш като римляните", то ставаше въпрос за малко по-различно нещо, ама горе-долу това е ядрото. Та изглежда си се сблъскал с некво янки Субару и сега се чудиш дали да се мяташ на него. Ако твърдо си решил да правиш покупка вземи огледай добре пазара, не бързай и се ориентирай към нашите си версии. Не, че за американеца няма да си намериш каквото ти трябва, но повечко главоболия идват, а и на мен лично не ми харесват толкова. Друго мое мнение е, че комплексно разгледано най-хубавото комби правено някога е именно Аутбека. В Инголщат има още много да мерят, кроят и чертаят...
А на теб някога минавало ли тиу е през ум,че не си компетентен по този и по много други въпроси за да даваш мнение.Американски Аутбек и Ауди А4,А6...си виждал през крив макарон.До вчера търсеше да ис купуваш Фиат...
Колега взимай Американската версия-по добрият вариант е!
Ако си във Варна пиши на колегата socrat_bg.Той е от Варна и е с Американски Аутбек 2005г,но не влиза често във форума(защо ли  ...)
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2008 10:40 am |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
|
tenev написа: dwd ако е outback-a, който е в салона между Сима и Зора един керемидено червен с златисти джанти е от USA. Хубаво го огледай много му е висока цената, няма климатроник и на подозрително малко 80-90хил. мили, което за американка си е направо невероятно. На мен ми хареса само на външен вид. Въпреки че и там има какво да се желае.
Моята я взех на 99 хил. мили. Сега е 103 6хх мили.  Само три месеца съм я карал.
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2008 11:17 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
simbat написа: А на теб някога минавало ли тиу е през ум,че не си компетентен по този и по много други въпроси за да даваш мнение.Американски Аутбек и Ауди А4,А6...си виждал през крив макарон.До вчера търсеше да ис купуваш Фиат...
Разбирам когато се засегнеш, ама няма да ти се извинявам...не ти го дължа, мистър Ауди фен
Какво съм тръгнал да купувам си е моя работа, не мислиш ли ? По-важното е, че не съм го купил
Хубавото в цялата история за мен и теб е, че поне ме помниш с нещо.
Започваш да ставаш супер смешен обаче. Всичко си има граници
Вземи си оправи поведението. Ако имаш нещо против мен ми пиши pm къде точно са ти проблемите, не да ми правиш демонстрации.............
PS. Това, че си много навътре не ти дава никви права, капиш ? Кажи тъй-тъй не си прав, това и онова са предимства пред евроверсиите 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2008 1:48 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Цитат: Колега взимай Американската версия-по добрият вариант е! Ако си във Варна пиши на колегата socrat_bg.Той е от Варна и е с Американски Аутбек 2005г,но не влиза често във форума(защо ли ...)
Без да искам да навлизам в спор , ще ти кажа че американската версия не е по добрата  по ред причини  А тва че някои невлиза във форума кво тряя да значи  ми ако иска да влиза  на никои не му липсва според мен 
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2008 6:05 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
|
Нека някой да изготви една таблица и да има ясно сравнено. Ще бъде интересно 
|
|
|
|
| Чет Апр 10, 2008 6:31 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|