|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
snable
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 9:18 am Постове: 229 Местоположение: Sofia
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
|
Търся си LSD за моята кола, тъй като знам, че няма. Предавателно число 4.444. Но попаднах на информация, че след 2000 всички с отопляеми седалки, отпляеми чистачки и огледала са с такъв стандарно - winter package. Аз имам изброените неща без диффа - отворен си е или е много, много износен ЛСД (но не ми се вярва) - http://www.subaruoutback.org/forums/65- ... tback.html . Идеята ми е да си намеря plug and play LSD за моята кола. Някакви идеи откъде да търся?
|
|
|
|
| Вто Дек 03, 2013 8:08 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Дай рамата да видим със сигурност. Иначе се намират ама питай по моргите.
|
|
|
|
| Вто Дек 03, 2013 8:49 pm |
|
|
|
snable
|
|
| Вто Дек 03, 2013 9:30 pm |
|
|
|
V-K-P
Регистриран на: Сря Ное 21, 2012 8:46 pm Постове: 111 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0 GX
Рейтинг: 72 
|

Дано това ти помогне колега, според инфото от колегите руснаци има два типа деференциали, тип Т и тип VA. Тип VA има лепенка, ако е паднала можеш да го познаеш по оребреният заден капак, на тип Т е гладък и номера е набит отдясно, отстрани.Двата типа не са взаимозаменяеми поради различния брой на шлиците към полуоските.Маркировката е шестзначна за VA и двузначна за тип Т. Пример-VA1RFF V-за пълноприводни модели A-тип А 1-диаметъра на хипоидното зъбно колело: 1-152, 2-160 R-заден F-предавателно число: F-4,444;Е-4,111;В-3,9 F-Допълнителна спецификация-корпус тип А Относно дали е с LSD е дадено следното: Двубуквеният код стандартна расшифровка няма, в случая «просто трябва да се знае». „На този момент аз съм събрал следните значения на кодовете: (в скобите наличие LSD: + да / – не / ? няма данни): – предавателно число3,545, тип T: BJ(?), EF(+) – предавателно число 3,7, тип T: VB(–), ER(+) – предавателно число 3,9, тип T: T1(–), EG(–); тип VA: XM(–), XF(–) – предавателно число 4,111, тип T: JE(?), T2(–), BK(–), KN(–), BP(+), HP(+;необходима е проверка на предавателното число, възможно е да е 4,44), JP(+), EJ(+), TR(+), 2B(+), EK(+), ; тип VA: XR(?), XJ(?), XG(–), XN(–) – предавателно число 4,444, тип T: TU(?), 6B(?), TP(–), 2J(+), EM(+), WF(+), CF(+), BL(+); тип VA: XS(?), XH(–), XP(–)„-цитирам буквално автора.
|
|
|
|
| Вто Дек 03, 2013 10:45 pm |
|
|
|
snable
|
|
Tова ми дава по VIN
Прикачени файлове:
Capture.JPG [ 71.55 KiB | Прегледано 1027 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Дек 03, 2013 11:15 pm |
|
|
|
Vmax
|
snable написа: Търся си LSD за моята кола, тъй като знам, че няма. Предавателно число 4.444. Но попаднах на информация, че след 2000 всички с отопляеми седалки, отпляеми чистачки и огледала са с такъв стандарно - winter package. Аз имам изброените неща без диффа - отворен си е или е много, много износен ЛСД (но не ми се вярва) - http://www.subaruoutback.org/forums/65- ... tback.html . Идеята ми е да си намеря plug and play LSD за моята кола. Някакви идеи откъде да търся? Наясно ли си че плъг енд плей няма и трябва да вземеш и полуоските с въпросният шпер? И каква е целта на занятието при положение че не си 50/50 авд...? Въпросният шпер няма да промени нито подобри поведението на колата ти.
|
|
|
|
| Вто Дек 03, 2013 11:21 pm |
|
|
|
snable
|
|
За полоуските разбрах. Какво имаш предвид под поведение?
|
|
|
|
| Вто Дек 03, 2013 11:27 pm |
|
|
|
Vmax
|
snable написа: За полоуските разбрах. Какво имаш предвид под поведение? Ако не греша, колата ти е автомат. Т.е. задвижването ти е 90% на преден мост, 10% на заден мост в идеални пътни условия / без приплъзване /. Максимумът е 50/50 за кратко време или на 1-ва скорост / до 10км/ч /. Т.е. - дори да сложиш шпер заден диф, кой знае какво подобрение няма да имаш. Тоя филм си го бях наумил навремето, но се отказах, особенно като проверих цената при Петко  . Слагай качествени гуми и не давай излишни пари. Отделно такъв шпер и то читав ще е много трудно да намериш.
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 8:37 am |
|
|
|
snable
|
|
Мерси за мнението! На мен ми е яко странно, гледайки от сайтовете как имам аз All weather package with heated seats, defrosting outside mirrors, windshield wiper de-icer, но без - viscous limited slip rear axle. Дори като опция да са се слагали отделно - пак тези неща вървят заедно. Освен от моргата да са добавяни едно по едно, друг вариант не виждам. Или дифа да ми е бил сменян.
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 8:58 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Дифа не ти е сменян, защото по рамата си излиза че нямаш LSD, може да видя довечера дали излизат подгряването на седалки и т.н., но най-вероятно са си така фабрично. Комплектацията, която гледаш вероятно за щатите е различна от тази в Европа. Колегата krass си сложи на такъв аутбек lsd диф при Любо от Форестър, питай го за мнение, но чака зимата сега да тества 
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 9:02 am |
|
|
|
Vmax
|
Колегата говори за All Weather Package, заден шпер се е слагал на коли със Зимен пакет, от Швейцария има такива модели, но са рядкост. Да видим Красс какво ще каже - не знам само във Варна кога ще падне сняг 
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 10:23 am |
|
|
|
snable
|
|
Ще го питам Krass за процедурата.
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 11:12 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Vmax написа: Т.е. - дори да сложиш шпер заден диф, кой знае какво подобрение няма да имаш. . Няма ли да се подобри поведението при диагонали>? Само със заден ЛСД дали ще успява да минава диагонали + сериозен наклон? (естествено посоката на движение е нагоре, а не както на повечето реклани на новите 4х4 където минават диагонал с 2 колела във въздуха, но колата се движи в посока на спускане)
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 4:46 pm |
|
|
|
snable
|
|
И аз все си мисля, че ще се подобри значително проходимостта. Колата зимата я ползвам 90% по снежни черни пътища и смятам , че ще ми помогне. Определено не мисля да го слагам, за да "ДРИФТЯ". До сега изобщо не съм имал проблеми със снега - газил съм до 40-50 см неутъпкан сняг, нямам грижи. Но сондирам и за този диф - кое , как и защо.
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 7:57 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
Ти дори и да го смениш дифа,то пак няма да можеш да минеш на диагонален тест,това не е блокаж на дифа.ЛСД помага повече при движение с по висока скорост за по добро пътно поведение на автомобила. А диагоналния тест се минава с добри гуми и хубава засилка 
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 8:09 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Ааа минава се, макар че не мога да го хвана кога точно захапва.
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 9:15 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Anton Yankov написа: А диагоналния тест се минава с добри гуми и хубава засилка  Мисля че колегата не говори за тест, а за истински преживявъне, където втори опит може и да няма. А пътя до наи близкия трактор е доста. Диагонал ако ще и вериги да сложи с 3 отворени дифа не се минава, да освен със засилка, но понякога трябва да е доста голяма засилка, но не винаги имаш такава. А понякога няма връщане назад. Незнам колко е полезен в такива условия, рядко ми се е налагало да имам нещо подобно и ми е интересно дали и колко помага. Затова и следя темата.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 9:37 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|

Хъ, то имало и тема, ама кой да чете... Да го напиша и тук: Сменя се самият диференциал с такъв от Форестър турбо автоматик с предавателно число 4.44 и едната плуоска, където влизат шлиците за блокировката ( малко по дълги са). Не се усеща нищо, евентуално чакам да усетя нещо на сняг. То и няма как да се усети нещо, защото колелата трябва да превъртат за да се усети, а голямо и високо комби няма как да го въртиш на завоите на асфалт. Не и с гуми 205/70 15". За проходимост извън пътя също не можем да говорим, защото това е слаба блокировка, която ако беше толкова силна, че да ти изкара колата от калта при диагонална ситуация, на пътя колата няма да е много управляема. Задницата ти ще се върти подскача доста непредсказуемо. Не случайно силните блокировки на джиповете се включват ръчно, само когато има нужда и има ограничения в скоростта на автомобила. А иначе за 90-10 до 50-50 системата, със заден LSD диф ще се държи точно така, както се държи на Форестър турбо 99-02( че май и след това) . Виж VDC-то е "умно" и блокира по-силно, само когато трябва и вади от диагонал.  Но...не става за веселба в снега. За това има VDC off бутон. За всичко друго има мастъркард. ;-)
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 9:44 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
krismarg написа: Ааа минава се, макар че не мога да го хвана кога точно захапва. Ама ти най вероятно имаш и VTD или как там се казваше ESP-то при субару.Според мене на лсд-то не може да му се разчита много да ти прехвърли въртящ момент към буксуващото колело толкова че да те изкара от ситуация особено ако е на години.Разбира се по добре с него отколкото без. Младенски под тест имах предвид тази ситуация в която си на кантар ,с две увиснали колела във въздуха.Те за това тези дифове ги слагат на по мощни версии,не за офроуд а за по добро поведение на пътя.Ако има някой от форума с преки наблюдения върху това да пише аз съм останал с такова впечатление от четене по форуми.
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 9:50 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Аз познавам поне трима със задни LSD-та на турбо-форестъри и аутбеци. Никой не може да издрапа диагонално, моя също го пробвах - без VDC не става. Дали е от старост - можем само да гадаем. Но пак казвам - няма как на нормална( не спортна) кола да сложат в завода толкова як шпер отзад, че да издържа тежестта на цялата кола и да я измества напред. На първия хлъзгав завой тази кола така ще се завърти, че ще се озове в канавката. Освен това има и друго. Като се проектира една кола 4х4, най- важното е тя да е предвидима и безопасна. Т.е. в гранични ситуации тази кола трябва да реагира предсказуемо. Ако блокировката на средния диференциал е много силна, то тогава колата в една ситуация ще презавива много, а в друга ще недозавива. От Субару, за обикновените си модели са избрали най-безопасния вариант - колата да недозавива, както са направени 90 процента от обикновените автомобили. За това няма как да сложат силна средна или задна блокировка.
|
|
|
|
| Сря Дек 04, 2013 10:03 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |