| Автор |
Съобщение |
|
sim0
изгонен
|
|
Колеги помогнете коя добавка е най - добра за удължаване живота на автоматична скоростна кутия ?
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 12:12 pm |
|
|
|
fredko
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 11:33 pm Постове: 57 Местоположение: world wide
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
|
Ти помисли твоя живот как да удължиш ,пък той на кутията си е доволно дълъг. 
|
|
-21
|
|
| Пон Ное 25, 2013 12:59 pm |
|
|
|
Vmax
|
fredko написа: Ти помисли твоя живот как да удължиш ,пък той на кутията си е доволно дълъг.  Колегата е задал конкретен въпрос - ако нямаш отговор, се въздържай от подобни коментари. Към автора на темата - с коя кутия си и има ли проблем или просто се стремиш да и осигуриш допълнителна защита? В стоков вид, изправна кутия с редовна подръжка няма нужда от ъпгрейди.
|
|
|
|
| Пон Ное 25, 2013 1:01 pm |
|
|
|
sim0
изгонен
|
|
Subaru Impreza хечбек 103 к.с. При превключване на 2-ра и на 3-та усещам леко подскачане.
|
|
|
|
| Вто Ное 26, 2013 12:24 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Като за начало си провери маслото - цвят, мирис и ниво. Не трябва да мирише на изгоряло, трябва да е бистро и да не е над максимума на щеката. Ако не е сменяно или не знаеш кога е сменяно, го смени и направи промивка на клапанното тяло. За предпочитане в някой от сервизите коментирани във форума.
Подскачането не е нормално.
|
|
|
|
| Вто Ное 26, 2013 12:41 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
С оглед на зачестилите теми с/за автоматици(масла за автоматици ), дали да направим една тема за обща поръчка на хартиени тестове за масла
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Вто Ное 26, 2013 1:13 pm |
|
|
|
sim0
изгонен
|
|
Днес ходих до сервиза и смених маслото, препоръчаха ми добавката на дуралюб за авноматици която струва 85.00 лв , но нямах достатъчно пари. Дадоха ми листовка на която пише че добавката на дуралюб предпазва от замърсяване каналите и клапаните на системите за управление на автоматични скоростни кутии. Някой от вас ползвал ли е добавка на дуралюб ??
|
|
|
|
| Чет Ное 28, 2013 11:11 am |
|
|
|
Vmax
|
Замърсяването на маслото и последващото запушване на маслени магистрали и соленоиди, както и клапани, се получава основно от две неща: 1. Прегряване на кутията - почва да се лющи покритието на кожуха на турбинатаи това на фрикционните дискове и тези боклуци отиват в маслото. 2. Използване на неправилно масло /нискокачествено/ и неспазване интервалите на подмяна. Веднъж замърсено масло или прегряла турбина и дискове няма да се оправят с добавка. Прави се промивка на кутията, като и на всички маркучи / най-добре е да се сменят защото са дърти вече и изпечени /, както и на радиатора. В противен случай боклуците остават и съсипват новото масло. Също се сваля клапанното тяло и се промиват и продухват трите соленоида. Ако ще го лекуваш с добавки - по-скоро ти трябва това: http://www.lubegard.com/~/C-112/LUBEGAR ... ProtectantСлед смяната на маслото има ли разлика в поведението на трансмисията?
|
|
|
|
| Чет Ное 28, 2013 12:18 pm |
|
|
|
NIKI LINDAREV
Автомобил: subaru,legacy 2.5
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги,можете ли да кажете кой и къде прави почистване на соленоидите и какво струва това упражнение.питам защото ще сменям наслото на автоматика и ми се иска да го свърша и това.поздрави и весели празници
|
|
|
|
| Сря Дек 25, 2013 9:36 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Любо от Люлин го прави. Аз съм доволен от работата му - 0887520985 .
|
|
|
|
| Сря Дек 25, 2013 2:53 pm |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|

Да споделя малко впечатления от добавката Любгард за автоматик, червения етикет. Автомобила е Аутбек 2.5 2002 АТ. Нямах проблеми със скоростната кутия, но четох доста положителни мнения за тази добавка в различни форуми и реших да пробвам. Основното предимиство, което производителя описва е, че намалява средната температура, при която кутията работи, което е една от основните опасности за скоростните кутии. Поръчах добавката от Ибей, мисля, че беше около 20 паунда, но може и да греша. След като сипах добавката, първоначалното ми впечатление бе, че като че ли колата започна да ускорява по-добре в ниските обороти. След около стотина км магистрално каране дойде и другия ефект - предавките започнаха да се сменят много по-леко, дори и когато колата е още студена. Понякога разбирам, че съм сменил предавка само по разликата в оборотите. Леката вибрация, докато автомобила е на място, а скоросттния лост е в положение Д все още я има и вероятно няма да изчезне само от добавката, но определено работата на кутията се подобри в положителна посока. Не мога да кажа нищо дали работната температура се е намалила, както се твърди, защото нямам съответните уреди. Ако има значение, маслото е сменено преди няколко хиляди км със Статоил.
|
|
13
|
|
| Пет Дек 27, 2013 7:53 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Това е много култова добавка за автоматик, колега. Работи брутално, давайки изключителна защита на компонентите на кутията и удължавайки сериозно живота й. Ползите започват да се забелязват моментално, но истинското подобрение "излиза" реално след поне 1000км. Отличен избор. Едно от най-хубавите неща е, че сваля работната температура, а същевременно подобрява сериозно стабилността на маслото във високите темп. режими, които при автоматиците са си често срещани.
|
|
|
|
| Пон Дек 30, 2013 4:27 pm |
|
|
|
neron03
Автомобил: Subaru
|
|
здравейте колеги някой може ли да ми каже къде тук в България мога да си купя такава добавка
|
|
|
|
| Пон Дек 30, 2013 6:44 pm |
|
|
|
maldoom
Регистриран на: Нед Ное 20, 2011 9:29 am Постове: 147 Местоположение: България
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
|
Искам и аз тази добавка. Колега дай линк от е-bay. 
|
|
|
|
| Пон Дек 30, 2013 7:23 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
При Краси (Agent_Dust) ще има в началото на Януари, другата алтернатива е от чужбина, или приятел от САЩ да прати...
|
|
|
|
| Пон Дек 30, 2013 11:50 pm |
|
|
|
maldoom
|
|
| Вто Дек 31, 2013 12:21 pm |
|
|
|
vladev
Автомобил: Legacy H6 '05
|
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw= ... h&_sacat=0Ето ви flush-a в UK. С помощта на gabco или donesimi може да стигне до България за около 2 седмици. Аз вече направих този номер, тъй като не се знаеше кога ще има доставка при Краси. Цената на доставка с gabco е 2.20 лв. В комбинация с РедЛайн масло резултата е впечатляващ. Така изглежда самата бутилка (да не се объркате, защото има и добавка за atf масло, докато това е flush).
Прикачени файлове:
atf.jpg [ 3.97 KiB | Прегледано 5805 пъти ]
|
|
Последна промяна vladev на Вто Дек 31, 2013 2:49 pm, променена общо 1 път
|
|
| Вто Дек 31, 2013 2:08 pm |
|
|
|
maldoom
|
Alex , имаш ли идея кой точно LUBEGARD ще подхожда на мойта ситуация? viewtopic.php?f=4&t=13354Разгледах и видях , че има повече от един вид добавка за АТ трансмисия.
|
|
|
|
| Вто Дек 31, 2013 2:16 pm |
|
|
|
topzizitop
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 10:51 pm Постове: 295 Местоположение: София Рейтинг: 209    
|
vladev написа: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=lubegard+atf&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xlubegard+atf+flush&_nkw=lubegard+atf+flush&_sacat=0
Ето ви flush-a в UK. С помощта на gabco или donesimi може да стигне до България за около 2 седмици. Аз вече направих този номер, тъй като не се знаеше кога ще има доставка при Краси. Цената на доставка с gabco е 2.20 лв. В комбинация с РедЛайн масло резултата е впечатляващ.
Така изглежда самата бутилка (да не се объркате, защото има и добавка за atf масло, докато това е flush). Не се ли объркахме малко. Колегите по-горе питаха за добавки към работещо масло или към ново, току що сменено. Transmission Flush се слага за промиване на системата преди смяна на ATF. Или не съм прав?...
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
|
|
|
|
| Сря Яну 01, 2014 1:16 pm |
|
|
|
vladev
Автомобил: Legacy H6 '05
|
topzizitop написа: Не се ли объркахме малко. Колегите по-горе питаха за добавки към работещо масло или към ново, току що сменено. Transmission Flush се слага за промиване на системата преди смяна на ATF. Или не съм прав?... Нещо май не съм внимавал... Прав си. Може би защото в темата за маслата на няколко пъти беше споменато, че хубавото масло не се нуждае от добавка и изглежда съвсем съм ги игнорирал.
|
|
|
|
| Сря Яну 01, 2014 2:09 pm |
|
|
|